Feestje in de klas

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 017
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Wie heeft er nog leuke tips voor spelletjes die je met een grote groep kinderen (klas) kunt doen tijdens het vieren van de verjaardag van de juf?

Van Gerry van Ingen kwam het volgende e-mailtje:

Wij hebben met onze twee dochters (nu 6 en 8) een verjaardagsfeestje gehouden bij de echte bakker. Zij konden na het bij de bakker te hebben besproken met de vriendjes, vriendinnetjes koekjes en naar eigen inzicht broodjes bakken onder begeleiding van de bakker. Dat dit heel leuk is bleek wel uit de reacties de kinderen kregen ook plastic "kokskleding en een muts" op. Intussen zijn er bij de bakker al heel wat verjaardagsfeestjes gehouden en ach voor het geld hoef je het niet te laten, wij hebben 5,00 pp betaald en de kinderen zijn de hele middag bezig daar als de koekjes en "broodjes" in de oven verdwijnen worden de cadeaus uitgepakt en kregen ze limonade. Het eind van de middag was alles klaar en mochten zij alles mee naar huis nemen.

Ook een idee wij hebben een paar jaar geleden voor onze oudste dochter een versierfeestje gehouden. Wij hadden ervoor gezorgd dat er een aantal cakes gebakken waren van een mickey mouse gezicht erop en er voldoende verscheidenheid aan snoep e.d. aanwezig was natuurlijk ontbrak de slagroom niet en de kinderen konden naar hartelust met suikerwater (ingekookt en afgekoeld) de snoepjes naar eigen inzicht op de cake plakken. Na afloop mocht iedereen zijn eigen versierde cake mee naar huis nemen in een echte doos van de bakker zo hadden ze ook thuis nog iets aan deze cake namelijk "opeten".


En van de familie Knarren-Haffmans:
Laat elk kind een eigen vlieger maken! Een leuk aandenken. De benodigde materialen kun je in een vliegerzaak, speelgoedzaak of hobbyzaak krijgen.


Van Elly ook nog een aantal ideeŽn:

Misschien heb ik een idee voor Anneke: Het vieren van een verjaardag van een juf.
1. Je neemt een thema (wij hebben muziekinstrumenten gedaan), bij dat thema zoek je leuke activiteiten.
2. Je deelt de kinderen in groepjes en laat deze rouleren, zodat zij verscheidene activiteiten hebben gedaan.
3. Aan het eind hebben de kinderen, in het bijzijn van de ouders, een kleine uitvoering gegeven met hun
instrumenten en hebben wij de ouders bedankt voor het cadeau.
Als Anneke de activiteiten wil weten, dan moet ze mij maar mailen.

De tweede mogelijkheid is, verschillende spelletjes rouleren.
Zoals
1. Ezeltje prikje.
2. Sjoelen.
3. Kind vriendelijk dartbord.
4. Voorlezen.
5. Een gemakkelijk werkje.
6. Ketting rijgen van een dropveter en ronde chips.
7. De bekende stoelendans.
8. Het werkje van Wim; het verven met een knikker in een schoenendoos ( de kinderen vonden dit prachtig bij mij).
9. Het balvang spelletje van Wim (staat bij knutselen)
Je kunt zelf wel meer activiteiten verzinnen.

Op een kinderfeestje van mijn dochter hadden de kinderen het grootste plezier met de volgende dingen: Het beschilderen van een wit laken, als cadeautje voor de jarige.
Ieder zijn eigen lege verfblik, van tevoren zwart (of een andere kleur) gespoten, een aantal spijkers en hamers om er gaten in te slaan, daarna beschilderen en bewerken met glittertjes, en uiteindelijk een draad en stok er aan en een waxinelicht er in, en zo in optocht naar de rondvaartboot, en met een brandend lampje elk kind bij huis afgeleverd. Een geslaagde dag met een heel eigen souvenir.
Groeten van Jan Bonthuis

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje