Nieuwsbrief 155

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 155
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 155 - Juli 2011


Hallo ,


Bijna vakantie. Voor sommige al heel snel en andere nog even wachten. Wist je dat er ook een thema pagina vakantie op de site staat. Leuke dingen die met de vakantie te maken hebben.
Mocht je nog veel fietsen in de vakantie en een lekke band krijgen. Bewaar de oude band dan want je kan er leuke dingen mee maken. Zoals een torso. Zie de tips verderop in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Doopcirkel
Dit idee is ingezonden door: J.Buitenkamp
Rubriek: Knippen en plakken

Tafelzeil sleutelhangers
Dit idee is ingezonden door: Annemiek Strating Dilling
Rubriek: Moederdag

Mannenvestje
Dit idee is ingezonden door: Feikje Serné-Dotinga
Rubriek: Kaarten maken

Biertje trakteren
Dit idee is ingezonden door: Erika Wijbenga
Rubriek: Verjaardag

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Een aardig idee is om een e-kaart te sturen naar iemand die op vakantie gaat. Wens ze een fijne vakantie! Je zou ook kunnen sturen dat je zelf weg bent en dat ze je kunnen volgen op een reiswebsite.
Dus stuur meteen een kaartje of zet hem voor een bepaalde datum klaar: Vakantie kaartje.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Ria Nijns uit st-joris-winge (Belgie). Ze schreef: 'Tof zeg, de eerste keer geprobeerd en alle gewonnen, ben benieuwd wat er allemaal inzit.'
Zo zie je maar, soms moet je twintig keer meedoen en soms is het meteen raak. Iedereen maakt kans. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Het gratis artikel voor deze maand is een set knutselgolfkarton in diverse kleuren. Leuk voor kaartenmaken, scrapping of andere leuke knutselwerkjes met de kinderen.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Kaartenwinkel


Er staan nu ook een aantal pop-up kaarten op de website. Deze kaarten komen bij openen aan de binnenkant naar buiten en geven een heel leuk effect. Je vind ze bij de kaarten in een aparte categorie.
Dus snel naar Annekes kaartenwinkel en kijk eens wat in het rond. Heb je nog een tip voor kaartenmaken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeOproepjes


Geen oproepjes deze maand.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik moet voor het school een knutselwerkje rond doopsel maken, maar op het internet heb ik overal al gezocht en niets gevonden. Daarom vroeg ik mij af of iemand hier misschien een ideetje had.
Met vriendelijke groeten Anneleen

Schoentjes vouwen is leuk voor een doopsel.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Je vroeg of we iets wisten voor school voor dopen: Neem een wit tegeltje en schilder er de naam en datum op.
Je kan er ook een plaatje op plakken. Zijn tegeltjes te duur neem dan een 4 kant of recht hoekig karton. Ook een hart zou leuk zijn.
veel succes
Groet Heidy

Bij doop denk ik toch als eerste aan een kaars, met wasvellen zelf kaarsen laten maken, kaars borduren en op karton plakken als boekenlegger. Toiletrol verven en met crepepapier een vlam bovenin steken
Groetjes Petra

Dit heb ik met een groep kinderen gemaakt ook naar aanleiding van een doop. Ieder kind een eigen bloem met naam en een wens voor het nieuwe kindje en een gesloten kring als bescherming voor het nieuwe kindje in het midden.
met vriendelijke groet j.buitenkamp
Zie de website: www.knutselidee.nl/knippen/doopcirkel.htm

Ik had pasgeleden een communiefeest en heb toen samen met mijn dochters een soort 3-luik gemaakt. Dat kan ook voor een doopfeest. Ik heb 2 tekeningen opgezocht die met de kerk te maken hadden. Mijn dochters hebben er ieder één gekleurd. Zelf heb ik op internet een gedicht gezocht. Op gekleurd papier heb ik in het midden het gedicht geschreven en de tekeningen uitgeknipt en links en rechts van het gedicht geplakt. Eventueel plak je het geheel op een stuk karton met een haakje aan de achterkant om hem op te hangen.
Groetjes van Marja

Op reis in Cyprus heb ik gemerkt dat ze daar kaarsen verkopen bij een doopsel. Meestal een mooie lange kaars, maar misschien kun je een theelichtje versieren of zo'n glazen yoghurtpotje (hier in België verkopen ze zo'n potjes met roze yoghurt in de Aldi)

Gr Maaike Corteville

Misschien kan je een leuke scrapbook maken.
Je hebt het volgende nodig: een stuk papier (te koop in een hobbywinkel, kijk bij scrapbookpapier), ook kan er een groot tekenblad gebruikt worden. En foto's van het doopsel of tekeningen.
Dan schrijf je er tekst bij of knip je die uit met letters die je zelf schrijft, op internet staan vast leuke tips en je kan vast op google afbeeldingen downloaden van doopsel.
groetjes,
Maren Janssens

-- 2 --
Wie weet er een manier om een leuke stoere mannenkaart te maken? Dus niet iets met 3D plaatjes knippen maar een andere manier waarbij de kaart echt mannelijk overkomt.
Groetjes
Andrea

Kan je niet een kaart in de vorm van een overhemd maken. Dat is in ieder geval mannelijk, denk dat er op internet wel een patroon te vinden is.
Of in de vorm van een stropdas.
Gr Wendy

Een overhemd vouwen is erg leuk voor een mannenkaart met stropdasje.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Een paar ideetjes voor een echte mannenkaart:
- gebruik bierdoppen, etiketten van bierflessen/wijnflessen etc. en een tekst als 'proost!'.
- een collage maken van gebruikte postzegels
- een foto van de betreffende persoon en dan als collage in bijvoorbeeld een plaatje van een voetballer, tennisser etc.
Anita Jongkind

Een kaart in de vorm van een bierglas maken.
Verder kun je dan nog met de kaart doen wat je zelf wilt.
Groeten Nienke

Misschien als kaart zelf schuurpapier gebruiken, fietsbanden knippen en daarmee versieren, of letters eruit ponsen. Een mooi plaatje uit een tijdschrift, van een auto, motor of waar de man van houdt en dan echte voorwerpen integreren: scheerblaadjes, moeren.
Groetjes Petra

Wat dacht je van de volgende kaart zoals ik al verschillende keren heb gemaakt? Hierbij gelijk het patroon!
Groetjes Feikje
Zie de website: www.knutselidee.nl/kaarten/mannenvest.htm

Je kunt een stoere kaart maken door allemaal formule 1 wagens of racewagens uit een tijdschrift te knippen en op een stuk karton te plakken.
Groetjes van Marja

Wij hebben ook altijd moeite met mannenkaarten. Is dit iets voor je?
1.) Neem bij de IKEA of een bouwmarkt een paar papieren centimeters mee. Neem een rechthoekige kaart en snijd er een rechthoekig passe-partout uit. De randen die je overlaat moeten net zo breed zijn als het centimeterlint.
Plak met dubbelzijdig tape een stuk plastic aan de binnenkant van de kaart. Plak aan de binnenkant rondom het passe-partout dunne strookjes foamtape. (hoe dikker het tape, hoe dikkere inhoud je kunt gebruiken)
Leg in het 'bakje' dat zo ontstaat wat kleine spijkertjes, paperclips o.i.d., verwijder de afdeklaag van het foamtape en maak het bakje dicht met een mooi stukje papier, dat goed kleurt bij je kaart. Werk de binnenkant van de kaart af met een inlegvel, ook weer met foamtape (niet te dun papier gebruiken)
Op de voorkant van de kaart plak je op de randen het centimeterlint ( in de hoeken: haaks, of schuin aanpassend) Nu nog een tekststicker en klaar is Kees
2.) Irisvouwen, met echte 'mannenpatroontjes'
Kijk eens in het boekje : Hobby mee: Irisvouwen, speelse vormen van Maruscha Gaasenbeek en Tine Beauveser (misschien wel in de Bieb) Daar staat o.a. een paraplu, een pet, een molen en een hond in. Ook de kleuren die je gebruikt zijn belangrijk voor mannenkaarten.
Succes
Corrie van der Steen

Misschien is dit een idee. Heb ik zelf ook gedaan. Aan mannen kleding zitten soms stoere leuke labels en dan gebruik je deze om een kaart van te maken.
groetjes Gerrie

Je kunt een kaart laten beplakken met een idee uit het blokjes boek van Thea van Mierlo. een leuk knutselwerkje voor de kinderen en genoeg ideeen voor vaders. Zelf heb ik de kleuters een kaart met een zandauto (met zand) of een vrachtauto laten beplakken voor een vaderdagkaart.
groetjes
Nanda

Om een leuke mannenkaart te maken kan je een strak design maken. Dus geen extra's zoals glitters, bloementjes e.d. Maar gewoon 1 afbeelding.
Of wat misschien ook leuk is. Je koopt een stuk karton/papier in een leuke vorm en doet daar iets mee. Bijvoorbeeld in de vorm van een voetbal of een mobieltje. En je kan natuurlijk ook zelf karton/papier in die vorm maken en dan decoreren. En hou het vooral strak. Dat maakt het vaak ook wat stoerder/mannelijker.
Groet Esther

Het gebruik van jeansstof levert een echt mannelijke look op.
Groetjes, Kim

-- 3 --
Wie heeft er meer ideeën om te doen voor kinderen uit groep 4? (Het is voor afscheid.)
Alvast bedankt.
Gerlinda van de Goot

Neem kokers van wc-rollen of keukenrol en beplak ze met papier en versier ze daarna, vullen met macaroni en je hebt muziekinstrumentjes.
Succes verzekerd
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Het is me niet helemaal duidelijk of het bedoeld is als afscheid van een juf of een hele groep, maar wat ideeën:
Als het voor een juf is:
- je kunt een bos handen maken door handen op satéprikkers in een vaas te doen. Ieder kind schrijft een wens of herinnering op
- een boekje maken waar op ieder blad een hand van een kind is omgetrokken. Het kind versiert de hand met dingen die bij hem passen en schrijft er een wens bij.
Anita Jongkind

Pijlenrollen van papier en dan vlechten
Je pakt een sateprikker en een krant. Je maakt stroken van 7 cm breed die rol je met je sateprikker tot je een pijl het en ze voort. Daar ga je mee vlechten en als de pijl te kort is plak je de volgende pijl er aan en zo vlecht je een mandje.
groet Irma

Ik heb als afscheidskaart voor een juf van alle kinderen handjes uitgeknipt, laten kleuren en ze dan met een spiraaltje, bv van een balpen, op karton geplakt. De handjes gingen de juf dus echt uitzwaaien.
Groetjes Petra

Je kunt een luchtballon knutselen. Een kartonnen beker, 3 rietjes aan de binnenkant plakken en een kleine ballon bovenop de rietjes plakken. In het bekertje kan je een traktatie doen.
Groetjes van MarjaVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Mijn Michael Jackson T-shirt is helaas aangevreten door de motten. De voorkant (rond de middel) - dus daar waar is de afbeelding zit - is nog goed. Wie heeft ideeën voor wat ik daar nog voor creatiefs mee kan doen? Ik zat te denken om er b.v. een kussen van te maken of b.v. de voorkant in te lijsten.
Groeten van Hanneke Olthoff.-- 2 --
Ik ben 72 jaar en oma van 6 achterkleinkinderen.
Nu zoek al een paar jaar naar iemand die van een foto een borduurpatroon kan maken met dmc garen. Die het voor mij deed is helaas gestopt. Ik heb er al 8 gemaakt,o.a. de bruidsfoto van kleindochter.
Groetjes mvr van Oorschot-- 3 --
Ik ben op zoek naar de werkbeschrijvingen van de knipvellen van 'Mijn Hobbykaart'- nummer 01 - 2008. Het gaat om 30 kaarten. Wie heeft er tevens nog kopieën/werkbeschrijvingen (het liefst gescand) van de oude knipvellen van mijn MHK? Alle nummers zijn welkom!
Je kunt mij mailen op h.olthoff@hetnet.nl
Groeten van Hanneke Olthoff.-- 4 --
Ik heb heel veel stropdassen. Weet iemand wat ik er van kan maken? Sta open voor alle ideeen.
Agnes-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Ik heb sinds kort een blog waar veel foto,s op staan van handwerk en vooral veel origami.
Misschien leuk voor mensen om ideeen op te doen
Het adres: ( Website werkt niet meer ) - www.corrigami.nl/blog
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Nog niets gevonden voor de vakantie? Kijk op 101 vakantietips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis kaartspel
Safe Magazine 6 maanden gratis!
Gratis Kattenbakschepje of Hondenpoepzakhoudertje
Gratis Toeractief Fietsspecial
Gratis fiets
Gratis Maximientje Multi Chocolademuntjes
Gratis boekje Benjamin en Beertje Bas
Gratis proefnummer Boerenvee
Gratis Purina Pro Plan Kattenvoer
Gratis mascara
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Ik kreeg heel veel touw en draai er met de kids springtouwen van. Vinden ze geweldig.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Hier een foto van een torso die ik gemaakt heb van oude fietsbanden. De torso is 70 cm hoog.
Thea de Weijert
Zie website: www.knutselidee.nl/nieuws/werkstuk018.htm

Je kunt servetten gebruiken voor diverse knutsel mogelijkheden, ter decoratie. Maar leuk keukenrol werkt ook erg goed. En tegenwoordig heb je vaak keukenpapier met afbeeldingen. En dat is een prima vervanger voor servetten. Zo heb ik in het verleden menig keer een velletje met leuke motieven gebruikt voor leuke decoraties. En de rest van het keukenpapier kun je voor z'n oorspronkelijke doel gebruiken. Vaak is dit papier nog goedkoper ook dan servetten.
Groetjes Esther

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Annebel Sinnige
Korte omschrijving: Bonnenboekje

Wat heb je nodig:
1)blaadjes
2)nietmachine
3)stiften of potloden of een pen
Het is leuk om te knutselen en je kan het voor iedereen maken en als je iets hebt goed te maken kan je het ook maken!
1) Pak het aantal blaadjes.
2) Schrijf er bijvoorbeeld in: drinken halen en schrijf er verschillende dingen op de blaadje
3) Niet de blaadje aan elkaar vast
4) Nu is hij klaar en kan je hem verder versieren

Tip: Geef het niet op als het verkeerd gaat
Opmerking: Toen ik het had gemaakt vonden ze het heel erg leuk

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje