Nieuwsbrief 174

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 174
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 174 - Feb 2013


Hallo,


En ga je nog carnaval vieren deze maand? Misschien kun je nog iets leuks maken. Kijk op de pagina voor carnaval En je kan nog net een leuke kaart maken voor Valentijnsdag. Of doe je daar niet aan mee? Het is best leuk om een zelfgemaakte kaart te sturen naar iemand die je leuk vindt. Kijk voor de valentijnskaarten ook op de website.
Wat er verder nog aankomt dat weet ik niet maar er is een winterwerkje ingestuurd die ik wel erg leuk vond. Namelijk schaatsjes haken. Misschien dat er nog vorst komt deze maand en dan zijn dit heel leuke dingetjes om cadeau te doen. Kijk maar bij de nieuwe items op de website.
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Er is ook weer een gratis hobbyartikel, de tips van lezers en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Schaatsjes haken
Dit idee is ingezonden door: Gerda Huizinga
Rubriek: Andere ideeen

Bril voor bijv carnaval
Rubriek: Knippen en plakken

Springschans
Rubriek: Spellen

Valentijnsvogel
Dit idee is ingezonden door: Joke vd Brug
Rubriek: Knippen en plakken

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Als je een kaartje wilt versturen deze maand dan zal het toch zeker ook een valentijnskaartje zijn.
Je kan deze kaarten klaarzetten om op 14 februari te laten versturen. En het kan ook anoniem.
Doe het meteen even dan kan je het niet meer vergeten!
Dus meteen even een Valentijnskaartje versturen of voor een bepaalde datum klaarzetten.

Ook echte kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel namelijk de Stichting Nationaal MS Fonds. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee! En alvast bedankt voor je steun.
Natuurlijk steun je ook het goede doel als je zelf een eigen gemaakte kaart instuurt.
Die kaart wordt dan namelijk ook verkocht. En je kan natuurlijk zelf je eigen kaart versturen als e-kaart! Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Op de site zijn weer veel nieuwe kaarten gezet en ook z'n 80 nieuwe knipvellen. Er is dus volop nieuwe keuze en ook als voorbeeld kun je de website bezoeken.
Ga dus naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Kunnen jullie me wat tips geven voor zelf kerstkaarten te maken? Liefst voor kinderen van 3tot 7 jaar die makkelijk te maken zijn met papier en kleurtjes, stiften, waskrijt, vetkrijt maar niet met knippen en plakken. Ik weet dat kerst nu al voorbij is maar nu hebben jullie vast de ideeen nog!
Alvast bedankt
Imke Vangenechten

Laat een kaartje met diverse kleuren wascokrijtjes (vetkrijt) helemaal volkleuren, daarover een hele laag zwart wascokrijt. Dan kun je het zwart er weer in een afbeelding afkrassen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom of ster, dan krijg je een kaart in zwart met een gekleurde ster erop. Je kunt er ook tekst op krassen met een schone kroontjespen dat komt dan ook gekleurd op. Even oefenen dan zul je nog veel meer mogelijkheden ontdekken.
Succes ermee! Marwi van Beijnen

Vlak voor de kerst hebben ze in veel winkels kerstkaarten speciaal voor kinderen. Je kan ze dan uitdrukken, of kleuren en beplakken. Diverse pakketjes met leuke kerstkaarten
Irene

Voor deze stempelkaart heb je een aardappel of vinger en verf nodig alsook een kopie op de helft/ vierde van het blad (A4).
Ik denk dat het fijn zou zijn om ze te laten stempelen met aardappelen of met de vinger. Je snijdt de aardappel doormidden, kerft er bv vierkantjes, driehoekjes in, bij gebruik van de vinger krijg je stipjes.
Je gebruikt vingerverf.
Je maakt eventueel een tekening van een kerstboom, een kerstbal, een ster op de ene kant van uw papier.
Je vouwt dit dubbel. Je laat de kinderen bv. die boom vol stempelen of de alles rond de boom.
Als alles droog is heb je een eenvoudige kerstkaart, nieuwjaarsbrief of menukaart voor weinig geld.
==
Voor een kraskaart heb je wasco' s, verf, houten stokje en papier nodig.
Je kan ook het kind met wasco kris kras laten kleuren op een blad. Daarna laat je het zijn blad zwart, blauw, rood of groen schilderen.(boven op de wasco) Met een fijn stokjes (stomp) laat je het kind een boom, ster, een kerstbal krassen of alles op een blad. Zijn het kinderen die al zeer behendig zijn dan kunnen ze eventueel een stalletje krassen.
==
Voor de spetterkaart heb je een oude tandenborstel, een soort zeefje ( een plastieken of een houten kadertje met een horretje in) papier en verf nodig. Je kan ook zelf een aantal vormpjes zelf uitknippen of uitponsen in karton ( op voorhand) Je laat de kinderen een aantal sterren of anderen figuurtjes op hun blad schikken. Je neemt een oude tandenborstel en dompelt die een weinig in de verf.
Je wrijft met de tandenborstel over het zeefje. ( hierdoor krijg je kleine spatjes )
Je kan dit met een kleur of meerdere kleuren doen.
als alles droog is verwijder je de figuurtjes.
Het resultaat is prachtig.
==
Je kan dit ook gebruiken voor het thema Pasen, Moederdag en Allerheiligen. Hierbij pas je de motiefjes aan.
Veel succes,
Marleen

-- 2 --
Ik wil met valentijnsdag iets anders geven dan een wenskaart, maar het moet wel zelf gemaakt zijn. Wie heeft er een leuk idee voor me.
Alvast bedankt.
Suzanne.

Je kan met strijkkralen een hart maken.
Succes
Groetjes madelon meijer uit zaandam

Je hebt tegenwoordig allerlei doosjes om te vouwen van mooi papier. Doe er wax. lichtjes in, bonbons, merci o.i.d. en je hebt een leuk, voordelig cadeautje
Zie o.a. www.kadoosjes.nu
Hierbij een idee voor een vierkant doosje voor 4 wax. lichtjes, 4 merci of 4 bonbons:
Teken voor het doosje op effen stevig papier een vierkant van 7,8 bij 7,8 met een extra rand van 2,5 cm. (ligt aan de hoogte van je lichtjes of bonbons)
Ril de lijnen, knip de hoekjes 1 maal in en plak dicht met dubbelzijdig tape. Doe het zelfde voor het deksel maar dan met gedessineerd papier, maar dan 2 mm. groter (dus 8/8 cm) en een rand van 2 cm. Je kunt nog een kijkvenster in het deksel maken door er voordat je het dichtplakt in het midden een rondje uit te knippen met een figuurschaar (is wel lastig). Plak aan de binnenkant dan het gat dicht met doorzichtig stevig folie (met dubbelz. plakband) Versier met lint, labeltje, sticker of tekst
Succes, Corrie van der Steen

Wat had je gedacht van een leuk theeboeket. Met veel rode hartjes (karton). En lekkere bonbons erin (ook hartjes)
Of maak een groot kartonnen hart en plakt daar jullie foto op. En vul het met iets lekkers of een mooie heren slip.
Plak foto's van vakantie, en andere leuke momenten, in een lijstje. En zet daar een mooie tekst onder!
Veel succes Dymphy

Indien je kan naaien kan je eventueel uit een lapje rode stof een klein hartje maken gevuld met geurkorrels (geen vloeibare kern) Dit hartje voorzie je van een lintje zodat je geliefde het kan ophangen in de auto. Je krijgt een aangename geur in de auto en je geliefde heeft altijd is van u bij zich.
Ook kan je eventueel een kaft in vilt maken voor rond een agenda/ leesboek met een of meerdere hartje op geborduurd (kruissteek) of geappliqueerd.
Hierbij neem je een lap vilt of stof (wit of rood) die ongeveer een cm groter is dan de hoogte van de agenda / het boek.
Voor de flapjes neem je 3 tot 5 cm (afhankelijk van de grootte van het boek/ de agenda)
Je naait de flapjes met een festonsteek van ongeveer 1/2 cm in een contrasterende kleur (bij rood vilt of stof neem je witte draad en bij witte vilt of stof neem je rode draad)
Hierna sla je de flapjes om, spelt ze vast en naait vervolgens de volledige boven en onderkant.
Als je hiermee klaar bent knip je een hartje of meerdere uit in contrasterende kleur. Je naait ze op de kaft eventueel met op een hartje de naam van je geliefde.
Je kan ook een stof met klein ruitjesmotief gebruiken.
Veel succes en prettig feest,
Marleen

-- 3 --
Wie heeft er nog leuke originele knutselideeen voor het thema verkeer?
Met vriendelijke groet
Ans

Auto's maken van kartonnen doosjes van bijvoorbeeld rijst etc. Je kunt de doosjes verven of beplakken. Lampen kun je maken van doppen van flessen. Witte koplampen en rode achterlichten. Met een leuke afbeelding uit een tijdschrift kunnen de kinderen de auto's oppimpen. Ook kunnen ze hun naam geven aan het voertuig.
Veel plezier.
Marian

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je dit beginnen met een wandeling waarbij ze een boekje meenemen en ieder verkeersbord dat ze zien natekenen. Bij kleinere kinderen geef je ze eventueel al een kopie waarop ze de borden moeten aanduiden.
Hierbij kan je ze opdelen in de ronde borden, de driehoekige...
Je kan de kinderen de verkeersborden laten schilderen op kartonnen borden. (ronde)
Uit karton kan je eventueel driehoeken, rechthoeken en zeshoeken knippen om de andere borden na te maken.
Deze borden kun je dan eventueel op een bezemsteel of plankje vastmaken.
Je maakt op het speelterrein de omgeving van de school / woonomgeving na met de gemaakte borden.
Met behulp van tape, verf / krijt teken je het parcours uit.
Je kan ze dan met de fiets, te voet of met gocarts het verkeer laten nabootsen.
Het is voor de kinderen fijn en leerzaam om zelf uit te zoeken hoe ze het veiligs de weg naar school / huis /winkel moeten volgen.
Als je tape en krijt gebruikt kan je de weg moeilijker / gemakkelijker maken.
==
Je kan eventueel een ganzenbordspel maken met de gemaakte verkeersborden.
Hiervoor moeten de kinderen wel al vertrouwd zijn met een gewoon ganzenboord en ook liefst dezelfde leeftijd hebben.
Je maakt een reuzengroot bord op het terrein en in plaats van getallen maak je per deeltje gebruik van een verkeersbord.
Ook maak je een grote teerling (mousse bekleed met stof waarop de ogen genaaid of gelijmd zijn)
Hierbij kun je de kinderen alleen of in kleine groepjes zich laten verplaatsen per het gegooide aantal ogen.
Je kan hierbij dan telkens vragen welk bord het is, (gebod, verbod .... )
Hierdoor leren de kinderen op speelse wijze leren ze de borden goed kennen.
Ik hoop dat u hier mee geholpen bent want daar ik niet weet voor welke doelgroep het is
Marleen

Voor het thema verkeer, in mijn geval de verkeerslessen met groep 4, heb ik wel straten laten maken van oude behangrollen. Je kunt er de weg en trottoirs gemakkelijk op kwijt, zebrapaden, kruispunten en de hele mikmak.
Huizen kun je laten maken van wegwerpkarton (verpakkingen), grasvelden inkleuren etc. Zorg dan nog voor wat autootjes en je kunt dagen vooruit.
groet JeanetVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Graag wil ik voor mijn kleinkinderen een treinbaan bouwen met diverse huisjes en toebehoren eromheen,daar ik afgekeurd ben en wat minder financieel bevoordeeld ben wil ik graag dit proberen zelf te maken als een soort maquette.Wie heeft ideeen of ontwerpen voor huisjes te bouwen op schaal dus geen bouwpakketten uit de winkel maar graag om zelf te maken op schaal (ik ben al wezen rondneuzen op internet maar daar vragen ze allemaal geld voor die plastiek huisjes en toebehoren.
Wie o wie heeft er misschien wat modellen of wat ook liggen voor een treinbaan of ideetjes.
Hartelijk dank hiervoor.
Ik woon in Amsterdam Noord
Piet Colpaart

-- 2 --
Wat kan ik doen met lege pringles bussen?
Voor volwassenen met een lichamelijke beperking
willy de ruiter

-- 3 --
Wij de Spaanse gemeenschap te Ulft hebben een Spaans centrum en daar vieren wij traditiegetrouw de Drie Koningen. Graag zou ik daar een ideeen voor willen hebben.
Met vriendelijke groet . J. cojo
== Voor dit jaar te laat maar alle ideeen kunnen op de website gezet worden zodat er volgend jaar wel iets te vinden is op de website.

-- 4 --
Mijn opa en oma zijn volgende maand 40 jaar getrouwd!
Maar ik weet niet wat ik voor ze moet maken.
Weet iemand het misschien?
Owen

-- 5 --
Wie kan mij helpen met het knutselen van gummifix dieren. Ik heb al een leeuw, maar ik zou nog andere dieren moeten hebben zoals: kat, schildpad, bever, pauw, kameel, havik, wasbeer, uil, en steenbok. Het is het thema van de axsenroos.
Je kan de vormpjes van gummifix los kopen in een doos en het zijn vierkantjes, rondjes, rechthoekjes, ovaaltjes enz. En dit in het klein en groot.
Daar kan je dieren mee maken en ze hebben zelf als voorbeeld een leeuw.
Ik zou dan de andere dieren er ook mee willen maken, de dieren van de axenroos dat zijn er 10 verschillende. Is voor ons thema van de krokusvakantie (ik werk samen met kinderen in een opvang).
Hartelijk dank voor de hulp
groetjes, Inge

-- - --
Heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Wenskaart Gedichten
Zoek je een leuk Valentijnsdag gedicht voor op een wenskaart dan moet je zeker even op de wenskaarten gedichten website kijken. Er is een speciale categorie Valentijn gedichten

Meer Valantijnstips
Heel veel tips over Valentijnsdag vind je ook op de speciale startpagina. Kijk dus voor veel Valentijn tips

En ook voor Carnaval is er zo'n pagina: Carnaval tips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Honden- en/of Kattenvoer
Gratis magazine inzet.
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
Gratis monster Bruno Banani
Gratis Proefmonster L'Oréal Paris Revitalift
Gratis proefnummer Boerenvee
Gratis reisgidsen
Gratis koffie
Gratis DVD
Gratis proefexemplaar van Naarbuiten
Gratis bioscoopkaartjes winnen
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Menna Stegmeijer uit Woldendorp. Ze schreef 'Heb vanmorgen het gratis hobbyartikel ontvangen ben er blij mee en ik ga er mee aan de slag om hiervan leuke kaarten te maken'
Probeer het zelf ook deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je een pakket winnen met 20 verschillende knipvellen om kaarten te maken. Doe je ook mee? Het knipvellenpakket is heel divers en je kunt meteen aan de slag als je de gelukkige winnaar bent. Zoniet: wist je dat deze artikelen ook GRATIS te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Tips


Er zijn geen tips ingestuurd deze maand.

Heb je zelf een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ik heb een leuk knutsel idee.
Een scheurkalender maken voor bijvoorbeeld het aftellen van de dagen voor je verjaardag. Of voor een ander feest. Ik heb dat zelf ook gedaan en je kan dus bij het laatste blaadje alles versieren want dan is het je verjaardag.
Je kan zover van te voren beginnen als je wilt en doe je bijvoorbeeld 20 blaadjes op elkaar en schrijft er dan nummers op die aflopen. Dus 20, 19, 18 enz tot Hoera je bent jarig!
Ik hoop dat jullie het een leuk idee vinden
groetjes Mandy

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Er zijn ook geen oproepjes gedaan deze maand.
Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje