Nieuwsbrief 161

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 161
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 161 - Jan 2012


Hallo ,


Als eerste in deze nieuwsbrief wil ik je de beste wensen voor het nieuwe jaar 2012 toewensen. Dat je maar heel veel leuke knutselmomenten mag hebben en jezelf creatief mag overtreffen.
En dan gaan we maar beginnen met iets knutselen voor de winter? De feestdagen zijn tenslotte voorbij en dan kan er weer aan iets anders gedacht worden. Heb jij nog leuke winterknutselideeen?
Je vindt er ook een aantal op de Winter Thema pagina.
Ik heb als test ook even wat 'vind ik leuk' knoppen op de website gezet en als je een facebook account hebt dan kun je daar op klikken en zo het aantal vind ik leuks wat omhoog brengen. En dat zou ik dan weer leuk vinden :-)
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Piraten trakteren
Dit idee is ingezonden door: Arzu Cakmak
Rubriek: Verjaardag

Theepotjes (niet zoals verwacht)
Dit idee is ingezonden door: Iris Caethoven
Rubriek: Moederdag

Giraffe kaart
Dit idee is ingezonden door: Els Hautekeete
Rubriek: Kaarten maken

Staande kerstboom
Dit idee is ingezonden door: Sandra
Rubriek: Kerstmis

Kaart printen en 3Dmaken
Rubriek: Kaarten maken

Kijkdoos kerststal
Rubriek: Kerstmis

Besneeuwde skipiste
Dit idee is ingezonden door: Edwin Louwerens
Rubriek: Sinterklaas

Tennisbaan
Dit idee is ingezonden door: Petti Huijskes
Rubriek: Sinterklaas

Inpakken en een surprise is af
Rubriek: Sinterklaas

Touwtrekkraam
Dit idee is ingezonden door: Eline Hazeleger
Rubriek: Sinterklaas

Kaptafel
Rubriek: Sinterklaas

TV-testbeeld
Rubriek: Sinterklaas

Schoorsteen
Rubriek: Sinterklaas

Surprise taart
Dit idee is ingezonden door: Pytsje Buist
Rubriek: Sinterklaas

Beertender
Rubriek: Sinterklaas

Parfumfles
Rubriek: Sinterklaas

Ananashuis van Sponge Bob
Dit idee is ingezonden door: Sebastiaan
Rubriek: Sinterklaas

Potlood met gum
Dit idee is ingezonden door: Steef Elburg
Rubriek: Sinterklaas

Spook traktatie
Dit idee is ingezonden door: Esmé van Hummel
Rubriek: Verjaardag

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Feikje Dotinga uit Harlingen. Ze schreef: 'Ik heb het knipvellen pakket al ontvangen, ben er super blij mee! Mijn grote hobby is kaartjes maken dus dit komt heel goed uit. Nogmaals heel erg bedankt!!'. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand maak je kans op een compleet pakket om een (kleine) sneeuwpop te maken. (Nee, ik stuur geen zak sneeuw :-))
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Er zijn de afgelopen maand heel erg veel kerstkaarten verstuurd. Je kan ook nu nog een gelukkig nieuwjaar kaartje sturen als je nog iemand vergeten bent. Maar natuurlijk zijn gefeliciteerd, beterschap en zomaar kaartjes ook heel erg leuk om te versturen.

Dus stuur meteen een kaartje of zet hem vast voor een bepaalde datum klaar: Direct kaartje Sturen/Klaarzetten.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Op de kaartenwinkel zijn heel veel leuke nieuwe kaartideeen neergezet. Dus je kunt weer leuke ideeen opdoen.
Ook zijn de komende maand alle kerstartikelen, zoals kerstknipvellen, kerstvormkaarten en stickers in de aanbieding.
Dus kijk op Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Heeft er iemand een idee om iets te maken om buiten aan het huis te zetten. Iets dat je zelf kan knutselen.
Dank u
Christiane Janssens

Doe iets met de nummerplaat van je huis neem een stuk watervast hout en ga je cijfer maken met mozaiek heel leuk om te doen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Misschien een idee als je nou eens wat verschillende maten terracotta potten pakt. Dan kun je namelijk een pop van maken gebruik de grote als hoofd en een nog grotere als buik en viert tot acht kleintjes voor de benen.
Een leuk kleurtje en je hebt iets heel aparts.
Wel niet vergeten er een touwtje door heen te halen om het op te hangen je kan er ook een stok doorheen doen dan kun je het neerzetten bijv op een oude bezem.
groetjes patricia

Je kunt van een middel dikke boomstam een hele mooie Kerstman maken voor bij de voordeur neer te zetten tijdens de kerst.
Boomstam ongeveer 40 cm hoog, het bovenste gedeelte heel schuin in een punt zagen, en het bovenste gedeelte van de punt gebruiken als kerstmuts, (rood schilderen)
Aan de voorkant van de punt (het platte gedeelte) het gezicht van de kerstman tekenen met een mooie witte baard, en het onderste gedeelte is de mantel van de kerstman. (rood schilderen)
Veel plezier het resultaat is geweldig.
Hendrik Peters

Heb een sneeuwpop gemaakt van een plaat hout. Deze geschilderd en met buitenlak afgewerkt. Staat erg leuk.
Christine

Ik denk sowieso dat je alles wat van hout te maken is buiten kunt zetten. Maar je kunt ook dingen van stof of vilt maken of een combinatie met hout. In de hobbywinkel heb je een speciaal soort lijm waar je dingen mee kan insmeren zodat ook dingen van stof buiten kunnen blijven staan.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes ingrid

Je stapelt een aantal houtblokken in piramidevorm. Je schildert de kleine zijkant van elke houtblok wit en laat dan drogen. Nadien schilder je op elk wit vlak één letter van het woord KERST. (drukletters) Meteen een originele welkomstgroet voor je gasten!

Tussen die blokken kan je eventueel takjes hulst steken.
In plaats van 'kerst' kan je ook een ander woord vormen. (bv.WELKOM)
Prettige kerst en succes!
Roger Seynaeve

Ik neem aan dat je met aan het huis bedoelt dat je het aan de muur kunt ophangen?
Maak een hoorn (= puntzak) van een vierkant stuk kippengaas, gebruik ijzerdraad om hem dicht te maken. Doorvlecht de hoorn en vooral de bovenkant met stroken fietsband (een oude fietsband kan je gratis halen bij de fietsenhandel) en maak ook een lus van een strook.
'Bekleed' hem met een stuk van een plastic zak (als je een gekleurde hebt, staat dat leuker dan doorzichtig plastic. Nu voor kerst is rood of groen wel leuk) zet er met potje en al een plantje in. Zonodig kan je na verloop van tijd het plantje eens vervangen.
Let in de zomer wel op dat je regelmatig water geeft.
gr en succes
Corrie

Een uitgeholde pompoen met een kaarsje.
Stijn Breyssem

Je kunt een dakpan versieren, of een heksenbezem leuk versieren.
Of een bistro setje plaatsen, met zelf gemaakte kussens van mos en plantjes erop leggen. Op de tafel leuke decoratiespullen uit de natuur.
Groetjes Saskia

-- 2 --
Ik ben op zoek naar een knutselidee voor groep 8 m.b.t. de herfst. Zelf heb ik vorige week een grote stam op bruin papier laten tekenen. Van sitspapier heb ik er in de herfstkleuren verschillende soorten blaadjes van laten knippen. Deze hebben de kinderen op (boven) de stam geplakt. Kriskras door elkaar. Daarna stam met top uitgeknipt. We hebben nu een herfstbos in de klas. Simpel maar het ziet wel gezellig uit.
Toch zou ik graag nog wat anders op niveau maken met thema herfst.
Wie heeft nog ideetjes?
Groetjes Mieke.

Zoek kastanjes en maak spinnen webben met draad wol en katoen of dunne reepjes stof, prik eerst satéstokjes in de kastanje en dan van binnen uit gaan rijgen vinden kids erg leuk.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Bij de herfst horen paddenstoelen, eekhoorntjes, nootjes (o.a. beukennootjes, hazelnoten, tamme en wilde kastanjes), Troepen vogels die zich klaarmaken om naar het zuiden toe te gaan. Verlaten vogelnesten in de bomen.
Gr. Josette

-- 3 --
Ik zou graag nog wat dingen voor Valentijnsdag op de website zetten. Wie heeft er nog leuke ideeen?
Wim

Hartjes vouwen is heel erg makkelijk van een 4 kant blaadje 2 x recht door midden dan open maken en aan 1 kant 2 x naar het midden omhoog vouwen aan de bovenkant tot de helft inknippen en de kleine stukjes om vouwen de kleine puntjes om en je hebt erg leuke hartjes
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Je kan kleedjes knippen in de vorm van een hart. Je knipt een hartvorm uit een vouwblaadje of een ander mooi stukje papier. Je vouwt dit minimaal 2 keer op en knipt op de vouwrandjes kleine vormpjes eruit. Je vouwt deze terug en plakt het op een contrasterende kleur papier.
Groetjes,
Juliette

Kleurplaten
Stijn Breyssem

Een hartje uit piepschuim waar je met speldjes pailletten in prikt, dat heb ik al geknutseld en het is fijn om cadeau te geven of een leuk 3D-kaartje met hartjes.
met vriendelijke groet,
maren janssens

-- 4 --
Mijn moeder word binnenkort 50 en ik wil iets leuks/moois voor haar knutselen. Ik heb alleen geen idee wat. Heeft iemand misschien ideeen? Alvast bedankt
Bodil

Voor 50 jarige is het leuk om een dikke kaars te kopen,en er met servetten lijm een mooie 50 op te plakken.
Een mooi gedicht is ook leuk.
succes
janny

3D is altijd erg leuk met grote cijfers 5 en 0.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Houdt je moeder van koken? Ik heb voor mijn moeder die gek is op koken een schort gemaakt met daarop de handjes geschilderd van haar kleinkinderen (in textielverf gedoopt). Dit kan je in een stof doen die zij leuk vindt, mijn moeder is gek op geel dus ik heb een geel schort gemaakt.
Juliette

Wat dacht je van een onderzetter gemaakt van wasknijpers.
Je koopt een pak houten wasknijpers en haalt deze uit elkaar en plakt die met de platte kant tegen elkaar (met houtlijm) en zo doe je ze allemaal en dan leg je ze eerst voordat je ze plakt in een rondte, als het bevalt kun je het vastplakken je kunt het verven maar je kunt er ook een droogboeketje op vastzetten door er eerst een stukje steekschuim op te plakken.
Dit idee kun je ook maken door er een schommelstoel van te maken en er dan een droogboeketje op te zetten.
Het is misschien iets werk maar je moeder zal het erg waarderen.
Veel succes van patricia

Je kunt een schort kopen of maken en hem met textiel verf beschilderen met een 50 er op of Sara en of Gefeliciteerd.
Een wit bord of een mok kopen en die beschilderen met porselein verf.
Een button maken van leuk gekleurd karton en een mooie gouden 50 midden in.
Een witte lap of even sjaal kopen en die bewerken met verf.
groet Heidy

Alvast gefeliciteerd;)!
Wat leuk is om te doen... is een vriendinnenboekje laten maken.
Moeders zijn vaak erg blij met dit soort mooie cadeaus. Laat ook alle vrienden een speciale boodschap opschrijven.
Veel suc6 en een hele fijne dag.
Groetjes,
Marijn

Ik heb eens gezien dat er voor een 50jarige moeder een schort was gemaakt. Koop een effen schort (eventueel met een streepje kan ook, maar niet te druk) Versier het schort door er allerlei mooie lapjes/knopen op te naaien (kan met de hand, of de machine) Let wel op dat de lapjes te wassen zijn en niet krimpen.
Versieren kan ook met een stift voor textiel in een bijpassende kleur. Zet er b.v. namen op, een omtrek van je hand e.d. (een afbeelding kan je vinden op google/afbeeldingen, uitprinten en neem die dan over op het schort)
veel succes
Corrie van der Steen

Een deur met fotos van alle leuke momenten van vroeger tot nu.
Stijn Breyssem

Misschien kan je een leuke scrapbook maken, met allemaal foto's van toen en nu en je kan er een tekstje bijzetten, vb. moeder is 50 jaar vandaag (kan je zelf kiezen). Dat is een leuke herinnering en je bent helemaal vrij wat je schrijft of plakt van foto's. Op internet vind je vast leuke ideetjes.
met vriendelijke groet,
maren janssensVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Gaarne zou ik beschrijvingen ontvangen van sierraden en dergelijke van fietsbanden.
bvd alie van benthem-- 2 --
Ik ben op zoek hoe ik een tas kan maken van fietsbanden.
Ik heb dat ergens gezien op een site maar het is me niet duidelijk hoe ik het in elkaar moet steken en knippen. Weet iemand hoe ik dit kan maken?
Alvast bedankt voor de informatie.
groetjes natasja-- 3 --
Volgende maand is het weer Valentijnsdag. Wat kun je nu leuk voor deze dag maken als je niet van hartjes houdt.
Groeten Janneke-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Stuur je wel eens een wenskaart naar iemand en wil je er iets moois, leuks of bemoedigend in schrijven? Maar je weet niet precies wat je schrijven moet.
Kijk dan eens op gedichten.101tips.nl
Je vindt er vele gedichten voor op wenskaarten in diverse categorieen.
Als je zelf ook een leuk gedicht weet kun je die er direct bijzetten.

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis boekje Benjamin en Beertje Bas
Gratis foto's delen
Gratis Abonnement Trips&Trails
4 weken gratis de groene amsterdammer
Speel gratis memory
Gratis proefabonnement
Zwangerschapstest gratis proberen
Gratis wenskaarten
Eukanuba - Gratis puppy proefpakket
Gratis PipaPanda
Gratis nummer Wijnkoers
Gratis jubileumboek
Mo* - Win een jaarabonnement
elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Deze maand is er geen tip ingezonden.

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Willy Maas
Korte omschrijving: Winterwerk
Laat de kinderen werken op een zwart achtergrondvel (liefst wat zwaarder papier, b.v. 120gr/m).
Maak eerst een straat van huisjes, waarbij de deuren evt. open kunnen. Daarvoor komen bomen, auto's, mensen, en wat de kinderen zelf bedenken. Tenslotte van wit papier sneeuwmannen maken, en sneeuw op het dak. Sneeuwvlokken en een sneeuwtapijt horen er natuurlijk ook bij.
Tip: Wijs de kinderen er op, dat het gaat om het knutselen, en dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat er tekenlijnen te zien zijn. (dit blijft moeilijk, ook voor kinderen van een jaar of 9!)
Opmerking: Hoe minder lijm er gebruikt wordt, des te mooier is het resultaat.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Zijn er nog knutselaars die oude cd`s kunnen gebruiken?
Ik heb er een flink aantal liggen,kunnen/mogen opgehaald worden,gratis uiteraard.
Vriendelijke groet Hanneke Folkers

Hobbyspullen te koop
Veel hobbyspullen te koop van embossing sjablonen, ponsjes, snijmat, eye tooler, 3dplaatjes, behangboek enz
Mijn woonplaats is Epe.
Het gaat om de volgende dingen.
Veel 3d plaatjes van bloemen dieren muziek etc. alles bij elkaar 15 euro
ponsjes: alles bij elkaar 17,50
stempels van whinny the pooh 2,50
sjabloon voor embossing2,50
glitters in potjes 5,00
behangboek = 2,50
Carola Oosterman

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje