Winter in het lokaal

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 077
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Graag had ik enkele ideeŽn over het aankleden van een lokaal in de kinderopvang met het thema winter. Geen Sint-Nicolaas of kerst toestanden, die krijgen de kinderen reeds ruimschoots op school en thuis aangeboden. Dus alles over sneeuw, winterlandschappen, dieren in de sneeuw, sneeuwpret (sneeuwman en vrouwtjes). Dit in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.
Hartelijk dank
En beste groetjes
Linda


Zelf heb ik ooit een gelijkaardig thema uitgewerkt in de kleuterklas. In 1 hoek had ik toen van die isemo stukjes gestrooid die dikwijls in verpakkingen zitten om ze te beschermen. Heel leuk en gemakkelijk op te ruimen!
Groetjes,
Hilde

Eigenlijk geef je het zelf al aan. Maak een sneeuwlandschap.:
Maak sneeuwpoppen. Proppen kranten in wit papier wikkelen en op elkaar plakken en je sneeuwpop staat er al, nu nog versieren.
Plukje watten aan een draad rijgen, laat er wel stukjes draad dus zien. Die kan je voor de ramen hangen dan sneeuwt het.
Plak platen van winterlandschappen op de muren.
Maak in een hoek van de klas een winterlandschap met huizen, waar je kerstboomlichtjes in doet. Huizen kan je maken van melkpakken. Je kan er ook bomen en dieren in zetten en die bedekken met watten dan is het net winter. Ook zijn er waxinelichtjeshouders die al iets van de winter voorstellen, die kan je hier bijzetten en in plaats van een waxinelichtjes doe je er een kerstboomlichtje in.
Maak een open haard van karton met nepvuur. Kijk op internet bij surprise, dan vind je wel wat voorbeelden.
Ook moet het mogelijk zijn om van suikerklontjes gebouwen te maken. Dan is het net of het van sneeuw is gemaakt. Misschien vind je hier ideeŽn voor op internet.
Laat de kinderen nadenken wat er allemaal bij de winter hoort en daar iets van laten meebrengen of zelf maken en dat tentoonstellen in de opvang. Als ze opgehaald worden kunnen de ouders kijken wat er nu weer bij gekomen is.
Ik hoop dat je iets aan deze ideeŽn hebt.
Groetjes,
Ellen Nelemans

Grijze wolken van knutselkarton(verschillende afmetingen) die je als een mobile aan elkaar hangt. Draadjes met plukken watten geven het sneeuweffect.
Succes!
Ben v.d. Hel

Hallo, misschien is dit een leuk idee!
Pak die rode parasol uit de schuur, beplak met watten stippen. Zet er een aantal stoeltjes onder en omheen en leg er een kabouterpak bij. Elke dag kan een ander kind kabouter zijn, misschien nog wat bladeren eraan of op de grond en misschien kan je nu zelf wel wat verdere ideeŽn bedenken.
Groetjes Jacqueline.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje