Sint Maarten Diverse Tips (1)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 075
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Heeft er iemand nog een leuk idee voor Sint Maarten? Zowel voor de traktatie aan de deur of voor een lampion.
Groetjes
Anneke


Toen mijn kinderen nog klein waren zijn we eens bij iemand aan de deur geweest die een groot plakaat op de deur hadden geplakt dat de kinderen een liedje moesten zingen door de brievenbus. Als ik me het goed herinner zou het worden opgenomen. Na iets gezongen te hebben mochten de kinderen iets uit de schaal pakken. Er ontstond wel iets grappigs bij de deur en en ik kan me voorstellen dat je als bewoners misschien wel lekker rustig thuis zit en dus niet steeds naar de deur hoeft te lopen je inwendig hard moet lachen.
Daarnaast is een klein kadootje wat is ingepakt ook een grote verassing. Zelf geef ik nooit onverpakt snoep omdat alles in ťťn grote zak wordt gegooid en onverpakt snoep is dan echt niet fris.
Veel succes
Marian

Misschien is het volgende lampion-idee geschikt:
Neem 2 donkere vellen papier, teken er met potlood een dier op, prik langs de lijnen zů dat het silhouet en andere belangrijke lijnen voor de herkenning van het dier als het ware zichtbaar wordt, plak twee luciferdoosjes in het midden tussen de vellen om genoeg ruimte te creeŽren voor het lampje van de lampion, niet de twee vellen op de hoeken aan elkaar, lampje aan en ooooh..... Kinderen zijn voor zoiets gek op enge dieren, bv. vleermuizen!
Succes, Marjan.

Wil je het voor de kinderen en ouders gezellig maken?
Zet dan voor je deur een tafel waarop wat te drinken staat voor de ouders. Kleed de tafel gezellig aan met herfst materiaal en wat kaarsjes. Eventueel kun je op de grond ook allemaal kaarsjes aan zetten, dit verhoogd zeer zeker de sfeer van Sint Maarten.
Nicolien

Je kunt van te voren de danoontjes leeg eten, bakjes schoonmaken en deze bakjes vullen met snoepjes, dan doorzichtig folie erom heen, strikje erom en dan hebben ze een feestelijk cadeautje. De kinderen (maar ook ouders vinden het leuk omdat je er ook aandacht aan hebt besteed) Het snoep zit nu hygiŽnisch verpakt.
Nicolien

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje