Nieuwsbrief 165

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 165
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 165 - Mei 2012


Hallo ,


Bijna moederdag! Ben je moeder dan ben je vast al nieuwsgierig wat je zult krijgen? :-) Ga je iets maken voor je moeder dan kun je op de website leuke dingen vinden. Kijk hiervoor op de Thema pagina Moederdag en als je daar niets vindt dan kun je ook de Thema pagina Vaderdag er even bijpakken want daar staan ook dingen die voor moeder gemaakt kunnen worden. En Vaderdag is trouwens begin juni dus daarvoor kun je ook meteen al een idee opdoen.
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Woordkunst
Dit idee is ingezonden door: Marijn van Remmen
Rubriek: Andere ideeen

Zeepkettingen
Dit idee is ingezonden door: Joke vd Brug
Rubriek: Moederdag

Fimo-draaiketting
Dit idee is ingezonden door: Els Hautekeete
Rubriek: Moederdag

Bloemenhoed
Dit idee is ingezonden door: Julia van Rijn en Wil
Rubriek: Moederdag

Paashanger stroken
Dit idee is ingezonden door: Francien de Boer
Rubriek: Pasen

Fleurige fiets
Dit idee is ingezonden door: Anna
Rubriek: Andere ideeen

Paaskuikentje met snoepjes
Dit idee is ingezonden door: Eva Vermeiren
Rubriek: Pasen

Tas breien van plastic zakken
Dit idee is ingezonden door: Rian de Groot
Rubriek: Andere ideeen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Sandra Schiffelers uit Hulsberg. Ze schreef: 'Super, heel leuk dat ik een setje win!'. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand geef ik opnieuw een borduurpakketje gratis weg. Draad, naald, stof en patroon. Doe je mee?
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Stuur ook binnenkort eens een kaartje naar je moeder! Dat is namelijk ook heel leuk met moederdag. Kost je niets en het is zo gedaan. Zet hem klaar of verstuur hem direct.
Kijk bij Moederdagkaart versturenen verstuur hem op 13 april.

Ook echte kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel, de Stichting Nationaal MS Fonds. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee!

Natuurlijk steun je ook het goede doel als je zelf een eigen gemaakte kaart instuurt.
Die kaart wordt dan namelijk ook verkocht. En je kan natuurlijk zelf je eigen kaart versturen als e-kaart! Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


En opnieuw een aantal nieuwe knipvellen en wenskaarten op de site. Ook een set om zelf 2 fietskaarten te kunnen maken. Kom even kijken in de kaartenwinkel.
Ga naar Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website! Dan kunnen anderen daar ook weer gebruik van maken.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Binnenkort gaat een collega trouwen. In de afgelopen jaren zijn veel mensen getrouwd en dus hebben we intussen het 'hartjes aan de boom hangen' thema wel gehad. Heeft iemand een idee om een leuk cadeautje te geven waarop iedereen zijn wens kwijt kan?
Dank jullie wel.
Groetjes, Juliette

Bij de laatste bruiloft die wij hebben meegemaakt, moest ieder stel/ gezin of éénling, een wens op een groot vel papier schrijven en hier gingen we dan in 'aloha' stijl mee op de foto (de mannen een zomerse hoed op en de dames een bloemenslinger om) Hier kun je naderhand een leuke fotocollage van maken of een digitaal fotoboek.
Succes.
Groeten Tineke

Neem een even tafelkleed en laat iedereen zijn wens daar op schrijven.
Laat iedereen iets mee nemen bijv: pepermunt ander snoepgoed of allemaal een bloem of iets wat ze als eten heel lekker vinden Doe er een wens aan en je naam.verzamel dit voor dat het feest begint, en overhandig dit tijdens het feest aan het paar.
Je kan er ook nog een lied bij maken.
groet Heidy

Wat wij heel leuk vonden en later ook met onze kinderen (8 en 6) gedaan hebben, was ballonnen met helium laten vullen bij een feest winkel en daaraan kaartjes laten hangen met een eigen berichtje of wens eraan.
Fiudo Breuer

Wat heel leuk is om te geven, is een magneetbord waar iedereen op kan schrijven! Ik weet zeker dat dat een leuk cadeau is!
Groetjes, Ramin

Ooit gezien op een trouwerij.
De wc-deur van het bruidspaar uit hun huis gehaald en daar kon je wat op schrijven. Kunnen ze later nog eens rustig nalezen :)
Succes, Joke

Neem de deur uit het toilet en laat alle genodigden er een wens met hun eigen naam opzetten. Bij elke toiletbeurt heb je weer schik wat er allemaal op de deur geschreven en/of getekend staat.
Janine de Rijk

Wij hebben op een wit tafelkleed al onze wensen met stiften textielverf geschreven. Je kan dit ook borduren. Als je verf gaat gebruiken wel eerst het tafelkleed wassen zodat de verf niet bij de eerste wasbeurt weer weg is.
Groetjes, Leny

Bij het huwelijk van mijn zuster, gebruikte ze een blad van een boom, getekend op papier en bij het huwelijk van mijn neef gebruikte ze het jaartal (in jullie geval 2012) die je aan 3 zijdes kan beschrijven en één zijde plakken in plakboek. En daar kon je je wensen invullen aan het bruidspaar.
gr. Josette

Geef iedereen een vel papier en laat ze daar iets leuks op maken. Verzamel dit in een map en overhandig dit als cadeau. Iedereen kan zijn of haar gelukwensen op een eigen creatieve manier op het papier kwijt.
Corine de Ruiter

Zeg is het misschien niet leuk om een foto album te geven, met daar bij jullie foto 's en wensen. Daar kun je nog andere leuke dingen bij schrijven en plakken. Zo blijft het een mooie herinnering !
Groetjes Dymphy

Wel veel werk: maar onze schoondochter kreeg dat van haar (2) klassen. Een woondeken met allerlei lapjes en glitters versierd, met de namen van de gevers erop geborduurd. Gebruik veel felle kleurtjes!
Gr en succes
Corrie van der Steen

Wij hebben een schilderij gemaakt. Zie website 50 Jaar getrouwd
Gr. Gerrie

Koop of maak een wit tafelkleed en laat iedereen met een textielstift een wens met naam op het kleed schrijven. Daarna even strijken om het onuitwasbaar te maken.
veel plezier
Jetske Roosen

Koop een mooie grote spiegel met watervaste stift en laat iedereen daar iets op schrijven.Succes Wies
Vriendelijke groet Wies.

A/ Laat iedereen iets leuks op een a4tje schrijven of knutselen en die verzamel je in een leuk boekwerk.
B/ Geld in ballonnen doen en als je met een paar man bent dan kan ieder een of 2 ballonnen geven. Je kunt ze als een boeket in een hoge pot zetten die je ook nog kunt versieren of met zilverfolie erom.
Gr Bo

Wij hebben ooit voor een collega het volgende gedaan: hun cadeauwens was het bekende envelopje, dus hadden 'wij' (de collega’s) een grote doos enveloppen besteld en elke envelop gevuld met afwisselend geld en gelukwensen (zelf gemaakte kaarten, Liefde is...-printjes). De collega in kwestie heeft enorm moeten lachen!
Succes!!
Groetjes, Kirsten

Ik heb ooit voor mijn verjaardag een leuk cadeau gehad. Ik was op vakantie jarig. Ik kreeg een camera cadeau... maar dat was niet alles.
Al mijn vrienden, familie en kennissen hadden een speciale boodschap opgenomen. Een traantje was dat wel waard. Dit hebben we later ook gedaan op een bruiloft van vrienden van ons. Het is leuk om filmpjes te maken met een speciale wens. Deze kun je later kopiëren op een dvd.
Je kan er heel veel creativiteit in kwijt.
Veel plezier en suc6
Groetjes,
marijn

-- 2 --
Ik geef typografie les op een middelbare school. Ik zoek dus nog leuke ideeen voor het maken van letters. Heb je nog leuke tips om met bepaalde (onbekende) materialen de mooiste letters te kunnen maken?
Met vriendelijke groeten,
Bente Hoogeveen

Je kunt letters snijden uit aardappelen (er stempels van maken) of van siliconenkit, verder kun je letters maken van bijv. foam/rubber of letters uit van die plaatjes linoleum gutsen (in spiegelbeeld en daarna inkten en stempelen) Uit hout kun je letters zagen, metaalfolie kun je letters uit knippen.
Succes.
Groeten Tineke

Ik ben met mijn groep bezig geweest met het maken van stempel. Knutselrubber op dun mdf.
Van knutselrubber kun je hele mooie letters maken, zelf maak ik op het moment letters in cirkels. Wel in spiegelbeeld plakken. Het is handig om op de achter kant een handgreepje te plakken. Je kunt stempelen met verf, of met stempelinkt.
succes,
GeeJee.

Ik weet niet wat je onbekende materialen vindt, maar ik denk aan het maken van letters met dik touw of maak letters van brooddeeg. Wel bekend denk ik. Letters van zelfdrogende of te bakken klei. Letters maken van gekookte kleefrijst.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
groeten Betsie

De kinderen krijgen een wit vel a4. Ze verzinnen dan een zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld hoed, bloem, spijker. De kinderen tekenen dan de letters in de vorm van wat ze voor woord hebben gekozen. Dus bijvoorbeeld bij het woord bloem tekenen de kinderen letters in de vorm van een bloem.
Dit idee is op de website gezet om het duidelijker te maken.
Woordkunst
Suc6!
Groetjes,
Marijn

A) Je kunt met koekvormpjes-letters ook zeepsmelten en dat in de vormpjes laten drogen. Je hebt ook vormpjes voor de klei die kun je ook gebruiken daarna kun je eventueel van de zeep letters een slinger maken of voor elk kind haar eigen letter.
B) Doe in elke enveloppe de letters van de naam van een kind. Als je 20 kinderen hebt heb je 20 enveloppen nodig. Hang de enveloppen aan een touw en laat elk kind een envelop trekken. Ze moeten dan van de letters de naam maken en op een blaadje plakken en versieren en dan aan het kind geven van de naam.
Gr BoVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Het is wel erg vroeg in het jaar, maar eind november organiseren we in onze speeltuinvereniging een spelletjes/knutselmiddag voor Sinterklaas.
Hiervoor zoek ik knutsel- en spelideetjes, om een spelcircuit op te zetten. We hebben totaal anderhalf uur de tijd.
Alvast bedankt, groetjes Joke.-- 2 --
Ik loop stage op een dagopvang voor ouderen en mensen met een beperking. Nu hebben we onlangs een poppenhuis gekocht en deze willen we gaan ombouwen naar een poppenhuis van eerder met bedstee enz. Nou wou ik vragen of er misschien wel mensen zijn die er een paar tips en of ideeën voor hebben voor zo een poppenhuis. Het moet niet al te moeilijk zijn omdat het fijnere werk moeilijk gaat bij deze mensen.
Andrea Wilbrink-- 3 --
Weet iemand hoe ik de spreekwoorden van de gulden ergens kan vinden? Ik was bij een cliente een keer en ik zag dat daar op stond: Als je voor een stuiver geboren ben wordt je nooit een kwartje en op de markt is een gulden een daalder waard. Dat soort spreekwoorden over de Nederlandse gulden en als er dan staat op de markt is je gulden, dan plak je daar op het woord een gulden Zoiets en dat had ze dan ingelijst en ik vind dat wel heel leuk om zelf te maken. Weet iemand hoe ik dat moet doen of heb je een voorbeeld met al die spreekwoorden onder elkaar en zo? Met alle spreekwoorden zou ik al ver komen.
Agnes-- 4 --
Ik heb heel veel bloemen in alle maten gemaakt van behangpapier, deze gaan gebruikt worden bij een vakantie voor bejaarde. Hoe kun je dit leuk en origineel brengen. Ze willen ze op tafel leggen maar ben bang dat dan effect helemaal weg gaat of de bloemen kris kras verdwijnen. Dacht ze op een lap als loper te naaien of op een tafelkleed, maar misschien zijn er veel betere ideeën. Ze kunnen misschien ook als slinger?
Zou heel fijn zijn als er ideeën binnen komen en alvast erg bedankt.
Voor foto's zie: Behangbloemen
Met vriendelijke groet
Mathilde Kouwenhoven-- - --
heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Het is bijna Moederdag en daarom is het misschien leuk om de Moederdagtips site een keer te bezoeken. Dit is de link naar de website: Moederdagtips
Groetjes Sebastiaan

Ga je met Moederdag een kaart (echt of e-kaart) versturen en je wilt er een leuk gedichtje in kijk dan op de website wenskaart gedichten voor heel veel gedichtjes en wensjes speciaal voor Moederdag.
Jeanine

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis DVD
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
Gratis rimpelmeter
Gratis vogel advies
gratis Hippo-Revue proefnummer
Gratis Hugo Boss sample
Gratis Sticker 'Pesten...Zó 2011'
gratis Gourmet a la Carte portieverpakking
Gratis Baoblad Reismagazine
Gratis handig receptenboekje
Onderwatersport magazine gratis
Gratis DVD The Passion
Gratis Zonnatura biologische kruidenthee
Gratis au pair magazine
Gratis 5 euro coupon en kans op 100 euro
Gratis je vrouw op vakantie
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Het mooiste moederdag-idee vind ik iets dat door m'n kinderen zelf gezaaid werd. Tuinkers was het in een zelfgekleid bakje.
Een andere leuke moederdag-herinnering is het ontbijt op bed dat mijn twee jongste kinderen maakten voor mij, čn voor hun (iets) oudere zus, die altijd over hen moederde.
Groetjes, Els den Os (inmiddels oma)

Ik heb nog een leuk idee koop een schrift met een harde kaft. Bewaar de tijdschriften en knip er van allerhande teksten en leuke/mooie plaatjes uit die bij jou passen. Pimp er jou schrift mee op en schrijf er leuke dingen in die je meegemaakt hebt of gaat doen of je zelfgemaakte gedichten. Beplak ook de voor en achterkant met leuke afbeeldingen en om het af te maken doe je er van die zelfklevende plak folie om. Je hebt dan een leuk eigen boek je kunt het ook als knutselwerk in de klas of kinderfeestje doen. Veel plezier ermee.
gr.Bo

Je kan wenskaarten maken met vlechtwerk. Een paar ingezonden kaarten van Henriette Jansen laten zien dat dit een heel mooi effect geeft.
Zie de kaarten op Wenskaarten met vlechtwerk

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Bep de Hen
Korte omschrijving: Chipsclown
Deze traktatie vinden vooral kleine kinderen erg leuk.
Neem een klein zakje chips, maak 4 muizentrappetjes, 2 voor de armen, 2 voor de benen. Maak 2 handjes, 2 voetjes en plak deze aan de muizentrappetjes vast.
Maak vervolgens het hoofdje door gewoon een rondje van ongeveer 10 cm uit te knippen. Knip in een andere kleur het haar. Dat doe je door een half rondje te knippen en aan 1 zijde een golvend rand te knippen.
Plak van kleine rondjes de ogen en knip en plak een brede grote mond. Niet tenslotte alles aan het zakje chips vast en klaar is de chipsclown.
Tip: Maak alles in verschillende contrasterende vrolijke kleuren van vrij stevig papier anders valt bijv. het hoofdje slap en dat staat weer niet zo leuk.Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje