Nieuwsbrief 150

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 150
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 150 - Feb. 2011


Hallo ,


Het wordt weer tijd om iets leuks te maken voor iemand die je lief is. 14 Februari is het namelijk weer Valentijnsdag. Daar zijn zeker leuke dingen voor te maken. Zie de thema pagina Valentijnsdag en ook voor carnaval wil je misschien wel iets gaan knutselen. Dat vind je dan op de thema pagina carnaval. .

Ook in deze nieuwsbrief weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Stempelen met je hand
Dit idee is ingezonden door: Esther Burger
Rubriek: Andere ideeen

Giraffe kaart
Dit idee is ingezonden door: Els Hautekeete
Rubriek: Kaarten maken

Alpha en Omega
Rubriek: Kleuren

Herinneringsdoos
Rubriek: Vakantie

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Natuurlijk is een e-card sturen echt iets voor Valentijnsdag. Je kan op de website nu al een kaartje klaarzetten en als je wilt kun je hem anoniem versturen. Wie ga jij verrassen?
Zo gebeurt en een kleine moeite en heel leuk voor de ontvanger van de kaart.
Zet dus nu meteen een valentijnskaartje klaar!

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Henriëtte Flach uit Amersfoort. Ze schreef: 'Nou, dat is even een leuke verrassing zo aan het begin van het nieuwe jaar!'.
Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Dit keer maak je kans op het boekje 'Iris vouwen with love' waarin je kunt zien hoe je kaarten maakt van gedessineerd papier met in het boek ook vele patronen.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Kaartenwinkel


Er zijn weer veel nieuwe kaarten en knipvellen op de website gezet. Ook een paar leuke kaarten waar je snoepjes, dropjes of geld in kan doen. Leuke beterschapkaart, felicitatiekaart of bedankt kaartjes die je zo kan geven. Kom dus zeker even op de website kijken voor ideeen. Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Ik ben op zoek naar lege plastic kokertjes met dekseltje waar filmrolletjes ingezeten hebben. Ik heb er veel nodig! Ik ben beeldend kunstenaar en wil ze gebruiken om kleine hoeveelheden verf in te bewaren. Omdat ze zo goed afsluiten zijn ze ideaal voor dat doel. Wie kan me aan zulke kokertjes helpen?
Marieke Verhoeven
Nijmegen

Te koop:
Pergamano: alle onderstaande producten zijn orgineel van Pergamano
21 verschillende kleuren inkt
11 verschillende kleuren glanslak
12 verschillende kleuren stiften
20 verschillende kleuren potloden
17 verschillende kleuren wasco krijtjes
1 puntschaartje
2 kwastjes en 12 verschillende werkpennen
1 A4 map gevuld met voorbeelden en 40 naturel vellen en 10 gekleurde vellen
Complete ordner modern creatief:
Met de hoofdstukken: 1 droogbloemen 2 snijbloemen 3 stoffen 4 meubels restaureren 5 papier en verf 6 lente en zomer 7 kerst 8 tafels dekken 9 werkbladen
Ik woon zelf in Hoorn in noord holland maar ben ook veel onderweg en wil het wel langs brengen als ik in de buurt ben.
mvg Sandra Swart

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn zoontje doet in mei de communie. Nu ik in de werkgroep zit moet ik een thema bedenken met de nodige knutselwerkjes, zoals een welkomsbord en een gastenboekje. Wie kan mij helpen er een leuke dag van te maken met een leuk knutselwerkje.
Judith Munnecom

Je kan op elke tafel een wegwerptoestel plaatsen, zodat je gasten foto's kunnen nemen. Die foto's kan je dan achteraf verwerken in een scrapbook.
Wij hadden een foto op een ijstaart laten zetten en suikerbonen gemaakt. Bij ons was alles versierd met lelies+pluimen in wit/groen. Zo kan je bijvoorbeeld aan elk glas een pluimpje bevestigen. Aan elke stoel een ballon, dit afwisselend van kleur.
Veel plezier.
Wendy

Ik en de rest van de school hebben een mozaiek gemaakt. Omdat de school 40 jaar bestond. Deze mozaiek was wel erg groot, maar je kan het zo groot of kleinmaken als je zelf wil.
* sla diverse kleuren tegels in kleine stukjes (zet een veiligheidsbril op!)
* En de ondergrond moet tegen cement kunnen, of gips, maar dat droogt erg snel, dus moet je snel werken.
* Maak wel van te voren een ontwerp, of meerdere en kies de mooiste uit. Hoe kleiner, des te moeilijker en hoe kleiner de stukjes tegel moeten zijn.
* En verwerk de tegels in het ontwerp.
* Het 'hoofdthema' in 1 kleur, dan valt het het meeste op. Daarom heen zachtere kleuren, zodat het thema dan meeste opvalt.
* Voegen vullen hoeft niet, maar is wel mooi en als je het buiten hangt dan zal het wel moeten. Lees voor dat je het gaat voegen, de instructie op de doos.
Op school was het een paard met een zon erom heen, supermooi.
Ze heeft er ook 1 voor ons gemaakt, met een spiegel er midden in, en mozaiek erom heen, die hang nu in de w.c.
Zo heb je en blijvende herinnering aan een mooie dag!
veel succes,
Kimberly en Luna

Laat ieder kind een eigen kaars versieren met kneedwas, te koop in de betere hobbyzaken.
Groetjes,
Miek

Silhouetten knippen van de kinderen om in de kerk te hangen doen het altijd goed.
Laat een kind voor een zwart karton gaan zitten, het gezicht opzij houden en schijn er van voren met een lamp op. Je kunt nu het silhouet omtrekken met potlood, daarna uitknippen en op een ander kleur blad of wit papier plakken.
Groetjes,
Miek
==
== Zie ook: Silhouetten knippen
==

Bij een communie of vormsel is het leuk om silhouetten op te hangen van de leerlingen. d.m.v. schaduw trek je het hoofd om op een groot vel papier en knipt deze uit. Vervolgens plak je het silhouet op een groter gekleurd vel papier en schrijft de naam van het kind eronder. De kinderen kun je zo allemaal met het gezicht naar het altaar gericht ophangen in de kerk.
Ook is het voor kinderen van deze leeftijd leuk om een fotolijstje te maken van bijv. een groot klavertjevier (veel geluk) of een zonnetje (veel zonneschijn) of een dolfijnenkring (een dol fijne dag!)en daar een foto in doen van de kinderen en deze ophangen in de kerk!
Hopelijk heb je hier wat aan!
Groetjes Sandra

Kijk eens bij origami daar staan vast leuke makkelijke dingen bij om te maken en anders stuur mij maar een email corrigami@chello.nl wil je wel helpen.
Groetjes Corrie de Waardt-Woudenberg

Ik begrijp dat je een welkomsbord wil maken, maar bij ons in de kerk maken we ook welkomskaarsen.
Is dat misschien ook een idee voor je?
Neem een mooie foto van je kerk (of van iets bijzonders in jullie interieur). Kopieer hem met een inktprinter op dun papier. Laat de kinderen dit plaatje uitknippen of uitscheuren en met modge-podge op een kaars plakken.
Je kunt nog met speciale stift voor kaarsen er welkom opzetten en b.v. de naam en de datum
Wel een keer aflakken met opnieuw modge-podge.
Ik wens je veel succes en een goede voorbereidingstijd.
Corrie van der Steen

-- 2 --
Ik zou graag de zwaan maken van fiets banden en mijn vraag is. wat zijn de basis materialen.
Waaruit bestaat de hals. Het onderlijf is vast van een krans (ik noem het piepschuim) maar de hals zou ik echt niet weten. De snavel b.v ook niet.
Kan iemand mij een duidelijke beschrijving geven. Bij voorbaat dank.
Corry
Zie ook: Zwaan met fietsbanden

Ik heb de zwaan al een paar keer gemaakt
De krans is een strokrans die omwikkel je met repen fiets band
Steek elektra draad door de krans heen dubbel daar over heen schuif je verwarmings isolatie schuimpijp te koop bij doehetzelf zaken.
Dan knip je puntjes uit een fietsband die je half overlangs door knipt die wikkel je er om heen zo dat je puntjes over elkaar gaan.
De snavel van een brede band of 2 repen naast elkaar met sec lijm plakken en dan als een punt zakje vouwen en met een speld vast zetten.
Dan om die pijp schuiven boven wat mos en hals in de goede vorm buigen.
2 oogjes erop en klaar.
Veel plezier er mee. De bodem van de krans ook dicht maken met banden
Gr janny

-- 3 --
Ik zoek een patroon om een cadeaudoosje van te maken, wie weet er misschien iets?
Groetjes van Sharon

Kijk eens op de website: www.party-gifts.nl daar staan veel patronen op voor allerlei soorten cadeaudoosjes.
Met vriendelijke groet,
Linda Polderman

Misschien heb je iets aan dit voorbeeld: popcorntemplate.jpg
Groeten van Tanja

Doosjes zijn op moeilijke en makkelijke manieren te maken met origami wil je wel helpen corrigami@chello.nl
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Je kan kant en klaar geschenk doosje nemen/kopen en daar het patroon van over nemen.
Je kan ook zoeken op internet bijv op google bij de plaatjes Templates op Google Soms moet je een patroon kopen maar als je hem groot genoeg print kun je hem daarna zo als patroon gebruiken voor je eigen doosjes.
Nog een voorbeeld website met templates: mirkwooddesigns/templates
Groeten van Hanneke Olthoff.

Ik bekleed kinderschoenendoosjes met leuke stofjes. Gewoon vastplakken met lijm. Valt altijd in de smaak!
Groetjes van Marja

Op mijn site vind je bijvoorbeeld:
Doosje kleine dingen
Taartcadeau
Snoepje vouwenVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben een gelukkige winnaar van een jaar lang gratis kauwgom van een bekend kauwgommerk. Daarom heb ik bijna honderd van die potjes van kauwgom in de kast staan. (niet die grote potten van 100 kauwgoms, maar die kleinere van 30 of 40 stuks.) Ik ben er heel blij mee, maar als zo'n potje leeg is, wat doe je er dan mee? Weggooien vind ik jammer, want er zou misschien best wat van gemaakt kunnen worden. Een spaarpotje heb ik er al van gemaakt, maar om nou honderd spaarpotjes in huis te hebben is een beetje overdreven.
Ik hoop dan ook dat iemand mij een tip kan geven om van zo'n kauwgompotje iets leuks te maken, zodat je het ook nog eens weg kunt geven.
groetjes,
Anna-- 2 --
Ik ben op zoek naar informatie over sieraden maken van fietsbanden. Ik wil graag kettingen en armbanden uitsnijden uit fietsband. Dus niet vouwen, naaien of iets maar met een klein mesje een figuur uitsnijden bv een tribal die je dan strak om je arm of nek kunt dragen. Wie weet een boekje, website of heeft informatie hierover.
Alvast bedankt, Natasja-- 3 --
Hallo ik ben op zoek naar knutsel werkjes van/met het thema:theater. Wie kan me hierbij helpen met iets daarvan om met peuters te doen? Denk daarbij aan hoedjes, maskers, simpele decorstukken.
Alvast bedankt.
Pheadra Sambre-- 4 --
Ik ben momenteel zwanger van ons 2de kindje.omdat ik dadelijk moet stoppen met werken ben ik dus mijn volledige zwangerschap thuis en kan ik dus ook zelf knutselen enzo aan de suikerboontjes. Nu had ik een ideetje voor de kinderen.in plaats van kleine suikerboontjes wilde ik een snoepjesboom maken waar ik dan snoepcadeautjes in hang waar ze uit kunnen kiezen. Nu was mijn vraag of er iemand een idee heeft hoe ik deze boom kan maken. Niet te groot natuurlijk en ja met materiaal dat natuurlijk geen stukken van mensen kost. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast bedankt. Groetjes sarah-- - --

heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Met Valentijnsdag kun je iemand die je lief hebt eens leuk verrassen. Wil je veel tips bekijken kijk dan op de website Tips voor Valentijnsdag

En carnaval komt er ook weer aan. Leuke tips en wetenswaardigheden kun je vinden op de website Carnaval Tips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis AutoMagneten
Gratis proefnummer Wetenschap in Beeld
Gratis proefpakketje senseo pads
Gratis Abonnement Style Magazine
Gratis parfum
Gratis nagellak
Gratis rode slippers
Gratis tandpasta
Gratis Kattenbakschepje
Gratis sfeerpakket
Gratis Purina Pro Plan Kattenvoer
Gratis kaart versturen
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Van een oude parasol hebben wij een dikke stang over die heb ik in 6 cm lange stukjes gezaagd met de afkortzaag (worden ze netjes) gat in het midden spijkertjes erin aan de bovenkant en je hebt punnikklosjes. In de winkel betaal je 3 euro stuk.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Ik ben grote potten aan het sparen met plastic deksel ga met de kinderen spaarpotten maken. Laat ze beplakken met van alles en nog wat en laat er lijm over doen als het klaar is voor de stevigheid. Gleuf erin maken en klaar is de pot.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Misschien is dit een leuk idee, ik heb kaarten geborduurd met gekleurde netjes waar uien en groente in verpakt zijn, het zijn hele mooie kleuren en het glanst nog ook.
groetjes Nelleke de Wit
Zie: Borduurkaarten

Krans van boterhamzakjes
Hergebruik je kerstkrans door er een andere krans van te maken.
Zie: Boterhamzakjeskrans voor de omschrijving en een foto.
Paulien Bos

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Lisanne Groen
Korte omschrijving: Hart met tekst/gedicht en versieringen

Nodig:
- gekleurd karton(of sterk papier)een groot stuk!
- schaar
- potlood
- voor versiering: crepapier/ stickers/ restpapier en andere leuke versieringen.

Voor Valentijnsdag is het leuk om iets te maken voor iemand.
Een hartje met tekst en versiering is altijd leuk.
Je begint met het potlood een hartje of (als je dat wilt) meer hartjes te tekenen. Als je dat gedaan hebt knip je hem uit. Dan kun je op het hartje een leuke tekst zetten die bij valentijn hoort. Bijvoorbeeld:
Rozen zijn rood, de lucht is blauw, en ik hou ontzettend veel van jouw!
of
Ik hou van jou, ik blijf je trouw enz.
Dan kun je het versieren met stickers, stroken crepapier en kleine dingentjes van restpapier. De tekst zet je in het midden van het hart en de versieringen eromheen. Ook op de achterkant van het hart kun je iets zetten.
Ik hoop dat je het een goed idee vindt!

Tip:
Je moet niet vergeten erop te zetten voor wie het is en van wie, of je zet er alleen op voor wie het is zodat diegene die hem krijgt niet weet dat het hart van jou is.
Opmerking: Neem rood of roze papier dat is leuk bij valentijn

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje