Nieuwsbrief 156

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 156
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 156 - Aug 2011


Hallo ,


De vakantie is in volle gang en helaas is het nog niet steeds mooi weer. Er zitten aardig wat regendagen bij, maar op die dagen is het juist leuk om te knutselen en wat leuks te maken van oude materialen. Je wist sinds vorige keer dat er ook een thema pagina vakantie op de site staat? Dus op naar de website en zoek leuke dingen om te knutselen die met de vakantie te maken hebben.

In deze nieuwsbrief ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Cijfers en dieren
Rubriek: Kleuren

Mannenvestje
Dit idee is ingezonden door: Feikje Serné-Dotinga
Rubriek: Kaarten maken

Verrekijkertje
Dit idee is ingezonden door: Anny Wenting
Rubriek: Vakantie

Hand badminton
Rubriek: Kleuren

Vissen in een vissenkom
Rubriek: Kleuren

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Heb je laatst nog een leuk kaartje naar iemand gestuurd. Iemand die misschien niet op vakantie kan omdat hij ziek is? Een kaartje sturen is makkelijk om te doen en maakt er iemand heel blij mee.
Dus stuur meteen een kaartje of zet hem voor een bepaalde datum klaar: Kaartje sturen.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Ina van Buiten uit Zwolle. Ze schreef: 'Bedankt voor het leuke karton, dat komt hier goed van pas om te knutselen.'
Iedereen maakt kans op het gratis hobbyartikel. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand maak je kans op twee 3D puzzels. Met deze foam puzzels kun je een 3D figuur maken. Het voorbeeld zit er bij dus het zal zeker wel lukken. Leuk om deze puzzel met de kinderen te maken.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Oproepjes


Ik heb te koop.
2 Doosjes schilderen op nr. met poezenafbeelding van Ravensburger. De ene kleine inclusief lijstje. De andere is een grote afb. nieuw. Verder nog kaarten met vensters en enveloppen, een zakje met raffia gekleurd. 2 Rollen plakfolie, restjes stof om kaarten te maken en boekje voor pop-up kaarten. Een pakketje v.h. maken van een heks met bezemsteel. 2 krasfolie afb.enz..
Een hele doos vol met nieuwe knutselspullen omdat ik het zelf niet meer kan zien. Wie interesse heeft mag het allemaal ophalen voor 10 euro.
Veel plezier in de vakantie met een regenachtige dag ofzo.
Voor wie het wil afhalen in woon in Eindhoven.
groeten van Jeannette de Vos.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn Michael Jackson T-shirt is helaas aangevreten door de motten. De voorkant (rond de middel) - dus daar waar is de afbeelding zit - is nog goed. Wie heeft ideeën voor wat ik daar nog voor creatiefs mee kan doen? Ik zat te denken om er b.v. een kussen van te maken of b.v. de voorkant in te lijsten.
Groeten van Hanneke Olthoff.

Mocht je graag het shirt opnieuw dragen knip dan de afbeelding met 1/2 cm rand uit,
strijk er versteviging op langs de achterkant,
en appliqueer dit op een ander effen shirt.
Zo kun je er nog zelf van genieten.
Je kan dit ook op een linnen boodschappentas, een kussen en zelf op een hoes voor een album toepassen.
Mocht je een stoel willen bekleden voor in je hobby, muziek of slaapkamer dan kun je dit ook op de rug plaatsen.
veel geluk en plezier met het verwerken van je oude shirt.
Marleen

Je kan er bijvoorbeeld ook een nieuw T-shirt van maken. Je naait gewoon de afbeelding op een nieuw T-shirt en klaar. (Leg wel even mottenballen in de kast, anders is straks alles weg!!)
Je kan de afbeelding ook op een rugzak naaien, een kussen maken kan ook. Je naait de afbeelding gewoon op een kussen die je er leuk bij vindt passen qua kleur. Je kan ook een kleedje ervan maken voor onder de theepot of op een klein tafeltje.
Ik hoop dat ik je kan helpen met de gegeven tips.
Succes er mee en ik hoop dat het lukt!!
Groetjes;
Marty

Je kan de afbeelding op een linnen tas naaien.
Groetjes Marja

Wat dacht je van een rugzak ofschoudertasje rits er in banden erop voering erin klaar is michael
Wouke Lans

De ideeën die je zelf opnoemde zijn ook goed, wat ook kans is borduren/vastzetten op de achterkant van een spijkerjasje, of op een ander T-shirt. Of als je heel goed kunt haken, ken je rondom haakpatronen neerzetten en er dan een gehaakt truitje van maken.
gr. Josette Vlaar

Je kan het mooie stuk stof kleven op een doos in de kleur van je t-shirt. Doe dit met boekbinderslijm en dan een laag paverpol erover en het zal heel sterk en hard worden en jaren kunnen dienen om andere stukken in te verzamelen. Veel succes.
Grtjs leona

Als het aan gevreten is moet je het weggooien
Groetjes Corrie de Waardt- Woudenberg

Je kunt een nieuw T-shirt kopen. De Micheal Jackson afbeelding uitknippen (klein randje eromheen vrijlaten) en dan met de naaimachine op zig-zag steek, op je nieuwe T-shirt vastnaaien.
Zo heb je er nog een keer plecier van. Succes ermee.
Groetjes Carla.

Je kunt de afbeelding uitknippen zo'n 3 millimeter groter. En dan met scribbels opnieuw op een t-shirt maken. Als je het met scribbels doet blijft het mooi soepel.
Vriendelijk groet,
Marijke.

-- 2 --
Ik ben 72 jaar en oma van 6 achterkleinkinderen.
Nu zoek al een paar jaar naar iemand die van een foto een borduurpatroon kan maken met dmc garen. Die het voor mij deed is helaas gestopt. Ik heb er al 8 gemaakt,o.a. de bruidsfoto van kleindochter.
Groetjes mvr van Oorschot

Van een kennis heb ik vernomen, die doet dat ook, die vraagt het via het internet aan of hobby speciaal zaak.
gr. Josette Vlaar

Bij de Bieb heb je een cd-rom met kruissteek figuren, en daardoor kun je je foto uploaden en dan met borduren namaken, of via google heb je ook heel veel gratis sites ervoor,
Heel veel succes
Groetjes van Madelon Meijer

Ik heb ooit een patroon laten maken bij:borduuroma@cs.com
Je kunt er een patroon bestellen maar ook een heel pakket.
Groeten Marwi.

-- 4 --
Ik heb heel veel stropdassen. Weet iemand wat ik er van kan maken? Sta open voor alle ideeen.
Agnes

Ik zou ze allemaal aan elkaar naaien om er een zitzak van te maken.
Je kan er een halve of een volle cirkel mee vormen.
Van de smalle delen kan je de hoogte maken.
Bij een halve cirkel kun je de kleuren plaatsen zoals bij een regenboog,
bij een cirkel zou ik ze kris kras door elkaar gebruiken
Kom je niet toe voor de bodem neem dan een stevige stof die tegen een stootje kan.
Zie je het niet meer zitten om verder te werken als je de cirkel hebt gemaakt
dan gebruik je dit als nap op ronde een zomerse tafel, werkt dan wel de rand af.
Je kan ze ook versnijden en er een patchwork deken van maken.
liefs,
Marleen

Het is een kwestie van naaien. Neem een spijkerbroek die je misschien niet veel meer draagt en knip daar de pijpen van af zodat je alleen nog de boven rand hebt. Inclusief zakken.
Dat is de bovenkant van je stropdassenrok. Naai de stropdassen ( zoveel je nodig hebt) aan elkaar, punten aan elkaar gelijk en knip de bovenkant gelijk op de lengte die je wilt hebben.
Naai die bovenkant aan de “rok” en je hebt een rok die niemand heeft.
Een voordeel, je kunt er alle kleuren, bloemetjes, ruitjes what ever op dragen. Leuk met laarzen maar ook met een zomerschoentje.
Succes er mee..Gr. Hannie Toonen
En heb je nog over misschien een stropdas naaien op een t – shirt, is ie helemaal compleet.
Hannie Toonen

Je kunt er een leuk kleedje of stuk stof van maken. Dat gaat zo. Naai alle stropdassen aan elkaar en maak er een kleedje van voor op een klein tafeltje. Je kunt er ook lappen van maken waar je de hete pannen mee optilt. Ook leuk: haal alle stropdassen uit elkaar en maak er knuffeltjes van voor kinderen of kleinkinderen. Ik hoop dat je genoeg tips hebt.
Anders kun je me mailen naar steenman.marten@gmail.com
Ik hoop dat het lukt!!
Groetjes;
Marten

Ik heb er een leuke tas van gemaakt mischien een idee voor jou.
Bij deze de link van de site waar je vindt hoe je het doet met duidelijke foto's
www.craftbits.com/project/neck-tie-school-bag
Bij deze de link
Groetjes Isabel

Je kunt er een gerand rokje van maken. je bent dan halve stropdassen nodig. Het rokje moet je zo maken dat de punten de onderkant vormen. Ze zeggen dat het een verrassend effect geeft.
Ik wens je veel succes en voor iedereen vast een fijne zomervakantie
Groetjes Marian

Gezien, een rokje van stropdassen en zelfs een halterjurkje
Ook mogelijk: knip de mooiste delen uit en plak deze achter een passe-partoutkaart
En wat dacht je van een (chinese) waaier, prachtig als decoratie
Nou ik zou wel weg weten met heel veel stropdassen.
Woon je toevallig in of bij Rotterdam, samen aan de slag?
Groet, AnnaMarie de Jong

Als je alle stropdassen in de lengte aan elkaar naait, heb je voor carnaval een hele leuke rok / jurk!
Groetjes Marja

Van stropdassen kan je van alles maken, tassen rokken, jurken etc.
Je kan ze lostornen en dan gebruiken maar dan worden ze minder stevig.
Ik maak er tassen van voor voorbeelden kijk op mijn website klijntjeknurf.com
Je stikt de dassen met een siersteek aan elkaar tot je een lap hebt die groot genoeg is voor hetgeen je wilt maken.
Jolande Glerum

een leuk rokje ervan maken , aan elkaar stikken met de punten naar beneden
Bert Wittebrood

Ga er mee quilten
Groetjes Corrie de Waardt-Woudenberg

Ik heb wel eens gezien dat ze een rok hebben genaaid van allemaal stropdassen aan elkaar (de punten naar beneden.)
Ik heb hier geen partroon van,maar het is misschien te vinden op internet.
Succes, groetjes Carla.

Van de stropdassen kun je van alles maken door ze aan elkaar te naaien. Bijvoorbeeld:
Een rokje (voor een meisje, stond een keer in Knippie)
Een tas
Een etui
Succes!
Caroline BurgerVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb thuis nog een heleboel kurken liggen (van wijnflessen) maar ik weet niet wat ik ermee moet doen. ik heb al eens iets gehoord om er een vis van te maken de kurk in plakjes snijden en opplakken iets over elkaar zodat het schubben worden maar misschien weet iemand nog wat anders...
groeten Milou-- 2 --
Weet iemand hoe je een pop kunt maken van handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes en een duidelijke beschrijving hoe dat precies gaat. Alvast bedankt.
Anja-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Ik heb een website gemaakt over bouwplaten. Dit is de link: bouwplaten.jimdo.com
Ik hoop dat jullie het een mooie en leuke website zullen vinden.
Groetjes;
Marten

Nog niets gevonden voor de vakantie? Kijk op 101 vakantietips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Hugo Boss sample
Gratis mijn fryslân magazine
Gratis kaart met stickers
Gratis wonderboekje
Gratis proefnummer Vrouw&Voetbal
Gratis producten bij de eo
Gratis Beemster Smaakpalet!
Gratis Dzone
Gratis Baoblad Reismagazine
Gratis bosboekje
Probeer Chilly gratis
Gratis Financieel dagblad
Gratis DVD
Gratis magazine inzet.
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Geen nieuwe tips ingezonden deze maand.

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Heidy de Rijke
Korte omschrijving: Geblazen kunst
Lange omschrijving:
Kunst.... een moeilijk onderwerp bij kleuters vond ik, maar heb toch wat leuks bedacht!
Nodig
ecoline
rietjes
wit papier
Je doet wat ecoline in een bakje en doopt het rietje daarin. Terwijl je dit doet, leg je je duim op de bovenkant. Zo komt er een druppel in t rietje.
Deze druppel laat je op het witte blad vallen en dan ga je deze druppel alle kanten opblazen. een leuk kunstwerk is t resultaat. Kinderen zien er soms de leukste dingen en vormen in.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje