Honderdveld

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 170
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Voor school ben op zoek naar mooie tekeningen op ruitjespapier van 10 bij 10 cm. Misschien heeft iemand die al eens gemaakt of misschien heeft iemand tijd en zin om zoiets te ontwerpen. We gebruiken ze in het onderwijs om te oefenen met het honderdveld. De leerkracht zegt bv '65 rood'. De kinderen zoeken het 65e hokje op en kleuren deze rood. De verrassing is groot als er dan een tekening ontstaat. Het vierkant van 10 bij 10 cm. kan zowel geheel gekleurd zijn of alleen een vorm hebben. Halve hokjes kleuren zou evt. ook kunnen.
Hartelijke groeten,
Cecile Meekes


Volgens mij zijn er heel veel patronen te vinden die al klaar zijn. Hierbij denk ik aan ministeck maar ook aan kralen- en borduurpatronen. Volgens mij kun je ook allerlei tekeningen of foto's scannen en daar een raster van 10 x 10 overheen leggen.
Groetjes Mieke Pöttgens

Met een beetje Google kun je patronen vinden van strijkkralen. Dit zijn patronen waarbij je gemakkelijk en duidelijk de hokjes kunt zien. Bovendien zijn het leuke afbeeldingen van bijvoorbeeld Bert en Ernie enz.
Succes.
Marian

Misschien zijn eenvoudige kruissteekpatroontjes te gebruiken.
groetjes Dineke Nijkamp vd Vegt

U zou op internet borduurwerkjes kunnen uitprinten, deze heb ik zelf ook al een keer gebruikt in een hokjes schrift. Ga via een zoekmachine naar borduurpatronen en klik dan op afbeeldingen van borduurpatronen.
Veel succes ermee!
Judith

Wij gebruikten voor groep 1/2 wel kralenplanken, waar ook voorbeeldkaarten bij waren. Deze kaarten (even op zoeken met Google) zijn ook prima te gebruiken voor deze honderdveld-oefeningen.
Verder zijn patronen voor strijkkralen, insteekmozaïek, eenvoudige kruissteekwerkjes, enz. hier prima voor te gebruiken.
Groetjes, José

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop