Communie werkje

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 150
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Mijn zoontje doet in mei de communie. Nu ik in de werkgroep zit moet ik een thema bedenken met de nodige knutselwerkjes, zoals een welkomsbord en een gastenboekje. Wie kan mij helpen er een leuke dag van te maken met een leuk knutselwerkje.
Judith Munnecom


Je kan op elke tafel een wegwerptoestel plaatsen, zodat je gasten foto's kunnen nemen. Die foto's kan je dan achteraf verwerken in een scrapbook.
Wij hadden een foto op een ijstaart laten zetten en suikerbonen gemaakt. Bij ons was alles versierd met lelies+pluimen in wit/groen. Zo kan je bijvoorbeeld aan elk glas een pluimpje bevestigen. Aan elke stoel een ballon, dit afwisselend van kleur.
Veel plezier.
Wendy

Ik en de rest van de school hebben een mozaiek gemaakt. Omdat de school 40 jaar bestond. Deze mozaiek was wel erg groot, maar je kan het zo groot of kleinmaken als je zelf wil.
* sla diverse kleuren tegels in kleine stukjes (zet een veiligheidsbril op!)
* En de ondergrond moet tegen cement kunnen, of gips, maar dat droogt erg snel, dus moet je snel werken.
* Maak wel van te voren een ontwerp, of meerdere en kies de mooiste uit. Hoe kleiner, des te moeilijker en hoe kleiner de stukjes tegel moeten zijn.
* En verwerk de tegels in het ontwerp.
* Het 'hoofdthema' in 1 kleur, dan valt het het meeste op. Daarom heen zachtere kleuren, zodat het thema dan meeste opvalt.
* Voegen vullen hoeft niet, maar is wel mooi en als je het buiten hangt dan zal het wel moeten. Lees voor dat je het gaat voegen, de instructie op de doos.
Op school was het een paard met een zon erom heen, supermooi.
Ze heeft er ook 1 voor ons gemaakt, met een spiegel er midden in, en mozaiek erom heen, die hang nu in de w.c.
Zo heb je en blijvende herinnering aan een mooie dag!
veel succes,
Kimberly en Luna

Laat ieder kind een eigen kaars versieren met kneedwas, te koop in de betere hobbyzaken.
Groetjes,
Miek

Silhouetten knippen van de kinderen om in de kerk te hangen doen het altijd goed.
Laat een kind voor een zwart karton gaan zitten, het gezicht opzij houden en schijn er van voren met een lamp op. Je kunt nu het silhouet omtrekken met potlood, daarna uitknippen en op een ander kleur blad of wit papier plakken.
Groetjes,
Miek
==
== Zie ook: Silhouetten knippen
==

Bij een communie of vormsel is het leuk om silhouetten op te hangen van de leerlingen. d.m.v. schaduw trek je het hoofd om op een groot vel papier en knipt deze uit. Vervolgens plak je het silhouet op een groter gekleurd vel papier en schrijft de naam van het kind eronder. De kinderen kun je zo allemaal met het gezicht naar het altaar gericht ophangen in de kerk.
Ook is het voor kinderen van deze leeftijd leuk om een fotolijstje te maken van bijv. een groot klavertjevier (veel geluk) of een zonnetje (veel zonneschijn) of een dolfijnenkring (een dol fijne dag!)en daar een foto in doen van de kinderen en deze ophangen in de kerk!
Hopelijk heb je hier wat aan!
Groetjes Sandra

Ik begrijp dat je een welkomsbord wil maken, maar bij ons in de kerk maken we ook welkomskaarsen.
Is dat misschien ook een idee voor je?
Neem een mooie foto van je kerk (of van iets bijzonders in jullie interieur). Kopieer hem met een inktprinter op dun papier. Laat de kinderen dit plaatje uitknippen of uitscheuren en met modge-podge op een kaars plakken.
Je kunt nog met speciale stift voor kaarsen er welkom opzetten en b.v. de naam en de datum
Wel een keer aflakken met opnieuw modge-podge.
Ik wens je veel succes en een goede voorbereidingstijd.
Corrie van der Steen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje