Nieuwsbrief 202

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 202
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Frbel Pagina's nr. 202 - Juni 2015


Hallo ,


En dan is het opeens al weer juni en komt Vaderdag er ook al weer aan. Op 21 juni van deze maand is het al zover en voor de Belgische lezers is het nog een weekje eerder op 14 juni. Gaan we nu eens met z'n alle iets voor vader maken? Het blijkt namelijk dat er voor moeder meer geknutseld wordt dan voor vader en dat is toch eigenlijk jammer. De nieuwste items zoals een parkeerschijf of een telefoon oplader houder zijn heel geschikt om te maken voor Vaderdag.
Nog veel meer knutselwerkjes vind je op de thema pagina Vaderdag
Een e-kaartje sturen is zeker ook een goed idee. Zet hem op datum klaar en 's morgens als papa de mail bekijkt ziet hij direct het kaartje dat je gestuurd hebt. Kijk voor de Vaderdag kaartjes even verder en als je ook een leuk gedichtje erin wilt schrijven kijk dan bij de Vaderdag gedichtjes. Deze gedichtjes kunnen ook in een echte kaart als je die bij je cadeautje stopt. Leuk, moet je doen.

Vind je een cadeau voor vader ook altijd zo moeilijk? Maak anders zelf een tegoedbon waarbij je dan aanbied iets voor je vader te doen. Bijvoorbeeld de tuin opknappen, uitnodigen voor een etentje, de auto een paar keer wassen, of 1 keer in de was zetten. Verzin zelf iets waar je hem blij mee kan maken. Knutsel er een mooie tegoedbon van!

In deze nieuwsbrief ook weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.

Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand nieuw en of aangepast is zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Boekkunst 2 - Vouwen van een simpel patroon
Rubriek: Vouwen

Telefoonhouder bij opladen
Rubriek: Vaderdag

Boekkunst 3 - Waar naartoe vouwen
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Parkeerschijf voor auto
Rubriek: Vaderdag

Madeliefje
Rubriek: Moederdag

Inpakken en een leuk vaderdagcadeau.
Rubriek: Vaderdag

Waxinelichtje in hartjes
Dit idee is ingezonden door: Marjolein
Rubriek: Moederdag

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Deze maand waren er geen oproepjes!

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


De winnaar van vorige maand is Hanny Haveman uit Enschede. Ze was er erg blij mee en schreef: 'Net terug lees ik de mail dat ik gewonnen heb ....hiep hiep hoera. Het zal erg leuk zijn om samen met mijn vakantiegangers te gaan knutselen, dus ook namens hun bedankt.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Wat kun je deze maand winnen? Deze maand geef ik een Knipvellenboek weg om 3D kaarten te maken voor de kerst. Je kan er 10 verschillende kaarten mee maken compleet met uitleg en voorbeelden.
Dit hobbyartikel is ook gratis te krijgen met WFPpunten! Zie WFPpuntenmail
Hoe doe je mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb voor mijn kinderdansgroepje vishengels nodig maar die zijn vrij makkelijk te maken van stokjes en touw. Maar ik ben ook nog op zoek naar vissen of zeedieren voor aan het touwtje. Weet iemand waar ik dit kan kopen? Zelf maken gaat helaas niet lukken want ik moet er 50 hebben.
Elsemiek Hoevens

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Wij gaan op onze school beginnen met een landen project. Daarom zoeken we knutselwerkjes die met allerlei landen te maken hebben.
Wie kan ons helpen.
Groeten van Iris van Hoorn

Hier de antwoorden op vraag 2Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik zou graag met piepschuim willen werken voor een carnavals wagen. Maar ik weet niet waar ik voorbeelden en uitleg kan vinden..
Wie kan mij verder op weg helpen?
Astrid-- 2 --
Ik heb een vraagje als ik een bloempot op een dakpan wil bevestigen hoe doe ik dit? En is een halve beter of een heel potje ?
Alvast bedankt voor u antwoord.
Groeten Anita Bakker-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Vaderdagtips
Natuurlijk moet je de komende dagen even de tips voor Vaderdag website gaan bekijken. Wie weet haal je daar ook nog leuke ideen vandaan.

En een e-kaartje sturen naar vader moet je zeker niet vergeten. Het kost niets en vaders vinden het altijd leuk om onverwachts iets te horen! Vaderdag e-card En als je op die website kijkt kun je ook eventueel een echte kaart naar je vader laten sturen! Dan is vader dubbelblij en je steunt er ook nog een goed doel mee!
Laat dan meteen ook een mooi Vaderdag gedichtje erin schrijven. Je kan deze gedichtjes, speciaal voor wenskaarten, vinden op de Wenskaartgedichten website

Kaartenwinkel
Er zijn op de site ook leuke mannenkaarten te vinden. Als je dus ook je vader een leuke kaart wilt sturen is die kaart ook te koop. Ook op de site nieuwe kaarten en wat kleine goedkope knipvellenboeken. Ook leuke cadeautjes. Kijk meteen even in de Kaartenwinkel.
Anneke

Gratis
Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Proefpakket Knorr Basisbouillon, magazine Vogels dichterbij, Proefnummer Elsevier Juist, proefmonster voer, Bazaar magazine, Kaartjes Game of Thrones tentoonstelling, Beauty magazine, verschillende producten, Proefnummer PipaPanda, Donorsticker, proefnummer CASH, cadeaubon, proefnummer Vogelvrije Fietser, Visie met persoonlijk wikkel, cadeaukaart, zaadbommenpakket, proefpakket inlegkruisjes, wokpasta proberen, dogtag, Sim Kaart, zakje muntdrop, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Tom Bernaerts
Korte omschrijving: Casino (of kermis)
Dit is leuk voor op een verjaardagsfeestje. Je maakt verschillende standjes en bij elk standje staat minstens n volwassene. Deze gaat uitleggen hoe het spel werkt en erop toezien dat er niet vals gespeeld wordt. Enkele ideetjes; hoger of lager, roulette,... Je kan er natuurlijk ook een kermis van maken met bv. blikken omverwerpen, eendjes vissen, tombola, om ter hardst slaan met een hamer, kaartenhuisjes bouwen, ringen of hoefijzers gooien,... De winnaar van het spel wint (vals) geld. De bedoeling van het spel is dat je zoveel mogelijk geld probeert te winnen, waarmee je daarna voor je eigen eten, drinken moet zorgen. Er zijn natuurlijk ook dieven (volwassenen) die het geld van de kinderen proberen te stelen.
En al de spelletjes, het valse geld en de standjes enz kun je natuurlijk zelf maken.
Tip: Voor de kinderen: Je kan het geld altijd in je schoenen, broek, sokken,... steken zo dat de dieven het geld niet vinden.
Opmerking: Je kan er natuurlijk ook een variatie op spelen. Dat ze om ter meest geld verzamelen,...

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlHet sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Stuur me een mail via wim@knutselidee.nl
Of bezoek de website.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje