Nieuwsbrief 173

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 173
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Frbel Pagina's nr. 173 - Jan 2013


Hallo,


De beste wensen voor 2013. Dat het maar een mooi jaar voor jou en je familie mag worden en natuurlijk met veel knutselplezier.
Hopenlijk zijn het fijne feestdagen geweest en we gaan nu weer een wat rustigere periode tegemoet. Natuurlijk niet voor het knutselen want juist in de winter met veel donkere dagen is het heerlijk om rustig binnen te zitten en wat leuks te knutselen. Kijk bijv bij het thema winter.
Weet je niets te maken bedenk dan wat er de komende tijd aan gaat komen. Misschien kun je deze maand een paar leuke valentijnskaarten maken of alvast wat leuks voor carnaval.
Weet je trouwens nog iets leuks om te knutselen voor carnaval. Ik zou wel wat meer leuke dingen van dat thema op mijn site willen zetten.
Stuur dus wat in als je nog iets hebt.

In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Er is ook weer een gratis hobbyartikel, de tips van lezers en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Kandelaar
Dit idee is ingezonden door: Marijn van Remmen
Rubriek: Kerstmis

Kerstster vouwen
Dit idee is ingezonden door: Sjoukje de Jong
Rubriek: Kerstmis

Sneeuwvlok voor kerstboom
Rubriek: Kerstmis

De mezen pot
Dit idee is ingezonden door: Joke vd Brug
Rubriek: Andere ideeen

Discobal
Dit idee is ingezonden door: Jenny
Rubriek: Sinterklaas

Besneeuwde skipiste
Dit idee is ingezonden door: Edwin Louwerens
Rubriek: Sinterklaas

Rollade
Dit idee is ingezonden door: Marianne Kremer
Rubriek: Sinterklaas

Drm Dner
Dit idee is ingezonden door: Sylvia Veltmeijer
Rubriek: Sinterklaas

Sneeuwvlokken voor het raam
Rubriek: Kerstmis

Tank in camouflage kleuren
Dit idee is ingezonden door: Hanneke van Eck
Rubriek: Sinterklaas

Spaghetti Carbonara
Dit idee is ingezonden door: Monique en Nick de Pijper
Rubriek: Sinterklaas

Voice of Holland surprise
Dit idee is ingezonden door: Esther
Rubriek: Sinterklaas

Spelersbus
Dit idee is ingezonden door: Juf Suzanne
Rubriek: Sinterklaas

Sudoku kubus
Dit idee is ingezonden door: Fleur van de Wouw
Rubriek: Sinterklaas

Maltezer puppy
Dit idee is ingezonden door: Marlou van der Vliet
Rubriek: Sinterklaas

Ananashuis van Sponge Bob
Dit idee is ingezonden door: Sebastiaan
Rubriek: Sinterklaas

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Als je snel bent kun je nog een vergeten iemand een gelukkig nieuwjaarskaartje sturen. Maar ook halverwege de maand iemand even een hart onder de riem steken is leuk. Zelfs een zomaar kaartje wordt erg op prijs gesteld.
Probeer het eens en stuur een klein kaartje die ze makkelijk via de e-mail kunnen openen.
Je kunt de kaart direct sturen maar ook klaarzetten op een bepaalde datum. Als je het nu meteen doet kun je het niet meer vergeten. Dus meteen even een Ekaart versturen of voor een bepaalde datum klaarzetten.

Ook echte kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel namelijk de Stichting Nationaal MS Fonds. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee! En alvast bedankt voor je steun.
Natuurlijk steun je ook het goede doel als je zelf een eigen gemaakte kaart instuurt.
Die kaart wordt dan namelijk ook verkocht. En je kan natuurlijk zelf je eigen kaart versturen als e-kaart! Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Het was weer erg druk met kerstkaarten zo vlak voor het einde van het jaar. Maar nu zitten we dan weer in wat rustigere tijden en is er waarschijnlijk ook weer tijd om wat nieuwe kaarten op de website te zetten. Kom dus zeker een paar keer langs om de nieuwe kaarten te bekijken. Ook komen er de komende dagen veel nieuwe knipvellen bij. Ze liggen al klaar maar er was nog geen tijd om ze op de website te zetten. Dat gaat nu begin dit jaar zeker gebeuren.
Ga dus naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik zou willen weten of je de fietsbanden ook van te voren kunt verven en welke verf moet je dan gebruiken?
Wie heeft hier ervaring mee?
Alvast bedankt groetjes Viola

Het maakt niet uit welke verf je gebruikt
Niels ten Dolle

Waarom zou u die fietsbanden verven? Ik gebruik die fietbanden de binnenkant omdat die mooi grijs zijn en dat geeft een mooi effect. Ik weet niet of u dat kan verven zoals ik komt te zeggen men gebruikt de fietsbanden omdat ze mooi zijn. Vormpjes knippen en dan opplakken dat kan allemaal.
Zo doe ik het, groetjes
Marie-Jeanne

Ik zou het niet aanraden daar het bij het oprekken loskomt. Ikzelf kleur het alleen bij nadat het volledig af is. Ikzelf verf met hetzelfde product waar men werkjes met textielverharder patineert. (De naam weet ik niet meer, mijn etiket is eraf doordat ik het aan iemand anders heb gegeven.)
Ik hoop dat u toch iets met mijn reactie kan doen.
genegen, Marleen

Er zijn tegenwoordig goede verfspuitbussen te koop bij Action zijn ze niet duur of goud of zilverspuitbus en dat gaat goed. Ik maakte sieraden van fietsbanden en daarna goud gespoten ,draai ze na een paar uur om en doe het dan nog een keer. Laat het wel goed drogen.
Je kan ook nog met een spuitbus blankenlak er over heen spuiten
Succes janny havenaar

-- 2 --
Heeft iemand misschien nog een tip voor het gebruik van de tubes 3d kit? Bij mij gaan ze altijd heel snel kapot, dan barst de tube open. Ik gebruik die van de Action van het merk Lero.
Wie heeft goede ervaringen met een ander merk en waar kan ik dat kopen?
Met kleine spuitjes werken (die je vult met siliconenkit uit de bouwmarkt) vind ik lastiger, als je dan een poosje geen kaarten maakt, kan je het spuitje moeilijk schoon krijgen en dus weer weggooien.
Ik bewaar nu de spuitmondjes van de tubes en laat de kit in het spuitmondje opdrogen waarna je het gemakkelijk er uit kan trekken en opnieuw kunt gebruiken.
Maar ik sta open voor handigere of betere oplossing voor dit kit probleem.
Evelyn de Vries.

Ik gebruik spuitjes van de apotheek, als ik klaar ben met kaarten maken trek ik het hendeltje iets terug zodat aan de voorkant wat lucht komt en sluit hem met het gele dopje af. Zo droogt de lijm niet uit.
Groetjes Jannie

Ja ik had het zelfde probleem, wat doe ik nu? Ik doe nu eerst veel 3D plaatjes knippen en plak ze allemaal tegelijk en doe ze in een doos bewaren. Ook makkelijk dan kan ik ook gelijk een kaart afmaken als ik die geborduurt heeft. Veel plezier
Janny havenaar

Ik heb Prima ervaringen met Bison Siliconenkit glas (wel duurder dan Action uiteraard). De andere 3D kitten zijn mijn in de loop der jaren eveneens slecht bevalllen, dus bovenstaande is mijn keus.
Verkrijgbaar in elke goede Doe het Zelf zaak. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je een lange poos geen kaarten maakt, ook Bison gaat verharden,
hoop dat je zo voldoende weet,
groet Jeanet

Zelf gebruik ik de kit van de Gamma die je in een kitspuit doet. (lekker goedkoop) Kopje eraf snijden en het tuitje erop draaien. Als je de spuit een tijdje niet gebruikt wordt alleen de kit in het tuitje hard. Draai er dan de oude tuit vanaf en zet er een nieuwe op en je kunt weer verder. Laat wel een hoop kaarten bij mekaar komen zodat je al een halve spuit verbruikt. Is nog altijd stukken goedkoper als de tubes van Action.
Vindt je zo`n grote kitspuit lastig dan kun je bij de apotheek voor 10 cent kleine spuitjes krijgen die je vult uit de grote Kitspuit. Wil je nou echt niets wegooien dan moet je 1 maal per week een klein stukje kit uit de kitspuit duwen, zo wordt hij nooit hard.
Ans Maas Masotte.

Ik gebruik silicone van de firma DL CHEMICALS uit Waregem ( B). Het is op de markt als Parasilico en het zijn tubes van 90 ml.
Ik duw meestal een dot uit op een stukje stevig plastiek. Hier neem ik dan een beetje en struik het met een houten tandenstoker open of de gewenste afbeelding en op de gewenste dikte. Ik doe meestal verschillende afbeeldingen in een keer. Dus knip ik mijn afbeeldingen uit en leg ze mooi apart.
Hierna bol ik iedere afbeelding lichtjes op. Dit heeft een vloeiender lijn als eindresultaat. Het grootste leg ik dan met de afbeelding naar omhoog en plaats er steeds een kleiner op. Ik blijf ook enkele millimeter van de rond. Laat ze dan een nachtje indrogen.
Als de afbeelding dan in 3D klaar is kleef ik ze op met foamtape of met dubbelzijdig plaksel. Hierdoor voorkom je vetvlekjes op de afbeelding en op het kaartkarton. Moet ik grote afbeeldingen doen dan spuit ik de dot op de afbeelding.
Soms gebruik ik een spuit maar ik vind dit knoeien voordat ik kan beginnen. (Als ik ergens anders ga knutselen neem ik niet teveel mee)
genegen, Marleen

-- 3 --
Vroeger, en dan praat ik over 60 jaar geleden, vouwden wij van papier een portemonnee met een klep erover. Je kon een enkele en een dubbele maken. Ik heb alles wat ik nog weet geprobeerd maar ik krijg het niet meer voor elkaar. Hebben jullie een idee hoe ik te werk moet gaan?
Met vriendelijke groet Han Versmissen
Voor de duidelijkheid het is niet deze van de website: www.knutselidee.nl/ideeen/melkportemon.htm

Vraag het aan De Orison een origamiblad die kunnen je vast wel verder helpen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Bij deze een poging om een antwoord te geven, al denk ik dat Han misschien een andere bedoelt? Maar ook dit is een portemonnee die ik van vroeger ken, en die m'n kinderen herontdekt hebben: de 'magische portemonnee'.
Het is moeilijk om uit te leggen hoe je deze bijzondere portemonnee kunt maken, maar op youtube zijn veel filmpjes waar men laat zien hoe 't moet (in het Engels heet het de 'Magic Wallet'), zie o.a. deze met mooie kaft: Magic Wallet
Ik heb nog even verder gezocht naar een te vouwen papieren portemonnee met klep, er zijn verschillende, zoals deze: portemonnee
Hopelijk zit de bedoelde portemonnee erbij?
met vriendelijke groeten,
Heleen
==
== De magic wallet staat ook op de knutselidee website.
== Namelijk als Toverboekje
==

Wat wij vroeger altijd deden (10 jaar geleden) was een soort van rechthoekige envelop vouwen en dan voor een dubbele er nog zo een dezelfde te vouwen en die dan op elkaar lijmen om een dubbele te hebben. En hoe meer je er op lijmde, hoe dikker de portemonnee werd!
Tip: Gebruik de lijm met mate of verdun het een beetje, anders loopt de lijm er helemaal uit!
Ik hoop dat het gelukt is!
Groetjes;
MartenVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Kunnen jullie me wat tips geven voor zelf kerstkaarten te maken? Liefst voor kinderen van 3tot 7 jaar die makkelijk te maken zijn met papier en kleurtjes, stiften, waskrijt, vetkrijt maar niet met knippen en plakken. Ikweet dat kerst nu al voorbij is maar nu hebben jullie vast de ideeen nog!
Alvast bedankt
Imke Vangenechten-- 2 --
Ik wil met valentijnsdag iets anders geven dan een wenskaart, maar het moet wel zelf gemaakt zijn. Wie heeft er een leuk idee voor me.
Alvast bedankt.
Suzanne.-- 3 --
Wie heeft er nog leuke originele knutselideeen voor het thema verkeer?
Met vriendelijke groet
Ans-- - --
heb je een antwoord op n van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis theelicht
Gratis PipaPanda
Gratis proefset notetabs
Gratis Het Hollandsche Winterspel
Gratis Proefnummer Promotor
Gratis e-books aanvragen
Gratis simkaart
Gratis Financieel dagblad
Gratis voetbalspel
2 gratis nummers van NWT Magazine
Gratis naar Rome!
Gratis keukenboek
Gratis e-book kaarten maken
Gratis campingcard en kampeermagazine
Gratis kustvogelkaart
Gratis proefnummer Textiel plus
Gratis Bright Magazine
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Marloes uit Delfzijl. Probeer het zelf ook deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je een compleet pakket voor het maken van 3D kaarten winnen. Knipvellen, kaarten, foamblokjes, stickers. Doe je ook mee? Het kaartpakket is helemaal compleet dus je kunt meteen aan de slag als je de gelukkige winnaar bent. Zoniet: wist je dat deze artikelen ook GRATIS te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Tips


Kleine stoeltjes voor kinderen die niet meer zo mooi zijn hoef je niet perse van een nieuw verfje te voorzien. Het kan ook anders. Zie: de ingezonde tip
Joke Antonissen.

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Sandra
Korte omschrijving: Kaboutersoesjes
Ik heb kaboutersoesjes gemaakt als herfsttraktatie. Het is vrij simpel! Maak kleine hoedjes van papier. Prik er met een naald een gaatje in, waardoor je het met een prikkertje vast kunt zetten in het soesje. Prik 3 gaatjes in de voorkant van het soesje met een mes en maak daar een gezichtje van door de gaatjes met smarties te vullen. Steek het hoedje met een prikkertje op het soesje en de traktatie is klaar. Ik had er ook nog kaartjes bij gedaan met het versje:
5 kabouters dansen in het bos,
1 gaat er weg op visite bij de vos.
4 kabouters dansen in het bos,
1 gaat er weg om te slapen op het mos.
3 kleine kabouters dansten in het bos,
1 gaat er weg, want zijn veter zit los.
2 kleine kabouters dansten in het bos,
1 gaat er weg, want die werd oe van het gehos.
1 klein kaboutertje dans nu helemaal alleen.
Hij kruipt vlug in zijn paddenstoel..
Nu zie je er geen n
De kinderen vonden het erg leuk!
De omschrijving en de foto kun je nu ook op de website vinden: Kaboutersoesjes

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Ik zoek plastic sjablonen uit de jaren 70 om te tamponneren. Mijn interesse gaat naar sjablonen van rozen, rozenblad, klimop en andere bloemen. Misschien heeft iemand ze ergens liggen en gebruikt ze niet. Tegen betaling uiteraard. Je kan via e-mail contact met me opnemen.
Erg bedankt.
Lita

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Frbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje