Nieuwsbrief 159

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 159
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 159 - Nov 2011


Hallo ,


Dit is de maand voor het Sinterklaasfeest. Wie zal er niets iets voor 5 december maken deze maand? Op de website kun je veel dingen vinden. Gewoon allerlei dingen die voor Sinterklaas te maken zijn. Op de thema pagina Sinterklaas.
Maar er is ook een thema pagina Surprises waar je dus al de surprises op een rij vindt.
Vorige maand had ik het al over Sint Maarten maar ik was eigenlijk een maand te vroeg. Deze maand is het pas Sint Maarten, namelijk 11 november, en daarom nogmaals de link naar de thema paginas lampions en Sint Maarten. Als het bij jullie in de buurt gevierd wordt zal je toch zeker een lampion nodig hebben!

In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Taartpunt surprise
Dit idee is ingezonden door: Celine
Rubriek: Sinterklaas

Paarden rozet
Dit idee is ingezonden door: Heidi de Vries
Rubriek: Sinterklaas

Bommetje
Rubriek: Sinterklaas

Schoorsteen
Rubriek: Sinterklaas

Jack Sparrow van Disney Universe
Rubriek: Kleuren

Stitch van Disney Universe
Rubriek: Kleuren

Alice van Disney Universe
Rubriek: Kleuren

Pumbaa van Disney Universe
Rubriek: Kleuren

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Marja Ticheler. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand maak je opnieuw kans op een 3D-knipvellen pakket. Veel knipvellen, kaarten, stickers en foam om zelf diverse wenskaarten te maken.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Stuur je deze maand ook een keer een e-card? Een leuke wenskaart via de computer versturen is makkelijk en wordt toch ook heel erg gewaardeerd door de ontvangen. Doen dus!
Dus stuur meteen een kaartje of zet hem voor een bepaalde datum klaar: Direct Kaartje Sturen.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Door de aanbieding van vorige maand in mijn kaartenwinkel nieuwsbrief was het erg druk. Ik heb lekker veel kaartjes kunnen maken. Daarom helaas niet veel nieuwe kaartjes op de site maar toch wel een paar mooie.
Dus kijk toch maar even op Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik zoek een leuk idee om samen met een klas hamburgerbakjes te versieren.
Eventueel thema als halloween, sint.
Marina

Verven met verf die daar geschikt voor is.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Zijn het van die piepschuimbakjes? Dan kun je er een leuke boot van Sinterklaas van maken. Papieren Sint en pieten op een prikker erin steken. Een lapje stof aan een sateprikker rijgen en erin steken.
Voor een ander thema zou je ook een bootje kunnen maken en dan een wedstrijd houden wie het eerst het bootje naar de overkant blaast.
Betsie

Probeer het eens may decopatch. Dit is het beplakken van het object met (stukjes) papier zodat er een fleurig geheel ontstaat. Een soort servettentechniek.
Groet, Joke

Van een hamburgerbakje kun je veel maken. Voor het thema sinterklaas kun je er heel eenvoudig een klein stoombootje van maken. Je laat de kinderen het bakje versieren met leuke versiersels en dan kun je nog een stokje in het bakje zetten. Daaraan kun je de vlaggenlijn ophangen. Laat de kinderen zelf vlaggetjes knippen.
Om het extra leuk te maken kun je een sinterklaas of zwarte piet bij doen. Dit kunnen ze maken met klei.
Veel suc6:)
Marijn

Je kan hoofden ervan maken: ogen, oren, neusgaten op de bovenste helft plakken of tekenen. En misschien tanden of een tong van binnen
Je kan ook aan de binnenkant een klein tafereel of verassing plakken, leuk of eng, en als het doosje dan opengaat heb je een soort kijkdoos.
P.Schwarzer

Ik zou er met papier machee een dier van maken zoals een varken, een koe, enz...
Toch zou ik zorgen dat het nog open kan. Aan het deksel zou ik een kop maken en langs de onderkant eventueel poten. Binnenin kan je dan een rolletje touw, kluwen wol stoppen en waar de staart moet zitten zou ik het touw een stukje uit laten zitten. Mooi voor een pakje voor moeder of vaderdag.
(Kan op bureau geplaatst worden, in de keuken gebruikt worden)
Wil je het op sinterklaasdag of Pasen gebruiken dan zou ik het laten beplakken met versiering over deze thema's. Bij dat voor sinterklaas zou ik het dan laten vullen met snippers of stro, een wortel, een raap enz...
Voor Pasen zou ik groene snippers, een kippenfamilie of eieren laten inleggen (deze eerst kleuren, beplakken, beschilderen...)
Ook kun je deze laten beplakken om er een juwelendoosje van te maken. Dit kan met allerlei materiaal uit de natuur, met macaroni, met papier, enz...
Bij kinderen van het eerste leerjaar kan je er een letterdoosje, woordendoosje, sommendoosje van maken.
genegen,
Marleen

-- 2 --
Een paar jaar geleden heb ik op een hobbybeurs een voorbeeld kerstkaart gezien van een sneeuwpop die geborduurd is met kraaltjes. Wie kan me helpen aan het prikvoorbeeld.
Ik maak elk jaar zelf kaarten voor kerst en altijd op zoek naar leuke, aparte ideeen.
Groetjes Lia

Een sneeuwpop uit een kleurboek natekenen en op ruitjespapier leggen dan kom je een heel eind. Dus eigenlijk kun je zo het patroon zelf maken.
Groetjes Corrie de Waardt woudenberg

-- 3 --
Ik wil graag van stof kaften maken voor boeken, schriften en agenda`s. Heeft iemand een idee hoe ik dat het beste kan doen? Ook dat je er dan een foto op de voorkant bij kan zetten en bijv. pennen aan de binnenkant.
mvgr Cathy

Kaften net als met papier alleen geschikte lijm gebruiken en een foto is ook met die lijm te plakken, een hoesje naaien voor pennen en ruimte houden om op te plakken en het is compleet.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

De kaft maak je ongeveer hetzelfde als een papieren kaft, alleen naai je de hoekjes nu met de hand vast.
Een fotohoesje kan je er eerst met de naaimachine opnaaien, bv met plastic van een insteekhoes.
Pennen kan je klemmen door een lus van breed elastiek mee te naaien.
Succes, Joke.

-- 4 --
Ik heb in de loop der jaren heel wat bierdoppen gespaard, maar buiten dat ik er een schilderijtje van gemaakt heb met bloemen van bierdoppen weet ik er verder niet veel mee te doen. Heeft iemand een idee?
Groetjes Yvonne

Een stevig stuk karton daar plak je ze op en je hebt een leuke onderzetter. De vorm kun je zelf bepalen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Nagel de bierdopjes , met de ruwe kant boven, op een stevige houten plank, alle dopjes zo kort mogelijk bij elkaar, en je hebt een grove voetenmat waar iedereen zijn modderlaarzen kan aan afschrapen alvorens naar binnen te gaan.
Succes ! Monique

Maak er onderzetters voor pannen of schalen van in de vorm van een druiventros of een bloem, door de doppen te omhaken met gekleurd katoen, je figuur uitleggen en de doppen aan elkaar naaien.
Grz Marwi.

Mijn zuster maakte daar vliegen gordijn van. De ene rand iets naar binnen buigen. En dan in de andere drukken met touw ertussen.
veel plezier
Rein

Je kan in de midden een gaatje prikken en dan een soort van ketting maken. Je moet wel voor en na iedere dop een knoopje in het draadje doen zodat er een afstand is. Maak er zo 5 of meer en dan kan je een leuke wind hanger maken voor buiten.
Arja

Je zou van alle bierdoppen een vliegengordijn kunnen maken.
Zorg voor stevig touw al of niet in een bepaalde kleur, afhankelijk van je interieur, of juist ecru zodat de kleuren van de bierdoppen beter tot hun recht komen.
Je kunt het ook nog afwisselen met kralen. De bierdoppen sla je plat om het touw heen.
succes Frencis

Je kan er een bellestok van maken voor bij de muziekles, of voor kinderen.
Gaatjes in de doppen, vierkant stokje, spijker door dop, vast timmeren in stokje. Als je met het stokje rammelt, krijg je een leuk geluid.
OF: Als je de dopjes aan de binnenkant verft, kun je er spelletjes mee doen.
Ook kun je er kleine plaatjes in plakken. Je kunt er dan memory van maken.
Of een sorteerspel doen met kinderen.
groetjes,
Bep Segboer

Je kunt in het bierdopje 1 euro stoppen en met een hamer dichtslaan. Dan als een cadeau verpakken (zelf in een emmertje met zand gedaan), of van tevoren een gaatje in het dopje maken met een nagel een draadje erdoor de euro er in en dan pas dicht slaan en in een boompje hangen.
Een origineel cadeau waar niet iedereen blij mee is, want de euro's eruit halen kost wel wat moeite.
Vriendelijke groeten Ans.

Gebruiken mijn leerlingen ook wel als lampen voor een geknutselde auto.
Je kunt ze doorboren en aan ijzerdraad rijgen, dan heb je een muziekinstrument.
Groeten Betsie

zie ook Doppenfiguur

Muziekinstrumentje van bierdoppen.
Nodig: stukje hout, ongeveer 2 cm dik in het vierkant en 10 cm lang, dik ijzerdraad, 2 schroeven, bierdoppen, hamer, spijker en schroevendraaier.
Het maken: (Eventueel de bierdoppen plat slaan met de hamer) gat midden in bierdop slaan. Een kant van het ijzerdraad ombuigen zodat er een klein oogje ontstaat. Bierdoppen aan ijzerdraad rijgen, niet te veel, ze moeten nog kunnen schuiven. Ander uiteinde van het ijzerdraad ook ombuigen zodat er een oogje aan zit. Met schroefje de beide uiteinden van het ijzerdraad aan de beide uiteinden van het houtje schroeven en je hebt een rammel instrumentje.
Gr. Ans

Ik heb eens hele leuke poppetjes gezien die van frisdrankdoppen waren gemaakt. Het stond in een woonblad ofzo. Het was voor frisdrankdoppen, maar kan ook prima met bierdoppen. Helaas heb ik geen afbeelding ervan.
Flesdoppen hebben vaak lekker sprekende kleuren, zonde om weg te gooien. Je kunt er een poppetje van maken, een sleutelhanger of windgong. Deze doppen zijn op ons verzoek gespaard door een buurtcafé.
Met een metaalboortje (3 mm) hebben we er een gaatje in geboord (leg er een houten plank onder) en vervolgens zijn ze aan een touwtje geregen. Rijg je ze aan een metaaldraadje, dan kun je verschillende vormen maken.
Veel plezier ermee
Groeten, Margriet

Ik woon in het zuiden van het land. Daar vieren we altijd carnaval. Ik heb twee jaar geleden met kinderen een ‘schelleboom’ gemaakt. Rijg hiervoor de bierdopjes aan een stuk ijzerdraad, niet helemaal tegen elkaar, zodat ze geluid maken als je ermee beweegt. Maak er een stuk of 8. Neem twee rondjes van dikke karton en bevestig hiertussen de gerijgde bierdopjes, aan de rand. Als je in het midden van de rondjes dan een bezemsteel vast maakt en het eventueel nog versiert, dan heb je een ‘schelleboom’.
Groetjes Sandra

Ik heb een aantal jaren geleden een vliegengordijn gemaakt van kroonkurken/bierdopjes: Vliegertouw geknoopt op een latje en op lengte geknipt en vervolgens met een tang de doppen dubbelgeknepen om het touw. Onderaan een kraaltje knopen zodat de doppen niet van het touw afschuiven.
Het is een heel vrolijk gezicht, zo voor de buitendeur en heel effectief voor het buitenhouden van insecten.
Ik heb er al heel veel leuke opmerkingen en complimenten mee ontvangen!
groetjes Ria

Ik heb ooit wel eens een gordijn gezien een soort tussengordijn. Je ziet hem veel met kralen, maar je kunt dit ook heel leuk van bierdoppen doen. En het resultaat ziet er erg leuk uit.
Marijn van Remmen

Wel eens op een strandtent gezien: de doppen met de kartelkant op een houten plank, ter grootte van een deurmat, getimmerd. Handig voor zanderige schoenen!
Op je maakt een vliegengordijn: je knijpt de doppen dicht om een draad, evt. afwisselen met kralen.
Met de gekleurde kant een mozaiek timmeren op een houtenplank.
Succes, Joke.

Ergens heb ik gezien, dat ze een stamboom hebben gemaakt ermee. In elke achterkant een foto van iemand of zelf laten tekenen en dan als stamboom ophangen. Je kan natuurlijk ook varieren, zoals bv een verjaardagskalender, of voor moederdag als een soort medaillon.
P.Schwarzer

Je zou ze eventueel kunnen gebruiken om er muziekinstrumenten van te maken. Je neem bv. een houten stokje en bevestig er een aantal doppen met een spijkertje op. Er moet wel nog ruimte zijn tussen de stok en de dop. Kinderen vinden zelf gemaakte instrumenten leuk.
genegen,
Marleen

Je kunt er een vliegen gordijn mee maken. Door aan een touw in de lengte van de deur doppen waar je een gaatje in geboord hebt te rijgen en zoveel touwtjes met doppen zoals de breedte van de deur is. Je maakt de touwtjes vast op een band. Een paar lusjes aan de band zodat je het gordijn kunt op hangen. Hartstikke leuk en het maakt ook een grappig geluid als je er door heen loopt.
Groetjes, Lientje.

Ongeveer een jaar geleden, kwam ik iets tegen, wat je van bierdoppen kunt maken. Mijn zoon wou dat heel graag. dus wij zijn gaan sparen. Een deurmat, een ketting, en doormiddel van een rond stuk hout met aan beide zijden een stukje ijzer. Op dat ijzer heb je bierdoppen geregen. En dan heb je dus een muziekinstrument.
gr. Josette

Muziekinstrument: Boor gaatjes in de doppen. Rijg ze aan een stuk ijzerdraad. Buig het ijzerdraad in een cirkel en draai het aan elkaar. Als handvat kun je er repen stof of draden wol om doen. En klaar is je schellenraam.
Druiventros: Knip ronde blauwe lapjes stof. Rijg een draadje door de lapjes en bevestig deze om de doppen. Naai de blauwe doppen aan elkaar in de vorm van een druiventros. Maak er een steeltje aan van b.v. chenilledraad.
GerryVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Wie heeft een leuk knutselidee wat je kunt maken met de gekleurde aluminium koffiecups van Nespresso?
Jolanda Beurskens-- 2 --
Het is weer bijna kerst en ik wil dit keer eens iets anders maken dan het gewone. Ik heb kinderen in groep 6 en die willen iets maken wat meer blijvend is dan een simpel kartonnen kerstboompje :-)
Ik hoor het graag.
Groetjes Anneke-- 3 --
Verschillende blister verpakkingen zijn gemaakt van vrij stevig plastic en mooi doorzichtig. Wie heeft er ideeen om met dat plastic te maken? Ik hoor het graag.
Irene-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Een leuke sinterklaassite met heel veel verschillende tips, het dobbelspel, liedjes en filmpjes en nog veel meer.
Kijk op de Sinterklaas website

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis AAPpakket
Gratis Abonnement Style Magazine
Gratis au pair magazine
Gratis T-shirt
Gratis meedoen met Fotowedstrijd
Gratis een 60 x 40 cm poster!
Safe Magazine 6 maanden gratis!
Gratis receptenboekje
Gratis Hugo Boss sample
Gratis eetstokjes en receptenboekje
Gratis 3D bril
Gratis Sophia Snuffelsticker
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Ik heb wel een tip voor mensen die kaarten borduren
Kijk eens naar toiletpapier daar staan soms leuken afbeeldingen op. Leg dat op een kaart en prik daar gaatjes in. Ik heb zelf leuke vlinders geprikt op kaartjes om aan bloemen of cadeaus te hangen.
Ook leuk voor kleine kinderkaarten en dan met lieve kleurtjes borduren.
Nu succes er mee hoor
Janny Havenaar

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Dina
Korte omschrijving: Sinterklaaskalender voor in een klasje
Op een heel groot blad teken je het aantal vakjes dat overeenkomt met het aantal dagen vooraleer de sint en zijn pieten naar de school of thuis komen (zoals een ganzenbord). Op elk vakje noteerde ik de datum in normschrift. Ik heb 20 kinderen en ben dus 20 dagen op voorhand begonnen, weekends inbegrepen. Prenten van kleine zwarte pietjes vind je op verschillende sites en je zorgt ervoor dat je evenveel pietjes hebt als kinderen. Ikzelf kleurde een prent van een sint met een kind op de schoot en heb deze in het midden gekleefd. Elk kind kleurde zijn eigen pietje. Iedere dag komt er een kindje zijn zwarte piet op de kalender kleven en zo zien ze een weg ontstaan naar de sint. De vakjes (dagen die nog moeten komen) die nog leeg zijn, stemmen overeen met het aantal keren slapen. De weekends heb ik meegeteld, zodat er op maandag telkens drie kinderen een piet mogen kleven, en dan zien ze hoe snel de dagen gaan. Vroeger werkte ik met bedjes, maar de pietjes zijn een echt succes.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Deze maand heeft niemand een oproepje willen plaatsen.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje