Pillenpotjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 111
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Sinds mijn moeder in een verpleeghuis ligt spaar ze voor mij de pillenpotjes. Heeft iemand een idee wat je er mee kan doen in een kleutergroep?
Bedankt,
Groep 1/2a en Marlies


Laten beschilderen en rijst o.i.d erin en je hebt een leuk mini-instrument.
Florien

Je hebt een plankje nodig (kijk in de afvalbak van de bouwmarkt, gratis!)
Schilder het plankje in een leuke kleur. Plak de deksels op een plankje. Laten drogen. Nu kun je de potjes erop schroeven. Draai 2 dichte schroefoogjes aan de zijkanten en knoop hier een lint of draad aan vast.
Dit is een handig rekje voor oorbellen / sieraden of mooie kleine steentjes!
Ina.

De pillenpotjes bewaar ik voor het bewaren van melktandjes die er op school uit gaan.
Als we knutselen met kosteloos materiaal zet ik ze er altijd bij: snuit voor een dier of pootjes of wielen voor een auto. Kinderen zien er van alles in.
groeten Betsie Dogger

Van de pillenpotjes kun je mooie minipoppetjes maken. Dit zijn de kleine versies van diegene die van bloempotjes worden gemaakt. Erg leuk om op een kastrand of boekenplank te zetten.
groeten, Elly

Omwikkel de potjes met aluminiumfolie, prik een gaatje door de bodem en rijg er een rode draad met aan het uiteinde een kraal door. Als je er bv 3 van verschillende lengte aan elkaar vastmaakt krijg je kerstklokjes.
groetjes Jetske.

Licht aan de grote, dan zou je er waxine lichtjes in kunnen doen en de buitenkant met gekleurd doorzichtig papier beplakken.
gr. Josette

De kinderen kunnen er ook letters op schilderen met plakkaatverf, op ieder doosje 1 letter, de doosjes met elkaar verbinden (dubbelzijdig plakband of iets sterkers zoals een klein schroefje met een oog, aan het volgende doosje waar een schroefje aan zit met een haakje) en zo een namenrups maken.
Met vriendelijke groet,
Marleen Hoogendam

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje