Nieuwsbrief 179

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 179
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 179 - Juli 2013


Hallo,


Het is al weer zomer en het wordt ook vast wel mooi weer. En de vakantie gaat dan ook weer beginnen. Ga je nog leuke dingen doen? Misschien kun je ook wel iets knutselen tijdens de vakantie. Een knikkerbaan in het zand maken is ook leuk. Of een vakantieboek voor de herinneringen later. Al die foto's die alleen op je mobiel staan zijn toch minder leuk dan echte herinneringen die je ziet in een boekje. Stukjes uit folders, toegangskaartjes, en natuurlijk wat afgedrukte foto's. Stuur je me een foto als je iets leuks gemaakt hebt?
Kijk ook eens op de thema pagina Zomer of de thema pagina Vakantie
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Knoopjes schilderij
Dit idee is ingezonden door: Marijn van Remmen
Rubriek: Moederdag

Kleine bouwplaten
Dit idee is ingezonden door: Dirk Weber
Rubriek: Vouwen

Bierfles giletje
Rubriek: Vaderdag

Haan of paard
Rubriek: Sinterklaas

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Deze maand zijn er geen tips of oproepjes.

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Roos Meijers uit Rotterdam. Ze schreef 'Ik heb ze ontvangen, dus ik zal er echt veel plezier van hebben, erg leuk! Dank je wel'. Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand geef ik vier boekjes weg die allemaal gaan over kaarten maken en vouwen met origami. De boekjes zijn niet nieuw maar zien er wel zo uit. Je kunt er vast veel leuke ideeŽn uithalen. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan en ik ga ze niet opzoeken.
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan krijg je het gratis hobbyartikel. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Wie kan me helpen aan leuke ideeŽn om iets te maken met bewoners uit een verzorgingshuis?
De bewoners moeten wel geholpen worden dus het mag niet te ingewikkeld zijn.
Bedankt alvast
Coby

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik ben op zoek naar een leuk knutselidee,
Ik moet voor mijn zoontje een eend van rond de 20 cm maken en ik had graag met wasknijpers of dergelijke gewerkt, maar ik vind gewoon geen enkele werkwijze ervoor. (Iets anders mag ook eventueel) De eend moet zwaar genoeg zijn om buiten niet weg te vliegen, dit in t kader met een wedstrijd rond het schoolfeestje van mijn zoontje.
Ik dacht via deze weg misschien een idee te bekomen?
Alvast dank voor een eventuele reactie
Mvg els

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik heb vaak resten van kaarsen en van zeep over. Kan je van deze twee dingen van die wax blokjes maken voor in een oliebrander. Of geurkaarsen en iets anders?
Om even duidelijk te maken is het een brander met een bakje erboven waarin dan de wax met geurolie (zeep) komt. Maar ik wil die waxblokjes graag zelf maken met de restjes die ik heb. Kan dat?
groeten, Amber

Op deze vraag zijn helaas geen antwoorden binnengekomen.
Antwoorden kan nog wel dan komt het er op de website bij te staan!

-- 4 --
We zoeken een speciale tas om zelf te maken. We hebben alles afgezocht maar geen tasje meer te vinden.
Het was een tasje waar je aan de voorkant een foto in kon brengen. En aan de achterkant kon je je naam typen. Het was een mal die je uit kon printen en dan in elkaar vouwen en plakken.
Niet te vinden meer. Wie weet wat we bedoelen en kan ons weer aan die mal helpen (of andere uitleg om te maken)
gr Tineke

En ook op deze vraag zijn helaas geen antwoorden binnengekomen.
Antwoorden kan nog wel dan komt het er op de website bij te staan!

-- 5 --
Wie kan mij helpen aan een tissue huisje gemaakt van canvas en wol. Dit huisje kun je maken en daar past dan een pak tissues in. Als iemand het patroon heeft en weet hoe dit moet zou ik daar zeer blij mee zijn.
Bep van Dusschoten

Hier de antwoorden op vraag 5Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik wilde vragen of het mogelijk is mij een goede tip te geven hoe ik een duif kan knutselen,
En dan een op ware grote. Ik ben lid van een wagenbouwersgroep in Heeze waar Ieder jaar in augustus een grote historische optocht is. Dit jaar is bij ons dames van de attributen de vraag gekomen om 200 levensechte duiven te knutselen. Misschien kunt u mij verder helpen?
Alvast bedankt voor het mee na denken.
Met vriendelijke groeten
Marian Staals-- 2 --
Ik wil graag een leuk spel in elkaar knutselen om met de kinderen (groep 5) te kunnen spelen. Wie heeft er hier ervaring mee en wat is goed te maken met een klas.
Alvast bedankt.
Hans-- 3 --
Na de vakantie willen we in de halloween tijd de klas leuk versieren. Wie heeft er leuke ideeŽn die gemaakt kunnen worden tijdens de creatieve uurtjes? Dus goed te maken en die tijdelijk ook de klas leuk versieren.
Met vriendelijke groet
Hanneke-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Zoek je nog iets voor de vakantie. Iets om heen te gaan of juist iets spannends om te doen? Kijk dan eens op Vakantietips

Zoek je nog leuke wenskaarten of maak je ze zelf graag kijk dan ook zeker even op Annekes kaartenwinkel. Download het gratis e-book over wenskaarten maken, vol met handige tips. Je krijgt het gratis als je lid wordt van de kaartenwinkel nieuwsbrief.

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Oriental Noodles, Gratis doeboek, foto's afdrukken, Dove Go Fresh Restore, boekje Benjamin en Beertje Bas, Proefnummer Eva, Zwangerschapsagenda, Proefexemplaar De Natuur Uw Arts, Receptenboekje, Proefnummer motorboot enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Petra
Korte omschrijving: Dozenstad
Wat heb je nodig :
- zoveel mogelijk lucifersdoosjes
- vouwblaadjes/gekleurd papier
- karton
- lijm
- stiften of verfmaterialen
Hoe te maken:
De makkelijkste huisjes zijn de huisjes waarbij je een lucifersdoosje rechtop zet en beplakt met gekleurd papier. Hier deurtjes en raampjes op tekenen en klaar. De deurtjes en raampjes kun je ook uit het karton laten knippen zodat ze open en dicht kunnen.

Als je huisjes met een dak wilt maken, moet je in een stukje stevig karton een v-vouw maken en deze op het doosje plakken. Denk dus aan lipjes aan het karton, zodat het plakken makkelijker is! Daken kun je allerlei leuke vormen geven, de mogelijkheden gaan net zo ver als jouw eigen fantasie!!
Huisjes kun je hoog en laag maken door meer of minder doosjes op elkaar te plakken. Hetzelfde geld voor brede of smalle huizen. Rijtjeshuizen maak je heel makkelijk door verschillende lucifersdoosjes eerst als enkele huisjes te versieren en ze daarna aan elkaar te plakken.
Denk aan details als dakpannen, schoorstenen, eventueel antennes/schotels voor de televisie, etc.
Welke gebouwen horen er in de stad: huizen, rijtjeshuizen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, kerken, winkels, cafťs, restaurants, sportscholen, misschien staat er ook nog wel een molen.
Als je alle huisjes af hebt, pak je een groot stuk karton (dat noem ik even de 'basis').
Op die basis teken je de eerste opzet van je stad dun met potlood. Bijvoorbeeld eerst de wegen tekenen. Intussen ze je alle huisjes er ook op (nog niet vastplakken), zodat je zeker weet dat alles goed staat voor je gaat plakken. Denk ook aan parkeerplaatsen, trottoirs, hondentoiletten, stadsparkjes, bomen en struiken langs de weg, etc. Deze kun je overigens maken van stukjes stevig karton. Als je een klein sneetje/gleufje maakt in de basis, kun je een boompje makkelijk bevestigen door een stukje van het karton door de gleuf heen te steken, omvouwen en aan de onderkant van de basis vastplakken.
Als je zeker weet dat alles een plekje heeft en dat je niks vergeten bent, kun je alles gaan vastplakken.
Dit is een heel leuk idee om samen met een groep kinderen te maken. Dat is heel gezellig en je bent samen verantwoordelijk voor het knutselwerk. Natuurlijk kun je het ook heel leuk alleen maken. Laat de kinderen ook nadenken over hun eigen stad of dorp. Misschien biedt dat wel veel inspiratie!!
Tip:
In modelbouwzaken kun je heel fijne gekleurde korreltjes kopen, zodat je grasveldjes e.d. kunt aanleggen. (De materialen die bij modelbouwzaken te krijgen zijn worden veel gebruikt bij het bouwen van maquettes)

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlHet sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeŽn voor de website.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje