Reizen in de tijd

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 016
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Reizen in de tijd. Heeft iemand nog leuke ideeën?

Misschien dat de tijd van opa en oma al door de kleuters gebruikt wordt? Ook voor kinderen uit groep 4 kan dit een leuke periode zijn, die zeker aanspreekt. (Mijn neefje uit groep 4 was in het PTT-museum en wist absoluut niet wat hij moest doen met een telefoon met draaischijf! Hij had nooit iets anders gezien dan druktoetsen. Zo snel gaan de ontwikkelingen tegenwoordig al.) Misschien kunnen er gebruiksvoorwerpen of plaatjes uit die tijd gebruikt worden. Er zijn misschien oma's of mensen die van antiek houden die nog wel oude gebruiksvoorwerpen hebben, zoals een kolenkit, een schakelaar die rondgedraaid moet worden, een oud strijkijzer, een platenspeler met LP's, een oude radio met drukknoppen, enz. Denk ook eens aan "klassieke" muziek of rock and roll, de Beatles, enz.
Andere onderwerpen:
- een stamboom maken van je eigen familie of het koninklijk huis
- de tweede wereldoorlog
Als het verder terug in de tijd mag, is de riddertijd ook een leuke periode!
Anneke Schimmel

Geef als opdracht om met een tijdmachine naar een jaartal naar keuze te gaan, in de hoedanigheid zoals ze NU zijn en laat ze een opstel/werkstuk maken over wat ze zien en HOE ze het zien en evt. problemen van die tijd zouden oplossen.
MINDTWISTER

Een jaar of 2 geleden ging de kinderboekenweek over dit thema. Veel leuke ideeën en materialen zaten daar bij (reismachine) Ik heb nog wel wat liggen, maar de bibliotheken vast ook. Ik heb daar vaker boekwerken van oudere thema's gehaald i.v.m. projectweken.
Verder heeft de praxis (een praktisch tijdschrift met vanallerhande tips voor scholen en leerkrachten) een themanummer praxisbulletin uitgebracht van november 1999 waarin het hele nummer gaat over een tijd-project met als subthema het naderende millennium.
Mocht dit nu niet op de school begeleidingsdienst of op school zijn kun je me altijd vragen een kopie op te sturen.
groetjes Ankie Keuten

Meer over reizen en vakantie

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop