Nieuwsbrief 183

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 183
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 183 - Nov. 2013


Hallo,


Deze maand heb ik me verdiept in het maken van kunstwerken van boeken. Dit alleen door het vouwen van de bladzijde. En het is aardig gelukt en daarom heb ik het ook maar op de website gezet. In 9 delen, het paste niet op 1 pagina, laat ik je zien hoe je zelf deze kunstwerken kan maken. Bijna ieder figuur is mogelijk. Leef je eens uit.
Het eerste deel vind je op de pagina boekkunst deel 1 - de benodigdheden.
Hier alvast een voorbeeld:


Over een paar dagen is het ook al weer Sint Maarten. Dan hebben de kinderen weer een lampion nodig. Kijk voor tips zeker even op de Themapagina Sint Maarten.
Tevens ga ik de komende maand nog eens wat extra surprises op de website zetten. Want het is nog maar een maandje en dan is het Sinterklaasfeest er ook weer en voor de meeste betekend dat ook weer surprises maken.
Kijk op de themapagina surprises voor alle ideeen die er op de website te vinden zijn. Heb je nog een foto van een surprise van vorig jaar, met een omschrijving hoe deze te maken is? Stuur hem dan in voor de website.
Ook zijn er veel andere dingen te vinden die je kan maken voor het Sinterklaasfeest op de website. Kijk dan op de Sinterklaaspagina.
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Meisje in bad surprise
Dit idee is ingezonden door: Anne Jarvis
Rubriek: Sinterklaas

Kerstster in 3D
Rubriek: Kerstmis

Boekkunst 9 - Voorbeelden en downloads
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 8 - Verwerk de bladen die over zijn
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 7 - Diverse tips voor boekkunst
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 6 - Zelf een patroon maken
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 5 - Alternatief voor lijnpatroon
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 4 - Een gat in het patroon vouwen
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 3 - Waar naartoe vouwen
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 2 - Vouwen van een simpel patroon
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 1 - Benodigdheden
Rubriek: Vouwen

Spin van pompon
Dit idee is ingezonden door: Gonnie van Kuilenburg
Rubriek: Andere ideeŽn

Heksje van knijper
Dit idee is ingezonden door: Gonnie van Kuilenburg
Rubriek: Andere ideeŽn

Kokertasje cadeau
Dit idee is ingezonden door: Yvonne Poortvliet
Rubriek: Verjaardag

Vaasje
Dit idee is ingezonden door: Coby ten Berge
Rubriek: Moederdag

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Eline Lepez uit Jawa tenga Indonesia. Ze vond het hartstikke leuk en het boek heeft een lange weg te gaan. Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand krijg je helemaal gratis het boek Knutselkunst. Dit is een boek op A4-formaat met allemaal leuke knutselideeŽn die met kunst te maken hebben. 36 pagina's! Stuur een e-mail en als je de 50ste inzender bent komt het pakket naar je toe. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Speciale antwoorden


Soms komt het niet uit dat een antwoord direct via de nieuwsbrief gegeven kan worden omdat iemand bijv een boek heeft en daar wat uit kan halen. Dan breng ik de mensen met elkaar in contact. Hieronder twee van die oplossingen. De e-mails zijn ingekort!

Beste Wim
Hartelijk dank voor het doorverwijzen van de mail van Anns.
Ik heb ontzettend leuke mailcontacten met haar gehad en het een en ander over mijzelf verteld. Ook Anns heeft iets over haar handwerkverleden geschreven en dan te bedenken dat deze dame 86 jaar is. Inmiddels heb ik gisteren het boek van haar over de post mogen ontvangen en ben er ontzettend blij en gelukkig mee.
Met vriendelijke groet
Marleen Jacobs-Cost

Arja schreef:
Ik heb wel een duits boek FrŲbelfisch & co van Elisabeth Eder daar staan vlechtvissen in iets anders dan jou foto. Ik kan geen boekjes inscannen dus als je de werkbeschrijving nog wilt hebben ga ik ze voor je kopiŽren.
Groeten Arja Burger
En Ingrid schreef: Ik heb zojuist een kopie ontvangen en ga het vanavond meteen uitproberen. Dank voor de moeite en wie weet tot een volgende keer.
Groet, IngridAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Jaren geleden heb ik vissen gevlochten van stroken papier, een soort maanvis, en maakte daar een mobile van. Ik weet echter niet meer hoe het moet, Wie kan mij helpen aan een werkwijze van deze vis? Op een duits knutselboek 'Das grosse Frobelbuch' van Armin Taubner staat een afbeelding op de voorkant. Zie ook hieronder.
Ingrid

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik zou heel graag een persoonlijke verjaardagskalender willen maken voor op de wc. Hoe kun je zoiets origineel maken zodat het niet alleen een lijstje met namen is op datum.
Groetjes Marian

Hier de antwoorden op vraag 2Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben op zoek naar een leuk breipatroon van een John Deere trekker.
Wie kan me hieraan helpen. Een borduurpatroon kan ook als dat op een trui te plaatsen is.
Alvast bedankt.
Irma van der Linde-- 2 --
Ik zoek voor een kinderclub een idee om te knutselen met baby melkpoederbussen met dop. Voor een spaarpot vind ik hem iets te groot. Zijn er andere ideeŽn?
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet, Astrid Westmaas-- 3 --
Ik wil dit jaar een surprise maken voor iemand die erg eigenwijs is en nooit iets van een ander wil aannemen. Wie heeft het ultieme idee hiervoor?
Alvast bedankt.
Groetjes Anna-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Zoek je nog vele tips voor het Sinterklaasfeest dan is deze site ook heel handig. Ook kun je daar gratis een set kaartjes voor het dobbelspel downloaden. Heel leuk spel wat wij ook spelen!
Sinterklaastips

Het is nu echt hoog tijd voor de kerstkaarten. Of je ze nu kant en klaar wilt of zelf gaat maken. Het wordt steeds drukker met allerlei dingen en dan kunnen de kerstkaarten maar beter klaar liggen. Kijk dus nu meteen even op de website en veel kerstartikelen zijn ook in de aanbieding. Kijk dus even op Annekes kaartenwinkel.
Net na Sinterklaas moeten de kerstkaarten zo'n beetje op de post gaan. Dus vlug kaarten maken. :-)
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals:
demo-nachtbril, persoonlijk etiket + Andrťlon Shampoo, Arla Lactofree, Probeer CoolBest PowerFruit!, Miniature Divine Cream, naar New York, AMEN proefnummer, Oriental Noodles, Autoweek, Testmoeders gezocht, Radar+, schaatskalender, Tena Lady proberen, foto's afdrukken, Full HD LED televisie!, kadoos speciaal voor jou, zwangerschapsagenda, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Marijke
Korte omschrijving: Sjabloon voor verschillende doelen
Lange omschrijving:
Sjablonen zijn heel leuk om te verven, stempelen, verfspatten enz.
Maar ze kosten wel wat geld, maar je kan ze nu ook zelf maken. Je neemt een plastiek mapje, liefst ťťn dat er niet zo mooi meer uitziet. Want zo verspil je ook geen materiaal. Je tekent of schrijft er iets op bv een herfstblad en zorgt ervoor dat je het kunt uitknippen. Je prikt met de punt van een schaar in het plastiek om een begin te maken voor het knippen. Het deel dat je uitgeknipt hebt kun je ook nog gebruiken, dat geeft weer een ander effect.
Je kan met dit zelfgemaakte sjabloon verven, sponsen enzovoort. Heel leuk om te doen.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje