Knutselen met mannen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 142
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil met een grote groep mannen wat knutselen en ze gaven zelf aan een vogelhokje of zoiets te willen maken. Wie weet er wat originelers?
groetjes Dineke


Maak een windgong of tuinwokkel van hout.
Groetjes,
Miek

Ik weet niet of je opitec kent maar die hebben hele leuke bouwpakketjes .
Mijn man keek in de catalogus die ik kreeg en zag bouwpakketjes voor een helikopter op zonnepanel (die dan dus echt kan vliegen), zelf boxjes maken voor auto of zo iets en als ik het goed heb zijn die pakketjes allemaal onder de 5 euro, misschien is dat iets voor je mannengroep.
ps ze hebben ook een site kijk maar eens www.opitec.nl veel plezier.
met vriendelijke groet Connie

Mijn ervaring is dat het altijd lastig is om met mannen iets te maken.
Als ze zelf voor een vogelhuisje kiezen waarom zou je dat dan niet doen? Het gaat tenslotte om hen. Als alternatief zou je ze misschien een kruiwagentje van hout kunnen laten timmeren voor in de tuin met een plantje. Of een houten naambord en de naam erin gebrand met een soldeerboutje.
Veel succes met jou mannen!
Corry

Een variant op vogelhokje is een egelhokje, te plaatsen op een rustig plekje in de tuin, onder struiken. Nog meer ideeën voor dieren in de tuin is bijvoorbeeld een bijenhotel:
Succes ermee en veel plezier,
Marleen Hoogendam

Een pot plantje niet te groot, dik touw in het midden en onderin met knoop door het gat.
De buiten kant beschilderen met iets uit de hand of van een voorbeeld. Ook met servetten hierop krijg je hele leuke resultaten.
Als alles versiert is en de buitenkant is klaar kan je hem vullen met vogel voer, dit met vet maken in een pannetje. Als het afgekoeld is ophangen aan het dikke touw op de kop en je hebt een leuke decoratie in je tuin of boom en het trekt heel wat vogels naar je tuin.
Groetjes van Sita

Als de heren er zelf om vragen misschien toch een vogelhuisje?!
Je zou voor kunnen leggen om een kinderstoel te maken (ik weet niet wat voor leeftijd de eventuele (klein)kinderen hebben): zo een die uit 2 delen bestaat en die je als een kind iets groter is uit elkaar schuift en gebruikt als kindertafel met kleine gewone stoel.
Andere ideeën: Een schilderij maken; een klein beeldje maken?
Laat je weten wat 't geworden is?
mvg
Natasja

Is een buitenthermometer iets voor je?
Kennelijk heb je wel wat geld te besteden : dus koop plankjes hout (wellicht kan je ook bij een bouwmarkt afvalhout vragen, mag je gewoon meenemen)
Koop ook buitenthermometers (plastic, zwart) Laat de mannen van het hout langwerpige rechthoeken van zagen, zo groot dat er een plastic thermometer op past (bv. 15/40 cm.) Niet alle vormen hoeven hetzelfde te zijn.
Boor aan de bovenkant een gaatje voor de bevestiging. Schuur en verf de plankjes in een lichte kleur. (Als je acrylverf gebruikt is het zo droog.) Laat nu de mannen deze plankjes versieren (servet plakken, houten vormpjes in afstekende kleuren er op plakken, branden, met verf stippelen tekst erop etc.)
Spuit er wat lak over ter bescherming. Bevestig de thermometer met 2 schroefjes.
Ik ben benieuwd of het je lukt met een grote groep en wat er allemaal voor ideeën om te versieren uitkomen
Succes
Corrie van der Steen

Je zou met deze mannen iets kunnen mozaïeken, tafelblad-krukje-spiegel-kapstok etc.
Afhankelijk van hun kunnen, zou je grote tegels kunnen gebruiken die ze zelf klein maken met een hamer of anders kun je kleine mozaïek steentjes kopen. Op de meeste knutsel sites kun je een werkbeschrijving vinden over mozaïeken. Niet zo moeilijk - groot resultaat.
Succes Netty

Al een aamtal jaren gebruik ik kunststof platen om decoratie te maken voor in de tuin, zoals vlinders (nadien schilderen in de originele kleuren, vernissen en buiten tegen schutting of muur bevestigen), duiven (zwart silhouet)en ook andere vogels.
Afval platen (ook wel perspex genoemd) halen bij een bedrijf die lichtbakken voor reclame of bedrijfsnamen maakt.
Ik heb nu tekening liggen van libellen (wit silhouet) om te zagen. Grootte 14 cm.
Figuurzaag met spiraal gevormde zaagjes, ander smelt de zaagsnede achter het zaagje weer dicht.
Groetjes.
adb.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop