Nieuwsbrief 250

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 250
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Nieuwsbrief knutselidee.nl
Hallo,

Hieronder vind je weer op datumvolgorde de laatste nieuwtjes van de website en andere items. Je staat ingeschreven om deze nieuwsbrief te ontvangen. Meer hierover lees je onderaan deze e-mail.


Idee van de maand     2019-05-01
Dit is het idee voor de maand mei
Ingezonden door: Mirjam Mulder
Titel: Sieradenhand voor moeder
Omschrijving: Ik heb ooit eens zo’n porseleinen hand gehad waar je ringetjes en armbanden aan kunt hangen. Voor Moederdag bedacht ik me dat je dat ook zelf kunt maken van papiermaché.
Ik heb het als volgt gedaan: Een latex handschoen (zijn niet duur) vullen met wat zand en dan dichtknopen. Niet te veel want de vingers moeten niet te dik worden.
Met schilderstape eerst alle vingers goed vastzetten over de rug van de hand over de vinger naar de binnen kant laten lopen.
Hierna met papiermaché afmaken en als laatste sitspapier gebruiken of wc papier en dan later na het drogen schilderen in een mooie kleur.
Ik heb het met de klas gedaan en het lukte erg goed

Alles gratis     2019-05-02
De volgende items waren de afgelopen maand gratis op internet te krijgen en veel ervan staan nog steeds op de website. Kijk dus even als je wat leuks ziet:
Gratis actiepakket wilde bloemen
Gratis dierentuinbezoek
Gratis schoolbox
Gratis verrassingspakket
Gratis DVD The Passion
Gratis blad ijs
Gratis programmablad Visie
Gratis website maken
Gratis foto's afdrukken
Gratis dieetrecepten eBook
Gratis 4 weken films
Gratis 2 weken krant
Gratis Magazine Mooi Gelderland
Gratis e-book Vos en Haas
Gratis spuugdoek

Het meeste staat er nog op dus kijk snel even op de website.

Gratis artikelen

Gedichtjes voor Moederdag     2019-05-03
Het schiet al weer op naar Moederdag. En als je dan een leuk cadeautje wilt maken dan past er misschien ook wel een leuk gedichtje bij. Zeker als je (ook) een wenskaart erbij doet of deze opstuurt. Kijk voor veel gedichtjes op:

Moederdag gedichtjes

Bollen breigaren     2019-05-06
Ik haak dekens voor Kenia, maar alle garen zelf betalen wordt een beetje prijzig. Dus wie heeft er nog resten met bollen breigaren liggen en wil dat wel geven?
Er kwam laatst nog bericht uit Kenia dat men daar zo blij was met de kleden, dat ze me ook kleinere maten vroegen te maken. Ik wil graag aan dat verzoek proberen te voldoen en ben nu bezig om her en der nog resten garen te bemachtigen.
Meer info via mijn e-mail
Groeten, Corry van Braak - ten Hove

Boek van de maand     2019-05-10
Het boek van de maand op de website is deze maand: De Leukste Knutsels met papier en karton - voor knutselaars vanaf 5 jaar.
Het boek staat boordevol leuke doe-ideetjes en geeft inspiratie voor de mooiste knutselprojecten. Knippen en plakken, vouwen, scheuren en kreukelen, vlechten en werken met papier-maché... met verschillende technieken maak je handige knutsels, leuke speeltjes en mooie siervoorwerpen. Dankzij de duidelijke stap-voor-stapinstructies en foto's maak je van elk project een pronkstuk!

Bekijk meer info over het boek

Knikkerbaan maken     2019-05-12
Hoe leuk is het om zelf een knikkerbaan te maken waar de knikkers alle kanten op gaan en deze ook nog te maken met je favorieten dieren. Bijvoorbeeld dinosauriërs.

Knikkerbaan

Geld vouwen als hondje     2019-05-13
Geld geven in een enveloppe is niet zo leuk. Maar als er in de enveloppe een leuke zelfgemaakte kaart zit waar het geld dan weer opgeplakt is in de vorm van een hondje dan heb je opeens een heel leuk cadeautje.
De kaart is een 3D kaart van een meisje dat de hond uitlaat.

Hondje op wenskaart

Winnaar Gratis hobbyartikel     2019-05-15
Het gratis hobbyartikel van de vorige keer is gewonnen door Kim Dopheide uit Amsterdam. Ze schreef: Echt geweldig dat wij gewonnen hebben.

Gratis hobbyartikel     2019-05-15
Maak kans op een gratis hobbyartikel door alleen maar een e-mail te sturen. Vermeld wel je naam en adres in de e-mail! Nog leuker is als je ook meteen een antwoord op een vraag geeft of een leuk idee voor op de website meestuurt.
Doe dus in ieder geval mee want je weet maar nooit of je er dit keer bij bent.
Deze keer kun je winnen: 3D schilderij luipaard
Het is een A4 boekje met diverse plaatjes van een luipaard dat tezamen een 3D schilderij gaat vormen. De werkomschrijving staat in het boekje. (Het schilderij blijft A4)

Stuur me een e-mail

Andere website     2019-05-16
Is het een idee om alvast wat Vaderdag tips op te doen? Er is een startpagina met heel veel leuke tips.

Vaderdagtips

Vaderdagknutsels     2019-05-17
En natuurlijk moet je ook wat leuks knutselen voor Vaderdag en daarvoor kun je op de themapagina Vaderdag kijken op knutselidee.nl

Vaderdag knutselwerkjes

Tips en oproepjes     2019-05-21
Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Plaats deze dan gratis in de nieuwsbrief.

Stuur me een e-mail

Oproepje     2019-05-23
Ik ben Anne en ik maak kaarten van grassen bloemen, zoals akelei, meizoentje, viooltjes en klaprozen.
Hoe kleiner hoe mooier voor verjaardagen etc. Ze zijn bijzonder en ik zie zelden kaarten met gedroogde bloemen en grassen. De kaarten kosten 1 euro per stuk, zijn dubbel en
mooi verpakt in cellofaan zakje. Ik kan helaas geen foto maken.
Voor meer info kun je me een e-mail sturen.
Anne Derks

Stuur me een e-mail (Niet meer mogelijk)


Kaartenwinkel     2019-05-25
Op de kaartenwinkel vind je ook veel voorbeelden van wenskaarten die je zelf makkelijk kan namaken. Bijvoorbeeld bij de vormkaarten. Bij sommige is het misschien teveel werk maar er zijn er ook die je kunt uitprinten en dan overtekenen op je eigen kaart. Dan alleen nog netjes uitsnijden of knippen. Je hebt dan een mooie basiskaart die je daarna verder kan afwerken. Voorbeelden van deze afgewerkte vormkaarten zijn er ook te vinden in de kaartenwinkel en soms zelfs al bij de vormkaart.
Bekijk ze gewoon even en maak er iets leuks van.
Groetjes Anneke

Vormkaarten

Oproepje     2019-05-28
Ik ben Janny Havenaar en ik heb heel veel gekleurde mandela kaarten gemaakt. Deze bied ik te koop aan, 2 voor 1 euro met een enveloppe erbij.
Het zou fijn zijn om er wat te verkopen het is het enigste wat ik kan doen en ik heb er al zeker wel 100.
Ik woon in Bleiswijk en voor meer informatie over de kaarten kun je me een e-mail sturen.
Janny Havenaar

Stuur me een e-mail (Niet meer mogelijk)Dat was het weer.
Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Stuur me een mail via wim@knutselidee.nl
Of bezoek de knutselidee website.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje