Nieuwsbrief 194

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 194
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

=========================================================
Knutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 194 - Okt 2014
=========================================================
Hallo $naam,

De herfst is weer begonnen en dus kunnen we weer aan het knutselen. Eerst misschien iets maken voor de kinderboekenweek met het thema feest en misschien iets voor dierendag en dan komt aan het eind van de maand Halloween. Dit wordt in Nederland ook steeds meer 'gevierd' in de vorm van versieringen. Natuurlijk is er ook een aparte themapagina Halloween. Heb je hem al gezien?
Ook de themapagina Herfst kun je natuurlijk even bezoeken want de herfst is ook echt begonnen. De kastanjes en eikels vallen weer op je hoofd als je door het bos wandelt.
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.

========================================================
Laatste knutselwerkjes

Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Paspop voor sieraden
Rubriek: Andere ideeŽn

Mini pinguÔn
Rubriek: Knippen en plakken

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.

========================================================
Tips en oproepjes

Hallo, fans van knutselidee,
Wie heeft er nog spulletjes liggen van modelspoor waar hij of zij niets meer meedoet hou mij graag aanbevolen, boeken hierover of bladen zijn ook welkom. Ik ben bezig met mijn drie kleinzoons een leuk project op te zetten en kan alle hulp gebruiken. Boompjes ,autootjes en ander klein spul.
Stuur even een mailtje naar (niet meer mogelijk) voor meer informatie.
Mijn dank is groot groetjes en veel knutselplezier.
Piet Colpaart

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!

========================================================
Post zieke kinderen

Hierbij vraag ik uw aandacht voor mijn project Post zieke kinderen.
Door mijn eigen ervaringen in het ziekenhuis ben ik op het idee gekomen om de website ( Deze link werkt niet meer ) - Post zieke kinderen op te richten. Inmiddels al een groot succes. (Er is ook een facebook pagina)
Ik verzamel via mijn site loom creaties en breng deze bij de kinderen die in het ziekenhuis liggen.
Inmiddels zijn er al meerdere ziekenhuizen die al voorzien worden met loom pakketten. Ook ga ik naar de ziekenhuizen om gezamenlijk met de kinderen te loomen als afleiding, even niet aan je ziekte denken.
Ik wil u vragen om dit project te sponsoren en het daarmee een nog groter succes te maken. Wellicht heeft u nog loombandjes en/of gemaakte creaties liggen voor kinderen.
Graag hoor ik van u of u samen met mij voor een glimlach wilt zorgen bij een ziek kind.

Met vriendelijke groet,
Jolanda Bollekamp

========================================================
Gratis Hobbyartikel

Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Corrie van der Steen uit Veenendaal. Ze schreef later: 'Gewonnen. Echt waar? geweldig, dank je wel.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand weer een 3D wenskaarten pakket. Dit pakket bestaat uit knipvellen, kaarten, stickers en foam. Zo kun je direct aan de slag om leuke 3D wenskaarten te maken. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!

========================================================
Antwoorden vorige maand

Vorige maand waren er geen vragen dus deze maand ook geen antwoorden.

====================================================
Vragen deze maand

Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb na posttraumatisch dystrofie in mijn been en heb het nu ook in mijn rechtse hand na een operatie. Ik probeer nu wat links te doen. Ik heb een volwassen kleurboek gekregen en dat gaat al goed links en probeer ook links te schilderen.
Ik wil vragen zijn er mensen die ideetjes en tips voor mij hebben.
Vr Janny Havenaar

Stuur je antwoord per e-mail

-- 2 --
Ik ben bezig met mijn drie kleinzoons een leuk project op te zetten van een modelspoorbaan en kan alle hulp gebruiken. Boompjes, autootjes en ander klein spul. Wie weet hoe je dit soort dingen op een leuke manier kan maken. En andere dingen die erbij komen kijken. Misschien heb je ooit iets gezien, gedaan waarbij je zegt: ja dat hoort echt op een modelspoorbaan.
Mijn dank is groot.
Piet Colpaart

Stuur je antwoord per e-mail

-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!

========================================================
E-book knutselidee

Er is nu ook een e-book van knutselidee.nl. Dit e-book heeft een aantal werkjes die allemaal met wc-rollen gemaakt worden. Het e-book heet dan ook 'Dieren knutselen met wc-rollen'.
Je kan het helemaal gratis aanvragen op de pagina e-book aanvragen.

========================================================
Andere websites

Ik kwam gisteren een facebook pagina tegen van iemand die gek is op taarten maken.
Het is de pagina Wendy's Kingdom en ik wilde hem jullie niet onthouden want deze taarten zijn echt te mooi om aan te snijden. Dat is nu echt knutselen met marsepein en je moet het echt in je hebben om zoiets moois te kunnen maken. (facebook pagina werkte niet meer dus link is verwijderd)

Een heel leuke en handige website is de website kraamfeest organiseren. Op deze website vind je heel veel tips over het houden van een kraamfeest. Maar ook voor de gewone kraamvisite en bijvoorbeeld een babyshower zijn de tips handig. Kijk er dus even.

Al gedacht aan de komende kerst en de kaarten die je ervoor wilt maken? Het komt snel dichterbij en als je kaarten zelf wilt maken (of kant en klaar bestellen) dan is het er nu de tijd voor. Er staan erg veel mooie kerstknipvellen op de website en ook allerlei vormkaarten die speciaal voor kerst gemaakt zijn. Zo krijg je originele kerstkaarten!
Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: EnergieGenie pakket, vriendenpas, Sophia Snuffelsticker, Bandcoach, revitalift magic blur, Chilly proefmonster, au pair magazine, Honden- en/of Kattenvoer, Probeer OB tampons gratis, Oriental Noodles, DVD Planet Earth, Enter magazine, Sinterklaas Dobbelspel, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nl

========================================================
Idee van de maand

Ingezonden door: Dina
Korte omschrijving: Sinterklaaskalender voor in een klasje
Lange omschrijving:
Op een heel groot blad teken je het aantal vakjes dat overeenkomt met het aantal dagen vooraleer de sint en zijn pieten naar de school of thuis komen (zoals een ganzenbord). Op elk vakje noteerde ik de datum in normschrift. Ik heb 20 kinderen en ben dus 20 dagen op voorhand begonnen, weekends inbegrepen. Prenten van kleine zwarte pietjes vind je op verschillende sites en je zorgt ervoor dat je evenveel pietjes hebt als kinderen. Ikzelf kleurde een prent van een sint met een kind op de schoot en heb deze in het midden gekleefd. Elk kind kleurde zijn eigen pietje. Iedere dag komt er een kindje zijn zwarte piet op de kalender kleven en zo zien ze een weg ontstaan naar de sint. De vakjes (dagen die nog moeten komen) die nog leeg zijn, stemmen overeen met het aantal keren slapen. De weekends heb ik meegeteld, zodat er op maandag telkens drie kinderen een piet mogen kleven, en dan zien ze hoe snel de dagen gaan. Vroeger werkte ik met bedjes, maar de pietjes zijn een echt succes.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nl

========================================================
Dat was het weer.
Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje