Surprise ideeŽn (5)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 184
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ingezonden door: Daan Geurts
Minion uit Verschrikkelijke ikke
(Geen omschrijving gekregen)Ingezonden door: Karina de Vries
Mini computer
Benodigdheden: Doosje chocosticks vol + doosje choco sticks leeg, zwart papier, lijm, internet/kopieerapparaat, 1 broodclip, plastic muntje, fondant muisje, wit vierkant blaadje. prikbord prikker.
1. Pak het chocodoosje in met zwart papier, helemaal rondom. Plak dit vast met lijm
2. Knip van een leeg choco doosje de helft uit (breedte met 1 zijkant, van het lege doosje) Beplak deze ook met zwart.
3. Zoek op internet naar plaatjes voor beeldscherm, toetsenbord, merknamen, powerbutton, dvd, etc. Om de computer echter te maken. Verklein het wel naar de juiste grootte en doe op het beeldscherm iets waar de ontvanger van houd. En plak dat plaatje op het beeldscherm.
4. Lijm de onderste flap bovenop het doosje (maar wel helemaal achteraan plakken)
5. Plak nu het toetsenbord op het doosje. En ook wat je verder aan de voorkant ziet. Ook de merkjes bij de beeldscherm kun je opplakken.
6. Knip een vierkant stuk karton uit. Plak deze ook helemaal met zwart in.
7. Plak op het muntje ook iets wat met het beeldscherm te maken heeft, beplak beide zijden. Met een prikbord prikker prik je wat gaatjes naast elkaar en ga dan opzij heen en weer schuiven. Net zo groot maken tot er een broodclip door past. De onderkant vouw je om en de bovenkant knip je een stuk af als het teveel is. Je hebt aan 1 broodclip genoeg, die knip je gewoon doormidden. In het hoekje plak je een dvd merk plaatje.
8. van het lege choco doosje knip je een zijkant af en vouw je dubbel. De ene kant gaat aan de linkerzijde van je suprise en op de bovenkant daar plak je de dvd speler op. Met goede lijm (kinderlijm) blijft dat al zitten al heb je maar een klein stukje karton gebruikt. Natuurlijk wel net zo lang als de zijkant is, en eerst met zwart beplakken.
Je hebt er ook een elastiekje voor nodig. Knip je door de midden en maak je met perforator gat in envelop. En maak je daar het elastiekje aan vast. En de andere zijde aan de achterkant, schuif je tussen het doosje en het beeldscherm en plak hem dan weer vast of druk hem aan.
9. Envelop vouwen van een vierkant blaadje. Knip er eerst nog een stukje van af. Plak het dicht aan de achterkant met een sticker of plaatje van de game extra uitdraaien. Op de voorkant ook een leuk plaatje plakken. Wat met het beeldscherm te maken heeft of wat leuk is voor de mousepad. Fondant muisje erop en klaar. Veel succes!Ingezonden door: Nienke Poels
Perry het vogelbekdier
Dit heb je nodig:
een doos
veel blauw,een beetje geel en beetje oranje,wit en zwart papier (handig is een blok met gekleurd papier)
2 wc-rollen
en bruin karton
lijm/plakband
schaar
Doe het zo: Snijd als eerste in de doos aan de achterkant zodat je 2 deuren krijgt waar je de cadootjes in kunt doen
of je kunt ook een doos met deksel gebruik waar je dus geen deurtjes gebruikt maar een gewone deksel op de deurtjes plak je daarna blauw op anders op de deksel.
Pak dan het geel papier en knip daar de vorm van de soort van neus in (het gele stuk onder de ogen) Dan knip je een rondje in het oranje papier en slaat een klein stukje om zodat je een mooie snavel krijgt.
Dan maak je van het blauwe papier handjes en armen en daarna knip je in het wit een soort van ovaal oog en dat dan 2 x Kleur dan met een zwarte stift er een rondje in dan heb je dus 2 ogen
Maak je of van zwart papier of van wit papier dat je later kleurt wenkbrauwen.
Dan doe je blauw papier om de wc rollen en knip je van oranje voetjes. Nu maak je van bijvoorbeeld een tissue doosje een hoed deze pak je in met bruin papier en je pakt een vel dat onder de hoed zit.
Niet vergeten! Van oranje kun je natuurlijk ook nog een staart maken (zou ik wel doen).
Dan plak je de voetjes op de wc rollen en plak je deze onder de doos vast. en plak je de overige delen vast op de juiste plaats. Dan zet je zijn hoed op zijn hoofd en ben je klaar!
veel succes als je dit gaat doen!!!Ingezonden door: Senna Noijons
Nintendo
Het is gemaakt van:
- Een kartonnen doos met deksel.
- Twee losse stukken karton
ťťn van de onder zijde van de nintendo en ťťn van de boven zijde van de nintendo nagemaakt. En deze opgeplakt met dubbel zijdig tape.
- Een print van new super mario bros opgeplakt.
- Nintendo ingepakt met willekeurige kleur papier.Ingezonden door: Samantha v.d. Ham
Uil
Benodigdheden: Een groot vel bruin papier, gekleurd papier, lijm, schaar, schoenen doos of een andere doos.
Wat ga je doen?
Je gaat met bruin de doos helemaal bruin maken. Let op: het is belangerijk dat je je opening niet bruin maken apart op plakken anders is het lastig. Dan doe je ogen er op met stift kan je de ogen doen en de buik aan de zijkanten de voeten. Ik heb deze doos een keer gekregen, dat gat aan de zijkant is waar je het open moet maken.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje