Nieuwsbrief 163

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 163
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 163 - Maart 2012


Hallo ,


We gaan de lente weer in en op naar Pasen. Weer een paar leuke dingen om knutselwerkjes voor te maken. Een van de laatst geplaatste dingen op de site is een pop-up kaart met bloemen. Ik heb er al een paar gemaakt want ik vindt hem heel erg leuk om te maken. Het resultaat is erg verrassend.
Kijk op de site voor Thema pagina Lente en Thema pagina Pasen. Voor Pasen heb je nog een ruime maand want Pasen valt dit jaar op 8 en 9 april.
Als je nog iets leuks weet om te maken stuur het dan op en dan kun ik het nog op de site plaatsen.
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Kleedjes maken voor…
Rubriek: Verjaardag

Zeven bloemen pop-up kaart
Rubriek: Kaarten maken

Tas breien van plastic zakken
Dit idee is ingezonden door: Rian de Groot
Rubriek: Andere ideeen

Vouw een kerstbal
Dit idee is ingezonden door: Maud
Rubriek: Kerstmis

Kip 1
Dit idee is ingezonden door: Elly van Noort
Rubriek: Vouwen

Boterham voerkorf
Rubriek: Andere ideeen

Diddl op een hart
Rubriek: Kleuren

Cadeaustrik van stroken
Rubriek: Verjaardag

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Irma Koole uit Opmeer. Ze schreef: 'Wat een verrassing dat ik het knipvellenpakket heb gewonnen hartstikke leuk.'. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Ook deze maand maak je weer kans op een compleet pakket om 3D wenskaarten te maken. Knipvellen, kaarten, foamtape en stickers. Doe je mee?
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Heb je zelf laatst nog een leuke wenskaart gemaakt en wil je deze meerdere keren versturen? Dat kan als je hem instuurt en dan als e-kaart verstuurd naar vrienden en bekende. Even verder zie je de link.
Wil je nu al een kaartje sturen voor een verjaardag, een zieke of zomaar? Kijk op wenskaart versturen.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Op de kaartenwinkel zijn weer diverse nieuwe kaartideeen neergezet. Zoals bijvoorbeeld de diverse schommelkaarten. Deze kaarten kunnen staan en als je er een zetje tegen geeft blijven ze een tijdje schommelen.
Heel erg blij wordt ik ook van de Fietskaart. Deze kaart met een gesneden fiets erop en vele fleurige bloemen vind ik heel leuk om te maken.
Als je iets besteld voor 15 maart en je vult als actiecode 'Fiets' in dan krijg je van mij zo'n kaart gratis bij je bestelling.
Dus kijk op Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik kwam op internet een enige kerstboom tegen. Zie Kerstboom vorm
Mijn vraag is of iemand weet waar ik zo'n vorm (leeg) kan kopen? Of waarop ik zou kunnen googlen. Op conische vorm krijg ik niks bruikbaars. Het moet natuurlijk een behoorlijk stevige vorm zijn want al die knopen bijeen zijn best zwaar. Hout of metaal lijkt me ideaal. Een soortgelijke vorm van piepschuim waar de knopen met naalden er in waren gestoken. Ook mooi maar dan krijg je weer een ander effect.
Bedankt alvast voor je hulp.
Met vriendelijke groet,
Heidi Steven

Je zou naar een bloemisterij handel kunnen gaan. Daar verkopen ze allerlei vormen in verschillende materialen.
De piepschuim vorm lijkt mij eigenlijk het best geschikt om mee te werken.
Ipv dat je de knopen met spelden vastzet kan je ze ook plakken met een lijmpistool.
Het voordeel van deze vorm is dat je er makkelijk een lange pin in kunt steken.
Daarna kan je het geheel in iedere gewenste pot zetten al dan niet verzwaard met bijv klei en stenen.
Succes!
Frencis Ackermans

Ik vermoed dat u eens moet zien bij het materiaal om droogboeketten te maken. Het is een soort oasis maar dan voor droogbloemen. Je kan deze dan bewerken met lijm ( houtlijm ) waar zand in vermengd is. Hierdoor heb je een laag die uw oasis steviger maakt en die minder vlug gaatjes heeft als u de knopen vastzet met een lijmpistool.
veel succes,
Marleen

Je zou bij een naai-atelier kunnen vragen naar grote lege 'klossen' die deze kegelvorm hebben. Waarschijnlijk zullen ze iets kleiner zijn maar het gaat om kosteloos materiaal.
Succes.
Marian

Ik denk dat je zulke vormen kan kopen in een tuinzaak, ze bestaan in piepschuim maar ook in die grijze droogoasis, waarin je droogbloemen kan in verwerken.
Groetjes,
Cathy

Je kunt een kegel van piepschuim kopen en die beplakken met knopen. Gewoon in de hobbywinkel te koop of bij een bloemenzaak.
Gr. Jeannie

De kerstboom is echt gaaf. Heb er ook al kransen van gezien. Wat ik laatst zag, zijn ijzeren kransen. Je rijgt heel veel knopen op een dunne ijzerdraad. Die dunne draad met knopen wikkel je dan losjes om een ronde ijzeren ring. Met een paar belletjes erin (die komen dan in de ring te hangen, niet helemaal in het midden) en af is je decoratie. Ronde ring die ik zag was ongeveer 15 cm.
Maar terug naar je boom. Wat je zoekt heet een kegelvorm. Ik heb ze bij intratuin wel eens zien liggen. Het potje moet je er dan zelf onder maken, maar dat is niet moeilijk.
Even googelen op kegel of kegelvorm en piepschuim of styropor. Je hebt nog krap een jaar om knopen te verzamelen. Succes ermee!
Ben je bang dat hij omkukelt omdat hij van piepschuim is? Steek er een ijzeren staaf in vanaf de onderkant. Zorg dat er een stuk aan de onderkant uitsteekt. Stort beton in het bakje en steek de staaf met piepschuim kegel erop in de beton. Ondersteun het zo dat het recht opdroogt. Klaar is je kerstboom. Met warme lijm lijm je nu de knopen eraan. Let op dat je je vingers niet brandt.
Als je nog een tip hebt hoe je goedkoop aan zoveel knopen komt, houd ik me aanbevolen.
Margriet Post-Baarssen

Zo te zien wil je graag een omgedraaide kegelvorm voor de knopenkerstboom. O.a. op marktplaats zijn kegels te koop. Het vierkante vlak zou je dan evt. eraf kunnen halen. Ook zou je d.m.v. papier maché over de kegel de vorm krijgen. Zo kun je meerdere maken aan dezelfde vorm komen, en kun je hem de ene keer helemaal maken van papier maché, en de andere keer half. Zo krijg je verschillende hoogte. En wanneer je het papier maché werk zo vol wil plakken met knopen of ander materiaal, dan zie je toch niet van de buitenkant dat dit te danken is aan papier maché. Wanneer je verschillende lagen maakt, en goede lijm gebruikt, is het ook nog eens erg stevig!
Veel succes!
Groetjes Susan

Het kerstboompje met de knopen is zo goed als zeker gemaakt van oase, deze zijn te koop in de tuincentra.
Deze heb ik al een paar maal gebruikt met bloemschikken.
Succes,
Aafje Nieuwenburg

Ik denk dat het gewoon een kegel van Oasis is. Ik heb hier een link mee gestuurd, waar je kan kijken, wat ik bedoel.
www.bloemschikmaterialen.com/nl/webshop/vormen_&_basissen/steekschuim_(groen)/kegelvormen/groene_oasis&_174;_kegel_50cm_(2_stuks)-230.html
Ik hoop dat ik je hiermee verder kon helpen.
Nog heel veel knutselplezier
groetjes
Mike

Misschien piepschuim in een hobbywinkel, of oase in een bloemen winkel?
Groetjes Angelique van den Heuvel

Met kartonpapier kan er een maken. Net zo stevig en groot als je wilt. Zet er een paar splitpennen in na dat je ze gelijmd hebt. Dat moet lukken.
Groetjes Monique

-- 2 --
Kan iemand mij helpen aan een patroon en hoe ik dat doen moet, om een tas te breien van plasticzakken?
En hoe je ze precies moet knippen? Welke dikte van pennen? enz
Ik zal dit heel fijn vinden,
Gr Janny

Om een tas te breien met plastiekzakken moet je eerst en vooral zorgen dat u er over een grote hoeveelheid beschikt.
Sorteer ze zeker de op dikte van het plastiek, indien je effen gekleurd wil moet je ze ook sorteren op kleur. Je begint dan met de onderste boord af te knippen alsook de handvatten. Snij dan spiraalvormig uw zakken in op max 1 cm.
Bij grotere breedte heeft het soms moeilijkheden bij het breien en om de knopen weg te werken. Knoop dan de stroken aan elkaar en maak er bollen van (om verknoeien te voorkomen.) Hierna kan je beginnen met breien zoals met wol.
Hou er wel rekening mee dat dit wat stugger werkt en niet zo gemakkelijk verschuift op de priemen.
Wees niet bang om een groter nummer te nemen.
Veel succes,
Marleen

Tasjes glad maken met de hand en repen knippen, aan elkaar knopen en breien maar
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Voor een patroon zou ik beginnen met een eenvoudig recht model van bv. 25 breedte en eventueel dezelfde hoogte. Je kan hierbij kiezen op een lap te breien van 25 cm breed en 50 cm hoog of 50 cm breed en 25 cm hoog. Bij het dichtnaaien moet je dan ofwel 2 zijkanten dicht doen of 1 zijkant en een onderkant. Hierdoor lopen de eventuele ribbels bij continue rechts of averechts breien in een andere richting.
Wil je een meer uitgebreid model dan zou ik eventueel op zoek gaan via google onder de naam tassen breien of haken.
Veel succes,
Marleen

Even google, dan vind je wel wat. ik heb gezocht op tas breien plastic tassen, en kwam zo op 3 (volgens mij) geschikte site's uit.
Succes!
Groetjes Susan

Ik maakte al zo'n tassen. Ze zijn erg handig als zwemzak voor de kinderen.
Je snijdt de plasticzak open tot je een rechthoek hebt. Dan snijd je stroken van 1 à 1.5 cm breed. De stroken hang je tijdens het breien met een plaklintje aan elkaar.
Het patroon is heel simpel: Je zet het aantal steken op tot je de gewenste breedte van de zak hebt.
Dan ga je aan het breien tot je een grote rechthoekige lap hebt. Je vouwt die in twee om te zien of de gewenst grootte al bekomen is. Wanneer je genoeg hebt, kant je af. Hoe dikker de naalden die je gebruikt, hoe groter de steken : de zak is meer rekbaar en de steken zijn meer gaatjes. Ik gebruik normaal een naald nr 4.
De rechthoekige lap vouw je samen en de zijkanten maak je dicht met een dikke naald of haak je dicht met een dikke haakpen. Je kan onderaan nog versieren met lintjes enz...
Dan rest er nog een handvat te maken en klaar.
Succes!
Robrecht Boone

Hallo, heb al verschillende tassen niet gebreid maar gehaakt. Trek de tas over de strijkplank, knip boven en onderkant af, Knip een reep van ongeveer 1 centimeter en dan heb je een heel lang eind om te haken. Vond ik fijner dan breien. Heel veel succes ermee.
Hartelijke groet. Jmhp klompjan.

Van Rian de Groot kreeg ik ook een omschrijving en heb deze op de website gezet. Plastic breien.

-- 3 --
Ik doe stage bij ouderen met dementie. Ik had graag wat ideeen gehad over activiteiten die ik kan geven. Ik vind het zelf een moeilijke doelgroep. Er zitten mensen bij met een goede motoriek en sommige met een minder goede motoriek.
groetjes Gwendy

Beplak met je ouderen glazen potjes ( als vaasje)
Dat kan met servet ( 1 laag) dat wordt mooi doorschijnend, of met stof. Je kunt ze ook beschilderen, voor mensen met een slechte motoriek gewoon vakken invullen, voor mensen met een goede motoriek kan je aan de binnenkant een plaatje plakken en ze dat laten schilderen Plaatjes uit een kinderkleurboek voldoen goed.
gr en veel plezier met hen, want dat is belangrijker dan het resultaat.
Corrie van der Steen

Beweging:
maak een kring van (rol)stoelen
pak een groot kleed (2-persoonslaken)
laat ieder een stukje kleed ,al zittend op een stoel, vasthouden gooi een strandbal of/ en een tennisbal in het midden. Zet een muziekje op beweeg nu omhoog en naar beneden zonder de bal van het doek te laten vallen
leuk om te doen maar ook leuk om naar te kijken
groetjes mariska

Je kunt verschillende activiteiten doen met oudere die dementie hebben.
Muziek is altijd een groot succes, laat ze zelf muziek maken of ga gezellig bij elkaar zitten en zing liedjes uit de oude doos.
Verder is het leuk om ze iets te laten maken van kaarten, of iets lekkers bakken wat je daarna gezamenlijk lekker kan opeten bij een kopje koffie of thee.
Dit kan van alles zijn: wafels of wentelteefjes maar ook koekjes gaat goed. Spelletjes spelen vinden ze ook heel leuk, b.v. kaarten of sjoelen maar ook ganzenbord valt goed in de smaak.
Ik wens je veel succes.
Diana Lamberts

Toen ik nog werkzaam was in de zorg bij dementerende bejaarden met grote zorgen dan deden we meestal zeer korte activiteiten.
We zorgden voor een tamelijk vast patroon in hun dagelijks patroon.
2 tot 3 maal per week deden we stoelgymnastiek d.w.z. eenvoudige oefeningen om armen en benen soepel te houden, soms met een bal. Dit kwam ons ten hoede bij het dagelijks aan en uitkleden.
1 maal per maand mocht de bejaarde ook naar de snoezelruimte. In samenspraak met de familie kregen sommige zelfs een beer of een pop om te bemoederen, te strelen te knuffelen en vooral om angsten weg te nemen.
De mensen waren hierdoor veel rustiger.
Om de 2 dagen werd er ook iets klaargemaakt zoals pudding, cake, fruitsalade, thee ....
dit waren eenvoudige dingen die ze in kleine groep konden doen onder begeleiding.
Onze beste mensen die nog de afdeling konden verlaten mochten naar de bezigheidstherapie om lapjes te breien, te haken, te schilderen, te vlechten enz....
Van de gebreide lapjes werden er dekentjes, knuffels enz gemaakt.
Op onze dienst probeerden we ook liedjes te zingen uit de oude doos.
Ik hoop dat u hier iets aan hebt maar doe het zeker in samenspraak met de instelling waar je stage loopt.
Ieder rust en verzorgingshuis heeft zijn eigen werkswijze.
Veel succes,
Marleen

Ik werk zelf ook als animatrice bij ouderen. Er bestaan in de boekhandel of bibliotheek tal van leuke handboeken met activiteiten met ouderen en dan vooral dementerende ouderen. Ik zelf werk zelf vooral op het zintuiglijke met deze mensen; zoals proeven, ruiken, aanraken. Een leuke activiteit is een voeldeken maken met allerlei verschillende zachte en hardere lapjes stof, zoals schapenvacht, fleece-stof, sisalvezels, wol, enz….. Veel succes.
Groetjes,
Cathy

Misschien willen er wat mensen kleuren, bijvoorbeeld mandela's.
Is niet kinderachtig en geeft veel voldoening.
Succes.
Riny.

Zoek op de site bij Wim maar eens naar vouwen je kan met mensen al snel leuke dingen maken van papier en op laten plakken ga maar snel kijken
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Beweegactiviteiten zijn erg leuk. Met z'n allen aan een tafel zitten, een bal op tafel leggen, en hier vervolgens tegenaan slaan. Reageren veel mensen goed op. Het leuke is ook dat ze er juist ook op reageren, en ze hoeven niet hard er tegen te slaan. Wanneer je een aantal mensen in een kring zet, kun je ook een ballon naar iemand toe gooien. Ze slaan hem vanzelf terug. Vaak hebben ze bij de fysiotherapie of centrale activiteitenruimte ook grote ballen. Als je deze naar ze toe schopt, schoppen ze hem ook wel weer terug. Of een klein pittenzakje over laten gooien. deze komt niet hard aan, rolt niet weg, en is evt met 1 hand vast te houden. Vervolgens een korfbal in het midden zetten, en ze proberen de bal erin te laten gooien, en je hebt zo een kleine gymles voor ouderen. Alles wel goed uitleggen en ook voordoen.
Een bakactiviteit is ook altijd erg leuk. Wanneer het mogelijk is, laat ze dan appels schillen en maak zo samen een appelcake of appelflappen. Dan zijn ze bezig, ruiken ze iets lekkers, en kunnen ze iets lekker proeven bij de koffie. Leuk muziekje op de achtergrond doet het dan ook goed. De dames kun je ook goed verwennen door de handen in een badje met warm water te doen. Daarna afdrogen, nagels schoonmaken, nagels knippen, nagels lakken en handen insmeren met handcrème. Vinden de meeste erg fijn! Je kunt eigelijk ook niets fout doen hiermee. Of met behulp van een spel of cd/dvd gezamenlijk liedjes zingen. Dit is altijd erg gezellig! Begin in de huiskamer 1 op 1 met een cliënt, geheid dat er meerdere vanzelf mee beginnen te zingen.
Veel succes!
Groetjes Susan

Ook ik werk met de doelgroep dementerende ouderen.
Waar ik vaak eens even naar kijk is de site AB-site
Met hierop soms best wel verrassende ideeën en tips.
Probeer maar eens. Veel succes
Vr. gr. Bettie van Huizen activiteiten begeleidster verzorgingshuis 'Spiker' Ternaard

Koop canvas schilderijtjes teken er een boom op dan beplakken met bloemen en blaadjes die een plakkertje aan de achterkant hebben.
Lege potjes of flesjes beplakken of schilderen.
Koop borden of mokken in de kringloop winkel en verf er met glasverf op.
groeten van Heidy

Ga met brooddeeg werken en zing kinderliedjes bij. Maak een muis, egel enz
Daar zullen ze van genieten.
Groetjes Monique

Ik zag je oproep staan over een activiteit wat je zou kunnen doen met dementerende ouderen. Wat ik vroeger weleens met deze doelgroep heb gedaan is plaatjes en kaarten met ze zoeken van de plaats waar ze vandaan kwamen en deze dan samen in een plakboek plakken of er een collage van maken. Zo stimuleer je het geheugen, het geeft je een manier om te communiceren en wat meer over ze te komen weten. Vele hebben nog wel hun oude herinneringen.
Wat je ook zou kunnen doen is een bak activiteit, appeltaart leent zich hier goed voor hierin kun je de taken makkelijk onder meerdere verdelen
Ik hoop dat je er wat aan hebt, en veel plezier
Tamara

-- 4 --
Ik ben op zoek naar patronen voor kerst van Deens snijwerk (karton). Wie kan mij daar aan helpen?
Met vriendelijke groet,
Maureen Fennema

Geen antwoorden binnengekomen op deze vraag.Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Mijn man gaat binnenkort met pensioen en ik had graag een idee wat ik zou kunnen doen om het huis te versieren, hoe kan hij afscheid nemen van zijn collega’s op het werk, hoe kan ik voor ons gezin een gezellig feestje bouwen met leuke knutselwerkjes.
Dank bij voorbaat
Christiane Janssens-- 2 --
Wie weet er nog leuke Paasknutsels om op de website te zetten!
Liefst insturen met tekening en/of foto's
Wim-- 3 --
Wij willen het thema indianen gaan doen op school. Maar wat kun je allemaal knutselen met dit thema. Wie heeft er nog leuke ideeen, ook makkelijke, om te maken.
Mvg Jolanda-- 4 --
Wie heeft een leuk idee om geld te geven voor vrienden die gaan trouwen?
Sandra-- - --
heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Alles over verschillende technieken om kaarten te maken vind je op de website Wenskaarten maken
Wil je dus een bepaalde wenskaart techniek nalezen dan kun je deze website zeker gebruiken.

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis proefnummer Wetenschap in Beeld
Gratis tankkaart
Gratis proefpakket Attends
Gratis Proefmonsters IntiCare Intiem Hygiëne
Gratis Financieel dagblad
Gratis 800 gram Purina kattenvoer
1 fotoboek spiraal gratis
Gratis receptenboekje
Gratis proefnummer Boerenvee
Gratis The Voice of Holland bordspel
Gratis poster groeiplaatsinrichting
Gratis boek vooraf
Probeer OB tampons gratis
Speel gratis koffertje koffertje
Gratis magazine inzet.
Gratis Hondensnoepje
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Goedkope vloeibare lijm = 1 l water koken met 4 lepels maizena (zetmeel) en laten afkoelen. Je hebt perfecte lijm.
Karla Maheur

De Kerst is voorbij en de dozen waar onze kaarten inzaten,om ze te versturen zijn dus al lang bij het oud papier!
Dat is jammer want die vierkanten kartonnen doosjes hun je heel leuk beplakken met Kado-papier. Leuke bloemetjes er op plakken van vilt, steentjes, kant of 'n leuke foto van je zelf, zoon of dochter er op. En je zult zien het lukt je best!
Dymphy Wagemakers

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Anouk Raaijmakers
Korte omschrijving: bling bling tennisbal
Lange omschrijving:
Zoek allemaal soorten diamantjes en glitters en plak de diamantjes op de tennisbal.
Ik hoop dat je een leuk resultaat hebt.
Ik heb het wel.
groetjes Anouk

Tip: Doe niet te veel lijm op de tennisbal want dan stuitert die niet meer

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Deze maand waren er geen oproepjes voor de nieuwsbrief.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje