Nieuwsbrief 192

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 192
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 192 - Aug 2014


Hallo,


Het knutselen is met het lekkere weer een beetje op een laag pitje. Alhoewel een leuk vakantieknutselwerkje altijd wel tussendoor kan. En er zijn ook knutselwerkjes die je kan doen als je buiten bent. Dus altijd wel een mogelijkheid.
Je kan als voorbereiding ook al kijken naar de herfstknutselwerkjes op de thema pagina.
Er zijn trouwens heel veel themapagina's. Heb je ze wel eens bekeken?
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Steenkrans
Rubriek: Vakantie

Strijkkralen armbandje
Dit idee is ingezonden door: Yolanda Holleman
Rubriek: Verjaardag

Inktvis van wol
Dit idee is ingezonden door: Yolanda Holleman
Rubriek: Andere ideeŽn

Vakantie fotokader met vingerverf
Dit idee is ingezonden door: Veerle Van Eeckhoven
Rubriek: Vakantie

Piratenbootje trakteren
Dit idee is ingezonden door: Sara Frantzen
Rubriek: Verjaardag

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Heeft iemand ook een figuurpons van een lopend muisje, dus geen Micky Mouse, te leen of wil iemand die verkopen.
Of is het mogelijk dat iemand voor mij een aantal muisjes grijs uitponst voor mij?
bij voorbaat dank
Neem contact op via (niet meer mogelijk).
Antje Steenhuis

Ik heb een paar spindels met dvd's staan waar niks mee gedaan wordt, misschien leuk om mee te knutselen? Je kunt ze gratis ophalen of tegen verzendkosten stuur ik ze op.
Voor meer info kun je contact opnemen via (niet meer mogelijk).
Groetjes, Liesbeth.

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Selian Landwehr uit Warns. Ze schreef later: 'Dank je wel. Ik ontving ze precies op mijn verjaardag.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand helemaal gratis een viltpakket om een leuke wesp te maken. De zet is helemaal compleet dus je kunt zo aan de slag. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ooit zag ik een mooi, leuk instrument gemaakt van een klomp: met een koordje kon men de losgemaakte onderkant van de klomp met een koordje laten klapperen. Onder de hiel was een stok gehecht waarmee de klomp in de hand werd gehouden.
Kan iemand mij soms uitleggen hoe ik dit zou kunnen maken?
Dank bij voorbaat.
Pieter Martens

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik doe binnen een paar weken mijn stage als monitor voor een speelpleinwerking. Ik vroeg me af of iemand nog ideeŽn had voor knutselwerkjes met het thema: Het wilde westen
Alvast enorm bedankt!
Groetjes, Gitte

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik had al een andere thema vraag maar ik zoek ook knutselwerkjes die met het thema Hoogspanning te maken hebben. En daarmee bedoel ik alles over elektriciteit.
Alvast enorm bedankt!
Groetjes, Gitte

Hier de antwoorden op vraag 3Leuke zelfgemaakte sieraden


Op de website Suzecharmz vind je vele handgemaakte sieraden. Armbanden, kettingen en oorbellen. Maar ook hangers voor aan je mobiel of handtas.
Kijk op Suzecharmz.nl.Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Mijn vader is gepensioneerd en wil graag wat meer aan houtsnijwerk gaan doen. Hoe het moet is niet het probleem maar hoe kom je aan leuke voorbeelden? Kan iemand mij hieraan helpen?
Bij voorbaat dank
H. v Dalen-- 2 --
Ik heb verschillende jaargangen van maandbladen en wil deze mooi bij elkaar houden. Heb al op internet gezocht voor bij elkaar binden maar dat vind ik vrij lastig. Wie heeft er een andere leuke manier om een jaargang te bewaren zodat ze goed gebruikt kunnen worden?
Met vriendelijke groet
Anneke-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Ken je de Sprookjesroute in Duitsland? Deze route die je op jezelf kan rijden laat heel veel dingen zien die te maken hebben met de sprookjes van de gebroeders Grimm. Veel informatie vind je op de website: Sprookjesroute Duitsland

Een website vol met Tips voor meiden. Op heel veel onderwerpen kun je op deze startpagina veel tips vinden naar andere websites.

Door de vakantie is er niet veel veranderd op de website. Maar misschien had je zelf door die vakantie vorige maand geen tijd om met kaarten bezig te zijn. ;-)
Bekijk Alle voorbeeld kaarten op de website. Ook gedichtjes voor wenskaarten en tips om kaarten te maken kun je op de website vinden en je kan ook zelf een tip geven of een gedichtje toevoegen. Doe het gerust. Altijd leuk weer nieuwe tips en gedichtjes. Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: doeboek, Beauty magazine, dvd Henk Binnendijk 80 jaar, proefnummer BimBam, make-up pakket, Speel Age of War, boekenpakket, 2 weken AD, proefnummer Vogelvrije Fietser, filmpje pakken, Miss Perfect, Oscar, zwangerschapsagenda, Kiekeboebox, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Heidy de Rijke
Korte omschrijving: geblazen kunst
Lange omschrijving:
Kunst.... een moeilijk onderwerp bij kleuters vond ik, maar heb toch wat leuks bedacht!
Nodig
ecoline
rietjes
wit papier
Je doet wat ecoline in een bakje en doopt het rietje daarin. Terwijl je dit doet, leg je je duim op de bovenkant. Zo komt er een druppel in t rietje.
Deze druppel laat je op het witte blad vallen en dan ga je deze druppel alle kanten opblazen. Een leuk kunstwerk is het resultaat. Kinderen zien er soms de leukste dingen en vormen in.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlHet sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje