Nieuwsbrief 189

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 189
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 189 - Mei 2014


Hallo,


En dan is Koningsdag al weer voorbij en gaan we ons opmaken voor Moederdag. Dat valt dit jaar op zondag 11 mei. De moeders wachten natuurlijk in spanning af en vaders die meelezen kunnen samen met de kleinere kinderen vast iets leuks vinden om te maken. Maak er een gezellige dag van. De Moederdag knutselwerkjes vind je op de themapagina Moederdag. Wil je moeder ook een leuke tegoedbon geven dan kun je deze gratis maken op geefeentegoedbon.nl. Zo kun je op een ludieke manier een bon geven om een week lang af te wassen, of om het tuinpad opnieuw te bestraten, samen te gaan eten of een leuk ander uitje. Verras je moeder.
Heb je zelf een idee voor een nieuwe themapagina laat het me dan weten dan kan die er misschien wel bijgemaakt worden. Ook knutselwerkjes kun je altijd insturen. Daar ben ik blij mee want alles zelf verzinnen is niet makkelijk ;-).
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Willem Alexander met Maxima
Rubriek: Kleuren

Koningin Beatrix
Rubriek: Kleuren

Olifantje pennenbak
Dit idee is ingezonden door: Roos Van Den Oosterkamp
Rubriek: Knippen en plakken

Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 7 - Diverse tips voor boekkunst
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 1 - Benodigdheden
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 3 - Waar naartoe vouwen
Rubriek: Vouwen

Gekke handhoofden
Dit idee is ingezonden door: Delphine, Dahlia en Daphnť
Rubriek: Andere ideeŽn

Kuiken van stroken
Dit idee is ingezonden door: Marloes Donders
Rubriek: Pasen

Paashaan
Dit idee is ingezonden door: Joke Ham
Rubriek: Pasen

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Graag bied ik te koop aan een grote doos met strengen borduurgaren, stofjes en veel garen.
Voor meer info en foto's neem je contact op via (niet meer mogelijk).
Grt Elly Noppe

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Steffany Walhout uit Serooskerke. Ze schreef later: 'Super!!'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand krijg je helemaal gratis een set van 20 knipvellen. Een heel divers pakket waarmee je vele leuke wenskaarten kan maken. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Wie heeft er een idee wat je met carvan cevitam bussen kunt doen?
Ik vind het zo zonde om ze weg te gooien.
Karin

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik heb crÍpe papier gekregen en heb daar geen ideetjes mee. Wie heeft er voorbeelden wat ik ermee kan doen. Kan er niks van vinden.
Vriendelijke groet Siska

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik heb ooit op mijn werk knutselwerkjes gezien met noppenplastic. Ben dan het plastic beginnen sparen maar jammer genoeg zijn de voorbeelden verdwenen. Wie kan mij aub helpen aan voorbeelden en uitleg over knutselen met noppenplastic?
Alvast bedankt.
Mvg Nanne

Hier de antwoorden op vraag 3

-- 4 --
Ik werk in een voor en naschoolse kinderopvang, en ik heb binnen kort activiteiten over 'Diego de duizend poot gaat kamperen'
Vraag nu is:
1) Heeft er iemand een kinderverhaaltje over een duizendpoot?
2) Wat kan je allemaal doen met waardeloos materiaal over een duizendpoot en kamperen? (wc-rolletjes, dopjes van cola flesjes, enzovoort)
3) Spelletjes hier rond voor de leeftijd van 2,5 jaar tot en met 12 jaar.
4) En andere ideeŽn zijn van harte welkom.
Alvast hartelijk dank.
Groetjes, Inge

Hier de antwoorden op vraag 4

-- 5 --
Ik zou graag een patroon van een huisje willen hebben van plastic stramien.
Bij voorbaat dank.
Fran Viviť-Berendse

Hier de antwoorden op vraag 5Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb een heleboel lege petflesjes van een halve liter. Het zijn blauwe flesjes, heeft iemand een idee wat ik ermee zou kunnen doen?
Weggooien kan altijd nog, toch?
Alvast heel hartelijk dank voor de moeite.
Jennifer-- 2 --
Met de kinderen in de bieb knutsel ik elke maand nu ben ik op zoek naar een olifant. Wie heeft daar iets in?
Vriendelijke groet Corry-- 3 --
Vaderdag komt er volgende maand al weer aan en voor Moederdag is wel veel te vinden maar voor Vaderdag vind ik het altijd veel lastiger. Wie weet er nog originele ideeŽn voor Vaderdag.
Alvast bedankt
Janny-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Natuurlijk moet je de komende dagen even de tips voor moederdag website gaan bekijken. Wie weet haal je daar ook nog leuke ideeŽn vandaan.

En als je moeder een leuke kaart geeft zet er dan ook een leuke/mooie wens in voor je moeder. Je kan deze gedichtjes speciaal voor wenskaarten vinden op de Wenskaartgedichten website

En een e-kaartje sturen naar moeder moet je ook niet vergeten. Vinden ze altijd leuk! moederdag e-card En ook in deze kaart kun je natuurlijk een leuk gedichtje schrijven zoals hierboven staat.

Ook de afgelopen maand zijn er weer nieuwe kaarten op de site gezet. De leukste kaart die erbij gekomen is dat is een uil waar de vleugels dicht zitten maar wel open kunnen. Als de vleugels door de ontvanger geopend worden staat er met een feestelijke vlaggenlijn een boodschap. Vind je hem ook leuk? Stuur me gerust een mailtje als je het patroon van de uil ook gratis wilt krijgen. Dan stuur ik je een link naar het patroon op mijn website.
Alle kaarten zijn te koop in de kaartenwinkel maar als je handig bent kun je ze ook wel namaken. Je mag ze gerust als voorbeeld gebruiken. Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: kabelwinder, Koffie, proefexemplaar naarbuiten, Miniature Divine Cream, proefexemplaar De Natuur Uw Arts, proefnummer motorboot, Financieel dagblad, Tropen magazine, inspiratieboek, Tamtam, Jaarboek Gouden Handdruk, EnergieGenie pakket, donorgeregistreerd sticker, tankkaart, Honden- en/of Kattenvoer, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Tess v. Westerop
Korte omschrijving: Hartjes notitieblok
Lange omschrijving:
Knip een hartje uit karton, knip daarna twee hartjes uit rood papier. Plak die twee hartjes aan allebei de kanten van het kartonnen hartje. Knip ook een lange strook uit het rode papier.
Plak die aan de zijkant van het kartonnen hartje. Plak dan met houtlijm een houten leuke knijper bovenaan in het midden van het hartje. Knip daarna zo'n vijftien (of meer) witte hartjes uit gewoon papier en knijp die tussen de knijper. Dan heb je allemaal notitieblaadjes in de vorm van een hartje.
Tip: Je kan ook iets leuks schrijven op de achterkant voor diegene voor wie je het maakt.
Opmerking: Dit idee is leuk voor vader/moederdag

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje