Nieuwsbrief 178

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 178
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 178 - Juni 2013


Hallo,


En deze maand gaan we wat leuks maken voor vader. Het tenslotte bijna Vaderdag en omdat we massaal leuke dingen maken voor moeder gaan we dat natuurlijk ook voor vader doen. Vaderdag valt dit jaar op zondag 16 juni (voor BelgiŽ op zondag 9 juni) en dus heb je nog een klein beetje tijd om iets leuks te verzinnen en te maken.
Als je nu echt helemaal geen 'echt' knutselcadeau weet te verzinnen geef dan een zelfgemaakte tegoedbon. Op de website Geefeentegoedbon.nl kun je helemaal gratis een tegoedbon in elkaar frutselen. Op deze bon kun je dan iets zetten om te geven, bijv 3x de auto wassen, bij de volgende voetbalwedstrijd echt stil zijn, een keer komen kijken als hij gaat voetballen (of andere sport), een keer helpen in de tuin enz enz. Dat zal hij zeker leuk vinden en natuurlijk helemaal als je ook echt doet wat je beloofd!
De tegoedbon kun je dan natuurlijk wel verder versieren door te knutselen en er iets heel moois van te maken.
De thema pagina Vaderdag op de knutselidee website staat natuurlijk klaar voor je om veel knutselideeŽn op te doen!
Natuurlijk ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

MozaÔekdoos
Rubriek: Vaderdag

Papa is lief schilderij
Rubriek: Vaderdag

Vilten dieren
Dit idee is ingezonden door: Heleen de Vaan
Rubriek: Andere ideeŽn

Poes van cd's
Dit idee is ingezonden door: Gonnie van Kuilenburg
Rubriek: Andere ideeŽn

Zeepkettingen
Dit idee is ingezonden door: Joke vd Brug
Rubriek: Moederdag

Hart van brooddeeg
Dit idee is ingezonden door: Ellen Didden
Rubriek: Moederdag

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Nog wel wat vroeg, maar ik heb heel veel kerstplaatjes voor 3D-knippen. Heb je belangstelling? We maken wel een leuke prijs
Corrie van der Steen

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Corrie Kooiman uit Ridderkerk. Ze schreef 'Bedankt voor de mooie knipvellen,ik ben er heel blij mee.'
'Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je een weer een knipvellenpakket winnen. Deze set bestaat uit 20 verschillende knipvellen waar je dus veel kaarten mee kunt maken. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de nieuwsbrief want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox)!
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan krijg je het gratis hobbyartikel. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb vele (stukjes) en stukken leer, heeft iemand een idee wat ik hier van kan maken?
Ik heb ooit eens gezien dat ze er een bloem van maakten maar hoe?
Er is mij ook verteld dat je het leer moet koken, dan kun je het in een vorm kneden, ook dat lukt niet. Of misschien er een ketting van maken, zoals ze met fietsband doen.
Wie heeft een leuk idee?
Groetjes janny

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik ben bijna afgestudeerd als kleuteronderwijzeres en mijn laatste stage gaat door bij kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Het thema is 'kunst' en ik ben op zoek naar spectaculaire dingen om te doen (niet de klassieke spat -en verftechnieken).
Hebben jullie tips?
Groetjes en dankjewel
Babette Naeyaert

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik heb thuis nog drie pakken vilt liggen, ze hebben de grootte van een A4 vel en de kleuren wit, roze, blauw, oranje, groen, geel en rood. Ik weet niet wat ik ermee kan doen. Hebben jullie misschien een idee?
Groetjes van Lonneke ( 11 jaar)

Hier de antwoorden op vraag 3Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Wie kan me helpen aan leuke ideeen om iets te maken met bewoners uit een verzorgingshuis?
De bewoners moeten wel geholpen worden dus het mag niet te ingewikkeld zijn.
Bedankt alvast
Coby-- 2 --
Ik ben op zoek naar een leuk knutselidee,
Ik moet voor mijn zoontje een eend van rond de 20 cm maken en ik had graag met wasknijpers of dergelijke gewerkt, maar ik vind gewoon geen enkele werkwijze ervoor. (Iets anders mag ook eventueel) De eend moet zwaar genoeg zijn om buiten niet weg te vliegen, dit in t kader met een wedstrijd rond het schoolfeestje van mijn zoontje.
Ik dacht via deze weg misschien een idee te bekomen?
Alvast dank voor een eventuele reactie
Mvg els-- 3 --
Ik heb vaak resten van kaarsen en van zeep over. Kan je van deze twee dingen van die wax blokjes maken voor in een oliebrander. Of geurkaarsen en iets anders?
Om even duidelijk te maken is het een brander met een bakje erboven waarin dan de wax met geurolie (zeep) komt. Maar ik wil die waxblokjes graag zelf maken met de restjes die ik heb. Kan dat?
groeten, Amber-- 4 --
We zoeken een speciale tas om zelf te maken. We hebben alles afgezocht maar geen tasje meer te vinden.
Het was een tasje waar je aan de voorkant een foto in kon brengen. En aan de achterkant kon je je naam typen. Het was een mal die je uit kon printen en dan in elkaar vouwen en plakken.
Niet te vinden meer. Wie weet wat we bedoelen en kan ons weer aan die mal helpen (of andere uitleg om te maken)
gr Tineke-- 5 --
Wie kan mij helpen aan een tissue huisje gemaakt van cavans en wol. Dit huisje kun je maken en daar past dan een pak tisseus in. Als iemand het patroon heeft en weet hoe dit moet zou ik daar zeer blij mee zijn.
Bep van Dusschoten-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Bijna is het weer Vaderdag dus als je daar tips voor zoekt kijk dan eens op de website Vaderdag tips

Ik schreef het ook al in de opening. Geef een zelfgemaakte tegoedbon. Op de website Geefeentegoedbon.nl kun je helemaal gratis een tegoedbon maken. Verzin iets leuks om te geven zoals in de herfst alle bladeren uit de tuin halen!

Zoek je nog leuke wenskaarten of maak je ze zelf graag kijk dan ook zeker even op Annekes kaartenwinkel. Er zijn ook hele leuke knutselboekjes over kaarten maken en je kan op de website ook gratis een e-book downloaden als je lid wordt van de gratis nieuwsbrief.

En als je vader een leuke kaart geeft zet er dan ook een leuke/mooie wens in! Je kan deze gedichtjes speciaal voor wenskaarten vinden op de Wenskaartgedichten voor Vader en als je een e-card met gedichtje wilt sturen dan vind je de kaarten bij Vaderdag e-card

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Gratis Cholesterol Box, Gratis reisgidsen, Gratis Tamtam, Gratis Mascara, Gratis DVD, Gratis Buiten Spelen Doe-boek, Gratis sporthorloge, Gratis Puppy- of kittenpakketten, Gratis tandpasta, een gratis mini cruise, Gratis Ray Ban zonnebril enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Lola Vlietsan
Ik wil graag het volgende idee insturen:
Een bootje maken gaat makkelijk, maar je kan het ook nog eens leuk maken. Pak wat drijfbaar piepschuim en een paar bakjes en leg de bakjes neer zodat er een rij ontstaat in de lengte. Zet daarop het drijfbare piepschuim (lichte piepschuim) en maak het vast met 1 sateprikker of misschien wel 2.
Maak van vliegerpapier een vlaggenvorm en teken er desnoods iets op, kan ook een piratenvlag zijn!
En maak een anker: Knip in het piepschuim een anker en maak het vast met een paar paperclips aan het bootje.
En klaar is je bootje wat goed kan drijven.

Heel leuk om te maken als je een klein zwembadje in de achtertuin hebt.
Ga nooit met het bootje bij groot en diep water spelen als er geen volwassenen bij zijn!

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje