Nieuwsbrief 201

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 201
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 201 - Mei 2015


Hallo ,


Moederdag valt op 10 mei en daar moet wel iets leuks voor gemaakt worden. Kijk op de thema pagina Moederdag voor alle werkjes die er staan. Mocht je iets maken stuur me dan een foto dan kan die erbij geplaatst worden. En als je iets heel nieuws maakt stuur dan ook de beschrijving mee. Leuk toch als jouw werkje op de website staat?
Ga je iets leuks maken voor moederdag dan is het vaak ook wel leuk om er een gedicht bij te doen. Hiervoor kun je eens kijken bij de Moederdag gedichtjes op de gedichten website.

Tot en met 15 mei kun je meedoen met knutselen en kleuren voor de zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Kijk hiervoor op de pagina Pieter Post met de motor en kleur de kleurplaat of maak een mooie kaart en stuur die op naar Pieter Post. Doe je ook mee?

In deze nieuwsbrief ook weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.

Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand nieuw en of aangepast is zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Lichtjes cadeau doen
Dit idee is ingezonden door: Betsie Dogger
Rubriek: Moederdag

Kuiken in ei (papier-machť)
Dit idee is ingezonden door: Sandra van Swam
Rubriek: Pasen

Pieter Post met de motor
Rubriek: Kleuren

Boekvouwen met het woord Mama. Altijd leuk om met Moederdag te geven met eventueel een bon erbij.
Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Vliegtuig opbouwen
Dit idee is ingezonden door: Yvonne S.
Rubriek: Knippen en plakken

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Deze maand waren er geen oproepjes!

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


De vorige nieuwsbrief was de 200ste en daarom heb ik vorige maand 5 verschillende pakketjes verzonden naar mensen die mij feliciteerde met de 200ste nieuwsbrief. Er waren veel leuke reacties.
De 5 winnaars van de knipvellenpakketten zijn:
Arja van Duin uit Steenbergen
Jelly Hondebrink uit Almelo
Riet van Oorschot uit Vlissingen
Cilia van den Heuvel uit Hilversum.
Monique Langenberg uit Dordrecht

Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Wat kun je deze maand winnen? Deze maand geef ik een 'Knutselboek van papier' weg. Dit is een compleet boek met 10 knutselprojecten. 30 bladzijden met al het benodigde papier voor o.a. bestekzakje, feesthoedje, enveloppe, peertje, cupcake versiering en veel meer.
Dit hobbyartikel is ook gratis te krijgen met WFPpunten! Zie WFPpuntenmail
Hoe doe je mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik kleur voor volwassenen kleur boeken en mandala's. Ik kan alleen maar met mijn linkse hand wat doen en dat kleuren is voor mij geweldig.
Zo ben ik toch creatief bezig. Maar er bestaan ook kaarten daarin (om te kleuren) maar die zijn niet makkelijk te vinden. En als je ze vindt ook vrij duur. Misschien zijn er mensen die ze over hebben, ik wil ze dan graag overnemen.
Of zijn er mensen met goede ideeŽn om zelf die kaarten te maken?
Janny Havenaar

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik zoek knutseltips voor mijn kamer. Ik wil hem namelijk graag in disco-stijl in gaan richten.
Alvast bedankt,
Stephanie

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
We gaan een project doen in het eerste leerjaar rond de kleuren zwart en wit. Fotografie en schimmenspel zal eveneens aanbod komen. Maar we hadden graag wat knutseltips (liefst iets ruimtelijk) hieromtrent. Wie kan me helpen?
Alvast bedankt
Katrijn

Hier de antwoorden op vraag 3Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb voor mijn kinderdansgroepje vishengels nodig maar die zijn vrij makkelijk te maken van stokjes en touw. Maar ik ben ook nog op zoek naar vissen of zeedieren voor aan het touwtje. Weet iemand waar ik dit kan kopen? Zelf maken gaat helaas niet lukken want ik moet er 50 hebben.
Elsemiek Hoevens-- 2 --
Wij gaan op onze school beginnen met een landen project. Daarom zoeken we knutselwerkjes die met allerlei landen te maken hebben.
Wie kan ons helpen.
Groeten van Iris van Hoorn-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


En een e-kaartje sturen naar moeder moet je niet vergeten. Het kost niets en moeders vinden het altijd leuk! Moederdag e-card En als je dan toch een leuk kaartje stuurt dan kun je er ook meteen een leuk Moederdag gedichtje in schrijven. Je kan deze gedichtjes, speciaal voor wenskaarten, vinden op de Wenskaartgedichten website

Moederdagtips
Natuurlijk moet je de komende dagen even de tips voor moederdag website gaan bekijken. Wie weet haal je daar ook nog leuke ideeŽn vandaan.

Kaartenwinkel
Er zijn weer nieuwe kaarten op de website. En wat kleine goedkope knipvellenboeken. Ook leuke cadeautjes. Houd je moeder toevallig van 3D kaarten maken? Kijk meteen even in de Kaartenwinkel.
Anneke

Gratis
Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Avery proefset, Energy GezichtscrŤme, Tissue Box, boek wenskaarten maken, proefpakket Attends, Informatiepakket van Esperanto, tuinvogelboekje, spierquiz, doeboek, Be Traceable sticker, keeltabletten, vochtige doekjes, boekenpakket, krant, tijdschrift, Miss Perfect, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Keesie
Korte omschrijving: Grote Moederdagkaart
Lange omschrijving: Hoe maak je een Moederdagkaart?
Je kunt het op verschillende manieren doen, maar dit is een leuke. Pak een A4-papier (wel een leuke kleur) en vouw die dubbel. Nu neem je de voorkant voor je en knip je een leuke vorm uit deze voorkant. Dit kun je ook doen met een perforator, ponsjes of met een mes. Als je dit hebt gedaan knip je een rechthoek uit die precies op de achterkant past (wel een andere kleur papier nemen dan de kaart zelf). Je plakt die in de binnenkant op zo'n manier dat je de gaten die je geknipt hebt niet meer ziet. Als je nu de voorkant bekijkt, zie je een grappig figuurtje met een andere kleur! Je kunt er nu stickers in plakken en een tekst erin schrijven.

Tip: Ik heb een paar ideeŽn voor de vormpjes die je op de voorkant kan maken: een bloem, een hartje, een M van moederdag en natuurlijk nog veel meer.
Veel succes

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlSteun knutselidee.nl
Bol.com hobbyartikelen


Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje