Stof en weven

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 128
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik werk als vrijwillig in de activiteitenbegeleiding met ouderen. Een van de dames van een handwerkgroep heeft door ziekte acuut haar gezichtsvermogen grotendeels verloren. Ze deed veel aan fijn borduurwerk en breide ook lappendekens voor goede doelen. Veel technieken kan ze niet meer doen, en ik ben nu op zoek naar andere knutsel/handwerkmogelijkheden voor slechtzienden/blinden, zodat ze zich niet meer hoeft te vervelen. Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben en me tips aan de hand kunnen doen?
Vriendelijke groet,
Gerrie Korten


Voor deze mensen is het al leuk dat ze bezig zijn, en dat er nog iets leuks gemaakt wordt is al helemaal tof.
Nou wat ook leuk is, is het maken van een krans van tempex of stro. Dan knip je lapjes stof in de maat van 7 a 8 cm in het vierkant. Ze hoeven niet precies gelijk te zijn want dat zie je later toch niet meer.
Dan doe je met een scherp voorwerp (schaar, potlood, schroeven draaier, moet je zelf even bekijken) deze lapjes vanuit het midden in de in krans duwen totdat deze goed vast zitten. Dit kun je met allerlei oude stofjes doen ook alle kleuren kunnen gebruikt worden, mijn hobby groepje heeft het ook gedaan zowel ouderen als kinderen en het resultaat was verbluffend.
Voor Pasen kun je dit ook maken maar dan met een tempex ei.
Zorg er wel voor dat de stofjes goed tegen elkaar aan komen te zitten.
Succes er mee.
Carla Thomassen

Ik heb, toen ik nog werkte bij de Thuiszorg, een oude bijna blinde dame verzorgd, zij breiden met twee pennen katoenen zwachtels voor de lepra. Ik zetten voor haar 30 steken op pen 2.5 en zij breiden tot het zwachtel 1.50 mtr. was, als ze er zo,n twintig had, brachten familie, kennissen de zwachtels naar een Kerk, en de Kerk zorgde voor de verzending.
Misschien een tip, groetjes Louise

Weven zou ze misschien kunnen doen. Dat kunnen ze voelen.
Zie de video op de volgende site: www.schooltv.nl
Succes!
Groeten,
Marielle
==
== Zie ook op mijn website Prikbord
==

Ik heb een neef en die zit in een slechtzienden revalidatieprogramma, hier doen ze erg veel aan activiteiten vooral op het gevoel. Een heel leuk en niet te moeilijk idee is speksteen bewerken of een beeld boetseren van klei. Mensen met een visuele beperking moeten het vooral doen met hun gevoel. Speksteen is een zacht materiaal waar je redelijk simpel een leuk resultaat mee kunt krijgen, boetseerklei eigenlijk idem dito maar met een ander beginpunt. Van speksteen maak je een beeld uit een stuk steen en klei moet je helemaal opbouwen. Ik vermoed wel dat ze het heel leuk zal vinden. Groeten
Desiree Hielkema

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje