Nieuwsbrief 139

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 139
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Frbel Pagina's nr. 139 - Maart 2010
Hallo ,

De lente mag beginnen! Hebben jullie nog leuke lente knutselwerkjes? Op de thema pagina Lente staan er al veel maar er kunnen er nog best een aantal bijkomen. Dus stuur gerust in.
Verder is er de komende maand weer een beurs voor kaartenmaken en een creatieve beurs. Hierover lees je verderop meer.
Ook in deze nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En er zijn deze maand wel 7 vragen ingestuurd dus allicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is natuurlijk ook weer een gratis hobbyartikel (iedereen kan gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en natuurlijk verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Blokje kaas carnaval pakje
Dit idee is ingezonden door: Wendy Dutour
Rubriek: Andere ideeen

Carnavals nar
Rubriek: Kleuren

Carnaval polonaise
Rubriek: Kleuren

Carnaval feestvierders
Rubriek: Kleuren

Prins Carnaval
Rubriek: Kleuren

Vogelvoederpoppetje
Dit idee is ingezonden door: Ida Tieland
Rubriek: Andere ideeen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's.

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


De afgelopen tijd heb ik weer veel nieuwe kaarten op de site gezet. Dus wil je ideeen opdoen of leuke kaarten kopen kom dan zeker even op de website kijken.
Ga dus voor de laatste nieuwtjes, voorbeelden en aanbiedingen naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Ik heb in de aanbieding 3 boekjes van Cantecleer Hobbywijzer getiteld Borduren met verf, Nieuwe ideeen voor zandschilderen van Corry Tabak-vanTol, Kleurrijke raamhanger van papier. Allemaal met patronen. Kosten zijn 3 euro per stuk en de verzendkosten zijn voor de koper.
Het zijn kleine dunne boekjes.
Henk

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Binnenkort doen we een workshop rond het thema dolfijn. Het is bedoeld voor kinderen van 9 jaar. Kunnen jullie mij helpen?
Groetjes Wendy

Een dolfijn en water met wat ideeen van de kids maken van propjes crepe papier. Moet je kijken hoe geweldig dat word.
Groetjes Corrie

Voor kinderen van 9 jaar is gewoon kleuren zoals hun dat zeggen kinderachtig. Op www.kleurplaten.nl kan je erg leuke kleurplaten vinden. Een kleurwedstrijd met 3D en bijv. gebrande randjes en al hun andere fantasie vinden ze vaak wel leuk, is dat geen idee?
Johanna

Zoek een mooie kleurplaat van een dolfijn, omtrekken op dik tekenpapier, uitknippen, neem een ijzeren ring: doorsnee ca 15 cm (verkrijgbaar hobbyzaken). Omwikkel hem met gekleurd crepe-papier en hang de dolfijn aan een touwtje en maak dat touwtje vast aan de bovenkant van de hoepel, zo lijkt het net of je dolfijn door de hoepel springt.
succes ermee Betsie

Kaarten maken met plaatjes en 3d of enkele dan met stickers of schrijven: Een dol fijne verjaardag.
Een schilderij met dolfijn servetten beplakken.
Een dolfijn sjabloon en dat op een schilders doek tekenen en dan kan er geschilderd worden.
Een foto wissellijstje op het glas een dolfijn schilderen en achter het glas een mooi papier van de zee of een ander leuk papier.
groet Heidy

-- 2 --
Wie weet er leuke knutselideeen voor het thema Lente?
Groetjes Anneke

Zoek in origamiboekjes eens het sneeuwklokje op of misschien staat het bij Wim op de site, makkelijk te maken voor kids.
groetjes Corrie

Is een lentestukje voor buiten (of binnen) iets voor je : Kussen van gaas en mos.
Knip een stuk kippengaas van 80 bij 40 cm. Vouw dubbel. Schuif er een dikke laag mos (stro kan ook, maar staat minder leuk) tussen en naai dicht met strookjes fietsband (gratis af te halen bij een fietsenmaker) Knip in het midden een gat en zet er bolletjes in. (Deze hebben geen aarde nodig, want hun voeding halen ze uit de bol zelf) Aan de hoeken kan je eventueel een paar stroken fietsband bevestigen als franje.
Na de lente zet je er een ander soort plantje in (met potje).
Succes
Corrie van der Steen

Op deze site: www.peuten.nl/juffrouwilona/lente.html heb je erg leuke knutselideeen, maar ik weet niet voor welke leeftijd u het bedoeld. Kijk maar eens.
Johanna

Je kunt lente doen met bloemen: verschillende bloemen maken. Zachte kleuren zijdevloeipapier, knip er kleine vierkantjes van en maak daarvan propjes. Wc-rol insmeren met lijm en de propjes daarop plakken. Knip een blad van groep papier en niet dat vast.
Knip een punt uit een eierdoos, de trompet van de narcis, verf hem geel(drogen), maak een voorbeeld van een narcissen bloemblad en laat de kinderen die uitknippen. Vastplakken op een klein rondje, in het midden bevestig je dan de trompet, wikkel een rietje om met groen crepe-papier en niet die vast aan de bloem.
Vierkant stuk groen papier maak vierkantjes van crepe-papier en plak die op het groene papier door een potlood in het midden van het vierkantje te doen. En zo het vierkantje om het potlood heen vouwen, kloddertje lijm op papier en dan de bloem erop drukken, zo kun je mooie bloemperken maken (groep 2) of de kinderen zelf een bloementuintje met allerlei kleuren bloemen laten maken.
succes Betsie

Je kunt met in glazen pot sneeuwvlokjes maken, en eventueel ook nog kiezeltjes erin zetten.
succes Faria

Koop een rieten mattenklopper. Maak hem op met lentebloemen[kunst]. Kan voor alle jaargetijden te gebruiken, ook leuk voor de kerst.
Frits Dicken

-- 3 --
Ik ben op zoek naar piramide kaarten om te printen, wie kan mij helpen?
Jacqueline

Je kan ook gewoon een plaatje een paar keer uitprinten en dan steeds een randje er af knippen. Dan op elkaar plakken en klaar!
Groetjes,
Grad

Je bent op zoek naar piramidekaarten. Ik heb wel zelfontworpen piramide vellen gratis om te downloaden. Kijk maar eens op misschien heb je er iets aan.
Groetjes ChristelVragen deze maand


-- 1 --
Zelf, ben ik druk met het maken van kaarten met kralen, liefst 2mm, borduren en 3d of piramide plaatjes erbij. Van zulke borduurpatronen zou ik er graag wat meer willen hebben. Heeft iemand die misschien voor me?
Vriendelijke groet, Marja Slotboom
-- 2 --
Ik knutsel graag met mijn clubje en zoek ideetjes wat je van plastic tasjes kunt maken?
Het is goedkoop en zo worden de tasjes weer nuttig gebruikt. Zoek eigenlijk iets van roosjes of zo. Maar andere ideeen zijn ook welkom.
Groeten Wilma Mauritz.
-- 3 --
Wie kan mij aan voorbeelden helpen van wenskaarten die je met cd's kan maken.
groetjes Natasja
-- 4 --
Ik wil graag kettingen maken met kralen en dan patronen hierin. Maar wie kan mij helpen aan voorbeelden van zulke kettingen? Heeft er iemand patronen voor me.
groetjes Natasja
-- 5 --
Ik heb een klein vraagje, wie is er in bezit van een patroontjes van een schilpad. Het is de bedoeling dat het van stof gemaakt wordt en je zou hier je hand in kunnen steken om deze schildpad te kunnen bewegen.
Alvast bedankt
Groetjes, Annita
-- 6 --
Ik ben 22 jaar en ik ben op zoek naar strijkkralen patronen, zouden jullie mij misschien helpen? Ik heb niet een bepaalde voorkeur, maar als jullie iets voor mij weten graag.
Alvast bedankt
Groetjes Madelon Meijer
-- 7 --
Ik heb laatst een activiteit gezien en dat was wasco strijken. De voorbeelden die ze liet zien zagen er erg leuk uit. Helaas ben ik er niet achter kunnen komen hoe het precies in zijn werk gaat en kan ook de voorbeelden nu niet meer zien. Kan iemand mij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.
Anita
-- - --

Heb je een antwoord op n van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis DentaStix voor de hond
Gratis Zadelhoes
Speel gratis het super bifidus spel
Gratis nummer Reader's Digest
Gratis film kijken
Gratis exemplaar Kek Mama
Gratis proefmonster Redken Shampoo for Men
Gratis proefnummer WILDzoekers
gratis Hippo-Revue proefnummer
Gratis T-shirt
Gratis Converse Stickers
Gratis eigengemaakte receptenwaaier
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Tips


Ik heb nog een paar tips voor knutselen met o.a.sigarenkistjes en servetjes.
Zelf verf ik ze (soms ook behandelen met cracele om oud te maken) en dan beplakken en versieren met servetjes. Dan van die vierkante houten vazen ook hetzelfde maken als de kistjes. Dan heb je leuke setjes. Ik heb setjes gemaakt met b.v. rozen en met kerst van kerstservetten, kerststerren en dan natuurlijk opmaken met kerstartikelen. Dus na het schilderen met mod podge of servettenlijm behandelen en later als het klaar is weer laagjes servettenlijm er over maar dat is bekend.
Ook op kaarten werk ik met servetjes. Ik plak ze dan meestal op dubbelzijdig kleeffolie. De mogelijkheden voor kaarten zijn dan legio.
groetjes Alie

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Mijn idee is een Broche:
Je hebt nodig:
-plakband
-papier (liefst gekleurd)
-schaar
-karton
-veiligheidsspeld
-lijm
-kleine versierseltjes zoals glitter en roosjes enz.
-stiften (hoeft niet, is wel handig)
Zo ga je te werk:
Knip een mooie vorm uit het karton.
Versier het met mooie dingetjes, bijvoorbeeld met glitter, papier of met stift.
Plak de veiligheidsspeld met plakband op de achterkant van je versierde broche.
En dan ben je klaar!!
Tip 1: Met kraaltjes krijg je ook een mooi effect.
Tip 2: Dit is ook een leuk cadeautje voor je oma of opa of voor andere gelegenheden. In dat geval kan je er een speciale tekst op zetten zoals: Happy Birthday
Groetjes Emma

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


Het hobbyartikel is afgelopen maand gewonnen door Ineke Grouve uit Nijverdal en ze schreef toen ze het hoorde: 'ooooh, wat leuk zeg! Dank U wel. Ik ben benieuwd....'
En de komende maand kun je opnieuw gratis een knipvellenboek krijgen. Het enige wat je moet doen is een e-mail sturen!
Wist je dat deze artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.1 Miljoen Giraffes


Ik werd door Heleen getipt over het volgende project.
Het is een project van iemand uit Noorwegen die vr 2011 maar liefst 1 miljoen zelfgemaakte giraffes wil verzamelen. We zijn hier thuis ook aan de slag gegaan, al tekenend n knutselend, en gegrepen door het 'giraffen-maak-virus'!
Zoals je op de foto's op die website kan zien, kan iedereen meedoen, jong en oud, ervaren of helemaal voor 't eerst knutselend. Alle giraffes worden geaccepteerd zolang ze maar zelfgemaakt zijn (zie ook de 'regels' op de website)
De geknutselde, geschilderde en/of getekende giraffes kun je inscannen of fotograferen en dan op die website uploaden (met vermelding van je naam en leeftijd en evt woonplaats en e-mail). Zodra de webmaster gezien heeft dat het echt zelfgemaakte giraffen zijn, verschijnen ze op de website.
Er is ook een grappig spel: 'raad de leeftijd', waarbij je steeds een ingezonden giraffe ziet en dan de leeftijd van de maker kunt raden, zie button game onderin.
Op mijn website staan ook een aantal giraffes om te maken maar een heel andere kan natuurlijk ook.
Giraffe werkje 1
Giraffe werkje 2
Giraffe werkje 3
Zullen we die man een aantal extra giraffes geven en ook een foto insturen van ons werkje?
Kijk snel op http://www.olahelland.net/giraffes/
Met vriendelijke groet,
HeleenStuur een mooie E-Card


Met een verjaardag een kaartje krijgen is leuk. En tegenwoordig kan dat ook via Internet. Misschien iets minder leuk, maar toch zeker niet verkeerd. Ook als extra kaartje zodat men eerst bij het openen van het e-mail programma een kaartje krijgt en later met de post of wanneer het bezoek langskomt.
Dus neem even tijd en zet een kaartje klaar Het is namelijk altijd leuk om te weten dat er iemand even aan je denkt.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Frbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje