Nieuwsbrief 149

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 149
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 149 - Jan. 2011


Hallo ,


Als eerste wil ik je voor het nieuwe jaar alle goeds toewensen en veel plezier met knutselen. Hopelijk wordt het een gezellig en gezond jaar voor een ieder van ons.
De website Knutselidee.nl is geheel vernieuwd. De pagina's zijn allemaal op een nieuwe manier opgemaakt en het menu is, naar ik hoop, duidelijker geworden. Mocht je nu iets missen, of graag anders zien, laat het dan even weten. Ik ben nu toch bezig en kan nog dingen makkelijk meenemen als dat nodig is. Alle op- en aanmerkingen zijn van harte welkom. Bekijk de nieuwe website.

Ook in deze nieuwsbrief weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Servettenhouder kerstman
Dit idee is ingezonden door: Vanessa Voet
Rubriek: Kerstmis

Waxine-roos
Rubriek: Kerstmis

Sfeer-lichtjes
Dit idee is ingezonden door: Hanneke uit Zelhem
Rubriek: Kerstmis

Besneeuwde skipiste
Dit idee is ingezonden door: Edwin Louwerens
Rubriek: Sinterklaas

Voetbal shirt PSV
Dit idee is ingezonden door: Barbara & Luna
Rubriek: Sinterklaas

Tennisbaan
Dit idee is ingezonden door: Petti Huijskes
Rubriek: Sinterklaas

Kaarsen op schaal
Rubriek: Sinterklaas

Haan of paard
Rubriek: Sinterklaas

Overhemd
Rubriek: Sinterklaas

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Er zijn de afgelopen maand weer erg veel nieuwe kaarten op de website geplaatst. Kom dus ook gerust eens langs om ideeen op te doen als je zelf ook graag kaarten maakt.
Ook leuk is het om een e-kaart klaar te zetten voor iemand die binnenkort jarig is. Doe je het ook even. Zo gebeurt en een kleine moeite en heel leuk voor de ontvanger van de kaart.
Zet meteen een kaartje klaar!

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Nettie Schwirtz uit Boskoop. Ze schreef: 'Het boekje is binnen en het is inderdaad erg leuk. Bedankt. Groetjes en fijne feestdagen, Nettie'.
Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Dit keer maak je kans op twee (2dehands) boekjes. Namelijk het boekje 'Poppen en beesten van kunststof flessen' waar je kan zien hoe je oude flessen kan veranderen in leuke figuren en 'Gezichtjes uit de mal' met daarin voorbeelden voor het maken van gezichten met fimo klei!
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Kaartenwinkel


Wat een verrassing met mijn 50ste verjaardag. Werkelijk honderden e-kaarten werden er naar me gestuurd en mede dankzij al deze felicitatiekaarten van jullie is mijn 50ste verjaardag een onvergetelijke dag geworden.
Iedereen persoonlijk bedanken gaat niet lukken dus bij deze: Allemaal erg bedankt.

Alle kerstartikelen (stickers, knipvellen) zijn nu in de opruiming. Sla ze vast in voor volgend jaar!
Dus wil je ideeen opdoen of artikelen kopen kom dan zeker even op de website kijken. Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Deze maand geen oproepjes.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Wie heeft nog ideeŽn voor het knutselen met poŽzieplaatjes. Ikzelf ben bezig met 3d kaarten en scrapbooken, maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden?
Daarnaast heb ik eens op een markt een idee gezien van een cd met een 3d effect. Vogels mij zat er op de cd de 3d afbeeldingen en aan de binnenzijde een gewone afbeelding (1 laag). Weet iemand hoe ik dit kan maken? En misschien hebben jullie nog meer creatieve ideeŽn voor het werken met cd/doosjes?
Alvast bedankt!
Groeten, van Hanneke Olthoff.

A.) PoŽzie plaatjes hebben vaak een 'nostalgische' uitstraling. Het is misschien wel leuk om er houten (spanen) doosjes mee te versieren. (vergeet het dekseltje niet) De doosjes kan je eerst verven, maar ook op een blank doosje staan de plaatjes erg leuk. Wellicht wel even aflakken met spuitlak.
B.) Je kan ze ook op kleine glazen potjes plakken die je als wax.lichtjeshouder gebruikt (b.v. potjes van babyvoeding)
Succes
Corrie van der Steen

Met lege cd-doosjes kan je nu met de feestdagen een geschenkdoosje maken met een tegoedbon erin of een envelop erin met een geldbedragje. De buitenkant kan je versieren door een hoesje uit de printer met prettige feestdagen ofzo. Ook kun je er aan de binnen- of buitenkant 3d plaatjes op plakken.
Groetjes Vanessa Voet.

-- 2 --
Ik ben vrijwilligster van het jeugd vakantie werk. dit jaar hebben we een jubileum jaar. Want we bestaan 40 jaar. Nu willen we de kinderen iets speciaals laten maken iets blijvends. Wie weet er misschien iets bijzonders. Mijn ideeŽn zijn een beetje op. Ik hoor het graag.
Groetjes Jolanda

Misschien een leuk idee om, vierkante tegeltjes te beschilderen, met een thema. Deze dan op een hardboard plaat plakken, zodat je een groot schilderij hebt? Dat heb ik ergens gezien. Dat was zo leuk.
Gr Silvia

Je kan 40 op een plaat hout maken met propjes crÍpepapier en de rest er omheen versieren met allerlei plaatjes over trouwen.
Groetjes Corrie de Waardt-Woudenberg

Een placemat maken
De omschrijving en de foto's staan bij: Placemats
groetjes uit Dinant,
Ingrid

Je kan figuurzagen met de kinderen, zo hebben ze iets wat ze mee kunnen nemen. Ook kan je pottenbakken of servies schilderen.
groetjes Mascha

-- 3 --
Ik ben al heel lang bezig met kleine boerderijtjes maken. Dat is echt heel mooi en ik maak ze van snoei hout. En nu ga ik ook kerststallen met echte mos maken. (ook heel mooi) Maar ik wil graag weten of er meerdere mensen zijn met deze hobby. Dan zou ik heel graag daar meer over willen weten. Of iemand die tekeningen voor mij heeft.
Wie wil reageren kan een e-mail sturen!
Groet Johan

Geen antwoorden binnengekomen.Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Mijn zoontje doet in mei de communie. Nu ik in de werkgroep zit moet ik een thema bedenken met de nodige knutselwerkjes, zoals een welkomsbord en een gastenboekje. Wie kan mij helpen er een leuke dag van te maken met een leuk knutselwerkje.
Judith Munnecom
-- 2 --
Ik zou graag de zwaan maken van fiets banden en mijn vraag is. wat zijn de basis materialen.
Waaruit bestaat de hals. Het onderlijf is vast van een krans (ik noem het piepschuim) maar de hals zou ik echt niet weten. De snavel b.v ook niet.
Kan iemand mij een duidelijke beschrijving geven. Bij voorbaat dank.
Corry
Zie ook: Zwaan met fietsbanden
-- 3 --
Ik zoek een patroon om een cadeaudoosje van te maken, wie weet er misschien iets?
Groetjes van Sharon
-- - --

heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Ik heb een website voor mijn tante gemaakt en ik probeer nu wat reclame te maken voor haar.
Het is een website over scrappen en ze geeft ook workshops.
De website heet: ( Website werkt niet meer!! ) - Scrap-By-Mi. Komen jullie even kijken?
Tim

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
VistaPrint gratis T-shirt
Gratis tankkaart
Gratis honden/kattenvoer en waardebon
Gratis Gelpen
Vraag gratis proefmonster Bij Zuur aan
Gratis Tulp Keukens brochure
Win bioscoopkaartjes
Gratis vriendenpas
Gratis kaarsje branden
Gratis CD Nederland zingt
Gratis DVD
Gratis reisgidsen
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Vla en melkpak doppen
Voor de knop van bijv een la heb ik de gehele dop van een vlapak genomen. Die zijn iets groter als van de melk het voordeel is dat het goed vast blijft zitten doordat het eraan geschroefd kan worden. Je kunt ze als knop of als pootjes ergens voor gebruiken. Hoop dat ik een leuke tip heb kunnen doorgeven.
Vriendelijke groet Rita van Maurik

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Desiree Kristen
Korte omschrijving: Verjaardagstraktatie (seizoen)
Nodig:
Wc-rolletje
Gekleurd papier
Pompons/oogjes
lijm/nietjes/schaar

Voor een Sneeuwpop/ Kerstboom/ Kerstsok
Rol groen/ wit / rood papier om de wc-rol en niet het vast.
Sneeuwpop: Knip uit wit papier een sneeuwpop, die even lang is als de rol. Knip uit bruin papier bezems (inknippen voor de 'haren'), uit zwart papier een hoge hoed, uit oranje papier een wortelneus. Leg alvast de oogjes en kleine zwarte pompons klaar (2 per sneeuwpop)
Kerstboom: Knip uit groen papier een kerstboom, net zo lang als de rol. Knip uit bruin/oranje papier een 'pot' en uit rood papier een strik. Leg alvast kleine pompons (in verschillende kleuren) klaar.
Kerstsok: Uit rood papier een sok knippen, net zo lang als de rol. Uit wit papier de omslagrand voor boven aan de sok knippen. Uit groen papier 2 hulstblaadjes knippen. Leg alvast 2 kleine rode pompons klaar.

Nu kun je samen met je kind(eren) de sneeuwpop/ kerstboom/ kerstsok 'aankleden'. Zodra ze klaar zijn kunnen de pop /boom /sok op het rolletje geplakt worden. Nu alleen nog het rolletje aan de onderkant met een stukje papier dichtmaken en je bent klaar.

De kleine traktaties kunnen in het rolletje en uitdelen maar.

Natuurlijk is een ander thema ook mogelijk, bv sinterklaas/ zwarte piet, paashaas/paasei, boot/auto, kabouter/paddestoel en ga zo maar door.
veel plezier

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje