Nieuwsbrief 220

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 220
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 220 - dec. 2016


Hallo ,


Er zijn nog een paar dagen voor het pakjesavond is. En altijd zullen er nog zijn die snel een surprise in elkaar moeten zetten. Nou gelukkig staan er op de website heel veel knutselwerkjes die snel en makkelijk te maken zijn. De surprises met papier machť zullen niet meer kunnen omdat deze nogal lang moeten drogen maar de meeste kun je maken en direct inpakken. Kijk dus snel op de themapagina surprises voor een lastminute surprise.
En wil je gewoon wat knutselen dan kijk je op de themapagina Sinterklaasknutsels.

Daarna is het nog maar een paar weken voor het weer Kerst is. En hiervoor kun je ook een heleboel knutselwerkjes vinden op de website. Kijk hiervoor dus op de pagina kerstmis. En als je bijvoorbeeld alleen een kerstboom wilt maken kijk je bij kerstbomen.

De themapagina's zijn voortaan voorzien van plaatjes. Ik denk dat het wat makkelijk zoekt als je meteen ziet wat het gaat worden. Wat vinden jullie van de nieuwe themapagina's? Laat het me even weten. (Zoals dus bijvoorbeeld de kerstthemapagina.

De postzegels zijn ook aardig duur tegenwoordig, maar toch is het wel leuk (en lief) om een zelfgemaakte kerstkaart te sturen naar iemand die na aan het hart ligt maar die een beetje ver weg woont. Dus blijf dat gewoon lekker doen.
Voor de overige personen kun je beslissen om ze maar een e-card te sturen. Makkelijk, gratis en de datum voor versturen kun je nu al vastleggen.

En zoals altijd ook weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt. En er is ook weer een kans op een gratis hobbyartikel. En ook een pakjesspel wordt weggegeven!
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand nieuw en of aangepast is zie je hieronder en via de nieuwspagina op de website.

Pizza speciaal
Dit idee is ingezonden door: Lisa Kunst
Rubriek: Sinterklaas

Cupcake surprise
Dit idee is ingezonden door: Karin Kok
Rubriek: Sinterklaas

Nijlpaard surprise
Rubriek: Sinterklaas

M & M surprise
Dit idee is ingezonden door: Milou van Agtmael
Rubriek: Sinterklaas

Pietenmuts
Dit idee is ingezonden door: Daniel Reefman
Rubriek: Sinterklaas

Toiletpot
Dit idee is ingezonden door: DaniŽl Dol
Rubriek: Sinterklaas

Surprise ideeŽn (9)
Rubriek: Nieuwsbrief item

Broodschoenen
Dit idee is ingezonden door: Andy de Jonge uit Amsterdam
Rubriek: Sinterklaas

Filmklapbord
Dit idee is ingezonden door: Ramesh Dharampal
Rubriek: Sinterklaas

Schilderspalet
Dit idee is ingezonden door: Ramesh Dharampal
Rubriek: Sinterklaas

Fitness surprise idee
Rubriek: Nieuwsbrief item

Patatje
Rubriek: Sinterklaas

Sierkwastjes
Rubriek: Verjaardag

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom. Ik wil er altijd nog nieuwe dingen bijzetten dus stuur het in. Het kan geplaatst worden met je naam erbij tenzij je dat niet wilt natuurlijk.Boek van de maand


Het boek van de maand op de website is deze maand: Knutselopa - 48 dingen die opa's zelf kunnen maken met en voor kleinkinderen
Een bťťtje opa doet allerlei leuke en spannende dingen met zijn kleinkinderen. Veel is er niet nodig om een onuitwisbare indruk te maken: de materialen voor allerlei spelletjes en experimenten heb je meestal gewoon in huis. In dit vrolijke doeboek staan ruim 48 ideeŽn om meteen aan de slag te gaan: handgriezels, voetvissen, krokodillentijd, een vulkaanuitbarsting, puzzelen met lucifers en een blikjestelefoon: opa maakt het allemaal!
Lees meer over het boekTips en oproepjes


Hallo, ik heb echt heel veel kralen, slotjes, van alles om oorbellen en zo te maken maar heb me op een andere hobby gestort. Namelijk 3d kaarten maken. (Die t.b.v. de voedselbank worden verkocht) En ook quilten. Dus je kan de partij kopen of ruilen voor stofjes en andere dingen die ik kan gebruiken. Ik woon in Rotterdam en mijn mailadres is mammeluupie@hotmail.nl
Anne.

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Het Pakjesspel


De oplossing van vorige maand voor het Pakjesspel was dat het spel bij bol.com Ä16,95 kost. Het is een leuk spel om te spelen op pakjesavond als je niet aan surprises doet maar wel een gezellig avondje wil hebben.
De winnaar van een exemplaar van het pakjesspel is geworden Cassandra van Laar uit Velserbroek.Gratis Hobbyartikel


De winnaar van vorige maand is Marja Slotboom-Mandjes uit Den Helder. Ze schreef naderhand: nogmaals, hartelijk dank voor mijn prijs. Het pakje is gisteren binnen gekomen. Erg leuk.
Doe jij deze maand ook mee om kans te maken op een hobbypakket? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Wat kun je deze maand winnen? Een knutselboekje voertuigen. Dit is een knutselboekje met 4 bouwplaatjes van vier voertuigen. Een pick-up, personenauto, bus en bulldozer. Daarnaast 160 stickers met voertuigen en 290 stickers in allerlei kleuren en vormen.
Helemaal gratis voor de winnaar.
Hoe doe je mee? Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet in ieder geval je naam en adres gegevens in de e-mail die je stuurt want anders kan ik sowieso niets opsturen. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik wil graag terracotta potten verven en zou graag willen weten welke verf daarvoor geschikt is? Als het even kan voor zowel binnen als buiten verf. Heb al verschillende suggesties gehoord zoals muurverf, acrylverf (op waterbasis?), latex verf.
Maar ik wil het toch eerst zeker weten voor ik eraan begin.
Hopelijk kan iemand mij verder helpen.
met vriendelijke groet,
Lisa

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik heb een vraag aan jullie. Ik wil voor een winkeltje een kassa maken en een scanner. Hoe doe ik dat op een leuke manier dat ze er ook iets mee kunnen. Hoeft niet echt te werken maar bijv een geldla is wel leuk.
Dank u wel.
van Cloe

Hier de antwoorden op vraag 2Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben op zoek naar gekleurd -aluminium, zilverpapier, folie - band ongeveer 3 cm breed, wat als ik het in een bosje doe ritselt, ik heb het nodig om het aan een lange stok je doen en in de wind te zetten zodat het glinstert en ritselt
Is dat er? En waar?
Ik hoor graag van u.
met vriendelijke groet,
M.C. Eindhoven-- 2 --
Wie heeft er ideeŽn voor leuke goede wensen voor het nieuwe jaar. Ik dacht aan een kaart die op een of andere manier beweging heeft. Weet iemand iets leuks om te knutselen als wenskaart?
Dorine


-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Geef een tegoedbon
Weet je zo op het laatste moment nog niets om te geven voor Sinterklaas of als kerstcadeautje?
Geef dan een zelfgemaakte tegoedbon. Zeker leuk als je iets heel persoonlijks geeft zoals 5 avonden oppassen! De tuin opknappen of alle bollen planten. Samen een dagje stadten met een betaalde lunch. Samen naar de film enz enz. Leuk om te maken en ook heel leuk om te ontvangen. Kijk op de website tegoedbon ideeŽn voor nog meer tips en het maken van de gratis tegoedbon.
Direct een Sinterklaastegoedbon maken of een Kerstmistegoedbon maken.

Sinterklaastips
Ook voor het Sinterklaasfeest zijn er heel veel verschillende tips te vinden. Wat moet je doen als Sinterklaas bij je thuis komt? Leuke tips voor pakjesavond. Leuke filmpjes met Sinterklaas erin. Een zelfs het dobbelstenenspel kun je gratis downloaden op de website. Inclusief de omschrijving hoe dit spel gespeeld moet worden.

Je vindt het allemaal op de website Sinterklaastips.

Wenskaarten sturen
Op de e-cardwebsite kun je wenskaarten electronisch (e-kaart) en als echte post versturen. Dit versturen kan natuurlijk op meerdere websites, maar deze wenskaarten zijn wel anders. Ze zijn namelijk gemaakt als echte kaarten door creatieve mensen. Heel leuk ook om de kerstkaarten eens te bekijken en deze te sturen aan het einde van het jaar. Je kunt de kaarten klaarzetten om later te versturen. Meteen even doen! Kijk op e-kaarten website

Kaartenwinkel
De kerstafdeling op de kaartenwinkel staat vol mooie kerstkaarten en ook de kerstknipvellen zijn geplaatst. Wees er op tijd bij want op is op. De voorraad wordt dit jaar niet meer aangevuld. En voor de kerstkaarten kun je alleen de komende paar dagen nog bestellen. Daarna is het niet meer mogelijk om voor de kerstdagen de kaarten in huis te hebben!
Ga dus meteen even kijken in Kaartenwinkel.
Groetjes Anneke

Gratis
Veel is gratis te krijgen op internet en de afgelopen maand stonden de volgende dingen op de gratis website. Veel ervan zijn op dit moment ook nog gratis aan te vragen. Vraag dus gratis aan:
Gratis video van Sinterklaas
Gratis Panorama lezen
Gratis notitieblokje
Gratis Ouders van Nu Baby Box
Gratis mosselboekje
Gratis proefpakket inlegkruisjes
Gratis Depend
Gratis kaart met bloemzaad
Gratis boek wenskaarten maken
Gratis 4x Tommies
Gratis Boekje Het grote ABC van autoleasing
Gratis Blije doos
Gratis Pipet Frontline Combo
Gratis probeerverpakking
Vraag je gratis Kustpas aan!
Gratis Boekje Veluwe Actief
Enzovoort
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Leuk of meuk
De site bestaat nu al een tijdje maar er moet eigenlijk nog wat meer gestemd worden. Doe je nog even mee? Beoordeel even een aantal plaatjes op de website Leuk of meuk.

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Denise
Korte omschrijving: Schatkaart
Lange omschrijving:
Pak een a-4 papiertje ,een lucifer en een nat theezakje.
Roep er een volwassenen bij en laat hem een luciferstokje aansteken. Hij moet ook langzaam en rustig de aangestoken lucifer onder het blad houden (bij de randen). Dan komt er een klein zwart randje net zoals bij een echte schatkaart! Daarna wrijf je het oude natte theezakje over het papier heen waardoor het bruinig wordt. Dan laten drogen. Als het droog is dan kun je zelf een route gaan tekenen op het papier. Ook allerlei gegevens erbij zoals een boom, een afstand en een kruisje als doel. Een prachtige echte schatkaart.
Tip: Zo'n kaart is ook leuk als je een speurtocht houd!

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlVerwijdering van mailadressen


Er draait een automatisch programma dat mailadressen uit de database haalt wanneer drie maanden achter elkaar het mailadres een bounce geeft. Dus als er een automatisch antwoord komt! Vaak is dat 'mailbox vol' of 'het mailadres bestaat niet meer'. Maar kan ook een 'vakantiemededeling' zijn of 'uw bericht is gelezen'. Als het niet elke maand is gaat het goed maar is het drie maanden achter elkaar dan wordt het mailadres dus verwijderd en krijg je geen nieuwsbrief meer.Help mee knutselidee.nl mogelijk te maken


Steun knutselidee.nl
Bol.com hobbyartikelen
Leuk of meuk.Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje