Nieuwsbrief 180

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 180
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 180 - Aug. 2013


Hallo,


Fijne vakantie! Dat heb je nu vast of krijg je snel. Of ben jij de diegene die het al gehad heeft? Het is er in ieder geval het prachtige weer voor. Helaas is het zo niet druk op de website! Maar dat knutselen komt wel weer, er staan in ieder geval een paar leuke nieuwe ideeŽn op en er komen er nog meer. Heb jij trouwens nog een leuk idee? Stuur het dan gerust in!
Had je vorige maand de thema pagina Vakantie al bekeken? En iets gevonden om te maken? Stuur eens een foto van een gemaakt werkje op!
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Uil van melkpap
Rubriek: Knippen en plakken

Bloem broche
Dit idee is ingezonden door: Joni van Antwerpen
Rubriek: Andere ideeŽn

Taart/cake plateau
Dit idee is ingezonden door: Marijn van Remmen
Rubriek: Verjaardag

Sokpop
Rubriek: Andere ideeŽn

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Jenny Steggink uit Kloosterhaar. Ze schreef 'Superleuk nieuws zo net voor de vakantie. Fijn samen met de kinderen iets leuks knutselen. Bedankt!' Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand weer een knipvellen pakket met 20 knipvellen. Zo kun je altijd de juiste kaart maken met 3D knipwerk. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan en ik ga ze niet opzoeken.
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan krijg je het gratis hobbyartikel. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik wilde vragen of het mogelijk is mij een goede tip te geven hoe ik een duif kan knutselen,
En dan een op ware grote. Ik ben lid van een wagenbouwersgroep in Heeze waar Ieder jaar in augustus een grote historische optocht is. Dit jaar is bij ons dames van de attributen de vraag gekomen om 200 levensechte duiven te knutselen. Misschien kunt u mij verder helpen?
Alvast bedankt voor het mee na denken.
Met vriendelijke groeten
Marian Staals

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik wil graag een leuk spel in elkaar knutselen om met de kinderen (groep 5) te kunnen spelen. Wie heeft er hier ervaring mee en wat is goed te maken met een klas.
Alvast bedankt.
Hans

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Na de vakantie willen we in de halloween tijd de klas leuk versieren. Wie heeft er leuke ideeŽn die gemaakt kunnen worden tijdens de creatieve uurtjes? Dus goed te maken en die tijdelijk ook de klas leuk versieren.
Met vriendelijke groet
Hanneke

Hier de antwoorden op vraag 3Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben begonnen met mozaÔek op hout te maken. Dit gaat heel goed. Nu wil ik op geglazuurde of ongeglazuurde tegels mozaÔeken maken.
Mijn vraag is: wie weet wat voor lijm en voegsel ik kan gebruiken om de mozaÔeken buiten neer te zetten. Graag duidelijke omschrijvingen. Het schijnt dat er rood- en geelband? te koop is. Zegt me helemaal niks hoor.
Alvast bedankt,
Lita-- 2 --
Ik heb nog een idee nodig voor een bedankje van de vrijwilligers groep waar ik bij heb gezeten, we maken een hele leuke dag met leuke dingen. live muziek, sieradenparty. Maar ik wil ze ook bedanken dat ik hun om me heen heb gehad. wie heeft er een idee. Wat niet te duur mag zijn.
Alvast bedankt voor de ideeŽn.
Monique Keijzer-Meijer-- 3 --
Wie heeft er misschien patroontjes van punnik figuurtjes. Wij willen het gaan doen bij de dagactiviteit voor ouderen.
Het is iets van vroeger en lijkt mij best leuk. Nostalgie he
vr.gr. Dina Bos.-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Wel eens gehoord van Duitse Sprookjesroute? Een leuke rit door Duitsland waarbij je onderweg allerlei sprookjesfiguren tegenkomt. Kijk maar eens op Sprookjesroute

Veel nieuwe wenskaarten en knipvellen zijn er de afgelopen maand op de website gezet! Kijk dus even op Annekes kaartenwinkel. Heb je het gratis e-book over wenskaarten maken, vol met handige tips al binnengehaald. Je krijgt het gratis als je lid wordt van de kaartenwinkel nieuwsbrief.

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: de groene amsterdammer, donorgeregistreerd sticker, Bruynzeel keukenboek, Katholiek Nieuwsblad, EnergieGenie pakket, OB tampons, proefnummer Boerenvee, proefnummer Vogelvrije Fietser, Proefmonster Nevella, nummer Volzin, inspiratieboek, wenskaart sturen, stickers, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Maak ook eens een egel ťťn of meer van kinderklompjes en zet ze bij elkaar.
Op deze manier kun je een hele egelfamilie maken.
Dit klusje is ook erg leuk om te doen met kinderen,waarbij u gezamenlijk het herfstbos in trekt om beukennotendopjes, lege kastanjedoppen en takjes te verzamelen.
Benodigdheden:
Klomp (volwassen maat of kinderklomp), Oasis (grijs), plak mos, lege beukennootjesdop, lege bolster van wilde kastanje, heel veel takjes(uit het bos of van het erf of oude ingedroogde wilgentenen).
Verder:
Binddraad, hobbytangetje, nietmachine, schuurpapier, lijmpistool met lijm, snoeischaar lak (spuitbus of met kwast aanbrengen), acrylverf bruin, zwart en wit, grote kwast en een dun penseel.
Actie:
Begin met het schuren en schilderen van de klomp, verf de voorkant van de klomp bruin
Gebruik grijze oasis, die is veel steviger dan de groene. Druk de oasis tegen de klomp om de juiste vorm te bepalen en snijd op maat met een mes. Door een lusje te maken van het uiteinde van het binddraad kunt u dit stevig vastnieten aan de zool van de klomp.
Wikkel het binddraad een paar keer om de plak mos om deze op zijn plek te houden.
Prikken maar! Geef de egel net zoveel stekels als u mooi vindt. Knip nu veel takjes op lengte(niet te dik) ca. 10 tot 15 cm. Als de egel van zijn stekels is voorzien maak dan het gezichtje.
Een kwart bolster van een kastanje vormt een oor. Maak deze vast aan de zijkant van het gezicht. Lijm de oren op hun plaats. Lijm vervolgens het beukennotendopje op de neus van de klomp, dit is de neus van de egel. Teken met een dun penseeltje in zwarte en witte verf tweeoogjes op de klomp.
Werk de egel zodra de ogen droog zijn, af met een dun laagje lak.
Heel veel plezier met het maken van de egels.
Groeten Gerda Eeftink.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlHet sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje