Peru

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 067
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik ben lerares op een basisschool en binnenkort hebben wij een groot project over landen. Onze groep werkt over het land Peru. Heeft iemand nog knutselideeŽn over Peru voor ons of weten jullie waar we die kunnen vinden?
Namens groep 5 van de Maarten Luther School alvast bedankt voor de moeite.
Groeten: Harlene Brand


Ik ben een kleuterjuf op rust en denk dat ik je wel op weg kan helpen.
1. Je zou de kinderen kunnen leren weven. Verzamel wol met hevige kleuren, typisch voor peru. Ga als volgt te werk: Ieder kind brengt schoendoos mee. Laat draden iets langer dan de langste zijde van de doos afknippen en kleef ze in de lengte over de doos vast, je hebt nu een eenvoudig weefgetouw. Laat nu weven. Als naald gebruik je ijsco-stokjes waaraan je de draad met kleefband vastkleefd. Dan kan men weven en er is keuze genoeg vb.2op 2af of op en af weven.
Je kan ook laten weven met repen stof, dat gaat vlugger.
2. Maak gelukspoppetjes, door stukjes elektriciteitsdraad te laten omwinden met wol, op het bovenste lichte gedeelte, teken je gezichtjes.
3. Maak poncho's. Lappen effen gekleurde stof; laten beschilderen met felle strepenpatronen. Een vierkanten lap stof dwars plooienen er bovenaan een stukje uitknippen, gewoon over hoofd trekken en de poncho is klaar.
4. Ze houden in Peru erg veel van muziek, maak je eigen orkest, dat kan alles zijn, schuddozen en bv. allerlei flesjes gevuld met een verschillende hoeveelheid water (geven telkens andere klank) ophangen aan een rek.
Ik hoop dat je hier wat bruiksbaar tussen vindt.
Veel succes
Mary-lou

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje