Nieuwsbrief 160

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 160
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl


Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 160 - Dec 2011


Hallo ,


Met het uitkomen van deze nieuwsbrief zitten veel mensen in surprise stress. Vaak moet er op het allerlaatste moment nog een leuke surprise verzonnen en gemaakt worden. Gelukkig zijn er ook al veel die het wel gelukt is om ruim op tijd iets af te krijgen. Voor wie nog aan de gang moet kijk op de thema pagina Surprises.
En dan, als Sinterklaas weer vertrokken is, wordt het hoog tijd voor de Kerstversieringen. En er zijn ook heel veel andere Kerst-knutselideeen. Kijk hiervoor op de website bij Kerst
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Rekenmachine
Dit idee is ingezonden door: Celine Lala
Rubriek: Sinterklaas

Lippenstift
Rubriek: Sinterklaas

16-puntige ster
Dit idee is ingezonden door: William
Rubriek: Kerstmis

Voetbal shirt PSV
Dit idee is ingezonden door: Barbara & Luna
Rubriek: Sinterklaas

Sponge Bob surprise
Rubriek: Sinterklaas

iPad surprise
Dit idee is ingezonden door: Ton van Kaam
Rubriek: Sinterklaas

Lijmpistool voor versieringen
Dit idee is ingezonden door: Pytsje Buist
Rubriek: Kerstmis

Tank in camouflage kleuren
Dit idee is ingezonden door: Hanneke van Eck
Rubriek: Sinterklaas

Beertender
Rubriek: Sinterklaas

Robot
Rubriek: Sinterklaas

Haan of paard
Rubriek: Sinterklaas

Kaptafel
Rubriek: Sinterklaas

Voice of Holland surprise
Dit idee is ingezonden door: Esther
Rubriek: Sinterklaas

Spelersbus
Dit idee is ingezonden door: Juf Suzanne
Rubriek: Sinterklaas

Notebook
Dit idee is ingezonden door: Rita van Maurik
Rubriek: Sinterklaas

Nagellakpotje
Dit idee is ingezonden door: Maud
Rubriek: Sinterklaas

Bommetje
Dit idee is ingezonden door: Bastiaan
Rubriek: Sinterklaas

Star Wars Ruimteschip
Rubriek: Sinterklaas

Geldboompje
Dit idee is ingezonden door: Liset van Duijl
Rubriek: Sinterklaas

Sintversiering met pringlebus
Dit idee is ingezonden door: Joke
Rubriek: Sinterklaas

Taart cadeau
Dit idee is ingezonden door: Anneke Struving
Rubriek: Verjaardag

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Carla van den Berge uit Oostzaan. Ze schreef: 'Ik heb het pakket dit weekend ontvangen. Leuk, bedankt!'. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand maak je voor de laatste keer dit jaar kans op een 3D-knipvellen pakket. Veel knipvellen, kaarten, stickers en foam om zelf diverse wenskaarten te maken.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Stuur je deze maand ook een keer een e-card? Zeker nu de kerst er aan komt is dat een leuk idee. Kerstwensen met een echte kaart zijn heel leuk, maar je kan als extra ook een e-kaart sturen. En omdat het niets kost kun je gewoon al je kennissen en vrienden zo'n kerstkaart sturen. Doen dus!
Dus stuur meteen een kerstkaartje of zet hem vast voor een bepaalde datum klaar: Direct Kerstkaartje Sturen/klaarzetten.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Er zijn weer vele nieuwe kaartjes op de site erbij gezet. Voor kerstkaarten wordt het een beetje laat maar als u snel bent kan het nog net. Voor wie graag zelf kaarten maakt zijn de vormkaarten erg leuk om te kiezen. Het zijn veelal unieke ontwerpen die je niet vaak zult tegenkomen. Dat maakt uw kaartjes extra leuk.
Dus kijk toch maar even op Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Wie heeft een leuk knutselidee wat je kunt maken met de gekleurde aluminium koffiecups van Nespresso?
Jolanda Beurskens

Ketting of Slinger (uiteraard wel schoongemaakte ervoor gebruiken).
gr. Josette

-- 2 --
Het is weer bijna kerst en ik wil dit keer eens iets anders maken dan het gewone. Ik heb kinderen in groep 6 en die willen iets maken wat meer blijvend is dan een simpel kartonnen kerstboompje :-)
Ik hoor het graag.
Groetjes Anneke

Je kan kerstballen maken. In hobbywinkels hebben ze piepschuimballen. Die kunnen omgetoverd worden tot een glitterende kerstbal als je er lovertjes in verschillende kleuren op vastprikt met speldjes (zonder kop). Een oogje in de bovenkant van de bal, lintje erdoor en dan kan de bal in de kerstboom gehangen worden! Behalve lovertjes kunnen er ook bijvoorbeeld veertjes ingeprikt worden (kun je een vogeltje maken), of aluminiumfolie erop plakken/omheen vouwen, en nog veel meer. Verven gaat volgens mij niet zo goed op piepschuim.
Succes!
Groeten,
Layla

Ik ga dit jaar kerstboomhangers maken met mijn kinderen. Ik maak ze van (kerst) stof gevuld met vulsel (je kan ook watten gebruiken of oude panty's of restjes van de geknipte stof). Je kan ook een kerstboompje maken van groene stof en die versieren met pailletjes en kraaltjes of met glitterverf.
Verder kan je ook met strijkkralen een randje maken van de ster, dan kan je heel gemakkelijk een lintje erdoorheen knopen om in de kerstboom te hangen. Of een piepschuim bol (papiermache kan ook) maken en beverven of beplakken met (glitter)karton of restjes kerstpakpapier.
Kleine potjes beschilderen met glitters en een kaarsje erin doen, of een papieren driehoekig omhulsel knutselen met doorzichtig papier.
Veel succes!
Juliette

Misschien kun je ze een kerstboompje laten figuurzagen? Een aantal gaatjes her en der erin laten boren en daar een rondje omheen uit figuurzagen waar een klein zelfgemaakt kerstballetje in kan hangen (gemaakt van aluminiumfolie, hout, wollen pompons o.i.d.)
Suc6!
Vriendelijke groet, Tineke

Ik weet niet of je kinderen al kunnen breien (of haken), anders kan je ze dat nog leren. Maar het is 'in' om een kerstbal te breien. Een patroon kan je heel eenvoudig vinden op internet, (bv. Garn-studio)
Wellicht alleen iets voor de meisjes. De jongens kunnen dan een kerstbal maken door een piepschuim bal te beplakken met mooi kerstpapier (kleine stukjes = decoupage)
Succes
Corrie van der Steen

Van kleine bloempotjes met dikke kraal engeltjes /sneeuwmannen maken. Potjes verven kraal erop plakken en haren, vleugels en klaar.
groetjes Lia

Je zou kerstballen kunnen maken. Deze kunnen elk jaar weer gebruikt worden. Je knipt lapjes stof van 3x3 met een kartelschaar en deze prik je in een piepschuim bal. Touwtje of lint eraan lijmen en je hebt een kerstbal. De lapjes kun je in de kleur doen die jezelf wil.
Groetjes ingrid

Met koekvormen die je ook in kerst figuurtjes hebt kun je uit klei die je eerst plat hebt gemaakt met een deegrol. De figuren eruit drukken, dan maak je aan de bovenkant een gat en de rest vul je op met kraaltjes of stukjes gekleurd glas laten drogen en in het gat een lintje doen deze kun je in de kerstboom hangen of voor het raam of elders in huis.
Yvonne van Velzen-Bonnet

Wellicht is dit een idee. Maak van papiermachee kerstballen met de kinderen, leuk laten versieren\verven. Voordat ze droog zijn wel een stevige draad of een stukje metaal 'bloemstekers' erdoor later hiervan een oogje maken. Wij hadden altijd een kerstboom in het lokaal, als jij die ook hebt kun je de ballen in die boom laten hangen.
Kinderen vinden dit doorgaans erg leuk.
groetjes Jeanet

Ik ga kerstballen maken van draden die je om een ballon plakt met behangersplaksel. Als alles goed opgedroogd is prik je de ballon stuk en heb je een kerstbal van draden waar je doorheen kunt kijken.
Is elk jaar weer leuk om op te hangen.
groetjes,
Ingrid
==
== Zie ook: Wolkerstbal
==

Maak een kerstster van niet zo dik karton en plak er een oude cd op. Maak op de cd een 3d plaatje. Doe er een touwtje of lintje aan en je hebt iets leuks.
Staan ook leuke dingen in knutselboeken voor kerst bijv. knutselen met kinderen of knutselwereld.
groeten annie eggebeen.

Een Kerst werkstukje....
Een slinger voor in de Kerstboom of voor het raam. Maak van stevig papier verschillende Kerst figuurtjes zoals: engeltjes, kerstboompjes, sterren en maak er een gaatje in. Rijg alles een beetje om en om aan een stevige draad het staat leuk als je er stukjes aluminiumpapier tussen doet of plukjes watten.
Je kan de slinger zolang maken als dat je zelf wilt, of verschillende en die dan van boven naar beneden hangen voor het raam.
Groetjes Feikje.

Als je stevig plastic doorzichtige verpakkingen zou hebben, zou je een sfeerlicht van kunnen maken. Glas kan natuurlijk ook maar die moet je neerzetten. plastic kun je nog ophangen. En dan kun je de thema's Kerst en Wintermaanden gebruiken.
Groetjes, Josette

Ik ga nu met de kinderen een kerststal maken. Dit doe ik dan met schoenendozen en karton. Maar wat ook erg leuk is, is om het figuur te zagen uit hout. Of laat de dieren en Jozef en Maria eens maken met klei.
Het is iets blijvends en erg leuk om te maken met kerst.
Groetjes,
Marijn

Ik zou van papiermachee zelf kerstballen gaan maken is ook blijvend. Kan met ballonnen maar ook met ijzerdraad in een ronde vorm. Of van gips of stof een kerststal maken.
Hopelijk heb ik u genoeg ideeen gegeven.
met vriendelijke groet patricia

-- 3 --
Verschillende blister verpakkingen zijn gemaakt van vrij stevig plastic en mooi doorzichtig. Wie heeft er ideeen om met dat plastic te maken? Ik hoor het graag.
Irene

Ik gebruik het plastic van een blister als 'raampje' bij het schudkaarten maken.
Nodig: een passe-partoutkaart
Plak aan de binnenkant het plastic achter het 'raampje' met lijm of dubbelzijdig tape. Plak een randje foamtape rondom de passe-partout. (goed afsluiten)
Strooi er een schudmateriaal in (b.v. zand, glitters, zaadjes, etc)
Sluit het doosje met een mooie achtergrond van stevig papier door de laag van het foamtape te verwijderen en het papier er op te plakken.
Werk de kaart verder af.
Gr en succes
Corrie

11 November is voorbij, want je had er ook een lampion van kunnen maken.
Maar wat ook kan, is met het idee van 11 november, dan voor de donkere wintermaanden te gebruiken als sfeerverlichting. En je kunt er bijvoorbeeld thema kerst gebruiken. Maar je kunt het ook in zijn algemeenheid versieren.
Groetjes, Josette

Knip van de plastic verpakking vierkantjes en gebruik ze om te mozaieken. Op doosjes, spiegels, tegels, kartonnen wegwerpborden enz
Groetjes Monique

Ik weet niet met welk doel je de blisters wilt gebruiken, maar wellicht kun je hier wat mee. Randen eraf knippen, een gaatje voor ophangen en vervolgens versieren met glasverf. Heb je een leuke raamhanger.
Je zou zoiets voor kerst of winter kunnen maken, afbeelding aanpassen dus.
groetjes JeanetVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Heeft er iemand een idee om iets te maken om buiten aan het huis te zetten. Iets dat je zelf kan knutselen.
Dank u
Christiane Janssens-- 2 --
Ik ben op zoek naar een knutselidee voor groep 8 m.b.t. de herfst. Zelf heb ik vorige week een grote stam op bruin papier laten tekenen. Van sitspapier heb ik er in de herfstkleuren verschillende soorten blaadjes van laten knippen. Deze hebben de kinderen op (boven) de stam geplakt. Kriskras door elkaar. Daarna stam met top uitgeknipt. We hebben nu een herfstbos in de klas. Simpel maar het ziet wel gezellig uit.
Toch zou ik graag nog wat anders op niveau maken met thema herfst.
Wie heeft nog ideetjes?
Groetjes Mieke.-- 3 --
Ik zou graag nog wat dingen voor Valentijnsdag op de website zetten. Wie heeft er nog leuke ideeen?
Wim-- 4 --
Mijn moeder word binnenkort 50 en ik wil iets leuks/moois voor haar knutselen. Ik heb alleen geen idee wat. Heeft iemand misschien ideeen? Alvast bedankt
Bodil-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Nog op het laatste moment iets voor Sinterklaas zoeken valt niet altijd mee. Misschien is het een idee om een gratis tegoedbon te maken. Hier kun je dan bijv een klusje van jezelf cadeau doen.
5 keer oppassen, een maand de hond uitlaten, de tuin opknappen, de auto wassen enz enz.
Kijk op www.geefeentegoedbon.nl voor het maken ervan.
Ook speciaal met Sinterklaas achtergrond
En speciaal met Kerst achtergrond

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis handig receptenboekje
Gratis Jumping poster
Gratis Sample nacht créme
Gratis Zonnatura biologische kruidenthee
Gratis proefexemplaar De Natuur Uw Arts
Gratis Geurtje Christina Aguilera Secret Potion
Gratis kaart met stickers
Gratis DVD
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
Gratis reisblog maken
Vraag een gratis proefmonster Redken Shampoo for Men
Gratis wonderboekje
Probeer gratis de IntiCare intiemlijn.
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Gooi inpak papier niet weg! Maar hergebruik het.
Inpak papier kan op vele verschillende manieren gebruikt worden tijdens het maken van kaarten en scrap-booking.
Voornamelijk als achtergrond, maar als er tekst op staat van harte gefeliciteerd dan moet je die natuurlijk wel vrij houden.
Glitter Kerst-inpakpapier kan zowel als achtergrond dienen als bij iris vouwen in passe-partout kaarten.
Hopelijk wordt het nu niet bij het oud papier gegooid, al dat mooie inpakpier!
Groetjes,
Josette Vlaar

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Jenita

Korte omschrijving: Maak je eigen Kerstboom

Lange omschrijving:
Knip uit een groen vel een groot rondje, daarna een kleiner rondje, en daarna nog een kleiner rondje. vouw de rondjes naar binnen, zodat je 3 kleine torentjes krijgt. je kunt zelf op je kerstboom rondjes, kleine ronde balletjes plakken. als je daarmee klaar bent, zet je de rondjes op elkaar, daar boven op kun je een ster zetten. met deze dingen kun je ook een kerstmannetje over engeltje maken!
Veel succes!

Tip: Maak de rondjes niet te klein, anders valt het uit elkaar.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Ik heb hier een schoenendoos vol met theezakjes om mee te knutselen. Het zijn bijna 1000 pickwick theezakjes, verschillende kleuren smaken etc. Tevens heb ik er nog drie doeboekjes bij:
1. Thee toppers!
2. Kerstkaarten theezakjes patchwork
3. Natuurlijk theezakjes
Deze wil ik graag voor een klein bedrag verkopen of ruilen tegen: het grote vouwboek deel 5.
De verzendkosten van deze schoenendoos vol met theezakjes zijn voor de koper en zullen op een bedrag uitkomen van €6,75 (pakketpost tnt post). De doos met theezakjes kan eventueel ook worden opgehaald in Voorschoten.
Groeten,
Judith

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje