Olympische winterspelen (thema)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 138
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

De olympische winterspelen komen er aan en daar zouden we graag leuke dingen voor knutselen. Wie heeft er nog een leuk en origineel idee om te maken?
Anneke


Een aantal kleine ideeŽn:
* Verzin zelf een nieuws sport en maak dat in 3D
* Verzin een nieuw logo
* Bedenk sportkleding en maak dat van verschillende stofjes
Met vriendelijke groet
Anita Jongkind

Maak met propjes crepe papier de ringen van de spelen en plak ze op.
groetjes Corrie

* Maak een skipiste: krantenpapier frommelen, op een harde plaat leggen en bedekken met wit wc papier, insmeren met behangerslijm, laag voorlaag opbouwen.
Maak op de helling skiers, neem twee halve wasknijpers, lijm de ronde kant op 2 ijscostokjes (de ski's) omwikkel het lijf met gekleurd chenilledraad, prik op de punten van het wasknijperduo een piepschuimballetje en maak daarvan een gezicht met haar, skibril enz. Twee hapjesprikkers als skistokken.
Zet een parcours uit met vlaggen op satehprikkers. Zie ook Skieen in de sneeuw
* Maak van ijzerdraad mensfiguren en buig ze tot schaatsers, maak een ovale schaatsbaan met een wedstrijd erop. tribunes erom heen.
* Medailles maken: maak van kartonnen rondje een medaille door er folie (goud, zilver, brons) omheen te doen, laat dan versieren met nr 1, 2 of 3
succes ermee.
Betsie
Zie ook Medaille maken

Maak een levensgroot bordspel waarbij je met bobsleetjes/ski's/snowboards/wat dan ook vooruit kunt gaan. Laat kinderen zelf vragen en opdrachten erbij bedenken en het vormgeven. De winnaar krijgt een (zelfgeknutselde) medaille!
Groetjes Merel

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje