Surprise ideeŽn (3)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 182
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ingezonden door: cecile
Vogelkooi met vogeltjes
(Geen omschrijving gekregen)Ingezonden door: Marloes
Tent
Voor iemand die van kamperen houdt of bijvoorbeeld bij de scouting zit.
Gekleurd vel karton in A2 formaat.
Cadeau lint
Kartonnen plaat
Mospapier (van dat papier voor in kerststallen, te verkrijgen bij boerenbond.)
CrÍpepapier.
Cocktailprikkers
Neem de kartonnen plaat en pak die in met het mospapier. Dit is de ondergrond waarop de tent staat.
Vouw het A2 vel door de midden en bevestig dit op de kartonnen plaat. Eventueel kun je dit met de cocktailprikkers doen. Want dit zijn de tentharingen.
Leg in de tent de cadeautjes, en zorg dat die niet verschuiven door ze vast te plakken aan de ondergrond. Maak de tent een beetje dicht door crÍpepapier te plakken aan de binnenkant. Laat dit soepel hangen. Net zoals bij tenten.
Maak met wat cadeaulint en cocktailprikker echte haringen met scheerlijnen.
De tent is af!!


Ingezonden door: Marloes
Vogelverschrikker
Voor iemand die voor dokter aan het leren is (opereren oefenen) of iemand die mensen graag wil laten schrikken/afschrikken of iemand die een moestuin houdt.
2 houten latten
1 Jute zak
Naald en stevig draad
Stro
IJzerdraad
2 knopen
Oude hoed
Maak met de twee houten latten een kruis. Dit is het frame voor de vogelverschrikker. Hang de jutezak aan het kruis met de open kant naar beneden. Maak hiervoor 3 gaten in de zak waar het kruis door heen steekt.
Doe stro en cadeautjes in de jutezak. Naai de jutezak dicht met naald en stevig draad. Lijf van de vogelverschrikker is klaar.
Maak van stro en ijzerdraad een bol. Maak dit boven op het kruis vast. Maak van knopen ogen. Zet de hoed op. Maak dit eventueel vast met ijzerdraad.
De vogelverschrikker is klaar.


Ingezonden door: Marloes
Zoekmachine
Iemand die ergens naar op zoek is: onderzoeker of iemand die altijd alles kwijt raakt.
Mannenvinder/Vrouwenvinder: voor iemand die eeuwig vrijgezel is of van versieren houdt.
Doos
Zwart of Zilver inpak papier.
Rood karton.
Fiets binnenband of stevig lint of stoffen repen.
Doe de cadeautjes in de doos en maak de doos dicht. Pak de doos in met het inpakpapier. Dit is de detector. Bevestig aan de detector de repen fietsband of stoffen repen. Zodat de doos op de rug kan Als een soort rugzak.
Gebruik verder je creativiteit om er echt een zoekmachine van te maken. Door bijvoorbeeld een meter of een pijl erop te maken. Maak er een antenne aan vast of allerlei knoppen. Maak aan de bovenkant een oude gloeilamp vast.


Ingezonden door: Marloes
Knuffel
Voor iemand die veel van knuffelen houdt (kroelen) of iemand die van knuffelberen houdt of iemand die heel erg lief en zachtaardig is
Knuffelbeer
Naald en draad
Neem een grote knuffel beer. Maak deze aan de onderkant open en doe de cadeautjes in de knuffel. Eventueel wat vulling eruit halen om ruimte te maken. Vervolgens naai je de knuffel weer dicht.


Ingezonden door: Marloes
Beautycase
Voor iemand die erg van optutten/shoppen houdt of voor iemand die misschien wat meer op zou moeten tutten / het zou moeten leren.
Schoenendoos
Karton
Rosť inpakpapier.
Glitters etc.
Huishoudfolie
Pak de schoenendoos in met rosť inpakpapier. Maar zo dat de schoenendoos nog wel open kan. Beplak de binnenkant van de schoenen doos ook met gekleurd papier. Maak van het karton een dubbele bodem. Leg daaronder de cadeautjes. Zorg dat je overal rosť ziet en glitters en zilver in plaats van karton.
Maak aan de binnenkant van de doos een spiegel door daar een vak huishoudfolie op te plakken. Versier de buitenkant van de doos met veel glitters. Het mag erg over de top zijn!

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje