Nieuwsbrief 141

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 141
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 141 - Mei 2010
Hallo ,

Het lijkt wel of de zomer al een beetje begonnen is. Iets minder zin om te knutselen met dat mooie zonnetje. Maar voor moederdag maken we toch altijd even tijd. Want een zelfgemaakt knutselwerkje aan moeder geven is toch het leukste dat er is. Laat vader even helpen en voor een lieve oma kun je natuurlijk ook iets maken. Kijk op de moederdag thema pagina.
Wordt er op een school nog iets leuks gemaakt voor de grote vakantie? Iets speciaals om te knutselen zou ik wel op de website willen hebben. Iemand een leuk idee? Ik houd me aanbevolen voor een foto en omschrijving.

Ook in deze nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En er zijn deze maand weer nieuwe vragen ingestuurd dus allicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is natuurlijk ook weer een gratis hobbyartikel (iedereen kan gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en natuurlijk verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Kleuren fantasie tekening
Dit idee is ingezonden door: Adrianne Mourits
Rubriek: Kleuren

Voorjaars verftekening met vijf kleuren
Dit idee is ingezonden door: Adrianne Mourits
Rubriek: Kleuren

Schudkoker
Rubriek: Knippen en Plakken

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's.

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


Op dit moment loopt er op de kaartenwinkel een speciale knipvellen actie. Voor ieder bestelt knipvel krijgt u een willekeurig ander knipvel bij uw bestelling. Dus eigenlijk 2 knipvellen voor de prijs van 1.
Zoekt u nog leuke knipvellen dan is dit de kans om extra veel knipvellen voor een lage prijs te krijgen.
Ook zijn er weer nieuwe kaarten aan de website toegevoegd. Dus wil je ideeen opdoen of leuke kaarten kopen kom dan zeker even op de website kijken.
Zeker voor knipvellen deze maand naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Ik heb hier nog enkele dingen voor zelf kaarsen te maken
De doos heb ik niet meer maar het pakketje bestaat uit
3 vormen voor kaarsen
een vorm met letters en cijfers en figuurtjes voor op de kaarsen te zetten
kneedbare was voor letters enzo te maken
een stuk lont voor de kaars aan te steken
handleiding en boekje met voorbeelden en uitleg van kaarsen
Eventuele verzendkosten zijn ook voor de koper.
Ik woon in Tongeren in limburg in belgie
groetjes Sarah

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik ben op zoek naar een patroon van schoentjes, welke ik van hobbylood kan maken. Ik heb werkelijk alles afgezocht, maar kan er niet aankomen op de één of andere manier. Wie kan me helpen?
Met vriendelijke groeten
L.E. van Haren

Neem een babyschoentje en trek het over met papier dan kun je dat gebruiken als malletje.
groetjes Corrie

Ga gewoon naar een dierenspeciaalzaak en koop daar zo een schoentje voor de hond. Maak daar een mal van. Snij het uit in lood maak er gaatjes in en naai met een dikker touw de 3 delen in elkaar.
En zo heb je een schoen.
Groetjes Brigitte

Ik heb op een site een keer een patroon gedownload voor het maken van een papieren schoentje. Misschien dat dit iets is
Groeten van Hanneke Olthoff.
=
= Op mijn site staan er ook twee, namelijk:
= Schoenpatroon 1
= Schoenpatroon 2
=

-- 2 --
Ik heb sinds kort een nichtje gekregen en vond het leuk om voor haar kussentjes te maken met verschillende soorten stof. Ik heb van alles gekocht: stof, kralen, knoopjes, opstrijk patronen, maar heb nog steeds geen idee wat ik nu precies wil.
Wie weet een site met kussentjes van stof? Of anders iets anders leuks wat ik met stof kan maken voor mijn kleine nichtje.
Bedankt, gr Esther

Pas op met alles wat je op een kussentje naait voor superkleintjes want het moet heeeeeeeel erg goed vast zitten willen zij het niet loskrijgen en in hun mondjes stoppen. Om te maken zou ik zeggen knip een kussenhoesje van 35 bij 35 en ga gewoon je gang. Stik het hoesje en versier het naar eigen idee dat is meestal het leukste.
groetjes Corrie

Van stofjes kun je heel veel leuke dingetjes maken.
Bijv kussentjes: Met een groot hart, afgewerkt met leuke lintjes. Met een strik. Ook leuk met een baboeska.
Maar ook leuk is om bijv een fotoalbum mee te bekleden. Of een notitie boekje, waarin alle gasten iets leuks voor de kleine kunnen schrijven.
Maar ook knuffels, speendoekjes, kruikenzakken, slabbers, schortje enz.
Succes, Janske

Als je verschillende stoffen hebt zou je een quilt kussen maken. Dit zijn kleine lapjes stof die je aan elkaar naait tot een vierkant. Als achterkant zou je een effen stof kunnen pakken. Op de voorkant zou je ook wat effen stof kunnen gebruiken en hier bv een leuk knoopje of iets opdoen. Op internet staan best wel wat ideeën als je zoekt onder quilten
Groetjes ingrid.

-- 3 --
Wie weet hoe ik een zeepje met cadeaulint kan versieren. Wie heeft hier een uitleg voor. Dit heb ik zelf nog gemaakt zo'n 40 jaar geleden maar ik weet niet meer hoe en wat. Er zaten ook spelden in of zo.
Groeten van Cobie.

Zeepjes in cadeau lint! Je steekt in het midden van het zeepje spelden in een vierkantje, boven en onderkant, dan de zijkant rondom zeepje steek je spelden.
Spelden ongeveer paar mm van elkaar, moet je uit proberen wat je het mooiste vind.
Dan slinger je het cadeau lint van midden om speldje naar zij kant en dan steeds herhalen,heb je de ene kant klaar , draai dan zeepje om en slinger weer van uit het midden naar zij kant om de speldjes heen.
In het op de bovenkant van zeepje ontstaat een kaal stukje dit kun je opsieren met roosjes of lintjes.
Hopelijk is dit duidelijk.
Succes er mee groetjes, Jacqueline Kluitman

Je maakt aan de bovenkant en aan de onderkant een rechthoekje van 1cm breed en ongeveer 2 cm lang. Van knopspelden die steek je in het zeep.
Dan maak je het cadeaulint beneden met een speld vast en dan ga met het lange eind van het lint van beneden naar boven, je draait het lint om de spelden zowel beneden als boven 1 slagje. Je zet het lint vast met spelden aan de buitenkant vast, dat is het midden waar het zeep het breedst is. Dan steekje ieder draadje van het vast met spelden die laat een eindje er buiten steken dan krijg een mooi effect. Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest.
Je kan van een ijzerdraadje ook een hengsel er aan maken en in het bovenste rechthoekje een klein stukje grijze oase doen en daarin wat kleine gedroogde bloemetjes zetten dan heb een bloemenmandje.
Veel plezier gr. Jantje

Steek rondom in een stuk zeep spelden naast elkaar eventueel met gekleurd kraaltje eraan. Laat ze een paar cm uitsteken. Dan met raffiadraad ene speld omhoog andere naar beneden zo al golvend zeepje rond tot de spelden vol zijn met raffiadraad.
groetjes Dineke

-- 4 --
Ik werk als leidster bij een BSO te Alkmaar. Ik ben op zoek naar betaalbare punniksetjes. Het liefst van hout, bijvoorbeeld van oude klosjes garen (van vroeger)
Andere suggesties zijn uiteraard welkom. Het is voor een groep van max. twintig kinderen.
Bedankt!
P. van Essen

Bij de wibra heb ik ze gezien voor 50 euro cent per stuk.
Mevr. Degroot-Vervloet
En zo kwamen er hierna nog vele mailtjes binnen met prijzen tot 1 euro, ook bij Trekpleister en Kruidvat. Maar voor allemaal geld dat ze niet altijd te krijgen zijn! En bij sommige zitten dan ook nog bolletjes wol.

Toen ik ooit met een grote groep kinderen wilde punniken, heb ik van lege wc-papierrolletjes en prikpennen punniksetjes gemaakt.
Je snijdt uit de bovenkant om en om een stukje uit. Zo lijkt het op een kasteeltoren. Om de overgebleven stukje wikkel je de wol en met de prikpen haal je de wol erover. Voor de stevigheid kun je alles met plakband omwikkelen.
succes ermee.
Gerrie L'Espoir

Van Lubbert Hengsteboer kwam een foto van een plankje om zelf te maken en daarmee te breien. Het is hetzelfde principe als punniken maar dan over een grotere breedte.
Zie: Breien met een plankjeVragen deze maand


-- 1 --
Kan iemand mij helpen aan ideeen om iets van cd's te maken? Ik heb zoveel cd's liggen dat ik er wat mee wil knutselen. Geen kaarten maken maar andere knutselideeen!
groetjes Natasja
-- 2 --
Ik wil met een grote groep mannen wat knutselen en ze gaven zelf aan een vogelhokje of zoiets te willen maken. Wie weet er wat originelers?
groetjes Dineke
-- 3 --
Ik ben klassemoeder van groep 5. Ze hebben een meester die 60 jaar word.
Het is een man van principes en wil ook graag Meester + achternaam genoemd worden. Wat moet ik de kinderen laten knutselen voor deze man? Het moet natuurlijk wel iets bijzonders zijn omdat de meester 60 wordt. Maar ook weer niet te moeilijk om te maken.
Groetjes, Marloes Donders
-- - --

Heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Ik zou graag mijn website laten zien: (website werkt niet meer) - 3DkaartenKimy
Op deze site vindt u mijn zelfgemaakte 3D kaarten en kunt u deze ook bestellen voor 1 euro per stuk.
Met vriendelijke groeten,
Kimberly

Voor Moederdag zijn er heel veel Moederdagtips te vinden op internet.

Ik zou heel graag in de nieuwsbrief komen.
Mijn eigen site bevat naast Energetische therapie ook creatieve handleidingen. Je kan het creatieve gedeelte direct vinden onder: (website werkt niet meer) avandyck
Heel veel liefs
Annelies

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis mummiepak wikkel
Gratis de blije doos
Gratis AutoMagneten
Gratis Receptenboekje Rio Mare
Gratis fiets- of wandelroute
Gratis sleutelhanger
Gratis Beemster Smaakpalet
Gratis ontwerp-cd-rom
Gratis Replay samples
Gratis 20 ansichtkaarten
Gratis proefabonnement
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl


Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Tips


Ik heb een heel groot ontwerp gemaakt van Michael Jackson, van strijkkralen
Is dat misschien leuk om te tonen in de nieuwsbrief?
Met vriendelijke groet,
Madelon Meijer
En ik heb hem even op internet gezet om aan iedereen te tonen. Je vindt hem op Michael Jackson van strijkkralen

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ik heb een hele leuke knutsel op school gemaakt.
Benodigdheden:
bamboestengel
servet
speciale stof die je ook op tafels kan leggen (kleuren liefst groen, rest zelf kiezen)
plakband of tape
zand
emmer (hoogte ong. 50cm)
lijm
Werkwijze:
Allereerst ga je de bamboestengel met de groene stof bedekken. Je doet dit door de stof eromheen te rollen. Boven en onderkant GOED vastplakken met plakband of tape. Daarna neem je het servet en dat vouw je open. Daarna haal je 1 vierkant eraf. Dat maak je tot prop en doe je bovenop de steel. De rest van het servet gaat eromheen. Ook dit goed vastplakken. Daarna maak je uit de gekozen stof 10 tot 15 bladeren. Die bladeren rijg je aan elkaar met een naald en draad. Nu doe je de bladeren om de bovenkant van de stok, haal je de naald eruit en bind je het vast. Daarna maak je van de groene stof die je nog overhebt 2 bladeren. Die rijg je ook aan elkaar en bind je vast tot ongeveer het midden van de steel.
Klaar is je knutselwerk
Tip: maak meerdere bloemen en geef die bijv. met Moederdag, vaderdag, een verjaardag of zomaar. Zet wel even een pot ter hoogte van 50 cm, gevuld met zand, waar je de bloemen in doet voor de stevigheid.
Veel plezier met het maken van de bloem(en)!
GR;
Marten Steenman (13jr)

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


De winnaar van de vorige keer is geworden L. Hengsteboer uit Balkbrug. Ben benieuwd of er nog steeds gepuzzeld wordt of dat het al gelukt is!
En de komende maand kun je weer gratis twee knutsel 3D foampuzzels krijgen! Het enige wat je moet doen is een e-mail sturen! Deze puzzels zijn best moeilijk in elkaar te zetten omdat de puzzel in 3D is en niet plat zoals gewoonlijk. Er zit gelukkig wel een gebruiksaanwijzing bij!
Wist je dat deze artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Met moederdag vind moeder het natuurlijk leuk om een kaartje te krijgen. Als extraatje kun je ook even een elektronisch kaartje sturen via internet. Dus neem even tijd en zet een kaartje klaar voor moeder Het is namelijk altijd leuk om te weten dat je kinderen aan je denken.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje