Nieuwsbrief 146

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 146
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 146 - Okt. 2010


Banner van Wims Frobel Paginas - Klik voor de nieuwspaginaHallo ,


Het wordt weer druk de komende tijd. Eerst Dierendag op 4 oktober. Doe je nog iets leuks voor je huisdier, het dier van iemand anders. Of gewoon eens voor bijv de vogels. Maak voor dierendag bijvoorbeeld een voerderplek en hang deze in de tuin in een boom. En gewoon de hele winter laten hangen en vullen als het echt koud is voor de vogels en ze weinig voer kunnen vinden.
Ook is het deze maand weer kinderboekenweek en wel van 6 tot en met 16 oktober. Nederland één Grote TekenTentoonstelling is het thema. Gaat iemand nog iets leuks en origineels knutselen met de kinderboekenweek? Stuur het op dan zet ik het op de website. Veel werkjes zullen ook voor andere jaren van pas kunnen komen.
En aan het einde van de maand is het Halloween. Ook daarvoor kunnen leuke dingen geknutseld worden waaronder lampions. Halloween thema pagina
De herfst is begonnen en we komen weer lekker aan knutselen toe.

Natuurlijk ook in deze nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Plaatje van werkjeHalloween decoratie
Dit idee is ingezonden door: Bianca Eversen
Rubriek: Andere ideeen

Spooklolly traktatie
Dit idee is ingezonden door: Manon
Rubriek: Andere ideeen

Pier als lampion
Dit idee is ingezonden door: Linette Kolijn
Rubriek: Knippen en Plakken

Moffel als lampion
Dit idee is ingezonden door: Linette Kolijn
Rubriek: Knippen en Plakken

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


AnnekeEr zijn zeer veel stickervellen en knipvellen op de website gezet. Speciaal voor de kaartenmakers onder ons is het dus weer leuk om op de website te kijken. Veel stickervellen zijn ook speciaal voor de kerstdagen en als je kerstkaarten wilt maken dan wordt het nu echt tijd om te beginnen. Ik heb de eerste kaarten ook al weer gemaakt.
Dus wil je ideeen opdoen of artikelen kopen kom dan zeker even op de website kijken. Annekes kaartenwinkel.
Groetjes Anneke
Oproepjes


Geen oproepjes deze maand

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik verkoop zelf kaarten, maar heb nog geen tasjes om de kaarten in mee te nemen, nu is mijn vraag of iemand weet hoe je eigen leuke tasjes kan maken van papier, het liefst zo simpel mogelijk, kan iemand daar raad mee vinden.
Groetjes van Sharon

Haal een bestaande papieren tasje uit elkaar en vouw van een mooie pagina uit een glossy er zelf eentje, naar het voorbeeld van je uitgevouwen tasje. Koord er aandoen en je hebt een tasje.
Anneke

Behangrollen die je over hebt gehouden gebruiken, is mooi stevig papier.
Meet een stuk van de rol af, zo groot als je wilt, vouw die vorm dubbel. Teken de vorm van de tas erop. Teken ook meteen een handvat eraan. Knip de tas uit.
Niet de zijkanten dicht. Op school hebben we zulke tasje gebruikt om de gemaakte kleurplaten in te verpakken.
groeten Betsie

Naar aanleiding van je vraag heb ik even gegoogeld op 'cadeautasje vouwen' en kwam toen een aantal hits tegen, vaak zelfs inclusief foto's en een mal/bouwplaatje, waaronder de volgende:
www.birgittahutten.com/docs/NL/Cadeautasje.pdf
www.calvijnmetjuniorcollege.nl/leerlingen/vakken/wisond/bestanden/december/cadeautasje.doc
www.girlscene.nl/lifestyle/feestdagen/overig/diy_cadeautasjes_van_krant
www.trouwshop.nl/_forum/forum_posts.asp?TID=33095
Succes ermee, het heeft mij ook wel aan het denken gezet (leuk idee om oude restjes behang te hergebruiken ofzo), leuke vraag :)
Groetjes,
Arianne

Ik maak voor de kaarten altijd doosjes die je kan versieren met een 3D plaatje. Ook leuk om cadeau te geven
Arja

Maak ze van een rol kaftpapier. Vouw ze ruim om je kaart heen en aan de onderkant dubbel. Plak je vast en de bovenkant doe je 2 gaatjes met een koordje, klaar is je tasje.
Met vriendelijke groet,
Corrie de Waardt-Woudenberg

Maak van inpakpapier enveloppen, die je dichtnaait op de naaimachine met bv een zigzagsteek.
Jetske Roosen

De firma Rayher heeft allerlei sjablonen van tasjes, doosjes en boxen. Misschien zit hier iets van je gading bij. Deze sjablonen zijn verkrijgbaar bij hobbyzaken en webwinkels.
En ook via internet kun je vaak aan leuke sjablonen en patronen komen.
Succes ermee.
Met vriendelijke groet, Marlies

Je kunt van die hele leuke cadeautasjes gebruiken, die hebben ze bijvoorbeeld bij de xenos of expo. Om ze zelf te maken van krantenpapier kun je hier: www.girlscene.nl/lifestyle/feestdagen/overig/diy_cadeautasjes_van_krant kijken voor de uitleg. Heel veel succes!
Groetjes, Merel

-- 2 --
Ik werk met baby's op een kinderdagverblijf. Ze zijn 3 maanden t/m 2 jaar. We gaan binnenkort werken over het thema vervoer/ muziek en herfst. Mijn taak is om nieuwe activiteiten te bedenken. Ik heb er al een paar maar ik kan jullie hulp hard gebruiken.
Alvast bedankt,
Marijn

Voor de wat oudere kinderen, verstop iemand met een muziekinstrument, laat het muziekinstrument klinken, de peuter, dreumes moet dan zoeken waar het geluid vandaan komt. Laat ze er maar heen lopen of kruipen.
Voor jongere kinderen, ga achter ze staan en laat het muziekinstrument klinken. Kijken ze de goede kant op, kun je meteen kijken of het gehoor optimaal is.
Andere activiteit: Laat vrolijke muziek klinken, neem de kleintjes op de arm en de oudere kinderen erachter, maak een leuke tocht door het lokaal. (Of de hele school.)
Kun je doen met langzame en snelle muziek.
groeten Betsie

Je kan zelf muziekinstrumentjes met ze maken, bijvoorbeeld 'regenkokers', dat sluit ook gelijk aan bij de herfst en is heel simpel: neem wat lege keukenrollen en wc-rollen. Beplak de onderkant met een mooi papiertje. Strooi in een paar rollen rijst, in andere bijv. macaroni, zand kan ook enz. Beplak dan de bovenkant weer goed met papier en de kinderen kunnen daarna de rol aan de buitenkant nog leuk versieren (verven met de handen, kleuren met viltstiften enz.) En als ze droog zijn lekker muziek maken en de regen nadoen in de herfst. Ik hoop dat je iets aan de tip hebt.
Groetjes van Tanja

Je neemt een stevige kartonnen koker die je aan de onderkant goed dicht plakt en doe er dan erwten in en sla er een paar kleine spijkers in over de lengte van de koker zorg er voor dat ze er aan de andere kant er niet uit komen
plak de boven kant goed dicht en wikkel de koker om met mooi papier of behang en je heb een leuk muziek instrument
Je kan ook 2 papieren bordjes met daar tussen erwten tegen elkaar plakken de kinderen kunnen het dan zelf versieren met vinger verf.
Veel succes
Arja

Wil je origineel zijn dan is het volgens mij erg lastig.
Herfst je kunt blaadjes gaan zoeken in het bos en er een collage van maken. Ze lekker alles laten plakken op een groot vel.
Muziek. Wc rolletjes laten schilderen en dan vullen met wat rijst en aan beide zijde afdekken met een papier. Vervoer. Je knipt een bus en laat ze deze kleuren eventueel kunnen ze in de ramen hun zelf plakken dmv een foto of gewoon plaatjes uit een boek. Je zult veel zelf moeten doen omdat de leeftijdsgroep erg klein is.
Ik wens je veel succes.
Groetjes ingrid

Van rollen w.c en keukenrol kun je leuk muziekinstrumentjes maken. Beplakken met papier en de zijkant dicht maken maar eerst macaroni erin stoppen nou dat vinden ze prachtig.
Met vriendelijke groet,
Corrie de Waardt-Woudenberg

Je kunt van frisdrankblikjes en melkpakken proberen om vrachtwagens en auto's te maken. Maak van doppen wielen, en plak er ramen op. Of je maakt van papier een hele lange weg, en de kinderen mogen allemaal iets tekenen dat ze uitknippen om op de weg te plakken.
Succes!
Groetjes Merel

Ik ben zelf gastouder en dus ook steeds op zoek naar leuke knutsel ideetjes. Nou had ik voor ons thema van volgende maand, herfst, al bedacht om van een eierdoos een rups te maken die op een groot blad zit, en dan lekker vol kliederen met vingerverf mijn zoontje vind dat erg leuk om te doen en je kan het leuk combineren met het boekje 'rupsje nooitgenoeg'.
Ook is het erg leuk om paddestoelen te gaan zoeken en blaadjes zoeken voor op bijvoorbeeld de herfsttafel, dan natuurlijk niet de paddestoelen zelf maar foto's ervan samen met de kinderen.
De blaadjes kan je ook even drogen en dan samen met de iets oudere kinderen op een groot vel papier plakken.
Hoop dat je er iets aan hebt!
groetjes Petra

Je kan voor het thema herfst bladen plukken en ze dan ongeveer een week laten drogen, door ze tussen een dik boek te leggen. als volgt kan je:
Een gedroogd blad onder een bladpapier leggen en de kinderen er dan over laten kleuren, dat geeft een mooi resultaat!
Je kan een boom tekenen op een groot stuk karton en dan de kinderen die laten in kleven met de gedroogde bladeren. En die kan je dan later mooi ophangen in de zaal, klas,...
Groetjes RaniVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Mijn zus gaat dit schooljaar naar Parijs op schoolreis. En ze moet een zo creatief mogelijke postkaart maken. De kaart moet te maken hebben met Parijs. Weet soms iemand een leuk idee om die kaart te maken op een creatieve manier?
Laura
-- 2 --
Ik zoek patronen voor kettingen en armbanden te maken van kralen. Ik heb mijn hobby er van gemaakt alleen zoek ik patronen er voor
groetjes en alvast bedankt Natasja
-- 3 --
Ik ken iemand die Abraham word. Nu heb ik alleen geen ideeën om iets origineels en leuks te maken. Daarom probeer ik het via deze weg. Misschien zijn er mensen die leuke originele ideeën hebben?
Bedankt.
Fenna Verkerk
-- - --

Heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Ik heb een verzamelsite over verjaardagen gemaakt. Veel tips die allemaal met het vieren van je verjaardag te maken hebben. Kijk maar eens op Verjaardagstips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
Gratis Danio Duurzame Deksel
Gratis Beemster Smaakpalet!
Gratis tuinbord
Gratis Receptenboekje Rio Mare
Gratis Probeerverpakking Multivitamine
Gratis UNO Kaartspel
Gratis twee proefnummers NWT
Gratis proefnummer WILDzoekers
Gratis parfum
Gratis vertaalsoftware
Gratis Vinyl Handschoenen
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.

Spookje halloween


Tips


Deze keer zijn er geen tips binnengekomen

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Merel
Titel: Boeken kaften
Omschrijving: Voor de scholieren onder ons, zijn er vast wel mensen die hun gekafte boeken zo saai vinden. Koop geen afgezaagd voorbedrukt kaftpapier, maar wees origineel en maak er je eigen kunstwerk van!
Wat heb je nodig:
- Effen gekafte boeken
- Tijdschriften
- Evt. doorzichtig plakplastic
Knip zoveel mogelijk leuke plaatjes of teksten uit tijdschriften, en probeer er een leuke collage van te maken. Plak ze dan op je boek, en doe er evt. voor de stevigheid nog een laag plakplastic overheen.
Niemand anders heeft zulk kaftpapier!

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


Het boekje is afgelopen maand gewonnen door Josien Kwant uit Winsum. Ze schreef 'JOEPIE, was er eigenlijk al een beetje van uit gegaan, dat het weer niet gelukt was. Je maakt me superblij!'. Elke maand zijn inderdaad vele die niet het artikel winnen maar voor hetzelfde geld lukt het deze maand wel. Probeer het
Dit keer maak je kans op een Doeboekje met de titel: 'Cadeautjes met transparante glasverf' met daarin mogelijkheden voor wenskaarten, schilderijtjes, glasraampjes en sfeerlichtjes.
Wist je dat deze artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Ken je iemand die ziek is? Stuur een leuke kaart naar iemand die het verdient. Dat is attent en wordt zeer gewaardeerd. Dus neem even tijd en zet een kaartje klaar.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


WFP PuntenmailVia de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje