Nieuwsbrief 195

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 195
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 195 - Nov 2014


Hallo ,


We gaan de drukke knutseltijd in maar eerst even een nieuwtje. Knutselidee heeft nu ook een facebookpagina. Vind je dat ook leuk laat het dan op die pagina even weten. De laatste nieuwtjes van de knutselidee website maar ook de knutseldingen die niet op de knutselidee.nl website komen kom je daar tegen. Wordt fan en blijf altijd op de hoogte.
Maar dan de knutselmaand november! Heb je al een lampion gemaakt voor Sint Maarten? Als je in het deel van Nederland woont waar met een lampion langs de huizen gegaan wordt dan moet je er toch eentje maken. Je kan ze vinden op de themapagina Sint Maarten.
En als je dan Sint Maarten gehad hebt dan komt de andere Sint al weer dichtbij. Dan gaan we leuke Sinterklaas knutsels (zonder surprises) maken en voor pakjesavond een leuke surprise.
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Bladergordijn van vilt
Dit idee is ingezonden door: Yolanda Holleman
Rubriek: Knippen en plakken

Halloween spookhuis
Rubriek: Knippen en plakken

Loopvogel
Dit idee is ingezonden door: Gonnie van Kuilenburg
Rubriek: Spellen

Vis zwemt in kom
Dit idee is ingezonden door: Paty Timmers
Rubriek: Vakantie

Spinnenweb met kastanje
Dit idee is ingezonden door: Jeroen
Rubriek: Andere ideeŽn

16-puntige ster
Dit idee is ingezonden door: William
Rubriek: Kerstmis

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Geen tips of oproepjes deze maand

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Nel Gouweloos uit Sliedrecht. Ze schreef later: 'Wim heel hartelijk dank voor de mooie prijs. Er kunnen weer kaarten gemaakt worden. Ik geef het aan wat oudere dames die vinden het prachtig om kaarten te maken. Het was een geweldige verrassing. Leuk als je zoiets wint.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand weer een 3D wenskaarten pakket. Dit pakket bestaat uit knipvellen, kaarten, stickers en foam. Zo kun je direct aan de slag om leuke 3D wenskaarten te maken. Doe je ook mee? En als je er zelf niets mee doet kun je altijd een ander blij maken!
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb na posttraumatisch dystrofie in mijn been en heb het nu ook in mijn rechtse hand na een operatie. Ik probeer nu wat links te doen. Ik heb een volwassen kleurboek gekregen en dat gaat al goed links en probeer ook links te schilderen.
Ik wil vragen zijn er mensen die ideetjes en tips voor mij hebben.
Vr Janny Havenaar

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik ben bezig met mijn drie kleinzoons een leuk project op te zetten van een modelspoorbaan en kan alle hulp gebruiken. Boompjes, autootjes en ander klein spul. Wie weet hoe je dit soort dingen op een leuke manier kan maken. En andere dingen die erbij komen kijken. Misschien heb je ooit iets gezien, gedaan waarbij je zegt: ja dat hoort echt op een modelspoorbaan.
Mijn dank is groot.
Piet Colpaart

Hier de antwoorden op vraag 2Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik zoek bouwtekeningen voor figuurzagen van windmolens en vogelhuisjes. Wie kan me daarbij helpen
groetjes
Gerda Hageman-- 2 --
Ik studeer voor kleuterleidster en het volgende stagethema moet gaan over 'een materiaal'. Ik zou graag rond papier of stof willen werken. Heeft er iemand leuke, originele knutselideetjes rond papier of stof? Waarbij het materiaal dus benadrukt wordt.
Alvast bedankt
Dorien-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!E-book knutselidee


Er is een e-book van knutselidee.nl. Dit e-book heeft een aantal dieren werkjes die allemaal met wc-rollen gemaakt worden. Het e-book heet dan ook 'Dieren knutselen met wc-rollen'.
Je kan het helemaal gratis aanvragen op de pagina e-book aanvragen.Andere websites


MozaÔeken is ook een heel leuke hobby. Kijk eens op MozaÔek tips. Je vindt er verschillende voorbeelden bij de werkstukken en ook de werkwijze hoe je een mooi mozaÔek kunt maken met glasstenen. Zoals de ondergrond, de steentjes, het lijmen en voegen.
Anneke

Wil je voor iemand een leuk Sinterklaas cadeau maar je weet echt niet wat. Maak dan een prachtige surprise en stop er een tegoedbon in waar je jezelf aanbied om bijvoorbeeld klussen te doen. Geef een hamer als surprise en bied aan de keuken op te knappen. Geef een grote plant als surprise en een tegoedbon om de tuin in het voorjaar op te knappen. Geef een hond als surprise en een tegoedbon voor 20 keer de hond uitlaten. Originele goedkope cadeaus en met een gratis tegoedbon toch heel erg leuk.

Sinterklaas komt er weer aan. Alles over de aankomst van Sinterklaas kun je op deze website lezen. Ieder jaar wordt deze site weer geŁpdate met de laatste informatie. EN wil je andere Sinterklaastips lezen kijk dan op de website Sinterklaas tips

Koop deze maand nog je kerstkaarten of kerstknipvellen voor de kerstkaarten. Moet je er veel maken dan lukt het nu nog maar ga niet op het laatste moment beginnen. Ook leuk trouwens om kerstknipvellen en/of een setje kaarten cadeau te doen met kerst. Zeker voor iemand die alles al heeft! Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: jeugdmagazine, klus plaatsen, proefnummer Textiel plus, Cholesterol Box, Puppy- of kittenpakketten, Keukenmagazine, deursticker, mosselboekje, e-book juiste bh, 10 dagen daglenzen, Proefmonster voor hand, kat of paard, zoekkaart paddenstoelen, Dreumesknuffel, duo-sample conditioner & booster, boek wenskaarten maken, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ik heb net een leuk herfststukje gemaakt met blaadjes van een Japanse esdoorn die ik eerst gedroogd heb tussen de blaadjes van een oud boek. Daarna heb ik ze gedoopt in gesmolten kaarsvet wat een prachtig resultaat geeft. Wel een stukje steel aan de blaadjes laten zitten dan kun je ze zo in het schuim prikken.
Met kastanjes en wat nepblad een leuk stukje geworden.
Groetjes
Charles Geelen

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje