Knutselen voor de vakantie

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 186-3
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Als ik met kinderen op vakantie ga vind ik het altijd leuk om van te voren, als het wat slechter weer is, dingen te maken die met de vakantie te maken hebben. Of tijdens de vakantie gebruikt kunnen worden.
Wie heeft er nog leuke ideeŽn om te maken in deze richting. De aanstaande vakantie wordt een vakantie met veel zee en strand.
Met vriendelijke groet
Joanne.


Als je aan zee zit, is het altijd leuk om eerst op het strand allerlei spulletjes te verzamelen, en dan niet alleen schelpen, maar ook stukjes drijfhout, wier e.d. Ook een beetje zand mee naar huis nemen. Je staat verbaasd wat je allemaal aan de kustlijn kunt vinden.
Droog deze dingen goed en laat de kinderen iets beplakken ermee. Een doosje, houten spiegel, schilderijlijstje etc. een blijvende herinnering aan je vakantie!
Succes
Corrie

Als je het in de richting van de zee zoekt, zou ik nu alvast kleine onversierde doosjes kopen bij de Xenos. Als het mooi weer is op vakantie, ga je met de kinderen schelpjes zoeken op het strand en deze verzamel je bij elkaar. Mocht het weer minder zijn, dan kun je met de kinderen de doosjes beschilderen en beplakken met schelpjes.
Succes en groetjes Judith.

Maak een boekje of koop een goedkoop schriftje en laat ze nadenken wat ze allemaal mee willen nemen voor de vakantie. Laat hen dat tekenen of plaatjes zoeken in tijdschriften en opplakken. Ook kan je erbij doen, wat er allemaal nodig is voor een vakantie, succes
Marijke Ameling

Op onze KidsKlub van camping De Uitwijk zijn we vorig jaar begonnen met een vakantiedagboek. Van te voren heb ik A4 tjes gemaakt met bv een leeg T-shirt zodat de kids zelf dit kunnen invullen met als doel misschien later een echt shirt te verven, ook een spelletje of puzzel (10 verschillen), een leeg bord in te vullen met lekker eten zijn een groot succes. Een lege koffer op A4 blijkt meestal te klein voor wat de kids allemaal mee willen nemen op vakantie, Er is ook ruimte voor degene die al kunnen schrijven en dit te vermelden in het verslag, kinderen beleven dingen vaak op een heel andere manier dan volwassenen. Er is een A4 voor bv entreekaartjes, papiertjes van ijs, snoep, alles als het maar plat is. Een leuk stickervel erbij en de kids komen niet uitgeknutseld. Ook dit jaar staat het vakantieboek weer op de planning wegens groot succes.
Groetjes Wijntje

Toen onze zoon nog klein was, gingen we naar zee in het buitenland. Nu had ik op voorhand thuis oude munten ,franken, nep juweeltjes enz bij elkaar verzameld. Gedurende verschillende dagen lagen we steeds op dezelfde plek aan het strand dicht bij rotsen. Nu ťťn van die dagen ben ik de schat daar op voorhand gaan begraven en in de namiddag gingen we op schattenjacht. Met emmertje en schepje ging hij vol goede moed op pad. Nu wel bijgestuurd door pap graven en zoeken. Dat gezichtje had je moeten zien telkens als er weer iets gevonden werd. sí Avonds zijn vonds bewonderen en iedereen die het graag wilde horen kreeg het verhaal van de schat. Nu na zoveel jaar kwam dit verhaal toevallig op de proppen en heeft hij er nog van genoten. Hij was dat moment niet vergeten, maar vond het een leuk idee. Ook voor later als hij zelf kinderen heeft, dus een aanrader!
gr Myriam

Je kan aan het strand doppen gaan zoeken of deze thuis opsparen en er vuurtorens van maken (gaatje in prikken, koortje erdoor) en er een sleutelhanger of mobiel van maken.
Vuurtoren van oude doppen
Evelyn de Vries

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje