Telefoon

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 031
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Hoe kan je een telefoon kunnen maken?

De telefoon voor kinderen op school.
Een GSM kan je maken van een verpakkingsafval beplakken met papier en cijfers erop tekenen verven. De antenne kan je maken van een buigrietje.
Gewone telefoon zelfde materiaal de hoorn van een kleiner doosje het snoer van een muizentrapje, (deze staat beschreven op Wim's Fröbel pagina)
Hetty Hesp

Een paar jaar geleden liep ik stage in een kleuterklas. In die tijd hadden ze het ook over de telefoon. De kinderen maakten deze als volgt.
Materiaal:
verf,
melbatoast doosje
bierviltje
twee dekseltjes van bijv. jampotjes,
een stokje
een hamer,
2 spijkers.
De kinderen beschilderen een vierkant doosje (melbatoast). Op het bierviltje worden de cijfers 1 tot 12 geschreven of gestempeld. Deze wordt met een splitpen op het doosje bevestigd. Om het stokje wordt de pijpenrager gewikkeld. Daarna wordt deze er weer afgehaald. Je telefoonsnoer is klaar. Op de beide uiteinden van een stokje wordt een dekseltje getimmerd. Daarna wordt het snoer aan het stokje en het doosje vastgemaakt en is de telefoon klaar. Bij het bevestigen van het snoer en de splitpen moet wel geholpen worden.
Carolien de Vries

Neem een doosje waar theezakjes in hebben gezeten en daarom heen plak je een gekleurd papier. Maak een tekening van de cijfers van de telefoon(mobiele model) kopieer dat en laat de kinderen zelf in de goede volgorde de cijfers erop plakken. In de bovenkant maak je een gaatje en daardoorheen steek je een rietje dat is de antenne.
Veel knutsel plezier.
Marlies Groen

Neem een vierkante doos, versier deze en maak er van karton een draaischijf bij die bevestigd wordt met 'n splitpen. De hoorn maak je van een dunne koker waaraan aan elke zijde een plastic dekseltje in gestoken wordt. Ouderen kunnen er een van hout maken.
Marita Haffmans

Maak een mobiele telefoon van karton
Wat heb je nodig:
1 plakband
2 karton (lekker stevig)
3 papier maak niet uit welke kleur of stiften
4 schaar
5 sticker
Wat moet je doen:
Je knipt een vorm uit het karton je maakt met het papier cijfers of letters.
Je plakt ze er op of je tekent het er op. Met het plakband maak je een rondje maar let op het plakbandje moet wel zo zitten dat hij met het plak aan de buitekant zit zodat ie plakt en je plakt er wat van je stickers op.
En je hebt je eigen telefoon.
groetjes,
Camille
Hieronder zie je bovenaan een foto van dit werkje

Mobiele telefoon: Deze is gemaakt door een jongen van 12, helemaal in z'n uppie, dus zonder hulp!!
Nodig: een grote doos, beetje in de vorm van een mobiel, verf.
Beschrijving: Verstop het kadootje in de doos, met een heleboel (kranten) snippers. Verf de doos vervolgens helemaal wit (of zwart als je dat mooier vindt). Kijk op je eigen mobiel hoe het beginscherm eruit ziet en verf dat na. Zo simpel, maar zo leuk!
De tweede foto is van dit werkje.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje