Nieuwsbrief 137

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 137
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 137 - Jan 2010
Hallo ,

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Bedankt dat je lid bent van deze nieuwsbrief en ik wens je een gelukkig nieuwjaar waarin je jouw wensen en dromen gaat realiseren
Hopelijk blijf je nog lang lid want zonder lezers kan deze nieuwsbrief niet bestaan.
Eindelijk weer even een wat rustigere maand. Kunnen we ons weer voorbereiden op wat er komen gaat. Zoals bijvoorbeeld de olympische winterspelen. Daar zijn ook vast leuke dingen voor te knutselen.
Verderop in de nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. Er is natuurlijk ook weer een gratis hobbyartikel, de tips van lezers en homepages en natuurlijk verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten (doe je ook mee?).
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Tafeltennistafel
Dit idee is ingezonden door: Brigitte DeliŽn
Rubriek: Sinterklaas

Surprise taart
Dit idee is ingezonden door: Pytsje Buist
Rubriek: Sinterklaas

Waxine-roos
Rubriek: Kerstmis

Oorbellen (hele grote)
Rubriek: Sinterklaas

Voetbal shirt PSV
Dit idee is ingezonden door: Barbara & Luna
Rubriek: Sinterklaas

Bloemkool
Rubriek: Sinterklaas

Robot
Rubriek: Sinterklaas

Lijmpistool voor versieringen
Dit idee is ingezonden door: Pytsje Buist
Rubriek: Kerstmis

Potjes versieren
Dit idee is ingezonden door: Pytsje Buist
Rubriek: Kerstmis

TV-testbeeld
Rubriek: Sinterklaas

Auto model
Dit idee is ingezonden door: Hanneke van Eck
Rubriek: Sinterklaas

Kaptafel
Rubriek: Sinterklaas

Halsketting van fietsbanden
Dit idee is ingezonden door: Carla Schoenmaker
Rubriek: Moederdag

Haan of paard
Rubriek: Sinterklaas

Haai
Dit idee is ingezonden door: Mirthe
Rubriek: Sinterklaas

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's.

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


Er zijn weer heel veel nieuwe kaarten op de site gezet. En misschien wil je er niet aan denken maar als je nu vast begint met de kerstkaarten voor 2010 dan ben je in ieder geval op tijd klaar zonder stressen. Omdat ik nog veel kerst in voorraad heb zijn bijvoorbeeld alle kerstknipvellen nu maar 35 cent per stuk en dat geldt ook voor de kerststickers.
Ga dus voor de laatste nieuwtjes, voorbeelden en aanbiedingen naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Geen oproepjes deze maand.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Wie heeft leuke ideeen om in de herfst en winter maanden iets te doen tijdens de middag pauze op school als ze daar over moeten blijven.
Graag reacties b.v.d Sijcolien

Je kunt knutselen. Maak kleine werkjes, of je moet de werkjes ergens op kunnen bergen.
Denk aan kaarten maken, vouwwerkjes of plakwerkjes. Er zijn veel dingen te vinden op internet en deze site.
Bijvoorbeeld: Sneeuwlandschap met watten en plaatjes uit tijdschriften.
Glas in lood maken door en tekening met viltstift in te kleuren en daarna in te smeren met olie.
Met vriendelijke groet
Ellen Nelemans

Neem dennenappels, vet en vogelvoer. Als de dennenappels nog niet open zijn leg ze binnen te drogen. Meng het vogelvoer met het vet en steek de bolletjes vervolgens in de dennenappel. Hang ze vervolgens buiten op en gegarandeerd zullen er vogels op af komen.
Miek

Wat denk je van eigen gemaakte kerstballen in de boom. Je koopt allerlei kerststofjes en de kleuren rood, groen, zilver, goud en wit. Dan pak je verschillende soorten tempex ballen. De stof knip je in vierkantjes van 3 x 3 en je prikt de lapjes stof in de tempex bal. Een lintje eraan en je hebt een kerstbal.
Groetjes ingrid

Ga voorlezen dat vind iedereen wel leuk. Anders zorg je voor tekenpapier en/of kleurplaten en laat je ze lekker kleuren en of tekenen. Ga met de kinderen spelletjes doen
met vriendelijke groet erica

Spaar luciferdoosjes (of laat ze sparen) en beplak ze met stof/papier/kraaltjes etc. Leuk om cadeau te geven aan pappa/mamma, opa/oma.
Maak een 'sambabal' van een leeg W.C. rolletje. Beplak het rolletje met leuk papier, sluit een kant af door hem dicht te plakken,doe er wat droge bonen/erwten of rijst in en sluit ook de andere kant. Als alles klaar is kan je de muziekinstrumentjes gebruiken als je de volgende dag liedjes gaat zingen.
Er is heel veel mogelijk door kleine knutselwerkjes te zoeken denk er aan dat er ook wellicht jongens zijn, die iets 'stoerders' willen
Veel succes
Corrie van der Steen

-- 2 --
Elk jaar op school is er een thema, dit jaar gaat het over de natuur. Er wordt ook elk jaar 1 klas uitgekozen om er knutselwerkjes rond te maken. Dit jaar is het mijn klas. Maar ik weet niet zo goed wat ik moet maken. Alle ideeŽn zijn welkom.
Alvast bedankt, groetjes Laura Van der Straeten.

Je hebt niet gezegd welke groep je hebt, bij kleuters heb ik al eens een wc rolletje laten vastnieten op een plastic bordje, oase erin en vullen met allerlei herfst of lente of zomermateriaal,in de tuin kun je heel wat vinden. Nog wat leuke appeltje of kastanjes op het schoteltje en klaar ben je.
Bij oudere kinderen kun je ook vormen van piepschuim gebruiken en laten bekleden met mos en dan allerlei leuke natuurdingen erin steken (hortensia, klimop e.v.a.)
In de herfst kun je ook allerlei zaden verzamelen, in een sinaasappelkistje doen, een paar weken wegzetten en dan weer kijken wat er allemaal opkomt.
Bladeren verzamelen met verschillende vormen en dan met spatwerk de vormen eruit laten springen. Of bladeren verven en dan afdrukken maken op papier.
succes Betsie

Je kan ook op mijn website kijken bij de Thema pagina Natuur

Natuur is heel groot. Wat denk je van een kijkdoos, stempelen met blaadjes, zandschilderen. Maak een mooi wensboom van wc rollen. De wc rollen schilder je bruin en maakt daar een boom of takken van. Op de blaadjes laat je elk kind een wens zetten. Een egel van klei met prikkers als zijn stekels. Het ligt ook aan welke klas het is.
Veel plezier ik hoop je een beetje op weg te hebben geholpen.
Groetjes ingrid

Maak van bladeren slingers.
Maak met een wc rolletje en rood papier een paddestoel.
Maak van rietjes en gekleurd papier bloemen.
Maak een spinnen web van wol een kastanje.
met vriendelijke groet erica

Neem voor elk kind een mezenbol en een kartonnen (of plastic ) beker. Maak een papieren mal die om de beker past. Versier de mal en beplak er vervolgens de beker mee. Pak de mezenbol en doe er aan een kant een touw aan. Prik in het midden van de bodem van de beker een gat. Houdt de beker op zijn kop en rijg de draad door het gat. Maak aan de bovenkant een lus in het touw, zodat je beker buiten opgehangen kan worden.
Succes,
Miek

Ga eerst allerlei noten/zaden zoeken in de natuur: Eikels/kastanjes/beukennootjes, mooie bladeren. Maak er poppetjes van door er lucifers of cocktailprikkertjes in te steken. Maak zo een dorp met dieren en bewoners. De bladeren gebruik je dan voor 'huisjes'.
Corrie van der Steen

Je kan met de grotere kinderen een herbarium maken, dat vinden ze vast fijn. Ik zelf heb dat gedaan met de klas toen ik 10 was. Of anders een tekening van een blad (van een boom) en dan hen dat laten verven of versieren met iets anders van knutselgerief.
van Maren Janssens

-- 3 --
Ik ben op zoek naar patronen van kettingen, gemaakt van fietsbanden. Weet iemand waar je dat kan kopen of misschien heeft iemand patronen?
Ik zou er erg blij mee zijn.
Groetjes,
Tini

Die hebben ook wel eens in de hobbyhandig gestaan. Misschien een tip om daar een mail naar toe te sturen
succes Arja

Deze ketting heb ik onlangs gemaakt van een fiets band.
Susses verzekerd.
Groetjes Rolina Slager
Zie halsketting bij moederdag: Halsketting van fietsband

-- 4 --
Mijn schoonouders zijn in februari 50 jaar getrouwd en nu ben ik naar iets opzoek om, namens de kleinkinderen, te maken en aan te bieden. Dit kan ook in de vorm van een gedicht om dit in de kerk te laten voordragen.
Groetjes Judith

Wat heel leuk is om een spel te maken wat oma en opa kunnen spelen met de kleinkinderen. Denk aan memorie, kaartspel of kwartet.
Bij kaartspel kan je de koning, vrouw en boer vervangen door een van de kleinkinderen.
Bij kwartet kan je foto's van oma/opa en kleinkind nemen, bijvoorbeeld opa en oma kamperen, of opa en oma op een feestje, maar ook opa en oma bij kleinkind nummer 1.
Bij memorie kan je willekeurige foto's nemen. Neem dan telkens twee dezelfde of twee bij elkaar passende foto's.
Met vriendelijke groet,
Ellen Nelemans

Een groot hart van karton, waar alle kleinkinderen iets liefs op schrijven, met daarom bloemen (nep of echt)
groetjes
Rene Vlemminx

Misschien het lied zingen van Toon Hermans: altijd blijven wij een paar.
Dat zorgt zeker voor sfeer, de juiste toon en voor succes!
Mvg JBrys

Laat alle kinderen een a4-tje vullen met tekeningen, raadseltjes, mopjes lieve brieven en maak daarvan een boek, je kunt bij een boekhandel er een soort ringband in laten zetten, maar je kunt ook perforeren en er een leuke draad in rijgen.
Je kunt het uitbreiden naar de hele familie, een leuke blijvende herinnering.
Maak een lied op een bekende melodie, bijv heb je wel gehoord van de zevensprong.
Voorbeeldje:
Heb je wel gehoord van het jubileum
Heb je wel gehoord van het grote feest
Ja wat je hoort dat is echt waar
Een gouden huwelijk 50 jaar, ja het is waar
Maar er zijn tal van andere mogelijkheden.
groeten Betsie

Hallo. Laat elk kind een bloem maken. Dit kan al van een danoontje beker. Je hebt zo een complete bos bij elkaar. Een vaas maken van een pringles bus en klaar. Ook kun je bv een tafelkleed laten beschilderen door de kinderen of van elk kind een handje erop laten zetten met de datum in het midden. Was bij ons een groot succes.
Groetjes ingrid

Laat de kleinkinderen een schilderij maken voor je schoonouders. En verwerk daarin de handen en/of voeten (afdrukken) van de kleinkinderen in.
Een nieuwe uitzet beschilderen voor ieder een beker en een bord.
Of je zou een fotoboek kunnen maken met dingen er in die je schoonouders hebben gedaan met de kleinkinderen. Bv. Een dagje met de trein weggeweest en pannenkoeken gegeten. Dan ook foto's van de trein en het station en de pannenkoeken of een recept er van erbij.
Of als ze een hobby hebben die in een fotoboek uitvergroten.
Groetjes Corine

Neem een grote spiegel of een groot zg. onderbord van glanzend materiaal. Plak er met plakgum waxinelichtjes op in de cijfers 50. Bied dit op de dag aan. Wees wel voorzichtig met de aangestoken waxine lichtjes.
Als je ook nog geld wilt geven kan je muntjes onderin de wax. lichtjes verstoppen.
Corrie van der Steen

Je kan een leuk tafel kleed en servetten laten beschilderen of voor opa en oma een slabber met 50 en de namen van de kleinkinderen. Een ander idee is een effen theedoek of en handdoek versieren met borduurzijde.
groeten en succes Heidy

-- 5 --
Zelf zoek ik een knutselidee voor een duizendpoot. Ik wil dit graag maken voor mijn schoondochter, die ondanks haar drukke baan ook nog het huishouden draaiend houdt.
Met vriendelijke groet,
Riet Bloemen

Maak een duizendpoot van gekleurde rondjes, veel zwarte pootjes eronder, en in elk pootje laat je dan een symbooltje vastzetten van wat ze allemaal doet, wassen, strijken, vouwen, kinderen wegbrengen, eten koken, zichzelf verzorgen, auto rijden, fietsen hobby's enz. Je kunt vast veel bedenken voor zo'n duizendpoot. Leuk gedicht erbij altijd geslaagd.
succes ermee.
groeten Betsie

Je zou een eierdoosje doormidden kunnen snijden. Deze in een leuke kleur verven. En pootjes knippen uit papier, plak je aan de zijkanten. Voelsprieten kun je maken van draad. Aan de voorkant een gezichtje verven op de doos.
Groetjes Saskia

Heel leuk om een duizendpoot te maken is met yoghurt potjes of potjes van petit gervais (ned: Danoontje) aan elkaar te kleven (met de opening naar boven) en door de kindjes te laten versieren. De potjes kan je vullen met potgrond en daarin verse kruiden zaaien. Zo heeft ze altijd verse kruiden bij de hand om lekker te koken voor de kindjes. De pootjes van de duizendpoot kan je maken met chenilledraad. Onze kinderen hebben dit gemaakt voor mijn moeder en ze was echt in de wolken. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent.
Groetjes Cindy, mama van 2 kleine knutselaars.
Veel plezier en succes ermee.Vragen deze maand


-- 1 --
Ik zoek een leuke 'verpakking' voor de traktatie van mijn dochter. Ze wordt 10 jaar en ze weet al dat ze chips met een lolly en een klein cadeautje wil uitdelen. Ik vind zelf leuker om dit op een originele manier in te pakken maar met kinderen van 10 jaar wordt het moeilijk om niet al te kinderachtig over te komen.
Hebben jullie leuke ideeen voor mij?
Gr. Cecile
-- 2 --
Ik loop stage voor mijn spw opleiding en ik geef activiteiten aan volwassen op een dagbestedingscentrum voor mensen met een psychisch stoornis. Nu heb ik al heel veel activiteiten van de website gehaald maar er staan er ook veel die ik niet echt met volwassenen kan doen. Dus mijn vraag: wie heeft er iedereen voor mij om te doen met volwassen mensen in het dagbestedingscentrum.
Els Kraayvanger
-- 3 --
De olympische winterspelen komen er aan en daar zouden we graag leuke dingen voor knutselen. Wie heeft er nog een leuk en origineel idee om te maken?
Anneke
-- - --

Heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Ik zelf onderhoud ook een soort van knutsel pagina, over bloemen schikken. Op mijn website leer ik de mensen stap voor stap zelf te bloemschikken. Dit doe ik aan de hand van eigengemaakte foto's en uitgebreide uitleg. Op deze manier kunnen mensen ideeŽn opdoen voor bijvoorbeeld Moederdag of een verjaardag.
Dit is mijn website: www.bloemen-binden.nl
Vriendelijke groeten, Carolien Wigchert.

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis vriendschapsbandje
Gratis kerstkatdootje (voor de poes)
Gratis puppypakket t.w.v. 11,95 euro
WEET! gratis proefnummer
Gratis urban motion geur
Gratis proefnummer Boerenvee
Gratis visitekaartjes
Gratis foto's afdrukken
Gratis sample Lactacyd
Gratis proefnummer Vogelvrije Fietser
Gratis fotoalbum!
Gratis BanBao speelgoed cadeau?
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Tips


Een idee voor waxinelichtjes.
Nodig: een waxinelichtje, schelp
Als je zo'n waxinelichtje maar saai vindt kun je het lontje (met het nopje eronder) uit het kaarsje halen, het in een schelp of een klein leuk doosje leggen en dan het kaarsvet smelten en erin gieten, zo heb je je eigen schelpkaarsje!
Succes, en groetjes van Merel

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Willy Maas
Korte omschrijving: winterwerk
Laat de kinderen werken op een zwart achtergrondvel (liefst wat zwaarder papier, b.v. 120gr/m).
Maak eerst een straat van huisjes, waarbij de deuren evt. open kunnen. Daarvoor komen bomen, auto\'s, mensen, en wat de kinderen zelf bedenken. Tenslotte van wit papier sneeuwmannen maken, en sneeuw op het dak. Sneeuwvlokken en een sneeuwtapijt horen er natuurlijk ook bij.
Wijs de kinderen er op, dat het gaat om het knutselen, en dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat er tekenlijnen te zien zijn. (dit blijft moeilijk, ook voor kinderen van een jaar of 9!)
Hoe minder lijm er gebruikt wordt, des te mooier is het resultaat.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


De hobbyset Waaierkaarten maken is gewonnen door Annie Eggebeen uit 'sheer hendrikskinderen en ze schreef: leuk dat ik het gratis hobbyartikel krijg.
En de komende maand hebben is er weer een keer hetzelfde hobbyartikel.
Dus weer een hobbyset Waaierkaarten maken. Een metalen waaiermal, embossing tool, knipvellen en kaartkarton. Leuke nieuwe manier van kaarten maken.
Dit soort artikelen zijn ook te krijgen voor WFPpunten. Meer over WFPpunten

Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Er zijn de afgelopen tijd weer veel kerst- en nieuwjaarskaarten verzonden. Zowel echte kaarten als electronische kaartjes. Maar een kaartje sturen kan natuurlijk ook nu nog. Dus neem even tijd en stuur een leuk kaartje Het is namelijk altijd leuk om te weten dat er iemand even aan je denkt.
Als je echt niemand weet stuur je mij maar een kaartje :-) ( wim@knutselidee.nl )
Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje