Kroon van papier

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 099
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Wie weet er een manier om een mooie kroon van karton / papier te maken?
Bij voorbaat dank
Inge Wagemakers


Als er bij ons op het speelplein een kindje jarig is, maken wij altijd een kroon van gekleurd papier. We nemen 2 bladen gekleurd papier van dezelfde kleur. die knippen we alle 2 in de lengte, in het midden door. Dan nieten we 3 van de 4 stukken aan elkaar zodat we een lange slinger bekomen. Dan nemen we nog een gekleurd papier van een ander kleur en daar vouwen we een bloem mee. Die bloem nieten we op de strook papier. Op de lange strook papier schrijven we dan bv. 'Kaat 5 jaar'. We kleven ook nog kaarsjes op de strook (aantal=leeftijd). Die kaarsje hun vlammetjes knippen we uit geel papier en de stokjes zijn van die ijzerdraadjes met stof rondom. Vervolgens nieten we de strook papier zo dat het een kroon vormt en op het hoofd van het kind past. De overschot van de strook papier knippen we dan telkens in de lengte door in fijne strookjes. Als afwerking gaan we die strookjes dan krullen met behulp van een schaar.
Hopelijk ben je er iets mee
Kaat

Toen ik op de basisschool werkte maakte wij kronen van papieren stroken. Eerst een grote band voor om het hoofd.
Deze kan je met een paperclip vast zetten zodat hij later op maat gemaakt kan worden.
Dan maakte we er kruislings 2 banen overheen. Deze nieten wij vast (let er wel op dat de pootjes naar buiten steken anders gaan ze aan je haren zitten). Deze versierde wij met strikjes, stroken, stikkers en ander leuk materiaal.
Toen een kind afscheid nam hebben we hem versierd met handjes.
Het is ook leuk om een dikkere en dunnere strook samen te gebruiken zodat je 2 kleuren krijgt
Succes ermee
Femke Langenberg

Ik werk op een peuterspeelzaal en wij knippen een simpele kroon uit karton een band met 3 puntjes of een band met 4 kasteeltorentjes we maken van crÍpepapier bloemetjes door een strook in te knippen en die rond te te leggen en vast te nieten op de punten/torentjes. Op de bloemetjes plakken we een sticker en nieten we deze vast. Aan de zijkanten maken we slierten van crÍpepapier al met al zij we nog geen 5 minuten hier mee bezig en het resultaat is altijd weer anders door de verschillende kleuren.
Groetjes Natascha Dekker

Op mijn stageschool maak ik over het algemeen de meeste verjaardagshoeden. Ik pak altijd een stuk gekleurd karton en meet die om het hoofd van het kind. daarna maak van vloeipapier in verschillende kleuren bloemen. ik doe drie papiertje op elkaar en vouw ze zo dat het op een bloem gaat lijken of ik knip ze in. daarna maak ik met vlecht stroken nog een mooi boog op de hoed.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Groetjes Sandra

Ik zoek op het internet leuke tekeningetjes die ik dan uit papier namaak (bv het hoofd van bumba of een nijntje of zo) en kleef deze op de kroon, je kan ook onderaan de kroon een cadeaulint kleven, dat maakt het ook echt wel mooi.
Groetjes Delphine

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje