Nieuwsbrief 175

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 175
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 175 - Maart 2013


Hallo,


Het is nog steeds lekker knutselweer. Gelukkig maar.
De nieuwsbrief is een beetje aangepast en gaat nog wel wat meer veranderen. Ik wil het geheel wat compacter houden en sommige dingen staan al ergens anders op een website en dat ga ik niet meer steeds herhalen.
Hoop dat een iets kortere nieuwsbrief wat makkelijker te lezen is.

Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Warme mutsen
Dit idee is ingezonden door: Jelly Hondebrink
Rubriek: Pasen

Valentijnhart
Rubriek: Knippen en plakken

Valentijnhart met echte bloemen
Dit idee is ingezonden door: Jacqueline Meertens
Rubriek: Andere ideeën

Waxine-roos
Rubriek: Kerstmis

Egel vouwen uit boek
Dit idee is ingezonden door: Wilma Kuster
Rubriek: Vouwen

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Er zijn geen tips of oproepjes ingestuurd deze maand.

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Wilma Post uit Bunschoten. Ze schreef 'Wat leuk zeg. Ik gebruik ze zelf ook altijd maar deze gaan waarschijnlijk naar mijn moeder van 88. Ze is al een tijdje slecht ter been maar gelukkig kan ze nog wel steeds kaarten maken die ze vaak weggeeft en ook voor een goed doel maakt.'

Probeer het zelf ook deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je een pakket winnen met 20 verschillende knipvellen om kaarten te maken. Doe je ook mee? Het knipvellenpakket is heel divers en je kunt meteen aan de slag als je de gelukkige winnaar bent.
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Ben je de 50ste inzender op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan krijg je het gratis hobbyartikel. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Graag wil ik voor mijn kleinkinderen een treinbaan bouwen met diverse huisjes en toebehoren eromheen,daar ik afgekeurd ben en wat minder financieel bevoordeeld ben wil ik graag dit proberen zelf te maken als een soort maquette.Wie heeft ideeen of ontwerpen voor huisjes te bouwen op schaal dus geen bouwpakketten uit de winkel maar graag om zelf te maken op schaal (ik ben al wezen rondneuzen op internet maar daar vragen ze allemaal geld voor die plastiek huisjes en toebehoren.
Wie o wie heeft er misschien wat modellen of wat ook liggen voor een treinbaan of ideetjes.
Hartelijk dank hiervoor.
Ik woon in Amsterdam Noord
Piet Colpaart

Je kunt huisjes maken van lege lucifersdoosjes, of met behulp van een zelf gemaakt doosje. Het doosje heeft dan de vorm van een kubus. Dit maak je van karton en je kunt hiervoor heel goed verpakkingsmateriaal zoals een doosje om de rijst, de soep of een pizza gebruiken.
Je kunt ook een kerk maken. boompjes maak je van karton en de blaadjes van vouwblaadjes. water van blauw papier en gras van groen.
succes
Gerja Warners

Ik weet niet of u vertrouwt bent met plastiek stramien.
Hier kan je zeer veel mee maken. Uit een blad kan je gemakkelijk huisjes, treinsporen, treintjes, boompjes en ..... maken.
Bij dit stramien heb je een goede schaar, resten wol en een stompe naald met een redelijk groot oog nodig.
In de goedkope winkels kan je ook goede wol vinden voor weinig geld.
Het voordeel is dat u hierdoor een aangename hobby ontdekt, vrienden ontmoet, gedachten uitwisselen.
Je kan hierdoor uw dorp, uw huisjes uitbreiden zo veel je wil.
Op het internet bestaan er meerdere sites( gratis :hobbytrend, gogostramien, knutselcor, Wim's fröbel pagina's......) waar je via andere hobbyisten aan patroontjes kan komen.
Het voornaamste is dat u er op ieder moment van de dag, avond aan kan bezig zijn zonder veel opbergwerk.
Ook kan je met lege doosjes van medicatie, kaas, koekjes .... mooie kleine huisje maken.
Hierbij heb je wel een goed snijmes, schaar, lijm, verf..... nodig.
Ik vermoed dat u wel weet hoe je dakjes, vensters en deurtje moet maken. Voor de sporen kan je de stokjes uit frisco gebruiken maar zorg wel dat ze gaaf zijn en rein.
Ik heb ooit een garage gemaakt uit de houten kistjes van likeurpralines.
Ik had meerdere deksels in een bodempje vastgelijmd als onderkant en een als bovenkant.
Zo had ik er meerder op elkaar en naast elkaar gelijmd. De kinderen hebben er uren mee gespeeld.
Als ze voelen dat het met liefde is gemaakt dan is het plezier nog groter.
Ook als de kinderen al iets groter zijn dan kunnen ze ook zelf met u knutselen aan hun dorp met spoorbaan.
veel succes,
Marleen

Misschien van (zelfdrogende) klei, De kinder kunnen ze dan ook zelf opschilderen. En eventueel fimoklei. Wel duurder maar je kunt er veel van maken en het is steviger.
Gr Mascha

Je kan huisjes maken van lege doosjes of van doppen van flessen kost niets,kijk je afval maar eens na. Of lampjes van doppen, en stoelen enz
Gr janny havenaar

-- 2 --
Wat kan ik doen met lege pringles bussen?
Voor volwassenen met een lichamelijke beperking
willy de ruiter

Ik werk zelf met peuters, en wij hebben nog niet zo lang geleden een muziekinstrument gemaakt van lege Pringles bussen. (schudkoker)
De buitenkant hebben we toen laten beplakken met lapjes stof. Verven kan ook, maar dan kun je het beste eerst met fijn schuurpapier het oppervlak wat ruwer maken, dan hecht gewone plakkaatverf beter. De bus kun je dan vullen met allerlei materialen, waardoor je verschillende geluiden kunt maken. B.v. rijst, steentjes, paperclips, macaroni, zand etc. Als je meerdere gevulde bussen hebt kun je er ook allerlei spelletjes mee doen. B.v. Zoek de bussen met hetzelfde geluid; of probeer een lied muzikaal te begeleiden met de verschillende bussen.
Groetjes,
Petra van Heugten.

een bus kan je mooi beplakken met allerlei papier en op de deksel een bloem op de bus als je hem beplakt heb een leuk 3 d plaatje leuk om iets in te doen
groetjes Anneke

Met lege pringles bussen kun je een pennenbakje maken de bus bekleden met blanke ijsco stokjes en deze dan schilderen de bus moet je dan wel op dezelfde hoogte afsnijden als de ijsco stokjes.
Gr Anja

Van pringlesbussen kun je leuke dingen maken. Een voorbeeld hiervan is maken van een pop. Je kunt de bus gebruiken als lijf en hem versieren met lapjes, schelpjes of papiertjes. Wat je zelf wilt. Of je kunt er een spaarpot van maken. En als je de binnenkant bekleed met een stuk plastic kun je hem vullen met aarde en gebruiken als plantenpot. En dan de buitenkant leuk versieren. Ideeen genoeg.
groetjes Judith Oosterlee

Beplak een pringle-bus met servet, het is handig als je de bus eerst met acrylverf wit schildert. Nog eenvoudiger is hem te beplakken d.m.v. decoupage (kleine stukjes papier, die ze zelf kunnen scheuren uit oude tijdschriften)
Let dan op mooie kleurcombinaties of bv. een thema (oude stripboeken zijn ook leuk om te gebruiken)
Als je het bovenrandje onbeplakt laat maar er bv. een mooie strook papier of lint tegen aan plakt voor de afwerking, dan kan de bus gewoon gesloten worden. Leuk als kado-doos of opbergdoos voor pennen e.d.
Succes en veel plezier
Corrie van der steen

Deze rolletjes heb ik goed uitgewassen en laten drogen.
Daarna heb ik ze voorzien van een laagje grondverf.
Na een definitieve laag verf, een deklaag heb ik ze opgevrolijkt met geponste bloemen, kantjes en letters. De ene was voor penselen dus stond dat erop en de andere was voor haaknaalden.
Bij een heb ik er een stevig stuk karton in gekleefd die 3 cm hoger uitkomt dan de bus,
de andere bus past er nu op zodat er breinaalden in passen.
Mijn excuses.
Marleen

Met spuitbus verven en vullen met kiezelsteentjes, zo kan je muziek maken
Rita Theunissen

Toen ik deze vraag las, schoot me wat te binnen.
Van pringle-bussen kan je leuke 'muziekinstrumenten' maken, met bijv. rijst erin.
Omdat er vaak te weinig geld is om voor alle cliënten bijv. djembees aan te schaffen, kan je op deze manier toch muziek maken.
Succes! Groeten, Johanna

Je kan een pringle-bus omplakken met scrappapier, dan een strook bij passend papier/karton, -/- 2,5 cm aan beide zijde en die over het scrappapier plakken. van dit zelfde papier/karton 2 rondjes knippen voor de bodem en deksel en een strook van 2,5 cm breed bij de lengte die je zelf wilt voor het hengsel.
Rondjes en hengsel vastplakken.
Nu kan je het papier/karton nog verder opleuken met knopen, lint etc.
Klaar je is cadeau tasje.
Janine de Rijk

Nou je kan als je heel veel heb een soort huisje van pringlesbussen maken
Nikki Schaap

Doe rijst of erwten ,bonen in de bus plak ze dicht en versier ze eventueel dan kunnen ze met elkaar muziek maken en het kost niet veel
Gr janny havenaar

Gebruik ze als (versierde) schudkoker! Maak er leuke poppetje en zet ze in een groepje en je hebt een leuk kegelsetje. Ook leuk hierbij is om een echt gezicht van een foto te gebruiken.
Drie verschillende hoogtes naast elkaar plakken op een stuk karton en je hebt een leuke pennenbak.
Leuk ook, maak er een toren van snij of knip er deurtjes uit en je kunt er knikkers in/door rollen.
Groetjes Mascha

Versier de pringelbussen met gekleurde stroken papier, doe er rijst of andere harde korrels in doe het deksel erop, zet het vast met plakband en je Hebt een mooi muziekinstrument
Je zou ze ook kunnen verven en dan de verf fixeren en zo een muziekinstrument maken
Als je verschillende korrels gebruikt, krijg je een ander geluid.
Als je vier ronde kartonnetjes erbij maakt kun je er ook een auto van maken
De bus aan de zijkant doorboren, een sateprikker erdoor en dan de vier wielen vastmaken.
Racebaan maken op de vloer en dan kijken in een Wedstrijd wie het verste komt?
groeten Betsie

Van Pringlekokers kun je een eigen gemaakt muziekinstrument ofwel schudkoker maken.
Versier de koker door hem te beplakken met papier en figuurtjes.
Vul de koker met wat rijst of macaroni.
Let op dat het deksel goed vastgeplakt wordt.
Jan Dekkers

Je zou een lapje kunnen haken of breien en dan erom heen doen. Je hebt als je de deksel nog hebt een mooie koker voor potloden of haaknaalden.
Wies

Het is leuk om te beplakken met servetten bijvoorbeeld. En dan rijst er in, is het leuk om een beweeg activiteit met de pringelbussen te doen.
Erica Hoeksema

U zou op een hoogte van ong. 15 cm het blik kunnen afsnijden (als het een grote bus is), het kunnen laten beplakken met papier, kant, band, lint, enz. en het is dan te gebruiken als bv. lepelpot in de keuken, pennenbak, o.i.d. Mensen kunnen hun eigen stijl kiezen, bv. meer een brocantestijl met bruin-, crème- en wittinten en kantjes of juist meer iets stoers in de vorm van een jeanslook (bv. stukken spijkerstof gebruiken). Veel succes ermee!
H.gr. Adrianne

Wat ik altijd doe is van de Pringeles bussen koker tasje maken (idee van Betsy Lurvink). Ik kort ze in (met een mes gaat het makkelijkst), rol er papier omheen (dubbelzijdig tape aan 1 kant plakken) en vervolgens maak ik met een stukje papier (touw of lint kan natuurlijk ook) een handvat voor aan het tasje. Daarna versier ik het tasje zoals ik het zelf wil. Het tasje kun je cadeau geven en er b.v. iets lekkers (zoals chocolaatjes) in doen. Ik weet niet in hoeverre jouw cliënten een lichamelijke beperking hebben maar misschien kun je het hier en daar wat aanpassen/voor bewerken.
Veel succes! Ik hoop dat je wat aan mijn voorbeeld (zie bijlage) hebt (en dat je dit kunt openen).
Groeten van Hanneke Olthoff.

Voorraad bus voor senseo , theezakjes, snoep of iets dergelijks.
De lege pringels bussen kun je laten omplakken met gekleurd papier of kleinere stukjes door elkaar. Als dit te moeilijk is de snippers eerst op een op maat geknipt stuk papier laten plakken en dan het geheel om de bus plakken. Ook kun je laten scheuren of knippen uit tijdschriften en die er op plakken. Of foto’s uitprinten en die er op plakken. Leuk voor moederdag.
Veel succes er mee. Gr. Marijke.

Van de grote bussen kan je regenmakers maken, door rondom in spiraalvorm, spijkers te timmeren en er dan rijst in te doen. Als je de koker dan rustig omdraait hoor je de 'regen'.
De bussen kan je ook eerst gronden met acryl en dan beplakken met servetten, decoparch of andere leuke plaatjes.
Van de kleine busjes maak je zo leuke pennenbakjes of opberg-, snoep-, kadopotjes.
Succes, groetjes Joke

Pringel bussen kun je met van alles aan de buiten kant verver en versieren, als het goed is hoed het vocht vast en kun je er plantje in zetten. Je kunt er een heel klein kweek bakje van maken want er zit een deksel bij. Lekker met tuin kers, of vogelzaadjes geeft een grappig effect, omdat je niet weet wat er komt. En graszaad, schilder gezichten en het gras is het haar.
Moois versieren en er een valentijnsboodschap in doen of kerst boodschap. Er armen en benen aan maken en je hebt leuke poppen of dieren van maken. De bussen vullen na versiering er er iets in doen wat rammelt.
Succes, Diana Bastiaanse

-- 3 --
Wij de Spaanse gemeenschap te Ulft hebben een Spaans centrum en daar vieren wij traditiegetrouw de Drie Koningen. Graag zou ik daar een ideeen voor willen hebben.
Met vriendelijke groet . J. cojo
== Voor dit jaar te laat maar alle ideeen kunnen op de website gezet worden zodat er volgend jaar wel iets te vinden is op de website.

Al een oude traditie: bij Driekoningen: kleine cakejes bakken en in 1 ervan een boon meebakken: wie de boon treft krijgt een aardigheidje
Corrie van der Steen

-- 4 --
Mijn opa en oma zijn volgende maand 40 jaar getrouwd!
Maar ik weet niet wat ik voor ze moet maken.
Weet iemand het misschien?
Owen

Een idee is om een memoryspel te maken.
Foto,s van familieleden, huisdieren, bekende gebouwen. alles wat herkenbaar is voor opa en oma.
Een ander idee is om een houten dienblad te beschilderen, of allerlei wensen, namen op te (laten) schrijven door familieleden. Vernis er over en je hebt een leuk aandenken.
Dat kan ook op een tafelkleed, of als de familie maar klein is, een theedoek.
Julia

Ik heb vroeger voor mijn oma een grote ring van karton gemaakt met daarin de cijfers 80, omdat ze dat werd. Nu kun je daar van alles van maken, dus ook de cijfers 40!
De ring heb ik eerst zilver gespoten en daarna beplakt met bloemenplaatjes.
Gr. Angelique

Zelf een boeket rozenmaken van crepe papier.
gr Anja

Het is t misschien leuk idee om een mooi fotolijstje te maken en dat te versieren met de letters 40 erop. Doe er een leuke foto in van jezelf als je klaar bent, en geef het dan als kadootje als het zo ver is.
Veel plezier,
Judith

Voor opa&oma die 40 jaar getrouwd zijn:
Neem twee (oude) CD's.
Schrijf er met watervaste viltstift (permanent marker) 40 jr getrouwd op met mooie letters. Wat bloemetjes of slingers er om heen tekenen.
Aan de achterzijde lijm je met een lijmpistool een veiligheidsspeld vast.
Deze draagt het gelukkige stel natuurlijk de hele dag!
Recycle idee met echt groots effect!
Rian de Groot

Mijn schoonvader was onlangs 40 jaar in dienst bij de politie. Voor hem hebben we een prikbord gekocht. Hier hebben we allemaal foto's van de afgelopen 40 jaar opgeplakt, en we hebben spulletjes gekocht die bij de politie horen, en deze ook op het bord geplakt. Denk aan handboeien, een knuppel, politiepet, politieauto, zakje met poedersuiker en snoeppilletjes (voor het idee). Dit hebben we speels door elkaar geplakt.
Mijn schoonvader vond het erg leuk, en kreeg er geen genoeg van om naar te kijken. Allemaal herinneringen, vooral vanwege de foto's.
Misschien dat dit ook een idee voor jou is. Zoek foto's van je opa en oma vanaf dat ze elkaar kennen, trouwfoto's, vakantiefoto's en foto's van hun dierbare.
Denk aan (geboorte/trouwen) kinderen en kleinkinderen, eventuele huisdieren.
Wanneer ze hobby's hebben kun je misschien ook zoiets erbij plakken. Houden ze van uit eten, zorg voor een bord en bestek (misschien is er ergens -of op zolder- een goedkoop kinderservies te vinden) of visitekaartje van betreffend restaurant. Breigaren/breinaalden/mini sjaaltje, pollepel (koken), zelfgemaakt kaartje, kleine fiets, bal (voetbal of andere balsport), theezakje of (oplos)koffiezakje, theelichtje als ze graag kaarsjes aanhebben 's avonds,
parasolletje als ze graag buiten zijn bij mooi weer of graag op vakantie gaan, speelgoedhamertje, houtje, schroefje.. als opa graag klust, verf met kwastje... Bedenk zelf iets wat bij jou opa en oma past.
Ook leuk om zo'n attributen op de rand te plakken. Misschien dat je het bord van te voren kunt verven. De plekken waar uiteindelijk niets wordt geplakt zien er dan wat vrolijker uit.
Als je geen attributen erbij wilt plakken kun je ook gewoon een fotocollage maken. Ik zou dan wel voor een grote fotolijst gaan. Altijd leuk, brengt mooie herinneringen boven.
Ik hoop dat je iets leuks kunt bedenken. Succes ermee.
Groetjes Susan

Ik weet niet of u scrapbooking kent.( je kan dit even opzoeken voor ideetjes)
Hierbij kan je beginnen met foto's vanaf hun huwelijk, hun kinderen, hun kleinkinderen in volgorde van datum. (Ook van hun kindertijd kan je gebruiken maar is wel soms moeilijk)
Dit alles kan je opvrolijken met mooi papier, versieringen zoals auto's, gebruiksvoorwerpen, namaakjuwelen, liedjes, teksten....
Ik had de geboorteaktes van mijn ouders opgevraagd, hun vroegere scholen aangeschreven, hun vroegere werkmakkers, vrienden en andere familieleden om uitleg gevraagd.
Ook was er een van de kleinkinderen die kun zogezegd moest interviewen voor school over vroeger en nu.
Ook hun hobby's, hun beroep en jobs mogen niet ontbreken.
Wij hebben dit gedaan met de 50 ste huwelijksverjaardag van mijn ouders en nu 3 jaar later zie ik ze spontaan in dat boek bladeren.
Ook hadden we de genodigden allen iets laten opschrijven over onze ouders;
anekdotes, positieve dingen, iets voor de toekomst, herinneringen....
dit was op papier die we vooraf in blaadjes hadden geknipt en al deze blaadjes hebben we aan takken bevestigd.
Deze taken hebben we verwerkt tot een boom
De gemaakte boom staat nog steeds in hun woonkamer en
iedereen hangt er spontaan nog blaadjes bij (Bij feestdagen, verjaardagen.)
Ook hadden we 50 rozen voorzien en een grote ballon met 50 erop.
We hebben toen ook een fotoreportage laten maken daar ze in het huishouden al alles hebben.
Als je met een grote groep geld samenbrengt voor een geschenk is dit goed te doen.
Ik weet niet of uw grootouders graag reizen anders kan je ze bv. een klein reisje aanbieden zoals in de tijd toen ze huwden.
Hier was dat meestal op bedevaart voor een paar dagen (met de trein of bus )
dus terug in de tijd met alles erop en eraan. (zelfde hotel, zelfde vervoermiddel, )
Buren hebben dit gedaan en deze vonden het zeer fijn daar ze te voet naar Scherpenheuvel (2 dagen) waren geweest op huwelijksreis
en dus in een trager tempo (10 dagen) terug naar af. (bij iedere stopplaats was er iets leuks voorzien)
Nu 2 jaar later hebben ze er nog plezier aan als ze erover spreken.
Ook kan een zoektocht georganiseerd worden op de plaatsen waar uw grootouders zijn opgegroeid, gelegd en gewerkt hebben.
Dit vraagt veel werk vooraf en je moet over veel informatie beschikken.
Zijn de afstanden niet te ver dan kan men soms met een huifkar op stap en dan een barbecue organiseren.
veel succes,
Marleen

In onze familie maken we vaak een boek
Iedereen krijgt dan de opdracht om een A4 papier te gebruiken om iets voor oma en opa te schrijven, plakken, verven, dichten enz
Dan bundel je het en je kunt zelfs inbinden, of laten inbinden.
Als er een feestavond is, kun je van waxinelichtjes op een spiegel een. Mooi hart maken met het cijfer veertig erin of het cijfer veertig leggen van waxinelichtjes als je aansteekt is het een feestelijk gezicht.
Je kunt een gedicht maken , elk vers begint met een letter van het alfabet, zo neem je het leven door van je grootouders.
Vind je het leuk om te koken, geef ze dan een tegoedbon voor een diner thuis bij jou!
Groeten Betsie

Een ‘Wie is het?-spel’ kopen, kaartjes eruit halen en hierin foto’s van kinderen/kleinkinderen/vrienden/broers/zussen van je opa en oma in doen. Je hebt totaal van ieder dus 3 (geprinte pas)foto’s nodig, 1 voor in het ene bord, 1 voor in het andere bord en 1 omdat je die als kaartje kunt kiezen. Mijn opa en oma vonden het een fantastisch cadeau…
H.gr. Adrianne

Misschien is het leuk om een film te maken met foto's van het echtpaar (bijzondere gebeurtenissen) en zelfgemaakte filmpjes waar jij (of iemand anders) dingen vertelt over je grootouders. Zo heb je een leuke persoonlijke herinnering!
Veel succes, Ugne.

Hier een paar ideetjes:
Je kan een grote 40 maken en die leuk versieren met foto's, plaatjes of cupcakevormpjes.
Je kan een receptenboek maken met je eigen lievelingsrecepten of je vraagt aan de visite hun lekkerste recept mee te brengen en dat in een mooie ordner doen, die jij versierd hebt.
Je kan een lekkers taart maken en die versieren met marsepein of rolfondant.
Succes, groetjes Joke

Het is altijd leuk zelf iets te maken. Je kunt bijvoorbeeld een schilders doek kopen en er een collage opmaken van foto's uit de omgeving van opa en oma van bijvoorbeeld de kerk waar ze zijn getrouwd, of hun eerste huis, familie leden. Of een achter grond schilderen er daar een groot hart op in de kleur rood met ringen van klei in goed gekleurd, deze hang je dan los met behulp van een draad voor het hart.
Of beschilder een servies met speciale verf, dit kun je alleen doen of met meerder familie leden. Als je een pottenbakker in de buurt hebt kun je vragen of deze een, ongeglazuurde, grote vaas heeft waar iedereen tijdens het feest de naam op kan zetten met potlood en dan vragen of de potten bakker dit met kleur overtekende en dan pas een glazuur laag geeft. Nadien een mooie plant erin en opa en oma hebben een mooie herinnering.
succes groetjes
Diana Bastiaanse

-- 5 --
Wie kan mij helpen met het knutselen van gummifix dieren. Ik heb al een leeuw, maar ik zou nog andere dieren moeten hebben zoals: kat, schildpad, bever, pauw, kameel, havik, wasbeer, uil, en steenbok. Het is het thema van de axsenroos.
Je kan de vormpjes van gummifix los kopen in een doos en het zijn vierkantjes, rondjes, rechthoekjes, ovaaltjes enz. En dit in het klein en groot.
Daar kan je dieren mee maken en ze hebben zelf als voorbeeld een leeuw.
Ik zou dan de andere dieren er ook mee willen maken, de dieren van de axenroos dat zijn er 10 verschillende. Is voor ons thema van de krokusvakantie (ik werk samen met kinderen in een opvang).
Hartelijk dank voor de hulp
groetjes, Inge

Ik vermoed dat de kinderen door de manier van het kleven van die vormpjes al of niet op papier deze dieren kunnen vormen. Ik zou eventueel een kopie maken van de contouren van deze dieren en de kinderen dat zelf laten invullen. Ik vermoed dat u aan modelletjes kan komen bij houten vormpjes zoals die rubberen 'woodsies genoemd. Moet dit echt met die rubbervormpjes zijn ( ik vermoed dat het tamelijk duur uitkomt als je ieder kind al die diertjes laat maken )
dan zou ik ze zelf proberen te knippen uit die rubberen vellen.
Ik vermoed dat hierdoor meer kleurschakeringen mogelijk zijn.
Anders zou ik gaan voor vingerverf, stempelen met eventueel een aardappel, stukjes papier laten kleven met behanglijm. Ik weet niet goed wat er in zo'n knutseldoos zit maar ik vermoed dat de fantasie van het kind ook meespeelt.
Ik heb geen kennis van die axenroos maar ik vermoed dat de bedoeling hiervan een leiddraad is.
vb. poes : ovaal lijfje, rondje kop, oortjes, kleine vormpjes zoals bij bloemblaadjes, de pootjes, lange smalle ovaaltjes, oogjes kleine rondjes, neusje een driehoekje....
pauw : smal ovaal met klein rondje voor het lijf, de staart zou ik maken uit de vormpjes die gebruikt worden voor bloemen en hierbij een halve bloem vormen.
ik hoop dat u hier iets mee kan doen
veel succes,
MarleenVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Wij hebben van onze muziekvereniging de oude buisklokken gekregen.
Ik wil hier iets leuks mee doen maar weet niet goed wat. Het zijn ongeveer 15 buizen van 0 .50 tot 1 meter lang.
Het liefste zou ik iets als versiering voor buiten (in de tuin) er mee maken. Geen windgong want dan denk ik dat we problemen krijgen met de buren.
Grs Dinie

-- 2 --
Ik ben onlangs beginnen te breien. Ik heb al verschillende diertjes gemaakt. Maar ik zou heel graag een patroon kunnen krijgen voor een beer te breien die redelijk groot is. Zo ongeveer 25 cm of groter. Ik heb al wat rondgekeken maar ik vindt geen patroon terug.
Hopelijk kan iemand mij helpen!
Mvg
Gwendy

-- 3 --
Hallo, ik ben op zoek naar tekeningen van hertenkoppen met gewei, om deze dan te kunnen uitzagen. Figuurzagen dus!
Gr. Bennie.

-- 4 --
Ik zou graag mijn witte licht vergeelde textiel paverpol werkstuk willen verven en bruin bronsachtig maken. Wat voor soort verf moet ik daarvoor gebruiken? Hoe pak ik dit het beste aan?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen?
Mvg, M. Van der spek

-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Een nieuwe categorie zwanger en nieuwe kaarten op de website. Ook lege vormkaarten. Kom je even langs op Annekes kaartenwinkel?

Geen speciale gelegenheid deze maand maar een kaartje versturen kan ook zomaar! Dus kijk even op de e-card website en stuur een kaartje.
Meer over de e-cards pagina lezen

Als je dan toch een kaart gaat sturen: Wenskaart Gedichten

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: proefnummer Eva, au pair magazine, proefexemplaar De Natuur Uw Arts, receptenboekje, e-book, OB tampons, Stapelpotlood, tuinvogelboekje, Abonnement Trips&Trails, Katholiek Nieuwsblad, Simkaart.
Ook iets aanvragen? Kijk op gratis.101tips.nl

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Robaeys Emma
Korte omschrijving: Paaseierbloem
Je hebt paaseieren, bloempot waar je op kan plakken, servetten, karton en kleurtjes, een schaar, secondelijm en stro nodig voor dit werkje.
Je knipt een vorm van een paashaas en die kleur je in. Dan pak je de bloempot daar leg je stro in en dan leg je de paaseieren op het stro. Dan plak je de paashaas er aan vast en als je wilt kan je de pot beplakken met de figuurtjes van de servetten. Dat is wel mooier!
Tip: Goed vastplakken en niet te veel lijm gebruiken voor de figuurtjes van de servetten

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje