Nieuwsbrief 152

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 152
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 152 - April 2011


Hallo ,


We gaan nu snel nog wat maken voor Pasen. Vinden jullie ook niet. Ik zie de narcissen al weer geel kleuren hier en daar en nog even en dan staan de bollenvelden er ook weer gekleurd bij.
En die narcissen horen ook wel een beetje bij Pasen. Je vindt verschillende werkjes op de thema pagina Pasen
Heb je zelf nog een leuk idee stuur het dan naar me op! Dat kan dus iets met Pasen zijn, maar andere werkjes mogen natuurlijk ook.
Een kaart sturen met Pasen is nog niet zo in als met Kerstmis. Maar het kan natuurlijk wel en zeker een elektronisch kaartje is makkelijk te versturen. Kijk maar eens bij deze Pasen e-kaarten
En dan ook in deze nieuwsbrief weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Hyacinten en Krokussen
Dit idee is ingezonden door: Grietjekarwietje
Rubriek: Vouwen

Krans van eieren
Rubriek: Pasen

Speeltjes lampenvoet
Dit idee is ingezonden door: Rian Papanikola-de Groot
Rubriek: Andere ideeen

Portemonnee van melkpak
Dit idee is ingezonden door: Joke van de Brug
Rubriek: Andere ideeen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Zoals in de opening al verteld is het ook leuk om een kaartje te sturen met Pasen. Kleine moeite en heel leuk voor de ontvanger. Wie ga jij verrassen?
Verzend dus nu meteen een Paas kaartje.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Hanny Haveman uit Enschede. Ze schreef: 'Hartelijk bedankt. Leuk eens gewonnen te hebben. M`n kleinzoons vinden het prachtig '.
Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Dit keer maak je opnieuw kans op twee 3D puzzels. Met deze foam puzzels kun je een 3D figuur maken. Het voorbeeld zit er bij dus het zal zeker wel lukken.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Kaartenwinkel


Veel nieuwe knipvellen en knipvellenboeken zijn er op de site bijgekomen. Ook een boek met 154 verschillende kaartideeen om te maken. Met zoveel tips en technieken komt er altijd wel een leuke kaart uit je handen. Je vindt het boek bij de aanbiedingen.
Dus op naar Annekes kaartenwinkel om wat ideeen op te doen voor het maken van leuke wenskaarten.
Groetjes AnnekeOproepjes


Wie heeft er voor mij wasbolletjes? Ik wil ze heel graag hebben!
Ik wil ze namelijk gaan gebruiken als 'heksenketeltjes' en vullen met een traktatie op een soort van standaardje zoals de heksen ook hebben.
Kan iemand mij helpen? Ik woon in Heerhugowaard
Groetjes Elisabeth

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn zoon neemt dit jaar afscheid van de basisschool, graag zou ik iets blijvends maken met de kinderen uit groep 8. Vorig jaar hebben ze al een tafel van mozaiek met foto's gemaakt. En de keer daarvoor hebben ze een collage gemaakt van de afscheid nemende kids. Het is een nieuwe school dus er zijn ook niet zo heel veel kinderen van groep 8.
Ik hoop dat iemand een origineel idee heeft om bij de school wat achter te laten van deze groep 8.
Alvast bedankt.
Groetjes Sandra

Ik had nog een leuke tip voor je. Is het leuk om met die paar kinderen een high tea te organiseren, en de leerkrachten uitnodigen die ze al die schooljaren hebben gehad.
Bij ons op de basisschool is dat toen goed ontvangen. Dus lekkere smaakjesthee / ijsthee, cupcakes versieren, of gewoon van plaatjes cake, Petit four maken, sandwiches met kaas/ tomaat/ komkommer, smeerworst met augurk.Chocolade fondue met fruit, koekjes, soesjes en spekkies.
Ik hoop dat ik je op een idee heb gebracht.
Succes ermee Gr. Hannie Toonen

Koop een spiegel met een dikke houtenrand.
In die rand kunnen de kinderen dan hun naam graveren.
Karla Coenradi

Je kan goedkope schilderdoekjes kopen en ze daar iets op laten schilderen over wat ze het leukst op school vonden. Deze doekjes hang je met een leuke compositie bij elkaar, bv op een grote plaat triplex, die je eerst in een bijpassende kleur verft.
Succes, Joke

Je kunt met de kinderen van merino wol bloemen vilten. Deze plak je op 1 of meerdere schilderijen die je in een leuke kleur hebt geschilderd. Deze kunnen op school aan de muur komen te hangen. Je hebt gelijk een mooie versiering voor aan de muur. Het is hartstikke leuk om te doen en het resultaat is heel leuk.
Groetjes ingrid

Misschien is het leuk om een groot schilderij te maken waar iedereen zijn linker en rechter voetafdruk op achterlaat, namen erbij van wie de voetafdrukken zijn en als algemene tekst eronder bijv. 'Met grote passen gaan wij richting het voortgezet onderwijs'. Erg leuk om in de school op te hangen als aandenken. Je kunt het ook met handen doen en dan tussen de handen een fotootje van de betreffende persoon plakken. Hierbij zou je als algemene tekst kunnen zetten 'We zwaaien met z'n allen naar onze lieve leerkrachten want het voortgezet onderwijs zit op ons te wachten'. Ook leuk als tweeluik!
Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes ermee.
Groetjes Tineke

Misschien is een luchtballon een goed idee: ballon bekleven met papier, touwtjes eraan, een mandje en alle gezichtjes (foto's) net over de rand van het mandje heen kijkend.
Betty de rijcke

Een dienblad met hun foto erop en een persoonlijke tekst
J Witpaard

Er is zoveel mogelijk en bij knutselidee.nl staan leuke vouwwerkjes die niet echt moeilijk zijn, maak daar een collage van.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Maak een 'schilderij' van: handafdruk/voetafdruk in verschillende kleuren verf op canvas. Zet er wel de namen van de kinderen bij. Als je veel kleuren gebruikt, wordt het een vrolijk geheel.
Misschien kan je ook nog een afdruk plaatsen ( bv. in het midden ) van de leerkracht
Gr en succes
Corrie van der Steen

Misschien is er een idee op mijn site kijk even op huuskenooitgedacht.punt.nl
Carla Thomassen

Toen mijn kinderen afscheid namen van de basisschool heeft mijn oudste zoon met de klas (waren 15 leerlingen) een oude houten stoel gepimpt voor de meester. Met verf op waterbasis eerst geschilderd en daarna afgelakt met een transparante lak. De meester gebruikt de stoel elke dag!
De tweede zoon heeft met zijn klas nagedacht wat de hobby's waren van de meester. Een van zijn grote hobby's is mountainbiken. Ze hebben toen een oude fietshelm gekocht bij de kringloopwinkel, deze goud gespoten en met een watervaste stift alle namen erop gezet. Misschien kun je nadenken in de richting van de hobby's van de leerkracht en hiermee iets doen. Deze helm hangt nu ook nog in de klas van de leerkracht.
Gr. Jeannie

Wat bij ons op school is gedaan: hinkelhokken of twister op het schoolplein schilderen met betonverf (voor twister: ook draaischijf maken), soort kamerscherm met silhouetten van de leerlingen, als er een boom op het plein staat: boombank timmeren.
gr. Ans

Een mooie spiegel voor in de gang is ook leuk. Met een soldeerbout alle namen erin branden en dan aflakken.
succes en de groetjes van Dineke

Als je willekeurige basisscholen binnenstapt doe je heel veel ideeen op!
Daar hangen/liggen/staan alle afscheidscadeautjes van de groepen 8.
Wat ik me zo nog kan herinneren:
- Een spiegel met de namen/pasfoto's/vingerafdrukken/handjes op de lijst of langs de randen met glasverf
- Een vliegtuig met als raampje de pasfoto van de kinderen
- Een dienblad met een verkleind passe-partout van kinderhoofdjes en namen er op
- Een kapstok versierd met de namen
- Versierde tegeltjes buiten op de muur plakken
- Neusafdrukken maken van gips met de namen er onder voor aan de muur.
Op internet vond ik:
Voetafdrukken in cement en dan op het schoolplein plaatsen juffiecarla.web-log.nl/juf_carla/2010/06/afscheidscadeau-groep-8.html
Een collage van gescrapte canvaslijstjes: wendy-knutselkinderfeestje.blogspot.com/2010/04/afscheidscadeau-groep-8-maureen.html
Een gegraveerde schoolbel.
Boompje planten.
Versierde bank voor op het schoolplein.
Het is wel een leuk onderwerp!
Met hartelijke groeten, Cecile Meekes

Wat mij erg leuk lijkt is op een dienblad een foto van de klas plakken en de namen van de leerlingen erbij schrijven. Daarnaast is het dan ook leuk om mokken te beschilderen, die er dan bij gegeven worden. Hier heeft het team nog jaren
plezier van.
Groetjes Sandra

Bij ons op school hebben ze twee jaar terug een bank gegeven (buitenbank) met daarin de namen van de kinderen erin gebrand. Die bewuste groep bestond uit 14 kinderen. Ze hebben zelf allemaal hun naam mogen branden met een klein tekeningetje erbij. De meesters en juffen zitten in de pauzes er op. Ook een boompje met daar bij een bordje met de naam van de kinderen erbij is leuk om te geven.
Groetjes,
Marianne van Zuuk

Een keukenschort/T-shirt o.i.d.laten bedrukken met alle foto's van de kinderen of ze er zelf op laten schrijven met textielstiften.
Carola

Bij mij vroeger op school hebben we als afscheid, en ook om toch iets achter te laten op school van onze klas, gevraagd aan de directeur of we een muur met graffiti mochten spuiten. Aangezien dat dan ook mocht staat er nu op de speelplaats van mijn vroegere school een mooie graffiti muur.
Groetjes Rani

Bij ons op school hebben de kinderen vorig jaar een bankje gemaakt, nou ja ik denk dat een paar handige vaders het bankje hadden gemaakt en de kinderen hadden allemaal hun naam in het bankje gekrast en de bank voorzien van een likje verf, erg leuk!
Ilse

Bij verschillende bedrijven verkopen ze placemats en dienbladen waar je foto's in kunt schuiven. Zijn niet duur en te hergebruiken. Als je van alle groep-8-ers een foto inzamelt waar ze op staan, desnoods op school gemaakt bij iets van de school waar ze een goede herinnering aan hebben, kun je die in de foto-vakken schuiven. Zo heeft de school er wat aan, kunnen de leerkrachten de dienbladen etc. gebruiken voor vergaderingen enz. en kost het voor de kinderen en ouders niet heel erg veel om gezamenlijk een afscheidscadeau te geven.
Veel succes ermee en veel plezier deze laatste periode van dit schooljaar!
groetjes,
Annemieke Bakker

-- 2 --
Ik heb een knutselgroepje van 10 dames, zij wonen in een verzorgingshuis, de leeftijd varieert van 75 tot 99 jaar, je begrijpt dat de mogelijkheden hierdoor vaak beperkt zijn.
Mijn vraag is: zijn er meer mensen die met bejaarden knutselen, wie heeft er knutselideeŽn, ik zoek regelmatig op internet maar vind alleen maar iets op de kinder pagina's, daar moet ik toch voorzichtig mee zijn want het zijn volwassen mensen. Ik hou me graag aanbevolen voor ideeŽn.
Alvast bedankt.
Aafje Nieuwenburg.

Wat erg leuk is om te doen: zeepkettingen maken.
De mensen kunnen ze dan in hun kamer of wc of douche hangen, ruikt erg lekker. Zeepjes kun je kant en klaar kopen, of drukken uit een stuk met behulp van koekjes uitstekers.
Rijgen aan stukje ijzerdraad, kralen ertussen, sleutelhanger vanboven, lintjes ertussen knopen als versiering.
Succes,
Bep Segboer

Hierbij een tip voor de bejaarde dames. Ik kom op creatieve weblogs regelmatig technieken tegen die ik op de kleuterschool al deed. Maar dan heel mooi en volwassen. Bijvoorbeeld:
- Prikken: prikpen, priklap, papier; je kunt de prachtigste patronen uitprikken, bloemfiguren of wat dan ook
- Stempelen: er zijn zů veel leuke stempels te koop; verschillende kleuren door elkaar geeft de prachtigste effecten
- 3D-kaarten knippen: ook van makkelijk (voor slechte ogen) tot moeilijk is er van alles te koop
- Spatten: Ecoline enz, je legt mooie bloemen of andere uitgeknipte figuurtjes op een vel en gaat erboven spatten
- Borduren op papier evt. met kralen: hiervan zijn leuke boekjes te koop, betere ogen en motoriek wel gewenst
- Bloemschikken of stukjes maken (in de herfst: een halve pompoen heel goed uithollen met ijslepel, oase erin en opvullen met mooi groen)
- Verven: acrylverf, karton, paletmessen (plamuurmes / oude creditcard); verf op karton doen en gewoon zien wat er gebeurt; enorm leuk!
IdeeŽn genoeg!!
Caroline Burger

Er zijn natuurlijk heel veel ideeŽn die je kan ombuigen naar volwassenen.
Wat nu erg leuk is, wat een beetje op servetten plakken lijkt, is het werken met decopatchvellen. Daarmee kan je van alles beplakken, bv een doos voor tissues, of goedkoper een bus pringles, sigarendoosje e.d.
Je hebt ook thema knutselbladen in de winkel, bv. voor de Pasen heb ik een papieren krans gemaakt met blaadjes, bloemen eieren, gewoon in het platte vlak.
Kaarten maken blijft natuurlijk ook leuk en dat hoeft echt niet te ingewikkeld te zijn.
Succes, Joke

Werk zelf als activiteitenbegeleidster met senioren gehandicapten.
een aantal van onze cliŽnten houden erg van handwerken, maar omdat veel handwerkjes toch te moeilijk zijn,
gebruiken wij grove wafeldoek hier kunnen ze met dikke wol en een grote stompe naald mee werken (het idee van matjes vlechten op school)
je kan kussens maken, etuis, tasjes etc..
om kleedjes te maken kan je beiers bont nemen en daar een patroontje in maken dit is iets fijner.
Hopelijk heb je hier iets aan!
vriendelijke groet
Gerry

Toen ik stage liep (jaren geleden) in een verzorgingshuis, heb ik met de ouderen kaarten gemaakt. Ik heb de mensen toen oude tijdschriften gegeven en hen leuke plaatjes uit laten scheuren en vervolgens op een kaartje laten plakken, stickertje met bijv. beterschap of gefeliciteerd erbij en klaar. Heel simpel, maar het was zeer geslaagd.
Zoiets zou je misschien ook kunnen doen met oude gekopieerde foto's van de mensen waar je mee knutselt.
Misschien vinden ze het ook leuk om eens een portretje van elkaar te schilderen, maak koppeltjes en laat ze elkaar dan schilderen, levert vaak verrassende resultaten op. Of zet een leuk stilleven op tafel dat ze dat gaan naschilderen?
Succes, ik hoop dat je er iets aan hebt.
Groetjes Tineke

iets breien (deken of mutsje voor arme landen) of grof borduren (kussen) voor de vrouwen beplakken van een vogelhuisje /doosjes met servetten. Grote doos beplakken met foto's van de bewoners zelf en dan aflakken zodat ze niet verkleuren evt. kun je het in zwart/ wit doen.
voor de mannen een vogelhuisje maken, vlinderkastje maken of laat de mannen een patroon met spijkers maken en dat de vrouwen er met gekleurd draad deze kunnen versieren van de ene spijker naar de andere spijker
succes
J Witpaard

Haken en breien is met ouderen altijd te doen en er zijn veel makkelijke dingen te verzinnen, trouwens de vouwvoorbeelden bij Wim op de pagina zijn soms ook makkelijk en leuk voor ouderen om te doen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenbeg

Onlangs heb ik met mijn groep kralen gemaakt van papier en er daarna een ketting van geregen door er allerlei (oude) kralen tussen te rijgen Je hebt nodig :(glanzend) kadopapier of papier met mooie kleuren uit luxe folders of luxe tijdschriften.
Behangerslijm, satťstokjes of stokjes voor spies, vissersdraad, spuitlak, oude kralen
werkwijze : knip van de bladen stroken papier die in een punt ( dus taps)lopen.De onderkant ( dus de brede kant ) is 1 tot 2 cm. breed.(afhankelijk hoe lang je de kraal wilt hebben
Smeer de strook in met behangerslijm en rol hem op de prikker helemaal op, te beginnen met de brede kant. (doordat de strook steeds smaller wordt vormt zich zo een kraal die in het midden steeds dikker wordt.)
Trek hem er voorzichtig vanaf (tegendraaien van het stokje helpt daarbij)
Je moet er even handigheid in krijgen dus oefen zelf even. Laat drogen. Maak zo een flink aantal kralen. Als ze droog zijn kan je ze op een hulpdraad rijgen en met spuitlak aflakken
Maak er dan een ketting van door ze op vissersdraad te rijgen afwisselend met bijpassende andere kralen. Pareltjes (natuurlijk geen echte) staan er ook leuk bij.
Een slotje is niet nodig, als je de ketting lang genoeg maakt.
Wij deden er 2 morgens over
Gr en succes!
Corrie van der Steen
==
== Zie ook Kralen maken
==

Wij knutselen veel met de ouderen ze maken zelf leuke voorjaar zomer herfst en winter schilderingen voor hun voordeur altijd een heel succes.
Ze zijn zeer blij als ze maar kunnen knutselen
bij voeding flesjes schilderen wij ook voor voorjaar poppetjes voor de tafels in de gangen
misschien een idee
Degroot Vervloet

Je zou bijv van een groot geschikt papier een mooie vlieger kunnen maken deze beplakken of schilderen [natuurlijk mag het embleem van het verzorgingshuis niet ontbreken] en dan een vliegerwedstrijd ermee kunnen houden stel een klein prijsje tot beschikking.
Verder kun je kaarten maken [verjaardag,kerst enz.]
een krans bewerken
een leuk bloemstukje maken wat de mensen mee naar huis kunnen nemen tegen een kleine bijdrage [omdat je potjes en ander materiaal nodig hebt.
freubelen met stofjes [ poppen maken]
breien en haken b.v. pannenlappen of sokken of kindertruitjes enz. ideeen genoeg zou ik zo zeggen
groetjes Anita

Op de vraag knutselen met ouderen, ik heb eerder vrijwilligers werk gedaan en we hebben toen een keer een collage gemaakt, gewoon een stel oude tijdschriften en knippen maar het leuke was dat er veel herinneringen en verhalen los kwamen.
Ook hebben we met oude kopjes en schoteltjes een soort etagŤre gemaakt waar je snoep en koekjes op legt. een schilderij mozaÔeken is ook erg leuk en met goede voorbereidingen goed te doen.
Succes en veel plezier
Heidi Wisselink

Ik geef om de week samen met een paar collega's knutselavonden voor geestelijke gehandicapten.
Ook hiervoor geldt dat het niet te kinderlijk mag wezen, terwijl ze gemiddeld 5 jaar zijn in gedrag. En soms nog wel jonger.
Wat wij al zo gedaan hebben is een lampenkap verven en beplakken met stickertjes van de IKEA, fotolijstjes geverfd, een dromenvanger gemaakt, een zeephanger geregen, klompjes beplakt met gescheurde stukjes papier, dakpan vol gelegd met vet en pinda's, een ijzerdraadje met pinda's en gezellig vogeltje erop, ketting van opgerold ribbelkarton
Wij hebben bij ons in de buurt een houtzagerij die heeft wel eens mobiles van sterren voor ons gezaagd, grote ster boven, kralen ertussen en zo steeds kleiner naar beneden en fotolijstjes met hun naam.
En ook doen wij in plaats van knutselen zo af en toe bloemschikken. Vooral met Pasen en de kerst.
Met Halloween hebben we van appelmoes potten waxinelichtjes geverfd, met een zwarte stift gezichtjes erop en een kunstlichtje erin.
Maar het valt inderdaad niet mee om elke keer weer wat nieuws te bedenken, wat ook zeker niet te kinderachtig is!
Heel veel succes ermee, en mocht je zelf nog andere leuke ideeŽn hebben, hoor ik ze ook graag van je.
Groetjes,
Angelique

Schalen papier machee, beplakken met inpakpapier met rozen of iets dergelijks, eierdoppootjes of van karton oren eraan maken. Kinderlijk eenvoudig, maar het resultaat vaak verbluffend mooi. Lakken en het is daadwerkelijk bruikbaar. Of een bonbonschaaltje, suiker en melk kannetje, kop en schotel, bordje, melkbeker of iets van keramiek. Beplakken met oude postzegels en lakken. Je kunt het gewoon gebruiken en afwassen. Leuke hebbedingen of cadeautjes en ook weer niet zo moeilijk, maar wel een volwassen resultaat.
Erica Joosten

Ik werk ook met bejaarde mensen (in een verpleeghuis) Ik zoek vaak op engelse en Duitse sites daar staan heel veel ideeen op, zoek bv. op fruhling basteln of spring crafts
Ik haal daar echt heel veel ideeen vandaan.
Groetjes,
marianne van Zuuk

Zelf heb ik ook een bejaarde groepje,
Erg leuk vinden ze, vooral de mensen die niet goed zien of niet goed kunnen knippen kaarten gemaakt van zand.
Een patroontje uit een kleurboek overnemen op aslan getekend,dan met een mesje het figuurtje de eerste laag uitsnijden van de folie nu kun je per kleur de delen eraf halen en met zand of glitterpoeder instrooien.
Een papagaai of een vis, een vaas met bloemen, met Pasen een paasei enz.
Nu met Pasen kun je ook goed van 2 verschillende kleuren papier verschillende maten paaseieren teken, steeds iets kleiner evt patroon verkleinen op kopieerapparaat.
De 2 grootste eieren op elkaar plakken met een lusje ertussen en dan met kit of foamblokjes op elkaar plakken eerst 1 kant maken dan omdraaien, leuk voor paastakken!!
Ook erg leuk is een kikker van cd,s gemaakt.
Eerst de 2 cd,s met groen papier beplakken, hoofd 2 maal knippen dan het hoofd erop plakken, en met 1 lus ertussen en 2 lintjes voor de armen en 2 voor de benen, ook ertussen leggen
Dan 4 kikkerpootjes van groen papier met 3 tenen eraan maken vastmaken aan het lintje met 1 kraal en met een knoop vastzetten.
Ook leuk als meebrengsel voor een zieke, met de tekst een opkikkertje.
Groetjes Monique

Ik knutsel met jongere kinderen en nu had ik vanavond volgens mij wel een mooi werkje maar ik had er wel erg veel werk mee. Het is ook wel iets voor ouderen vind ik het zijn ontzettende mooie bloemen je kunt ze mooi op tafel zetten vooral in de lente.
De beschrijving kun je vinden op foldingtrees.com/2008/11/kusudama-tutorial-part-1/
veel succes ermee.
groetjes Sjannette

Is porseleinschilderen misschien een idee? Kan iedereen op eigen niveau doen, of je nou 10 of 100 bent.
groetjes
Annemieke Bakker

-- 3 --
Ik ben op zoek naar een werkbeschrijving om een geheimzinnig houten doosje of kistje te maken waar je wat in kunt stoppen. Het moet dus moeilijk te openen zijn door midden van draaien of schuiven. Misschien dat iemand weet hoe ik zo'n doosje kan maken? Bedankt!
Marloes

Helaas geen antwoorden voor deze vraag.

Hier wel een ander idee van internet voor een 'leuk' doosje: Technika10
www.otib.nl/Upload/Voorlichting/Basisonderwijs/Werkbladen%20ontdekdoosjes/Maak%20een%20magneetsensor.pdf
Groetjes, Cindy

-- 4 --
Hallo ik ben leonie en ik heb al een tijdje een superlieve kat. Daarom zou ik graag voor haar een kattenspeeltje maken. Maar hoe doe je dat? En met welk materiaal?
Groetjes Leonie

Een lange stok, elastiek er aan, bosje veren en ziedaar, samen spelen maar!
Speeltjes van pompoen doen het volgens mij ook leuk, of een gewone tafeltennisbal.
Groet Joke

Volgens mij kun je gewoon met vilt en wat elastische stof wel iets maken. Maak bijvoorbeeld een visje van vilt, knip uit (oranje) vilt 2 dezelfde delen en zorg dat de naad over de zijkant van het lijfje loopt. Voeg aan beide zijden een vinnetje toe van elastisch stof. Naai het geheel dicht, behalve de achterkant. Vis omkeren en vullen met wat poppen/kussen vulling. Staartje knippen van elastisch stof en dit tussen de achterkant vastzetten. Achterkant dicht naaien. Gebruik een stevig stokje om een hengeltje van te maken, touwtje eraan knopen en andere eind van het touwtje goed vast naaien aan de rug van de vis. Werk je vis af door nog een paar oogjes op de kop te borduren met een paar steekjes zwart garen. Klaar is je kattenspeeltje.
Veel plezier en succes.
Groetjes Tineke

Een kat heeft vaak genoeg aan kleine dingetjes. De onze heeft al uren versleten met haarelastiekjes. Je legt ze overal op en onder. Wees gerust, die pootjes weten ze wel te vinden!
Betty de rijcke

Een heleboel elastiekjes om en om elkaar heen en een koord eraan dan kan hij zijn lol wel op
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Je zou van oude wol een soort pompoen kunnen maken [bal] waaraan je een touwtje maakt waarmee je de bal vooruit of omhoog trekt en je kat heeft het grootste plezier.
Groetjes Anita

Maak in een tennisbal een sneetje en stop er een belletje in. Gegarandeerd uren speelplezier.
Gr. Jeannie

-- 5 --
Ik heb een vraag: ik kan slecht een draad in de naald krijgen.
Heb al diversen apparaatjes gekocht maar het lukt met mijn stijven vingers moeilijk.
Wie heeft een oplossing voor mij
Janny havenaar

Dit zijn naalden met een open oog (aan de bovenkant) je legt de draad erop en trekt de draad zo in het oog. Het werkt goed, de draad blijft tijdens het naaien of borduren goed in het oog zitten.
Groeten Marwi

Veeroognaalden, die gebruiken chirurgen op de operatiekamer ook. Het oog is open aan de bovenkant. Betere handwerkzaak.
Caroline Burger

Heb je het willemientje al geprobeerd.
Het wordt vaak mij de naalden van de naaimachines gebruikt maar het past door het kleinste oog van een naald.
Ik zou het niet meer kunnen missen.
gr claudia

Meestal wil een iets groter oog toch wel lukkenen anders likken aan je draad dan ontvouwen en dan moet het echt lukken
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Er bestaan naalden die geen gewoon oog hebben maar waar je de draad door een opening aan de bovenkant trekt. Heb ik ooit bij een postorderbedrijfje gekocht. Is misschien ook iets voor jou?
Corrie van der Steen

Er zijn naalden te koop met open oog die je weer dicht klikt staat vaak in de reclame boekjes van tv gidsen
Degroot Vervloet

Sinds enige tijd is mijn vrouw lid van MAX van tijd voor max de club voor de oudere generatie en daarbij kregen wij reclame van een bedrijf dat zich richt op de ouder wordende mens en daar las ik iets over naalden waarbij je de draad niet hoeft in te steken maar de draad van bovenaf in het oog van de naald drukt de draad kan er wel in maar niet weer uit en verder werkt het net als een gewone naald misschien is dit iets voor u M.v.g.
Chris Lindeman

Er bestaan een soort blindennaalden waarbij je de lus gewoon door het oogje trekt zonder dat je er een eindje door moet mikken. Ik gebruik ze zelf en vind ze veel handiger.
Met vriendelijke groeten,
Tiny CoremansVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb in het verleden mallen gehad voor iris vouwen .Ben weer eens aan de gang gegaan maar ben de mallen kwijt ,misschien eens flink aan het opruimen geweest(wat je dus nooit moet doen) Mijn vraag is heeft iemand nog mallen liggen die ze graag opruimt? Of andere ideeen voor het iris vouwen?
Met knutselgroetjes Mathilde Kouwenhoven.-- 2 --
Mijn slaapkamer wordt helemaal veranderd. Daarom wil ik ook nieuwe dingetjes maken om op te hangen aan de muur.
Dit heb ik al gemaakt: Vlinders aan een touwtje, Plankje met naam, Plankje met bloemen, Dakpan versiert
Ik ben opzoek naar dingen die ik kan maken van hout wat met bloemen en/of dieren te maken heeft. Het mogen alle kleurtjes zijn.
Groetjes van Sharon-- 3 --
Ik ben een kleuterjuf bij de aller kleinsten (dit is in BelgiŽ 2,5 tot 3 jarigen). Ik ben op zoek naar patronen of ideeŽn om matrozenpetten te maken voor die kleine mannen (en uiteraard ook meisjes) Kan iemand mij een handje helpen? Eventueel een ander hoofddeksel dat er veel op lijkt mag ook.
mvg Marleen-- - --

heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Een website speciaal voor meiden. Dat is de website Meidentips
Ik zou het leuk vinden als je eens een bezoekje bracht aan mijn site.

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Lesimpressie
Gratis 5 euro waardebon
Gratis wens-wolkjes-mobiel
Gratis puppypakket t.w.v. 11,95 euro
Gratis waaier 'eerste hulp bij brandwonden'
Gratis Stickervellen
Gratis prentenboekje
Twee Gratis Proefnummers Kits
Gratis Beemster Smaakpalet!
Gratis Probeerverpakking Multivitamine
Gratis Proefmonster Sensilube
Gratis Filosofie Magazine
Abonnement op Intermediair
Gratis foto's afdrukken
Gratis tankkaart
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Raamdecoratie
Je kan zelf met je eigen kleuters raamdecoratie maken.
Meng wat plakkaatverf met detergent en laat de kinderen de ramen maar versieren als je thema voorbij is kan je er nog een poetsopdracht aan vasthangen en laat de kleuters het gewoon weer afwassen.
Saskia Van der Hoeven

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Leonie
Korte omschrijving: Knutselen voor Pasen
Lange omschrijving:
Wat heb je nodig? papier, schaar, lijm, paaseitjes en stro
We gaan eerst een bakje maken. Vouw eerst 16 vierkantjes. Knip daarna de bovenste twee hoeken. (Doe alleen een vierkantje maar verticaal en niet horizontaal.)
Plak ze dan tegen de andere twee vierkantjes aan. Maak een strookje en plak dat aan het bakje.
Nu gaan we een kip maken. Doe eerst het rechte kruis en daarna een driehoek en aan de andere kant ook.
Vouw hem weer dubbel en doe het dan op speciale manier als een vierhoek vouwen. Doe dan een laagje naar beneden vouwen. En aan de andere kant ook.
Vouw nu het rechter driehoekje nog kleiner.
Draai het nu een stukje en klaar is je kip.
Doe er wat stro in en een leghokje maken van wat papier. Doe in het leghok de paaseitjes en klaar is je werkje!

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje