Zeep Versieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 141
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Wie weet hoe ik een zeepje met cadeaulint kan versieren. Wie heeft hier een uitleg voor. Dit heb ik zelf nog gemaakt zo'n 40 jaar geleden maar ik weet niet meer hoe en wat. Er zaten ook spelden in of zo.
Groeten van Cobie.


Zeepjes in cadeau lint! Je steekt in het midden van het zeepje spelden in een vierkantje, boven en onderkant, dan de zijkant rondom zeepje steek je spelden.
Spelden ongeveer paar mm van elkaar, moet je uit proberen wat je het mooiste vind.
Dan slinger je het cadeau lint van midden om speldje naar zij kant en dan steeds herhalen,heb je de ene kant klaar , draai dan zeepje om en slinger weer van uit het midden naar zij kant om de speldjes heen.
In het op de bovenkant van zeepje ontstaat een kaal stukje dit kun je opsieren met roosjes of lintjes.
Hopelijk is dit duidelijk.
Succes er mee groetjes, Jacqueline Kluitman

Je maakt aan de bovenkant en aan de onderkant een rechthoekje van 1cm breed en ongeveer 2 cm lang. Van knopspelden die steek je in het zeep.
Dan maak je het cadeaulint beneden met een speld vast en dan ga met het lange eind van het lint van beneden naar boven, je draait het lint om de spelden zowel beneden als boven 1 slagje. Je zet het lint vast met spelden aan de buitenkant vast, dat is het midden waar het zeep het breedst is. Dan steekje ieder draadje van het vast met spelden die laat een eindje er buiten steken dan krijg een mooi effect. Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest.
Je kan van een ijzerdraadje ook een hengsel er aan maken en in het bovenste rechthoekje een klein stukje grijze oase doen en daarin wat kleine gedroogde bloemetjes zetten dan heb een bloemenmandje.
Veel plezier gr. Jantje

Steek rondom in een stuk zeep spelden naast elkaar eventueel met gekleurd kraaltje eraan. Laat ze een paar cm uitsteken. Dan met raffiadraad ene speld omhoog andere naar beneden zo al golvend zeepje rond tot de spelden vol zijn met raffiadraad.
groetjes Dineke

De foto's hieronder zijn ingestuurd door Corjanna.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje