Nieuwsbrief 193

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 193
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 193 - Sep 2014


Hallo,


De vakantie zit er weer op en ook het weer laat ons de afgelopen maand merken dat het herfst gaat worden. Iets te vroeg wel! Maar we kunnen dan weer leuke dingen gaan knutselen. Bijvoorbeeld een pop die je kan bewegen.
Want heb je al gehoord van het programma popster? Een nieuw SBS programma dat gaat over optreden met zelfgemaakte poppen. Wil je misschien meedoen dan moet je natuurlijk ook een pop, of meerdere, hebben. Kijk hiervoor eens op de themapagina Poppen. Misschien vind je net dat idee om een pop te maken waar jij een leuk optreden bij kan maken. Doe het en treed eens op voor je familie! Maak je een vingerpop, sokpop, marionet of nog iets heel anders.
Er zijn trouwens nog veel meer themapagina's. Heb je ze wel eens bekeken?
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Kurk naamkaartje
Rubriek: Verjaardag

Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Pollepel poppen
Dit idee is ingezonden door: Joke van de Brug
Rubriek: Spellen

Inktlap
Dit idee is ingezonden door: Yolanda Holleman
Rubriek: Andere ideeŽn

Hangende wc-rol houder
Dit idee is ingezonden door: Rian Papanikola-de Groot
Rubriek: Andere ideeŽn

Hoedje voor je glas
Rubriek: Vakantie

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Ik heb een Brother brei machine met veel extras en ook nog wol te koop.
Wie interesse heeft kan een mail sturen naar (Niet meer mogelijk)
A van Schilt van Dongen

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Menke Klopping uit Sappemeer. Ze schreef later: 'Wat een verrassing, ik heb hier nog nooit eerder aan meegedaan, dus des te leuker dat ik dit nu winnen mag. Heel erg bedankt.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand nogmaals helemaal gratis een viltpakket om een leuke wesp te maken. De set is helemaal compleet dus je kunt zo aan de slag. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn vader is gepensioneerd en wil graag wat meer aan houtsnijwerk gaan doen. Hoe het moet is niet het probleem maar hoe kom je aan leuke voorbeelden? Kan iemand mij hieraan helpen?
Bij voorbaat dank
H. v Dalen

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik heb verschillende jaargangen van maandbladen en wil deze mooi bij elkaar houden. Heb al op internet gezocht voor bij elkaar binden maar dat vind ik vrij lastig. Wie heeft er een andere leuke manier om een jaargang te bewaren zodat ze goed gebruikt kunnen worden?
Met vriendelijke groet
Anneke

Hier de antwoorden op vraag 2Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

Althans dat was de bedoeling. Er zijn dit keer, waarschijnlijk door de vakantie geen vragen binnengekomen.
Heb jij misschien een vraag voor de volgende nieuwsbrief?
Stuur hem dan zeker even op.

-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Een heel leuke en handige website is de website kraamfeest organiseren. Op deze website vind je heel veel tips over het houden van een kraamfeest. Maar ook voor de gewone kraamvisite en bijvoorbeeld een babyshower zijn de tips handig. Kijk er dus even.

Een website vol met Tips voor vrouwen. Op heel veel onderwerpen kun je op deze startpagina veel tips vinden naar andere websites.

Heel erg veel nieuwe kerstknipvellen zijn er op de website bijgekomen. Ook knipvellen die je niet alleen voor kaarten kan gebruiken maar die je ook kan gebruiken om kerstballen te maken die je in de boom kan hangen. Leuk! Die moet je even zien. Ook zijn er voorbeeldkaarten gemaakt, die kaarten kun je op de website zien.
Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: La Montine Bodymilk, luisterboeken, dvd kroonappels, Bright Magazine, Eva magazine, Wapiti DarmMild, parfum, zomernummer van Visie, Pak Page vochtig, proefexemplaar De Natuur Uw Arts, Financieel dagblad, Be Traceable sticker, fotoboek, cadeaubon van 5 euro, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Heidy de Rijke
Korte omschrijving: Creation in red yellow and bleu

Lange omschrijving:
Kunst voor kleuters is een moeilijk thema, maar toch leuk!
Ik heb samen met de kinderen een echte mondriaan gemaakt.
Nodig: Grijs vierkant stuk karton, zwarte stroken, rode, gele en blauwe vlakken van verschillende formaten.
Ik heb een heuse mondriaan als voorbeeld in de klas gehangen, zodat ze een beetje weten wat ze maken. De kinderen moeten zelf het grijze karton vullen met gekleurde vlakken. Tussen elk gekleurd vlak moet er een zwarte strook. Als de stroken of gekleurde stukken te lang zijn, moeten ze dit op maat knippen. Zo is het ook een beetje een meet oefening.

Tip:
Je kan de stroken en gekleurde stukken ook op maat geven, zodat het een soort puzzel wordt.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlHet sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje