Wat kan met een zakdoek

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 110
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik heb een vraagje. Wie heeft een patroon van een paraplu die is gemaakt van een katoenen zakdoek? Of zijn er nog andere ideetjes die je kunt doen met katoenen zakdoeken.
Mvg. Laura Timmermans


Van een katoenen zakdoek kun je heel goed 'knapzakken' maken. Dit heb ik zelf gedaan als afscheidscadeautje van diverse stages.
Neem alle vier de punten van de zakdoek bij elkaar, knoop ze vast met een leuk lintje bijv, vastmaken aan een stokje (takje van de boom of lange sateprikker) en je kunt er van alles in stoppen, snoepjes voor kinderen, een klein zeepje, proefmonsters van drogisterijen, alles wat klein is past erin.
succes, Groetjes Janike

Op de peuterzaal waar ik werk, heb ik van kinder zakdoekjes knapzakken gemaakt.
Benodigdheden: bamboestok, zakdoekjes, hierin verpakt enkele potloden of stiften, kleurplaten.
Deze werden aan de kinderen gegeven als zij afscheid namen als 4 jarige om naar de basisschool te gaan.
veel succes
groetjes Ria van Wijk

Ik heb geen patroon van een paraplu, maar als je veel katoenen zakdoekjes heb, kan je ze gebruiken voor een traktatie voor de kinderen. Knoop de vier punten van een zakdoek bij elkaar, stop er bv een doosje rozijntjes in en steek een stokje door de knoop. Dan heb je leuke knapzakjes!
Groetjes van Marja

Ik heb helaas geen patroon maar wel wat leuke ideeŽn om met en katoenen zakdoek te doen:
Je kunt b.v. knapzakjes maken en deze vullen met een traktatie, maar je kunt ze ook vullen met spullen die men in de natuur vindt. Als het zakje gevuld is knoop je hem aan een stok en klaar is de knapzak.
Je kunt van een zakdoek ook een leuk poppetje maken of een spookje door in het midden van de zakdoek een bolletje watten te doen (of een kogel uit een deoroller), vervolgens doe je een touwtje net onder het bolletje vast maken. Tot slot teken je er nog 2 ogen en een mond op.
Zakdoeken zijn ook erg leuk om cadeau te geven aan iemand, b.v. met een verjaardag. Met textielverf/ stiften kun je er leuke dingen op tekenen en de zakdoek kan dan gewoon gewassen worden.
Groetjes Vienna Faasse

Katoenen zakdoeken met een plaatje erop kun je gebruiken met kaarten maken of andere knutselwerkjes. Zoals bakjes versieren. Maar ik weet geen paraplu die is gemaakt van katoenen zakdoeken.
Groetjes, Josette

Je kan een prop papier in het midden van de zakdoek leggen en dat dan met een koortje vast binden. Zo heb je een spookje.
van Kim

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje