Kerstversieringen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 160
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Het is weer bijna kerst en ik wil dit keer eens iets anders maken dan het gewone. Ik heb kinderen in groep 6 en die willen iets maken wat meer blijvend is dan een simpel kartonnen kerstboompje :-)
Ik hoor het graag.
Groetjes Anneke


Je kan kerstballen maken. In hobbywinkels hebben ze piepschuimballen. Die kunnen omgetoverd worden tot een glitterende kerstbal als je er lovertjes in verschillende kleuren op vastprikt met speldjes (zonder kop). Een oogje in de bovenkant van de bal, lintje erdoor en dan kan de bal in de kerstboom gehangen worden! Behalve lovertjes kunnen er ook bijvoorbeeld veertjes ingeprikt worden (kun je een vogeltje maken), of aluminiumfolie erop plakken/omheen vouwen, en nog veel meer. Verven gaat volgens mij niet zo goed op piepschuim.
Succes!
Groeten,
Layla

Ik ga dit jaar kerstboomhangers maken met mijn kinderen. Ik maak ze van (kerst) stof gevuld met vulsel (je kan ook watten gebruiken of oude panty's of restjes van de geknipte stof). Je kan ook een kerstboompje maken van groene stof en die versieren met pailletjes en kraaltjes of met glitterverf.
Verder kan je ook met strijkkralen een randje maken van de ster, dan kan je heel gemakkelijk een lintje erdoorheen knopen om in de kerstboom te hangen. Of een piepschuim bol (papier-machť kan ook) maken en beverven of beplakken met (glitter)karton of restjes kerstpakpapier.
Kleine potjes beschilderen met glitters en een kaarsje erin doen, of een papieren driehoekig omhulsel knutselen met doorzichtig papier.
Veel succes!
Juliette

Misschien kun je ze een kerstboompje laten figuurzagen? Een aantal gaatjes her en der erin laten boren en daar een rondje omheen uit figuurzagen waar een klein zelfgemaakt kerstballetje in kan hangen (gemaakt van aluminiumfolie, hout, wollen pompons o.i.d.)
Suc6!
Vriendelijke groet, Tineke

Ik weet niet of je kinderen al kunnen breien (of haken), anders kan je ze dat nog leren. Maar het is 'in' om een kerstbal te breien. Een patroon kan je heel eenvoudig vinden op internet, (bv. Garn-studio)
Wellicht alleen iets voor de meisjes. De jongens kunnen dan een kerstbal maken door een piepschuim bal te beplakken met mooi kerstpapier (kleine stukjes = decoupage)
Succes
Corrie van der Steen

Van kleine bloempotjes met dikke kraal engeltjes /sneeuwmannen maken. Potjes verven kraal erop plakken en haren, vleugels en klaar.
groetjes Lia

Je zou kerstballen kunnen maken. Deze kunnen elk jaar weer gebruikt worden. Je knipt lapjes stof van 3x3 met een kartelschaar en deze prik je in een piepschuim bal. Touwtje of lint eraan lijmen en je hebt een kerstbal. De lapjes kun je in de kleur doen die jezelf wil.
Groetjes ingrid

Met koekvormen die je ook in kerst figuurtjes hebt kun je uit klei die je eerst plat hebt gemaakt met een deegrol. De figuren eruit drukken, dan maak je aan de bovenkant een gat en de rest vul je op met kraaltjes of stukjes gekleurd glas laten drogen en in het gat een lintje doen deze kun je in de kerstboom hangen of voor het raam of elders in huis.
Yvonne van Velzen-Bonnet

Wellicht is dit een idee. Maak van papier-machť kerstballen met de kinderen, leuk laten versieren\verven. Voordat ze droog zijn wel een stevige draad of een stukje metaal 'bloemstekers' erdoor later hiervan een oogje maken. Wij hadden altijd een kerstboom in het lokaal, als jij die ook hebt kun je de ballen in die boom laten hangen.
Kinderen vinden dit doorgaans erg leuk.
groetjes Jeanet

Ik ga kerstballen maken van draden die je om een ballon plakt met behangersplaksel. Als alles goed opgedroogd is prik je de ballon stuk en heb je een kerstbal van draden waar je doorheen kunt kijken.
Is elk jaar weer leuk om op te hangen.
groetjes,
Ingrid
==
== Zie ook: Wolkerstbal
==

Maak een kerstster van niet zo dik karton en plak er een oude cd op. Maak op de cd een 3d plaatje. Doe er een touwtje of lintje aan en je hebt iets leuks.
Staan ook leuke dingen in knutselboeken voor kerst bijv. knutselen met kinderen of knutselwereld.
groeten annie eggebeen.

Een Kerst werkstukje....
Een slinger voor in de Kerstboom of voor het raam. Maak van stevig papier verschillende Kerst figuurtjes zoals: engeltjes, kerstboompjes, sterren en maak er een gaatje in. Rijg alles een beetje om en om aan een stevige draad het staat leuk als je er stukjes aluminiumpapier tussen doet of plukjes watten.
Je kan de slinger zolang maken als dat je zelf wilt, of verschillende en die dan van boven naar beneden hangen voor het raam.
Groetjes Feikje.

Als je stevig plastic doorzichtige verpakkingen zou hebben, zou je een sfeerlicht van kunnen maken. Glas kan natuurlijk ook maar die moet je neerzetten. plastic kun je nog ophangen. En dan kun je de thema's Kerst en Wintermaanden gebruiken.
Groetjes, Josette

Ik ga nu met de kinderen een kerststal maken. Dit doe ik dan met schoenendozen en karton. Maar wat ook erg leuk is, is om het figuur te zagen uit hout. Of laat de dieren en Jozef en Maria eens maken met klei.
Het is iets blijvends en erg leuk om te maken met kerst.
Groetjes,
Marijn

Ik zou van papier-machť zelf kerstballen gaan maken is ook blijvend. Kan met ballonnen maar ook met ijzerdraad in een ronde vorm. Of van gips of stof een kerststal maken.
Hopelijk heb ik u genoeg ideeŽn gegeven.
met vriendelijke groet patricia

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje