Moza´eken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 180-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik ben begonnen met moza´ek op hout te maken. Dit gaat heel goed. Nu wil ik op geglazuurde of ongeglazuurde tegels moza´eken maken.
Mijn vraag is: wie weet wat voor lijm en voegsel ik kan gebruiken om de moza´eken buiten neer te zetten. Graag duidelijke omschrijvingen. Het schijnt dat er rood- en geelband? te koop is. Zegt me helemaal niks hoor.
Alvast bedankt,
Lita


Misschien heb je wat aan de volgende link?
http://www.mozaiek-atelier.nl/index.php?cat_id=11
groetjes Judith Oosterlee

Lijm voor tegels: PCI Bicallit ik had het in een emmer van 18kg.
Voegsels gewoon van Karwei gehaald ze hebben daar verschillende kleuren
Dineke Kikkert

Dit is te koop bij de bouwmarkt. Vraag even een medewerker wat je het best kan gebruiken. Ze verkopen ook kant en klare emmertjes pasta. Maar dat is je eigen keuze.
groetjes petra

De tegeltjes zijn ook goed vast te plakken met kit. De kit kun je overbrengen in kleine spuitjes (apotheek) en dan kunnen kinderen deze ook heel handig doseren.
Siliconekit is goedkoper dan speciale lijm.
Succes ermee,
Anjo Timmermans

Als je buiten gaat mozaieken kun je er voor kiezen om met silliconen of pastalijm te werken het belangrijkste is dat je er op let het voegmiddel en lijm vorstbestendig zijn.
Deze kun je in grote verpakking bij de diverse bouwmarkten kopen. Zoek je kleinere verpakkingen of voegmiddel (mapei) in diverse kleuren neem dan een kijkje bij de diverse mozaiekwinkels op internet.
met vriendelijke groet,
Patty van der Ende

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje